Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ostanio nadrobi?am troch? zaleg?o?ci filmowych. W wypo?yczalni wpad? mi w r?ce szwecki obraz "Jak w niebie" w re?. Kay`a Pollaka.
Polecam. Mimo prostej i oszcz?dnej fabu?y film wci?ga i sk?ania do refleksji.
Ja w ramach odrabiania zaleg?o?ci obejrza?am Wiernego ogrodnika i Hooligans.
Wierny ogrodnik okaza? si? by? o wiele bardzie sensacyjny ni? mi si? wydawa?o - intryga do?c zawi?a, ale ciekawa i w ogóle fabu?a intryguj?ca, cho? motyw z ukrywaniem wszystkiego przed m??em dla jego dobra mnie nie przekona? - to nie spojler
Hooligani mnie zachwycili. Wydawa?o si?, ?e to raczej m?ski film - o m??czyznach i dla m??czyzn, ale okaza? si? ca?kowicie uniwersalny, obejrza?am go z zapartym tchem i to nie tylko dlaetego, ?e Charlie Hunnam jest ów dech zapieraj?cy. Ogl?da?am go z m?zem i powstrzymywa?am si? od zachwytów, ale gdy pojawi? sie w samym r?czniku wyrwa?o mi sie westchnienie Elijah - Hobbit te? spisa? si? znakomicie. Film m?dry, poruszaj?cy, na ko?cu sp?aka?am si? jak bóbr, cho? by? do przewidzenia.
No i wogóle aktualny w kontek?cie ostatnich zamieszek w Warszawie i problemów z pseudokibicami... Jak to si? robi w GB
A tak niezupe?nie a propos, ale jak ju? jeste?my przy filmach, to polecam kolejny, obok "Czego pragnie dziewczyna" z boskim Colinem, film dla matek i córek "Ice Princess" u nas chyba "Ksi??niczka na lodzie", jedna z moich ulubionych pozycji na babskie wieczory z córk?
http://ksiezniczka.na.lodzie.filmweb.pl/
Ooo, chodz? wokó? tych Hooligans od jakiego? czasu i si? zastanawiam, czy w ko?cu si? nie skusi?, dzi?ki za recenzj?.
obejrza?am go z zapartym tchem i to nie tylko dlaetego, ?e Charlie Hunnam jest ów dech zapieraj?cy
Mnie Charlie Hunnam wci?? kojarzy si? tylko z jedn? rol?, potem w Nicholasie Nickleby nie mog?am si? przestawi?, ?e w tym filmie do dziewczyn go ci?gnie Za dobrze chyba zagra?
A tak niezupe?nie a propos, ale jak ju? jeste?my przy filmach, to polecam kolejny, obok "Czego pragnie dziewczyna" z boskim Colinem, film dla matek i córek "Ice Princess" u nas chyba "Ksi??niczka na lodzie", jedna z moich ulubionych pozycji na babskie wieczory z córk?
![]()
http://ksiezniczka.na.lodzie.filmweb.pl/
O tak ja równie? polecam ksi??niczke na lodzie.Film super.Polecam nawet je?li kto? nie ma córki