Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
od 11 maja tego roku w sprzeda?y b?dzie DVD z nowa wersja DiU. Na allegro mozna kupic ja juz dzis. cena ok 60 zl. Czyli jak dobrze pojdzie to w maju bedzie zatrzesienie Jane Austen na DVD :-)
E, ja ju? swoj? osobist? Dumk? mam. I 60 z? w kieszeni.
napisalam bo moze ktos sie skusi...ja np. nienawidze ogladac filmow z napisami wiec niewykluczone....
napisalam bo moze ktos sie skusi...ja np. nienawidze ogladac filmow z napisami wiec niewykluczone....
s? filmy, które kocham ogl?da? w?a?nie z napisami, ?eby ws?ucha? si? w dialogi. Przyznam, ?e przy DiU 05 - bardzo podobaj? mi si? niektóre teksty, dlatego bywa, ?e napisy s? drugorz?dne, szczególnie gdy jak?? scen? ogl?dam np. 20 raz danego dnia . Nie bez znaczenia jest oczywi?cie g?os MM; wola?abym, ?eby nie zag?usza? go lektor - nawet najlepszy.
pozdr.
m.
s? filmy, które kocham ogl?da? w?a?nie z napisami, ?eby ws?ucha? si? w dialogi. Przyznam, ?e przy DiU 05 - bardzo podobaj? mi si? niektóre teksty, dlatego bywa, ?e napisy s? drugorz?dne, szczególnie gdy jak?? scen? ogl?dam np. 20 raz danego dnia. Nie bez znaczenia jest oczywi?cie g?os MM; wola?abym, ?eby nie zag?usza? go lektor - nawet najlepszy.
pozdr.
m.
Ja toleruj? wy??cznie filmy z napisami, nie potrafi? juz prawie ogl?da? filmu w tv z lektorem. Lektor, który zag?usza g?os aktora, g?os, który jest tak wa?n? cz??ci? roli!
No w?a?nie, np. g?os Rysia czy Mateusza i lektor??? Dla mnie - niewyobra?alne :-)
Ja tez czesto wole ogladac film z napisami.
A juz N&S w szczegolnosci
Ja tez czesto wole ogladac film z napisami.
A juz N&S w szczegolnosci
Ciekawe, czemu?
Ja tez czesto wole ogladac film z napisami. A juz N&S w szczegolnosci
Ciekawe, czemu?
No jak to czemu?
Zeby lektor mi nie przeszkadzal upajac sie tym nieziemskim i gleboko erotycznym glosem
Aj, Guniu.......czepiasz si? szczegó?ów. Ale je?li masz tak? s?abo?? do MM, to ok, rozumiem. Ja w?a?nie dzi? zasiadam przed monitorkiem o ogl?dam Dumk?.
Nawet gdyby, to kto by sie tym przejmowal
Chyba si? skusz? na now? DiU nie tylko ze wzgl?du na g?os ale na dodatki. Mam nadzieje, ?e b?d?. A szczególnie ten poca?unek, którego troch? nam brakowa?o.
Ja ju? tak sie przyzwyczi?am do filmów z napisami i bez lektorów (goladam ich do?? du?o, ale telewizji prawie wcale ), ?e jak pol roku temu zacz??am ogl?da? LOTRa w TVNie tak mnie razi? ten lektor, tak zag?usza?, ?e si? wkurzy?am i wroci?am do kompa i w??czy?am sobie z napisami.
Ja te? dokonam zakupu dvd nowej Dumy. G?ównie dla dodatków i jako? tak, ?eby dobra wersja by?a.
A ja ulubione filmy lubie miec w wersji oryginalnej. Nawet jesli mam majatek wydac
Zeby lektor mi nie przeszkadzal upajac sie tym nieziemskim i gleboko erotycznym glosem
I ?eby móc sobie niektóre kwestie tym g?osem wypowiadane powtarza? w kó?ko... w kó?ko... w kó?ko...
A ja ulubione filmy lubie miec w wersji oryginalnej. Nawet jesli mam majatek wydac
Ja tak samo. Dlatego odk?adam na rozszerzone super-hiper-wydanie "W?adcy Pier?cieni" :-)
Ja sobie na razie sprawi?am, ale wy??cznie TTT i wy?acznie niemiecko-angielskie wydanie (promocja by?a i w sumie wysz?o mnie w przeliczeniu jakies 90 zeta)
Nie znam (niestety!!!) angielskiego, ale filmy zdecydowanie wol? z napisami. Lubi? poslucha? g?osu aktorów, wczu? si? w ich emocje pokazywane przecie? nie tylko mimik? i gestykulacj?. I nie wiem jak Wy, ale ja pasjami nie znosz? dubbingu, w filmach dla doros?ych. Shrek, Epoka lodowcowa, no i w ogóle filmy dla dzieci szczególnie te z dialogami B. Wierzbiety - tak! Ale dubbing z np. Zemsty Sithów doprowadza mnie do rozpaczy :evil:
A LOTRa to my?l?, ze warto poogl?da? w wersji z napisami, cho? lektor w rozszerzonej wersji jest w porz?dku