Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
No właśnie na Hallmarku idzie od poniedziałku o 20.15 nowa seria .
Choć moja chłopa zawsze mówi, że zupełnie nie rozumie poco, bo na zdrowy rozum to tam juz wszyscy powinni byli zginąć (poza inspektorem Barnaby i jego rodzinką)
Ale barzdzo lubiÄ™ ten serial i ten jego angielski klimacik
"Detektyw nadinspektor Tom Barnaby jest mężczyzną w średnim wieku. Jego pasją jest uprawianie ogrodu. Uwielbia jeść, ale... Joyce, jego żona, prowadzi z jedzeniem permanentną krwawą wojnę, co skutkuje tym, że biedny policjant musi żywić się w policyjnej kantynie lub w wiejskich pubach.
Joyce od lat zajmuje się domem. Po wychowaniu córki, Cully, zabija czas przygotowywaniem ekscentrycznych dań i udziałem w pracach teatru amatorskiego w Causton. Z wykształcenia jest muzykiem, w młodości była dobrze zapowiadającą się śpiewaczką. Teraz gra w teatrze trzeciorzędne rólki i zajmuje się garderobą aktorów.
Cully była buntowniczą nastolatką (kolorowe włosy i ekscentryczne stroje). Jest piękna (po matce) i inteligentna (po ojcu). Pasjonuje się teatrem"
http://geocities.com/televisioncity/sat … dsomer.htm
podzielam zdanie, też bardzo lubię(a czasem jak jeszcze leciało to w weekendy oglądałam "Jordan")