Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Witajcie Magdo, Claire , Apple_pye :* :* :* Super, że znalazłyście tą stronke Jest naprawdę fantastyczna no i ludzie też są tu super
A tak pozatym witam wszystkich po dość długiej nieobecności :*
Witamy Orchideo herbatkÄ… i ciasteczkami domowego wypieku )
Cześć! Tu Cat Mam 32 lata, mieszkam w Świętochłowicach i uwielbiam JA od momentu gdy w dzieciństwie obejrzałam "Dumę i uprzedzenie" z Colinem F.
Na tą stronkę trafiłam przez przypadek - najpierw tylko oglądałam, ale w koncu zebrałam sie w sobie i oto jestem.
Witaj Cat! Gratulacje za odwagÄ™
trzeba się w sobie zbierać
A witam, witam! Do Świętochłowic mam pewną słabość -- tam się urodziłem
No... to dłużej niż ja mieszkałem, bo urodziłem się tam tylko z "okazji" rozkładu dyżurów szpitali Tak czy siak, geograficzna bliskość czyni mój uśmiech cieplejszym (czego może nie czuć na odległość)
Witam,
Jestem ze Szczecina. Ostatnio oglądałam DiU 2005. Jestem oczarowana. Książkę już przeczytałam...i pewnie jeszcze nie raz do niej wrócę. Teraz zabieram się coś następnej-tylko co? Serial dopiero zobaczę w tym tyg. Nie wiem jak mogłam przez tyle lat swojego życia nie przeczytać Jane Austen? Teraz nadrobię wszystko;) Miło mi bedzie do was dołączyć
Kolejna to albo "Rozważna..." albo "Emma". Najbardziej znane. A potem będzie już niestety z górki
Mnie najbardziej wynudził Mansfield Park - chociaz podobno najbardziej wartosciowy jesli chodzi o wiedze na temat czasow JA. Ja tego nie zmeczyłam. Bohaterowie mętni i bezbarwni, Wołek-Edzio i zakochana w nim Dzidzia-Fanny - no nie przekonuja mnie i juz...
Ja polecam moje ukochane Perswazje i Opactwo Norssssssssssssssanger
I fala _-_-_-_-_-_-_-_-_
Witam Wszystkich :* :* ponownie po mojej dłuuugiej nieobecności!!!
P.S:Czas nadrobić zaległości...ojej będzie ciężko hihihi Tyle tematów do przeczytania
Ostatnio edytowany przez mara7 (2007-02-04 23:01:52)
Brakowało nam tu Ciebie maro
Witam!
W sumie już jakiś czas temu znajdowałam w Googlach adres tej strony, ale dopiero wczoraj(?) zachciało mi się odszukać forum. Więc wpadłam tutaj ponownie. I nie żałuję, bo widzę, że znajdę tu też sporo przydatnych informacji;)
Ogółem mam 16 lat (w tym roku stuknie mi 17), mieszkam w Inowrocławiu. Do Jane Austen przekonała mnie koleżanka, za co jestem jej niezmiernie wdzięczna. Od tego czasu jesteśmy lekko stuknięte na punkcie XIX wiecznej Anglii. Mamy w planach wyprowadzkę i kupno jakiegoś małego dworku... Hehe, marzyć zawsze można
Witaj Jak kupicie ten domek, czekam na zaproszenie
ale polski dworek, a angielski, to zupełnie inksza inkszość
P.S. A ja? A ja? A ja?
Przyłączam się do powitań I do zapytań: "A ja??" też się przyłączam
Rzecz jasna o angielski dworek nam chodzi
Widzę, że trzeba będzie skombinować jakieś drugie Pemberley, skoro wszyscy tacy chętni do odwiedzin...
Achajko! witam młodą damę ,krajankę z rodzinnego miasta..