Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Hehe, je?li chcesz sie leczyc... Bo my chyba nie Dobrze nam z naszym uzaleznieniem
Nawet nie wiem ile ju? razy widzia?am "D i U" z Colinem w roli g?ównej i teraz nie wyobrazam sobie po prostu innego Mr Darcy. Colin jest po prostu stworzony do tej roli. Gra? tam nie tylko wypowiadajac s?owa, ale przede wszystkim gra? mimik? ( te jego oczy ). Po prostu zakocha?am si? w panu Darcy'm
Niedawno znowu sobie zrobi?am maraton z P&P. Nigdy mi si? nie znudzi i rzeczywi?cie, dobrze mi z tym uzale?nieniem
Po prostu zakocha?am si? w panu Darcy'm
Zawsze by?am zdania, ?e zadurzenie w postaci postaci literackiej, albo postaci odtwarzanej przez aktora jest jeszcze zdrowsze ni? w samym aktorze. Mi?o?c idealnie platoniczna.
Przyznam si? Wam , ?e dzi? z kumpelami zrobi?y?my sobie maraton z "Dum? i uprzedzeniem". Z ca?ej trójki tylko ja widzia?am ten serial, a dziewczyny dopiero dzi? zobaczy?y go pierwszy raz. I co? I s? oczarowane 8O Colinem ( którego zreszt? znaj? tylko z "Dziennika BJ"). Tan wi?c grono zakochanych w p. Darcym znowu si? powi?kszy?o
Taaaaak... ja te? musz? sobie zrobi? projekcj?, to dobrze zrobi mojej zn?kanej psychice
Taaaaaaaaak.... ja te? chc?..... to b?dzie cudowny odpoczynek po moim t?umaczeniu... Na razie przeczyta?am (w ramach odpoczynku ) Sanditon.
Ale teraz... ja chc? obejrze? Dum?!!!
Ja równie? dawno nie ogl?da?am P&P, ale zrobi?am inny eksperyment - pu?ci?am "Dum?..." moim trzem kolegom i ch?opakowi. Wnioski z pokazu pierwszych dwóch odcinków: panowie przyszli g?ównie na ciasto . Jeden ogl?da? z uwag?, trzech gada?o o wszystkim (te? o filmie) i stwierdzili jednog?o?nie, ?e wszystkim bohaterom chodzi o pieni?dze (nie mog? si? nie zgodzi? ;P). Na nast?pny pokaz zaprosz? tylko jednego koleg?, poniewa? on to naprawd? chcia? obejrze?. Natomiast wszyscy panowie, po pokazaniu im urywku B&P zgodnie stwierdzili, ?e to chc? zobaczy?. Jak tylko uda mi si? w ko?cu co? zorganizowa? (nie ma mnie te? na forum, bo teraz za du?o si? u mnie dzieje) to dam zna? jak by?o.
Pozdrawiam!
Po tym seansie z ekranizacj? "D i U" w zwi?zku z tym ze mia?am ostanio troszk? wolnego czasu mog?am ( nie wiem juz który raz...) poczyta? sobie na nowo o losach Lizzie i p. Darcy'ego. Co za lektura... :oops:
Loana, fajnego masz koleg? Ja si? przyzwyczai?am, ?e z mojego otoczenia tylko mój kochany rodzic lubi P&P. Traktuj go jak okaz
Ehhhhh... jak ja chc? urz?dzi? sobie ma?y seansik... niech ci nauczyciele dadza mi spokój... :cry:
ula napisał:
Kochani dajmy im szans?
![]()
Mo?e to b?dzie najlepsza ekranizacja .......
ciekawe jaki by?by Colin Firth w roli pana Collinsa
Cuuudny z pewnoscia!
A tak na powaznie - moze po takim posunieciu obsadowym w koncu wszyscy przestaliby kojarzyc CF z postacia pana Darcy'ego. Biedaczek, ma tego najwyrazniej po dziurki w nosie!
Luisa
No nie zgadniecie!!!!!!!!!1
Mój w?asny, osobisty Brat zaskoczy? mnie niedawno czym? baaaaardzo...
Siedzieli?my sobie razem u mojego Brata w domu, pi?tkowy wieczur, gadamy, popijamy czerwone, hiszpa?skie winko (mmm...pycha...), mój Brat grzebie sobie przy jakich? komputerowych rzeczach, a na g?ównym monitorze (mój Brat - informatyk i programista ma ich kilka.....) leci sobie D&U. Oczywi?cie, poniewa? ja ogl?dam odcinek lub 2 raz na jaki? czas - w??czy??m sobie odcinek 4...
Generalnie mój Brat to komputerowy oszo?om, maniak po prostu, cz?sto gadam tylko z jego plecami i przekrzykuje klikanie klawiszy...
a tu prosz?, tak go zainteresowa?a ta D&U, ?e potem, z braku czasu na ogl?danie wszystkich odcinków od pocz?tku, musia?am opowiedzie? mu ca?? histori? od pocz?tku!!!!!!!!! Mój w?asny Brat zadawa? mi pytania, dlaczego te pacjentki na ekranie nosz? czepki, a dlaczego to, a dlaczego tamto...
