Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
prawda?
Tylko gdzie w kapeluszu na co dzie? chodzi? ?
na wycieczki Zawsze kochalam czapki, kapelusze - od slonca i nie tylko.
Jako ze prawdziwa dama bez kapelusza sie nie rusza, ostatnio naby?am bylam prawdziwy.
Kowbojski
Od czegos trzeba zaczac, nie? ;D
Cos tu o mnie plotkuja, a mnie nie ma ;P.
Biedna Iza - racja, nanosi sie tych rzeczy od nas .
Co do sukni - ja bede miala w kolorze zielonym, jasna, z dodatkami ecri/kremowymi. Wlasnie nabylam na allegro chuste w takim kolorze, zeby miec do sukienki na wypadek chlodu. Tylko obawiam sie, ze wykroje bede musiala sobie powiekszac, bo jak juz sa takie suknie, to na male deseczki ;P. Ale przynajmniej mam teraz jeszcze mocniejsza motywacje do szycia - ta suknia przyda mi sie na pozniej rowniez .
Ha - jak znalazl!!!
peri napisał:
Patrz?c na krój tych sukienek mog? tylko stwierdzi?, ?e wygl?da?y w nich bombowo Panie szczup?e pod biustem i z co najmniej C miseczk?
Hm, ale 65C to jest biust nastolatki
Ja bym stawia?a na 60 F/G co najmniej. My?l?, ?e taki rozmiar lub nieco mniejszy ma np. Kiera Knightley.
Keira? 60 owszem ale na pewno nie F/G , maksymalnie A . W DiU'05 wyra?nie wida? jej bezbiu?cie
Ostatnio edytowany przez Tamara (2008-06-19 14:30:28)
60 F/G??? Keira??? Mowimy o tej samej Keirze???
Maksymalnie A i to jeszcze jak byla opuchnieta ;P
A ja mam 75 G, wiec moge potwierdzic, ze do nawet 60f duzo jej brakowalo .
W sumie to takie pytanie - kiedys kobiety mialy mniejsze biusty? Co z tymi biusciastymi??? Jak one wygladaly w tych sukniach?
Nie, na pewno by?y te? panie z du?ym biustem, nie ma co si? sugerowa? tylko wizerunkami z epoki, bo na pewno by?y tak zmienione, by suknie prezentowa?y si? jak najlepiej (podobnie jak teraz, gdy w mniemaniu ?wiata mody stroje najlepiej prezentuj? si? na modelkach w rozmiarze 0, lub 00... A przecie? chyba za 100 lat nie b?d? uwa?ali, ?e ka?da kobieta w naszych czasach mia?a figur? wyj?tkowo szczup?ej i wysokiej 15-latki )
peri napisał:
Patrz?c na krój tych sukienek mog? tylko stwierdzi?, ?e wygl?da?y w nich bombowo Panie szczup?e pod biustem i z co najmniej C miseczk?
A ja uwa?am, ?e wi?kszo?? kobiet wygl?da?oby w nich dobrze, no mo?e poza prawdziwymi chudzinami (nie ukrywam, ?e chodzi mi o osoby w typie Keiry ). W przypadku pa? szczup?ych podkre?la wiotko?? figury, u pa? o troch? kr?glejszych kszta?tach - ukrywa?y szersz? tali? i podkre?la?y biust. Moda pó?niejszych okresów ju? raczej by?a mniej ?askawa, bo do gorsetów najlepiej by?o mie? wyra?n? tali?, co nawet dla osób szczup?ych mog?o by? problemem, nie mówi?c ju? o tych niekonieczne szczup?ych...
