Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Marijo, nie popadajmy w skrajności!!
A bo się wkurzyłam ogólnie, sorki
No po co i na co Ci to, Słońce? Złość piekności szkodzi.
Mam nadzieję, że nie bierzesz pod uwagę np. forum dyskusyjnego dla pedofili, którzy w swoim gronie niewątpliwie "czują podobnie" i w swoim odchyle mają się za normalnych?? :twisted: :twisted:
Nie. Po prostu pamiętam, że jak się dowiedziałem, że zmarła Lorriane Hunt Lieberson, to nikt nie rozumiał dlaczego mi smutno i kto to był. Tylko 'znajomi' z sieci. Tymczasem wspólna żałoba, choćby wirtualna, też zbliża ludzi.
Lepiej późno niż wcale , tak więc witam wszystkich serdecznie. Na forum buszuję już od jakiegoś czasu i bardzo cieszę się że jest aż tyle maniakalnych wielbicieli JA.Jestem już niestety po 30 i zdążyłam twórczością naszej ukochanej autorki zarazić moją 8 letnią córę- Na razie tylko DiU w wersji filmowej ale pasja się rozwija
Witaj Eliz . Super,że i Twoja córeczka tez zdążyła już pokochać twórczość Jane
A no bo tak jakoś staro się czuję ostatnio,ta jesień za oknem mnie tak nastraja, znowu kolejny rok się kończy... :cry:
... a kolejny zaczyna. Jak mawiał sp. (niestety) Grechuta - ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy...
Po prostu pamiętam, że jak się dowiedziałem, że zmarła Lorriane Hunt Lieberson, to nikt nie rozumiał dlaczego mi smutno i kto to był. Tylko 'znajomi' z sieci. Tymczasem wspólna żałoba, choćby wirtualna, też zbliża ludzi.
Lorraine Hunt...wielka cudowna, barokowa spiewaczka, kto jej nie widział w Teodorze, niech żałuje.
Czy ja się starzeję, że prasowe informacje o śmierci różnych ludzi są dla mnie coraz ważniejsze? Oczywiście piszę też a propos Grechuty.
Długo byłam nieuchwytna w sieci. :oops: Od razu przepraszam tych, którzy mieli do mnie jakieś sprawy. Postaram się wszystko nadrobić, choć czasu mam niestety wciąż mało. Studenci wrócili, więc zaczęły się zajęcia. Jestem właśnie tuż po i chyba znowu długo nie posiedzę przed komputerem (14 godzin na nogach zdecydowanie wystarczy). Ale grzecznie witam się ze wszystkimi, ze wróciłam i postaram się systematycznie zaglądać na naszą stronkę
Witam
Właśnie zarejestrowalam się na tutejszym forum i chciałam sie przedstawić.
Nie wiem co, ale to chyba jesienna aura sprawiła, że po raz drugi odkryłam JA. Kiedyś jako nastolatka zaczytywalam się w jej powieściach. Teraz to powróciło za sprawą "W pogoni za rozumem". Nie jestem fanką H. Fielding. Pierwszej części Pamiętnikow BJ nie czytałam, choć film podobał mi się bardzo. Podczas zakupów w markecie trafiłam na W pogoni za rozumem za jedyne 7 zł. Czemu nie? Kupiłam, przeczytałam i utkwiło mi w pamięci nawiązanie do DiU z Colinem Firthem. Kupiłam więc film. Obejrzałam (super!!!) i zaraz pobiegłam do księgarni po książki. I tak się znowu zaczęło. Przy okazji poszperałam trochę w necie i trafilam na Waszą stronę. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego grona.
Gapcia Cead Mile Failte
Witam ciÄ™ z otwartymi ramionami!!!
Witaj! Trójmiasto? jak dotąd, raczej Polska południowa chyba tu przeważa?
Dzięki za saerdeczne powitanie. Rzeczywiście mało tu ludzi z północnej Polski.
Jestem dziś w bardzo nostalgicznym nastroju. Nie mogę skupić się na pracy. Za oknem mam widok na Zatokę Gdańską i piękny jesienny park. A dziś tak ciepło i slonecznie. Może tak urawać się na jakiś spacer?
A jak tam południe Polski? Też jesienne zlote szaleństwo?
Szczęście, że dzisiaj piątek.
Za Południe mogę odpowiedzieć zdjęciami z niedzieli:
[URL=http://img215.imageshack.us/my.php?image=1003543it0.jpg][/URL]
[URL=http://img215.imageshack.us/my.php?image=1003536ks2.jpg][/URL]
[URL=http://img213.imageshack.us/my.php?image=1003542ts3.jpg][/URL]
A teraz jest jeszcze bardziej żółto, choć na drzewach mniej liści, a więcej pod nogami
U mnie w mieście
Konkretnie w WPKiW (dla osób nie znających Śląska: Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku).
Witam! Piękne zdjęcia.