Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-05-07 16:23:35

Monika24
Użytkownik

Tom Hanks

Jestem w?a?nie po obejrzeniu "Terminalu" i znowu sobie przypomnia?am za co tak uwielbiam Hanksa. W jednej chwili rozbawia a w drugiej wzrusza mnie do ?ez (dzi?ki Migotko, bo to dzi?ki Tobie te wra?enia lol )
A teraz nie mog? si? doczeka? Kodu z nim w roli g?ównej big_smile

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#2 2006-05-07 17:12:15

kami
Użytkownik

Re: Tom Hanks

A ja si? tu przyznam ,?e Hanksa nie lubi?am- po prostu mnie jako? tak dra?ni? :twisted: - a? do momentu, gdy zobaczy?am go w "Apollo 13". Wtedy to jak za dotknieciem czarodziejskiej ró?czki otworzy?y mi si? oczy i w pe?ni zobaczy?am ca?y jego kunszt aktorski- oprócz tego ten film nale?y chyba do moich ulubionych z jego filmografii. A na Kod oczywi?cie te? czekam niecierpliwie- jeszcze tylko 12 dni...

Uwielbiam Colina Firtha... smile)))))

#3 2006-05-07 17:22:16

milosz
Użytkownik

Tom Hanks zwsze b?dzie dla mnie Joe Foxem z "Masz wiadomo??" i Samem Baldwinem z "Bezsenno?ci" i nade wszystko chyba Forrestem Gumpem;) Reszta to mniej lub wi?cej ale powielanie wink
Obsadzenie go w roli Langdona to poprostu pomy?ka (cho? nie mam ?adnych w?tpliwo?ci, ?e zagra to ?wietnie)

No i starzeje si? nie ciekawie

http://img412.imageshack.us/img412/9413/code0hu.jpg

Koda nie mog? si? doczeka? racze ze wzgl?du na Jeana i Iana wink

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#4 2006-05-07 20:30:29

izek
Użytkownik

Ja tam nie lubi? Toma Hanksa. Ani mi si? nie podoba, ani jego role mi si? nie bardzo podobaj? - wyj?tek to "Masz wiadomo??" ale to i tak pewnie przez Meg Ryan, no i jeszcze "Cast away" - tu to musz? przyzna?, ?e zrobi? na mnie du?e wra?enie. Ale to wyj?tki potwierdzaj?ce regu?? big_smile

Bardzo si? zdziwi?am dlaczego w?a?nie on ma zagra? Langdona, ale jak go zobaczy?am na zdj?ciach to my?l?, ?e by? mo?e b?dzie to trzeci wyj?tek wink

gg 5425654

#5 2006-05-07 21:28:10

Gosia
Użytkownik

Co do Hanksa, mam podobne zdanie jak izek.
Tylko w Masz wiadomosc go akceptuje.

#6 2006-05-07 22:29:28

Kaziuta
Użytkownik

Hanksa ceni? za talent.
Jako m??czyzna odpada.

#7 2006-05-07 22:42:03

Gosia
Użytkownik

No bo przystojniak z niego nie jest big_smile

#8 2006-05-07 23:34:44

izek
Użytkownik

taa... jak gra amantów to albo przez telefon albo przez mail wink

gg 5425654

#9 2006-05-08 01:55:42

GosiaJ
Użytkownik

Co do Hanksa, mam podobne zdanie jak izek.
Tylko w Masz wiadomosc go akceptuje.

Mnie si? w kilku rolach podoba, np. w "Masz wiadomo??" czy "Forre?cie Gumpie", co nie zmienia faktu, ?e moim zdaniem wybitnym aktorem nie jest i gra cz?sto tak samo (a mo?e po prostu podobne role?). Za to w tych fragmentach "Kodu...", które widzia?am, zrobili z niego niez?ego macho! :-) Jak to kamera potrafi zmieni? cz?owieka, tu nosek skróci, tu g?b? zmieni :-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#10 2006-05-08 11:47:08

Diana
Użytkownik

Mi si? bardzo podoba? w "Apollo 13"i "Filadelfii". Ceni? go jako aktora, a co do "Kodu" to jako? dziwnie mi do siebie pasuj? on i "Amelia". Przynajmniej ?adnie wygl?daj? na plakacie.