Mrs_Vetch napisał:
Hm, ale 65C to jest biust nastolatki
To ja chcia?abym by? tak? nastolatk?! Z wieku nastoletniego wyros?am, a 65C raczej nigdy nie b?d? mia?a
Ostatnio edytowany przez Akaterine (2008-06-19 16:06:47)
Akaterine, nawet nie wiesz, co kryje si? w przepastnych g??biach kobiecego dekoltu Jak mówi? komukolwiek ?e mam misk? F/G, to zawsze wytrzeszczaj? oczy i si? mocno dziwi?, bo przecie? ja nie mam a? tak monstrualnego biustu
A tu niespodziewanka ;P
Loana napisał:
60 F/G??? Keira??? Mowimy o tej samej Keirze???
Maksymalnie A i to jeszcze jak byla opuchnieta ;P
A ja mam 75 G, wiec moge potwierdzic, ze do nawet 60f duzo jej brakowalo.
Chyba mi si? rzeczywi?cie dwie aktrice na?o?y?y Albo Keira w jakim? stadium przedanorektycznym
kroj sukienki tez moze biust uwydatnic i ukryc. Wystarczy porownac Gwyneth i Keire - panie maja podobna budowe, ale w P&P 05 krawcowe zawalily na calej linii.
Czy?bym rozpozna?a biu?ciaste lobbystki?
karotka napisał:
Czy?bym rozpozna?a biu?ciaste lobbystki?
Cytat z kobiety o biu?cie mniej wi?cej Keiry po obejrzeniu DU 2005: "Ogl?dam DU. Widz? Keir?. No my?l? sobie, pokazali j? od ty?u. Ogl?dam dalej. Ca?y czas pokazuj? jej plecy. Niemo?liwe... Przygl?dam si?. Oooo! To jej przód. O Mamo!! Keira ma biust jak 12letni ch?opiec!"
Tak?e biu?ciaste lobbystki wcale nie s? odosobnione w swoich reakcjach
A propo dodatkow, mam pytanie, jakie kiedys noszono torebki? Bo chce sobie uszyc cos do swojego stroju, a nie wiem, na co mam sie skusic .
Nie mog?am sobie przypomnie?, jak nazywa si? taka torebka-woreczek! Reticule! Ale dobrze kojarzy?am, ?e co? brzmi?cego podobnie jak ridiculous
Ostatnio edytowany przez Akaterine (2008-07-10 22:51:43)
Petit-point to nazwa ?ciegu hafciarskiego - rodzaj ?ciegu gobelinowego , którym wyhaftowano ró?e na torebce , jest ?atwy , ale nie wiem Loano czy do niedzieli zd??ysz , w razie czego mo?na ponaszywa? ró?ne pasmanterie
Do niedzieli nawet nie planowalam zaczac . Potrzebuje do sukni, w ktorej ide na slub kuzyna, czyli za dwa tygodnie
.
No to pewne szanse masz
Ja mam wesele za 3 tygodnie-ale nie swoje - jak na razie jestem go?a i bosa
Ja czekam juz tylko na nowa suknie (Fanturia mi szyje) i na rekawiczki siateczkowe, takie:
Do sukni bede miala zielone balerinki , koronkowy kremowy parasol
(troche gorszy niz na zdjeciu, ale podobny) i kolczyki z wisiorkiem edwardianskie
. Plus jakas chuste lub szal na ramiona, jeszcze nie wybralam ktory wezme
. Mam nadzieje, ze calosc wyjdzie odpowiednio
. Szukam teraz odpowiedniej fryzury do tego, moze jakies pomysly?
Zerknij tutaj
Loana ale? ty stylowo podchodzisz do tego wesela-jestem pe?na uznania za wierno?? orygina?owi i drobiazgowo??-najbardziej zazdroszcz? Ci r?kawiczek. A te fryzury podane przez elbereth to takie misterne, ?e ci??ko o w?asne wykonawstwo:). Ja wpadn? do jakie? galerii, sklepu, i na tym koniec. Szkoda, ?e tam nie sprzedaj? sukien, bluzek o staromodnych krojach.
Ja ide do fryzjera na czesanie, wiec mam szanse miec dobra fryzure . Problem z moimi wlosami, ze nie sa za dlugie niestety... no nie musze miec cos z grzywka.
Ostatnio edytowany przez Loana (2008-07-17 18:26:53)