Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Witajcie Magdo, Claire , Apple_pye :* :* :* Super, ?e znalaz?y?cie t? stronke Jest naprawd? fantastyczna no i ludzie te? s? tu super
A tak pozatym witam wszystkich po do?? d?ugiej nieobecno?ci :*
Witamy Orchideo herbatk? i ciasteczkami domowego wypieku )
Cze??! Tu Cat Mam 32 lata, mieszkam w ?wi?toch?owicach i uwielbiam JA od momentu gdy w dzieci?stwie obejrza?am "Dum? i uprzedzenie" z Colinem F.
Na t? stronk? trafi?am przez przypadek - najpierw tylko ogl?da?am, ale w koncu zebra?am sie w sobie i oto jestem.
Witaj Cat! Gratulacje za odwag?
trzeba si? w sobie zbiera?
A witam, witam! Do ?wi?toch?owic mam pewn? s?abo?? -- tam si? urodzi?em
No... to d?u?ej ni? ja mieszka?em, bo urodzi?em si? tam tylko z "okazji" rozk?adu dy?urów szpitali Tak czy siak, geograficzna blisko?? czyni mój u?miech cieplejszym (czego mo?e nie czu? na odleg?o??)
Witam,
Jestem ze Szczecina. Ostatnio ogl?da?am DiU 2005. Jestem oczarowana. Ksi??k? ju? przeczyta?am...i pewnie jeszcze nie raz do niej wróc?. Teraz zabieram si? co? nast?pnej-tylko co? Serial dopiero zobacz? w tym tyg. Nie wiem jak mog?am przez tyle lat swojego ?ycia nie przeczyta? Jane Austen? Teraz nadrobi? wszystko;) Mi?o mi bedzie do was do??czy?
Kolejna to albo "Rozwa?na..." albo "Emma". Najbardziej znane. A potem b?dzie ju? niestety z górki
Mnie najbardziej wynudzi? Mansfield Park - chociaz podobno najbardziej wartosciowy jesli chodzi o wiedze na temat czasow JA. Ja tego nie zmeczy?am. Bohaterowie m?tni i bezbarwni, Wo?ek-Edzio i zakochana w nim Dzidzia-Fanny - no nie przekonuja mnie i juz...
Ja polecam moje ukochane Perswazje i Opactwo Norssssssssssssssanger
I fala _-_-_-_-_-_-_-_-_
Witam Wszystkich :* :* ponownie po mojej d?uuugiej nieobecno?ci!!!
P.S:Czas nadrobi? zaleg?o?ci...ojej b?dzie ci??ko hihihi Tyle tematów do przeczytania
Ostatnio edytowany przez mara7 (2007-02-04 23:01:52)
Brakowa?o nam tu Ciebie maro
Witam!
W sumie ju? jaki? czas temu znajdowa?am w Googlach adres tej strony, ale dopiero wczoraj(?) zachcia?o mi si? odszuka? forum. Wi?c wpad?am tutaj ponownie. I nie ?a?uj?, bo widz?, ?e znajd? tu te? sporo przydatnych informacji;)
Ogó?em mam 16 lat (w tym roku stuknie mi 17), mieszkam w Inowroc?awiu. Do Jane Austen przekona?a mnie kole?anka, za co jestem jej niezmiernie wdzi?czna. Od tego czasu jeste?my lekko stukni?te na punkcie XIX wiecznej Anglii. Mamy w planach wyprowadzk? i kupno jakiego? ma?ego dworku... Hehe, marzy? zawsze mo?na
Witaj Jak kupicie ten domek, czekam na zaproszenie
ale polski dworek, a angielski, to zupe?nie inksza inkszo??
P.S. A ja? A ja? A ja?
Przy??czam si? do powita? I do zapyta?: "A ja??" te? si? przy??czam
Rzecz jasna o angielski dworek nam chodzi
Widz?, ?e trzeba b?dzie skombinowa? jakie? drugie Pemberley, skoro wszyscy tacy ch?tni do odwiedzin...
Achajko! witam m?od? dam? ,krajank? z rodzinnego miasta..