Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1 … 11 12 13 14 15 … 21
Pewnie kolejna wymówka ?eby ogl?dn?c na kompie
"o nie mog? si? doczeka? co b?dzie w nast?pnym odcinku" :twisted:
Dobre
Wypraszam sobie... Ja zawsze grzecznie czekam
Czasem tylko zagl?dam do ksi??ki
Jak ja zajrz? do ksi??ki to od razu j? po?kn? w ca?o?ci
Az fiknelam z radochy jak przeczytalam ze D&U ma byc w telewizji
Mimo ze film mam w dwoch wersjach to jeszcze bede sie rozkoszowac
ogladaniem w tv!!
W koncu dzieki tej petycji znalazlam te stronke co mnie baaardzo cieszy!
Witam! Do wczorajszej "Przyjació?ki" by?a do??czona "P&P" lub R&R" do wyboru. Oczywi?cie BBC. Jeszcze dzisiaj widzia?am w kioskach. Kto si? zgapi? niech p?dzi do zaprzyja?nionego kiosku, mo?e jeszcze da si? kupi?.
za?o?? si? ?e puszcz? jeszcze kiedy? raz lub dwa razy. Zbyt du?? popularnoscia si? ciesz? ...
oczywsicie myslisz o Przyjaciolce bo chyba nie o naszej Tv
oczywsicie myslisz o Przyjaciolce
bo chyba nie o naszej Tv
Wprawdzie chodzi?o mi o Przyjació?ke, ale widzisz i tutaj si? mylisz. Nasz Szef ma chody w telewizorni i ju? pisa?, ?e ma lecie?. Kiedy - te? da zna? z wyprzedzeniem
Ja to zawsze mam takie szcz??cie, ?e jak leci co? naprawde warto?ciowego w telewizjii to albo o tym nie wiem, albo nie mam jak obejrze?. Ju? nie wspominaj?c o tym, ?e wogóle nie mog?am natrafi? na DiU w przyjació?ce nad czym ubolewam :cry:
Te? nie udalo mi si? upolowa? w kiosku, wi?c kupi?am na Allegro. Teraz ceny troch? spad?y, gdy PiP pojawi?a si? ponownie w Przyjació?ce. Przedtem kosztowa?a oko?o 40 z?, teraz 20 z?.
Szperaj?c w ró?nych ?ród?ach dochodz? do wniosku, ?e P&P'95 to produkcja prawie rodzinna. Wiadomo, ?e Colin i Jennifer tworzyli wtedy par?(poznali si? na planie). Pani Gardiner i Georgiana to w rzeczywisto?ci matka i córka. Aktor graj?cy pu?kownika Fitzwilliama Anthony Calf, to m?? siostry Susannah Herker, która gra?a Jane. Mo?e jeszcze znajd? co? ciekawego.
... potomkini Edwarda, najstarszego brata JA w roli karoliny Bingley, a
Susannah podczas kr?cenia by?a w ci??y.
... potomkini Edwarda, najstarszego brata JA w roli karoliny Bingley, a
Susannah podczas kr?cenia by?a w ci??y.
No, jakby si? sprawa ryp?a, ?e Jane w ci??y, uhhh :twisted: Ale by?by serial
Na szcz??cie sprawa si? nie "ryp?a", cho? w niektórych uj?ciach wida?, ?e jest w ci??y. Do?? sprytnie to tuszowano szalami i chustami.
Na szcz??cie sprawa si? nie "ryp?a", cho? w niektórych uj?ciach wida?, ?e jest w ci??y. Do?? sprytnie to tuszowano szalami i chustami.
One wszystkie wygl?da?y, jakby by?y w ci??y. Sukienki z podniesion? tali? i sto tysi?cy warstw materia?u robi?o swoje.
A ja od tygodnia rozkoszuj? si? sprowadzon? z brytyjskiego Amazonu "Pride and Prejudice - 10th Anniversary Edition". Ku rozpaczy mojego narzeczonego, który nie mo?e mnie odci?gn?? od ekranu laptopa.
One wszystkie wygl?da?y, jakby by?y w ci??y. Sukienki z podniesion? tali? i sto tysi?cy warstw materia?u robi?o swoje.
teoretycznie moda empire rzeczywi?cie tuszowa?a brzuszek i ci??e (które raczej si? ukrywa?o), ale bez przesady. Poza tym one nie mia?y sto tysiecy warstw materia?u. Sukienki by?y cieniutkie i lekkie (przez co panie ci?gle si? zaziebia?y).
teoretycznie moda empire rzeczywi?cie tuszowa?a brzuszek i ci??e (które raczej si? ukrywa?o), ale bez przesady. Poza tym one nie mia?y sto tysiecy warstw materia?u. Sukienki by?y cieniutkie i lekkie (przez co panie ci?gle si? zaziebia?y).
... i przez to wygl?da?y nie zgrabnie. Gdyby te kiecki nie mia?y ozdób, wygl?da?yby jak w koszulach nocnych.
Ale, ogladaj?c ostatni odcinek (trudno powiedzie?, który to raz), czyli 5 p?yt?, w scenie prawie fina?owej, gdy przechodz? po wie?cami, Jennifer ma co? za dekoltem.., co? jej tam sterczy. Dopiero teraz to zauwa?y?am. Wcze?niej koncentrowa?am si? na twarzach, a teraz nie wiedz?c czemu zerkn??am ni?ej. To pewno kwiatki z jej ?lubnego bukietu.
... i przez to wygl?da?y nie zgrabnie. Gdyby te kiecki nie mia?y ozdób, wygl?da?yby jak w koszulach nocnych.
Bo to jednak by?y pop?uczyny po antyku. I jak ka?de pop?uczyny - nie zawsze udane.
Przegl?da?am z zainteresowaniem "list? wpadek" na 12 stronie i musz? doda? jeszcze jedn?:
Darcy po nieudanych o?wiadczynach wraca do Rosings, sp?awia pu?kownika, wchodzi po schodach na pi?tro i w pokoju zaczyna pisa? list do Lizzy. Po chwili, gdy wspomina swoje zwi?zki z Wikhamem podchodzi do okna i kamera pokazuje go od drugiej strony.
No i teraz macie pretekst, ?eby wrzuci? p?ytk? Nr 3 i zobaczy?, co mia?am na my?li.
oj, a ja nie mam p?ytki i nie mog? sprawdzi? (
Nic nie szkodzi. Podpowiem ci - Darcy spogl?da przez okno na parterze. Te? to zauwa?y?am
E.
ja dopiero bede 3 odc ogl?da?. póki co 1 i 2 za mn? i i tak MM wygrywa. Ale Colin te? ciasteczko.
Elentari napisał:
Nic nie szkodzi. Podpowiem ci - Darcy spogl?da przez okno na parterze. Te? to zauwa?y?am
E.
Ja ogladalam to kilka razy i nie zwrocilam uwagi na to. Az wstyd. Ale mam usprawiedliwienie. Darcy to takie wielkie slodkie ciacho!!
A ja raczej rzadko zwracam uwage na takie detale. Po prostu interesuja mnie inne rzeczy (niekoniecznie Colin )
Strony: 1 … 11 12 13 14 15 … 21