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#11 2006-05-08 12:52:05

Caitriona
Użytkownik

Ja go lubi? za "Foresta G.", "Szeregowca Ryana" i "Cast Away". "Masz wiadomo??" jako? nie przypad?o mi do gustu... Ale ogólnie nie jest to mój ulubiony aktor i nie id? do kina ze wzgl?du na niego. Aczkolwiek na "Kod da Vinci" pójd?, bo jestem ciekawa i gra tam Paul Bettany i Jean Reno.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#12 2006-05-08 14:12:07

izek
Użytkownik

Ja go lubi? za "Foresta G.", "Szeregowca Ryana" i "Cast Away". "Masz wiadomo??" jako? nie przypad?o mi do gustu... Ale ogólnie nie jest to mój ulubiony aktor i nie id? do kina ze wzgl?du na niego. Aczkolwiek na "Kod da Vinci" pójd?, bo jestem ciekawa i gra tam Paul Bettany i Jean Reno.

na Jeana Reno warto pój?? (prawie) zawsze big_smile

gg 5425654

#13 2006-05-08 18:38:12

AineNiRigani
Użytkownik

Masz wiadomosc nmnie rozczarowa?o, Bezsenno?? mnie u?pi?a (za ka?dym razem. To dziwne), ale Forresta Gumpa mog?abym oglada? i ogl?da? big_smile
No i Cast Away. W momencie kiedy mo?na zagrac tak wiele bez s?owa, to tylko wskazuje na kunszt aktora.

Co do Kodu... to jedynie obsada mnie poci?ga. Wydaje mi si?, ?e dobrana rewelacyjnie i z sensem. Audrey, Jean, Ian, Tom - zapowiada si? prawdziwy majstersztyk aktorski.
Ale nie wiem czy pójd? do kina. Boj? si? ?e nie b?d? si? mog?a powstrzyma? od ?miechu big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#14 2006-05-08 19:30:08

izek
Użytkownik

Co do Kodu... to jedynie obsada mnie poci?ga. Wydaje mi si?, ?e dobrana rewelacyjnie i z sensem. Audrey, Jean, Ian, Tom - zapowiada si? prawdziwy majstersztyk aktorski.
Ale nie wiem czy pójd? do kina. Boj? si? ?e nie b?d? si? mog?a powstrzyma? od ?miechu big_smile

Aine, nie wierz? ?eby to Ci? powstrzyma?o wink
a co my?lisz ?e b?dzie takie ?mieszne?

gg 5425654

#15 2006-05-08 20:20:52

GosiaJ
Użytkownik

Ja te? si? wybior? g?ównie ze wzgl?du na obsad? (no i mam nadziej? na troch? Pary?a w tle). Paul Bettany w habicie jest poci?gaj?cy ;-) Sama historia mnie ?rednio intryguje, pocieszaj?ce jest to, ?e przeczyta?am ksi??k?, ale ma?o co pami?tam, wi?c zobacz? jakby na nowo. To jedna z tych ksi??ek, które si? szybko czyta, a po przeczytaniu nie pami?ta si? z niej prawie nic.

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#16 2006-05-08 20:32:06

Diana
Użytkownik

Oj tak, s? tego rodzaju ksi??ki. "Kodu" nie czyta?am, ale mia?am podobne prze?ycia z "Pogank?" Narcyzy ?michowskiej. Kompletnie nie potrafi? powiedzie?, o czym by?a ta ksi??ka i co si? tam dzia?o. :?:

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#17 2006-05-08 20:54:50

AineNiRigani
Użytkownik

Aine, nie wierz? ?eby to Ci? powstrzyma?o wink
a co my?lisz ?e b?dzie takie ?mieszne?

