Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Ostanio nadrobiłam trochę zaległości filmowych. W wypożyczalni wpadł mi w ręce szwecki obraz "Jak w niebie" w reż. Kay`a Pollaka.
Polecam. Mimo prostej i oszczędnej fabuły film wciąga i skłania do refleksji.
Ja w ramach odrabiania zaległości obejrzałam Wiernego ogrodnika i Hooligans.
Wierny ogrodnik okazał się być o wiele bardzie sensacyjny niż mi się wydawało - intryga dośc zawiła, ale ciekawa i w ogóle fabuła intrygująca, choć motyw z ukrywaniem wszystkiego przed mężem dla jego dobra mnie nie przekonał - to nie spojler
Hooligani mnie zachwycili. Wydawało się, że to raczej męski film - o mężczyznach i dla mężczyzn, ale okazał się całkowicie uniwersalny, obejrzałam go z zapartym tchem i to nie tylko dlaetego, że Charlie Hunnam jest ów dech zapierający. Oglądałam go z męzem i powstrzymywałam się od zachwytów, ale gdy pojawił sie w samym ręczniku wyrwało mi sie westchnienie Elijah - Hobbit też spisał się znakomicie. Film mądry, poruszający, na końcu spłakałam się jak bóbr, choć był do przewidzenia.
No i wogóle aktualny w kontekście ostatnich zamieszek w Warszawie i problemów z pseudokibicami... Jak to się robi w GB
A tak niezupełnie a propos, ale jak już jesteśmy przy filmach, to polecam kolejny, obok "Czego pragnie dziewczyna" z boskim Colinem, film dla matek i córek "Ice Princess" u nas chyba "Księżniczka na lodzie", jedna z moich ulubionych pozycji na babskie wieczory z córką
http://ksiezniczka.na.lodzie.filmweb.pl/
Ooo, chodzę wokół tych Hooligans od jakiegoś czasu i się zastanawiam, czy w końcu się nie skusić, dzięki za recenzję.
obejrzałam go z zapartym tchem i to nie tylko dlaetego, że Charlie Hunnam jest ów dech zapierający
Mnie Charlie Hunnam wciąż kojarzy się tylko z jedną rolą, potem w Nicholasie Nickleby nie mogłam się przestawić, że w tym filmie do dziewczyn go ciągnie Za dobrze chyba zagrał
A tak niezupełnie a propos, ale jak już jesteśmy przy filmach, to polecam kolejny, obok "Czego pragnie dziewczyna" z boskim Colinem, film dla matek i córek "Ice Princess" u nas chyba "Księżniczka na lodzie", jedna z moich ulubionych pozycji na babskie wieczory z córką
![]()
http://ksiezniczka.na.lodzie.filmweb.pl/
O tak ja również polecam księżniczke na lodzie.Film super.Polecam nawet jeśli ktoś nie ma córki