Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Witaj, witaj!
A gdzie na ?l?sku, ?e tak zapytam?
Szalenie mi?o spotka? Ci? równie? tutaj MiMi
mi?o wiedzie?, ze pewne rzeczy sa niezmienne - w tym i Twój avatarek
cmf MiMi
Hmmm... to ja te? si? przedstawi?. Jestem chyba najm?odsza na forum. Niedawno przeczyta?am R&R i D&U, oraz obejrza?am serial z 1995 roku i ju? chyba oszala?am na punkcie ksi??ek Jane Austen . Uwielbiam czyta?, fotografowa? i gra? w koszykówk?.
Witaj panno Elizabeth. Zapraszamy na ciasteczka i b?belkowego szampana, ofcourse "bezalkoholowego" (skoro jeste? najm?osza.... )
Dione - nowego forumowicz, a ty mu bambinem po oczach? Ty wiesz, jakie potem s? wiatry?
To juz lepiej piffko bezalkoholowe, albo Cola z rumem bez rumu.
..............
No, jeszcze bambina nie próbowa?am, wi?c o jego zdolno?ciach do wiatrów nic nie wiem (ja pijam tylko tego alk. ). Ale skoro Aine, jako do?wiadczona tak twierdzi, to ofcourse b?dzie wed?ug zamówienia cola z rumem bez rumu
Witjcie fani Darcy'ego i Lizzy, Marianne i Elinor, kapitana Wentwotha, Bingleya etc. Mam na imie Natalia i od ponad roku jestem pod wrazeniem ksi??ek Jane. Dume czytalam dwa razy, film ogladalam niezliczon? ilo?? razy. Oczywi?cie ulubiony bohater to Darcy. Pozdrawiam wszystkie bratnie dusze z tego forum:)
Natalia27.7 napisał:
film ogladalam niezliczon? ilo?? razy. Oczywi?cie ulubiony bohater to Darcy.
Ha!!! która, bo to nie jest jednoznaczna wyupowiedz
Skoro od pó?tora roku, to bym domy?la?a si? Dumy2005
ja tez, ale domysly, a konkrety to inksza inkszosc...
Witaj Natalio!
A ?e jeszcze nie zosta?a? skontrowana za 'oczywisto??' ulubionego bohatera to si? dziwi?
I 2005 i 95, trudno orzec która lepsza, chyba obie równo cenie. Czy kto? mo?e mi poleci? co? podobnego do ksi??ek Austen? Bo ju? mi si? sko?czy?y, a od nowa b?d? czyta? za par? miesi?cy:) Oprócz sióstr Bronte. Dla tych co czytali Jane Eyre: który bohater jest dla was lepszy pod wzgl?dem charakteru, wygl?du, usposobienia - Darcy czy Rochester?
Natalia na to pytanie to by?y ca?e monologi, ale raczej w innych w?tkach ni? powitalnia
Witajcie mi?o?nicy JA! Czuj? si? zaszczycona do??czeniem do tak zacnego grona , i jednocze?nie czuj? si? jak El?bieta i Georgiana razem ,gdy je sobie przedstawiano , prosz? wi?c o wybaczenie ewentualnych potkni?? ;-) . JA czytam regularnie i w kó?ko od pocz?tku lat 90 ,gdy Pruszy?ski i sp. zacz?li wydawa? jej powie?ci , noi uzale?ni?am si? ca?kowicie ,bez najmniejszej ochoty na leczenie ; a potem by?a DiU`95 no iwsi?k?am jeszcze bardziej , o ile to mo?liwe . I baaardzo si? ciesz? , ?e znalaz?am miejsce , w którym mo?na spotka? podobnych sobie ludzi :-D . Oprócz JA interesuje mnie te? inna literatura , w ogóle lubi? czyta? (tylko czasu brak...) , robótki ,historia kultury materialnej i obyczaju , i to chyba by?oby tyle tytu?em wst?pu :-)
Robótki? To tym bardziej trafi?a? w dobre miejsce, prawda dziewczyny?
Dorfi , obejrza?am Twoje "z robótk? przez wieki" i to jest to , co tygrysy lubi? najbardziej! Stoliczka do robótek czyli "niciaka" szukaj na aukcjach mebli biedemeierowskich - wtedy ich chyba robiono najwi?cej.Pozdrawiam Ci? , siostrzyco po igle!