Ksi??ka by?a najlepsz? komedi? minionego sezonu, to pewnie i film nie odbiegnie zbyt mocno big_smile

#18 2006-05-08 22:24:41

milosz
Użytkownik

O tej ksi??ce to bodaj Talko napisa? , ?e ona jest tak z?a, ?e nawet inne z?e ksi?zki wydaj? si? przy niej dobre wink

mog?abym powiedzie? o sobie ?e zmordowa?am j?,brrrrr

Pod? dla Jeana i Audrey - acha i Pary?a i Iana............ ot dla rozrywki

Paula Bethany pomin? (po ogl?dni?ciu na wideo "Wimbledonu" brrr) nieielu znam nijakszkszych (to nie po polsku) aktorów wink

No i zobacz? Th - fajnie zobaczy? kogo? kto starzeje si? gorzej ode mnie wink

#19 2006-05-08 22:33:29

AineNiRigani
Użytkownik

Bethany to chyba najnowszy Bond? Czy cos pomyrda?am?

#20 2006-05-08 22:39:32

milosz
Użytkownik

Bethany to chyba najnowszy Bond? Czy cos pomyrda?am?

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: pomyrda?a? tfu

nowy Bond ma w?tek w pogaduchowni i nazywa si? Daniel Craig wink

#21 2006-05-08 22:47:58

AineNiRigani
Użytkownik

No racja big_smile

#22 2006-05-09 00:11:55

Monika24
Użytkownik

A ja przeczyta?am Kod od deski do deski i nawet mnie wci?gn??o.
Pomijaj?c te wszelkie religijne rozbie?no?ci ?wietnie si? czyta?o (mia?am na dodatek t? ilustrowan? wersj?).
Trudno by?o mi si? przekona? do Hanksa w roli Langdona, ale teraz nie widz? na jego miejscu nikogo innego

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#23 2006-05-09 09:35:55

Alison
Użytkownik

A ja bardzo lubi? Toma Hanksa i jako aktora i jako faceta. Taki ciep?y misiek z niego, nie jakis amant hollywoodzki, ale taki fajny go??. Uwa?am, ?e aktorem jest ?wietnym. Uwielbiam go w "Szeregowcu Ryanie" kiedy ginie to po prostu, s?siedzi s?ysz? moje spazmatyczne ?kanie ;-) To ?wietna rola, ?wietny film, tak jak Forest, Philadelphia. Lubi? go te? w komediach z Meg R. "Masz wiadomo??" d?ugo by?a moj? ulubion? komedi? romantyczn?. Nie mog?am prze?kn?? "Terminalu", ale bo te? i film idiotyczny do bólu, a to dziwaczne narzecze pt. "Jak sobie ma?y Johnny wyobra?a s?owia?sk? mow?" rodem z niejakiej Krakozii przyprawia?o mnie o odruchy wymiotne. Na Kod Leonarda te? czekam niecierpliwie, ale jako? mam takie nienajlepsze przeczucia... za du?o sie o nim mówi i boj? si?, ?e jest przereklamowany, jak to cz?sto bywa.

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#24 2006-05-09 13:27:33

AineNiRigani
Użytkownik

Dla mnie dodatkowa mark? kiczu jest nazwisko re?ysera.

#25 2006-05-09 14:22:07

Kika
Użytkownik

mnie co? Kod nie poci?ga... zacz??am czyta? t? ksi??k?, ?e niby taka ?wietna a mi przy niej nie?le si? usypia?o... nie dobrn??am do ko?ca i filmu te? co? nie jestem ciekawa..... z tej obsady o której tutaj piszecie to dla mnie tylko Jean Reno zas?uguje na uwag?.... big_smile

gg 2775021

Stopka forum