I nie ?eby mój Brat sta? si? fanem JA od razu, ale jego zainteresowanie tematem naprawd? by?o fajne
No to fajnego masz brata
U mnie niestety nikt w domu, ani rodzice ani siostra w najmniejszym stopniu nie wykazuj? ?adnego zainteresowania moimi austenowsko-colinowskimi pasjami. No, jedynie jak kupuj? ksi??ki i p?yty DVD ( a ostatni troche tego by?o ), to oczywi?cie zaraz musze wys?uchac przemówienia, ?e wyrzucam pieni?dze. Ach, jak ja Ci zazdroszcz?, ?e masz w domu kogo?, kto wykazuje jakies zainteresowanie chocia?by tylko "Dum? i uprzedzeniem"... No ale do? tych smutków. Mam tutaj Was i to mnie pociesza. Dobrze, ?e jest takie forum, na którym fani powie?ci Jane Austen i ich ekranizacji, mog? ?mia?o pogadac o swych zainteresowaniach
Brawa dla Kazika!!! Coraz bardziej podoba mi sie to miejsce i tylko ?a?uj?, ?e od pa?dziernika nie b?d? mog?a za cz?sto tu zagl?dac :cry: W mieszkaniu studenckim nie mam pod??czonego Netu i pozostan? mi tylko kafejki internetowe... No ale dobre i to
Pozdrawiam
No có?, mój Brat to ju? nie ca?kiem w domu... my?l?, ?e jego ?onie by sie to nie podoba?o...
ale powa?nie, u mnie w rodzinie jest taka niepisana zasada, ?e cho? ?arciki s? dozwolone, szanujemy nawzajem swoje zainteresowania i nawet je?li nas to nie interesuje, wykazujemy anielsk? cierpliwo?? w s?uchaniu o przedmiocie zainteresowania innego domownika, czasem odrzucamy równie? uprzedzenia i staramy si? pozna?/zrozumie? sprawy wa?ne dla innych cz?onków rodziny. To dobra rzecz, poniewa? oducza ignorancji, ?e je?li co? osobi?cie mnie nie interesuje, to jest napewno niewarte uwagi.
Ja te? urz?dzi?abym sobie maraton z P&P . Ale jest pewien problem :cry: moja ukochana jamniczka nienawidzi pana Darcyego . Za ka?dym razem gdy pojawia si? na ekranie ona w?ciekle ujada ....A mo?e w ten sposób wyra?a swój zachwyt i uwielbienie? :? hmm...sama nie wiem . Ale niezale?nie od przyczyny jej dziwacznej reakcji , u s?siadów nie wzbudza to entuzjazmu . No i nie ?atwo skupi? si? na ogl?daniu filmu , gdy pó?metrowej d?ugosci pies skacze na telewizor i robi przy tym okropny jazgot swoim szczekaniem ... Pozostaje mi mie? nadziej? , ?e z czasem jej to minie...albo ja si? przyzwyczaj?
Kto by pomy?la?...
Twoja jamniczka jest po prostu zazdrosna, kiedy widzi jak reagujesz na Darcy'ego... Mój m?? te? go nie lubi... chocia? on to nie szczeka i nie skacze na ekran No ciekawe jakby to wygl?da?o
Twoja jamniczka jest po prostu zazdrosna, kiedy widzi jak reagujesz na Darcy'ego... Mój m?? te? go nie lubi... chocia? on to nie szczeka i nie skacze na ekran
No ciekawe jakby to wygl?da?o
![]()
![]()
Moje koty uwielbiaj? pana Darcyego. Nie wiem dlaczego, ale jak tylko puszczam P&P Felu? szybciutko umiejscawia si? na monitorze i zaczyna smacznie pochrapywa? z nog? seksownie wywieszon? przez po?owe monitora. Wszelkie próby nak?onienia go do zmiany pozycji ko?cz? si? ?mierteln? obraz?. ja naprawd? nie jestem w stanie tego wyja?ni?, ale ten scenariusz powtarza si? za ka?dym razem kiedy ogl?dam gdy jest w domu.
Bella zwykle ?pi na moim brzuchu. Nie znosi Bridget Jones
Dlatego ja ogl?dam P&P w samotno?ci zwykle w ?rodku nocy :oops:
oj, moja sunia to uwielbia jak ja ogl?dam dum?, bo ogl?danie dumy = czekolada lub inne pyszno?ci, a ?e moja kitka jest amatork? wszelkich s?odko?ci - uwielbia te seanse
Po prostu zakocha?am si? w panu Darcy'm
Zawsze by?am zdania, ?e zadurzenie w postaci postaci literackiej, albo postaci odtwarzanej przez aktora jest jeszcze zdrowsze ni? w samym aktorze. Mi?o?c idealnie platoniczna.
Tak trzyma?, ja te?.
Chyba wszystkie tak mamy...... :oops:
I potem mo?na mówi? o tym, ?e si? prze?y?o mi?o?? tragiczn? i nieodwzajemnion?
I na staro?? b?dziemy mia?y co wspomina?......
Oj b?dziemy: "Kocha?am si? kiedy? w przystojnym, tajemniczym Angliku. Ale on o?eni? si? z inn? "