Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ty lubisz tulipany? a ja te zdj?cia zgubie w czambu?, wi?c Ci wklej? tu (Kazik mo?esz mnie rozstrzela? - pier? wystawiam, zupe?nie nie wiedzia?am gdzie to wklei?)
to sa zdj?cia zrobione przez moj? znajom? w niedziel? na spacerze w Warszawskim ogrodzie botanicznym
Cuuuuuuuuuuuuuuuuuuudne
Mi?oszku ten s?upek i pr?ciki. Czy?by aluzja do dzisiejszej porcji fanficka.
Mi?oszku ten s?upek i pr?ciki. Czy?by aluzja do dzisiejszej porcji fanficka.
nie
Ale wiesz ogl?da?am zdj?cia Irenki i nabra?am ochoty do pójscia do ogrodu botanicznego - u nas zrobi?a si? ju? orgia kolorów;)
A w Warszawie magnolie jeszcze kwitn?
a pr?ciki to oczywiste skojarzenie do Przed?u?ona
W Szczecinie magnolie ju? prawie wszystkie opad?y. Chcia?am wam zrobic przyjemno?c i je sfotografowa?, ale si? spó?ni?am.
U nas drzewa zazieleni?y si? w oka mgnieniu. Jest cudnie zielono.
Ty lubisz tulipany? a ja te zdj?cia zgubie w czambu?, wi?c Ci wklej? tu (Kazik mo?esz mnie rozstrzela? - pier? wystawiam, zupe?nie nie wiedzia?am gdzie to wklei?)
Mi?oszek, kochany jeste? "Tulam Ci? Panku" za te tulipanki. Natura jest niezmierna w swojej pomys?owo?ci, popatrzcie jeden gatunek a jaka rozmaito?? kszta?tów znamienia i te barwy i w ogóle ?wiat jest pi?kny
No ten jeden to ... :oops:
(Skromnosc kwiat dziewczecia )
Gosiu widz?, ?e nasze skojarzenia zmierzaj? w jednym kierunku. :oops:
No ten jeden to ... :oops:
(Skromnosc kwiat dziewczecia)
Go?ka!!!!! Opanuj si?!!!!!
Tu jest w?tek o kwiatach!
Pi?kne! Ten pierwszy, czerwony - fantastyczny
Musz? przej?? si? do botanicznego w Powsinie...
A w Warszawie magnolie jeszcze kwitn?
U nas ju? przekwit?y. A by?y tak pi?kne, pora?aj?co pi?kne... Kocham magnolie.
![]()
A czemu nic nie mowisz o ostatnim?
![]()
Musz? przej?? si? do botanicznego w Powsinie...A czemu nic nie mowisz o ostatnim?
eee...wol? czerwie?
![]()
Wkleja?am ju? te zdj?cia w w?tku nt. kwiatów, ale co tam, powtórz? si? Bo: te? Powsin, te? tulipan i te? czerwony
a te Wam si? podobaj??:
m.
A czemu nic nie mowisz o ostatnim?
eee...
![]()
Ostatni jest ...... no baaardzo pi?knie m?ski
Ostatni jest ...... no baaardzo pi?knie m?ski
To o czym mówicie paskudne zbere?nice jest akurat dok?adnie pi?knie ?e?skie - bo? to zal??nia ze s?upkiem i znamieniem trójdzielnym (bo zro?ni?tym z trzech owocolistków ;-) ), a to "baaardzo pi?knie m?skie" to te niepozorne pr?ciki z pylnikami
I czym si? zachwycacie wyg?odnia?e kobia?ki? Nie ten kierunek... 8)
No to sie uspokoilam, ze moge spokojnie przygladac sie temu kwiatuszkowi,
bez zadnych zbereznych mysli
Gynko zwany mi?orz?bem
magnolie
wszystko z warszawskiego ogrodu - cudne
Mi?orz?b to po ?acinie Gingko biloba, w dodatku najstarszy gatunek w?rod nagozal??kowych drobnolistnych, a w?a?ciwie jedyny jaki przetrwa? do naszych czasów, wszystkie inne wymar?y. To taki ?ywy dinozaur w?ród ro?lin ;-)
Skoro mam ju? swój w?asny"botaniczny" w?tek to sie w nim troche powym?drzam, a co? 8)
[URL=http://imageshack.us][/URL]
[URL=http://imageshack.us][/URL]
A to mi?ek wiosenny Adonis vernalis, kwiatek, który najbardziej kojarzy mi si? z wiosn?. Kiedy zakwita na murawach w?ród wyschni?tych, zesz?orocznych li?ci traw, wygl?da jak powtykane w nie plastikowe s?oneczka. Robi niesamowite wra?enie, bo wszystko dooko?a jeszcze ?pi, (on zakwita jako pierwszy zaraz po zej?ciu sniegów), a tu taka krzycz?ca przyroda :-). Jak kto? ma niedaleko do Buska, to jest tam w pobli?u rezerwat Owczary, ko?cem kwietnia, pocz?tkiem maja mo?na tam pojecha? obejrze?. Niezapomniane wra?enia!
Oczywi?cie mo?na zapomnie? o zrywaniu, bo mi?ek jest w Polsce pod ?cis?? ochron?!
?eby ju? nikt nie mia? kud?atych my?li. Tulipan zamkni?ty.
Dla Alison oczywi?cie.
Bo?e mój, taki prosty kszta?t, dwa kolory a wprost piekno w czystej formie! :-) Który ch?op jest pi?kniejszy?....
Z tych tutaj, to mo?e Monetowi odpuszcz?, bo te? kocha? kwiaty i pi?knie je malowa? ;-)