Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#26 2006-05-16 08:13:51

asiek
Użytkownik

Re: "Fajny film wczoraj widzia?em..."

Ostanio nadrobi?am troch? zaleg?o?ci filmowych. W wypo?yczalni wpad? mi w r?ce szwecki obraz "Jak w niebie" w re?. Kay`a Pollaka.
Polecam. Mimo prostej i oszcz?dnej fabu?y film wci?ga i sk?ania do refleksji.

#27 2006-05-16 12:29:14

fringilla
Użytkownik

Ja w ramach odrabiania zaleg?o?ci obejrza?am Wiernego ogrodnika i Hooligans.
Wierny ogrodnik okaza? si? by? o wiele bardzie sensacyjny ni? mi si? wydawa?o - intryga do?c zawi?a, ale ciekawa i w ogóle fabu?a intryguj?ca, cho? motyw z ukrywaniem wszystkiego przed m??em dla jego dobra mnie nie przekona? - to nie spojler wink
Hooligani mnie zachwycili. Wydawa?o si?, ?e to raczej m?ski film - o m??czyznach i dla m??czyzn, ale okaza? si? ca?kowicie uniwersalny, obejrza?am go z zapartym tchem i to nie tylko dlaetego, ?e Charlie Hunnam jest ów dech zapieraj?cy. Ogl?da?am go z m?zem i powstrzymywa?am si? od zachwytów, ale gdy pojawi? sie w samym r?czniku wyrwa?o mi sie westchnienie wink Elijah - Hobbit te? spisa? si? znakomicie. Film m?dry, poruszaj?cy, na ko?cu sp?aka?am si? jak bóbr, cho? by? do przewidzenia.
No i wogóle aktualny w kontek?cie ostatnich zamieszek w Warszawie i problemów z pseudokibicami... Jak to si? robi w GB wink

A tak niezupe?nie a propos, ale jak ju? jeste?my przy filmach, to polecam kolejny, obok "Czego pragnie dziewczyna" z boskim Colinem, film dla matek i córek "Ice Princess" u nas chyba "Ksi??niczka na lodzie", jedna z moich ulubionych pozycji na babskie wieczory z córk? wink

http://ksiezniczka.na.lodzie.filmweb.pl/

Pozdr. Agata
gg 5739618

#28 2006-05-16 21:44:02

Agn
Użytkownik

Ooo, chodz? wokó? tych Hooligans od jakiego? czasu i si? zastanawiam, czy w ko?cu si? nie skusi?, dzi?ki za recenzj?.

obejrza?am go z zapartym tchem i to nie tylko dlaetego, ?e Charlie Hunnam jest ów dech zapieraj?cy

Mnie Charlie Hunnam wci?? kojarzy si? tylko z jedn? rol?, potem w Nicholasie Nickleby nie mog?am si? przestawi?, ?e w tym filmie do dziewczyn go ci?gnie wink Za dobrze chyba zagra? wink

I'm teething on the answers you're saving
How are you going to make me understand
I'm dreaming while you're stealing babies
How are you going to help me sleep again

#29 2006-05-16 21:54:50

ewelinka
Użytkownik

A tak niezupe?nie a propos, ale jak ju? jeste?my przy filmach, to polecam kolejny, obok "Czego pragnie dziewczyna" z boskim Colinem, film dla matek i córek "Ice Princess" u nas chyba "Ksi??niczka na lodzie", jedna z moich ulubionych pozycji na babskie wieczory z córk? wink

http://ksiezniczka.na.lodzie.filmweb.pl/

O tak ja równie? polecam ksi??niczke na lodzie.Film super.Polecam nawet je?li kto? nie ma córki wink

Stopka forum