Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-04-23 23:50:04

Monika24
Użytkownik

Jane Austen "Complete Novels"

Buszowa?am dzi? po empiku (cz?sto to robi? lol ) i natkn??am si? na pi?kne wydanie powie?ci Jane Austen. Wielka, gruba ksi?ga, ?licznie oprawiona, ze z?oconymi literami i opatrzona wieloma ilustracjami.
W oryginale m.in. Duma, Rozwa?na, Emma, Mansfield Park.
Ju? widzia?am oczami wyobra?ni to cudo na mojej pó?ce, ale niestety cena zbi?a mnie troszk? z pa??tyku sad
Czy u Was ta ksi?ga te? kosztuje 140 z?? 8O Bo uwa?am, ?e to jednak lekka przesada :cry:

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#2 2006-04-24 10:23:38

Diana
Użytkownik

Re: Jane Austen "Complete Novels"

No, sporo, sporo! Zw?aszcza, jak ju? si? ma 2 z tych ksi??ek.

A tak w ogóle- pi?kny avatar, Moniko24! big_smile

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#3 2006-04-24 11:23:02

otherwaymistercollins
Użytkownik

Je?li to jest jakie? takie super wydanie to nie dziwota ?e tyle kosztuje big_smile Ja tam wole ksi??ki z Penquina big_smile bo s? na tyle tanie ?e nie ?al po nich pisa? big_smile

#4 2006-04-24 11:30:54

Monika24
Użytkownik

A ja w?a?nie nie przepadam za Penquinem, ma?e to takie, i ksi??ka i litery

A tak w ogóle- pi?kny avatar, Moniko24! big_smile

Dzi?ki Diano wink

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#5 2006-04-24 16:02:51

AineNiRigani
Użytkownik

Je?li to jest jakie? takie super wydanie to nie dziwota ?e tyle kosztuje big_smile Ja tam wole ksi??ki z Penquina big_smile bo s? na tyle tanie ?e nie ?al po nich pisa? big_smile

No i s? tanie. Za komplet JA (wszystkie w angielskiej i polskiej wersji - oprócz Opactwa i Emmy po polsku, za to z Dziwnymi losami jane Eyre i Emma na DVD) zap?aci?am 101 z?.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#6 2006-04-25 11:21:43

ewelinka
Użytkownik

Oj rzeczywi?cie troch? drogo :cry:

#7 2006-04-26 17:41:27

Jeanne
Użytkownik

Drogo fakt. Ja mam ?adne wydania, ka?ede po 19,90 z? po polsku i to mi na razie wystarcza. Mój angielski jest jeszcze s?aby, wi?c nie rzucam si? na orygina?y.

"Lasy by?y doko?a. I po?ó?k?e li?cie
Jak blade meteory przez pó?mrok spada?y."

[img]http://img232.imageshack.us/img232/821/kjykpa8.jpg[/img]

#8 2006-04-26 18:34:58

otherwaymistercollins
Użytkownik

Drogo fakt. Ja mam ?adne wydania, ka?ede po 19,90 z? po polsku i to mi na razie wystarcza. Mój angielski jest jeszcze s?aby, wi?c nie rzucam si? na orygina?y.

Czytanie w oryginale mo?e by? ?wietn? nauk? j?zyka big_smile Ja jak zacze?am czyta? Dume to nie rozumia?am co drugiego s?owa big_smile Teraz jest ju? znacznie lepiej

#9 2006-04-30 14:33:50

Magda
Użytkownik

140 z?otych? eh, u mnie by?o za 160. By? te? komplet ?liczniutkich, male?kich ksi??eczek Jane Austen, te? poz?acanych, och ach, za 180 z?otych. Có?, kiedy?, jak si? dorobi?.... lol ale z drugiej strony, te wydania s? tak pi?kne ?e a? strach czyta?. Jak mi si? takie za 11 z?otych z Wordswortha rozwal? to przynajmniej nie ma czego ?a?owa? wink

#10 2006-04-30 15:08:16

Maryann
Użytkownik

Czy masz na my?li te z "Collector's Library"? Ten komplet jest rzeczywi?cie przepi?kny. Taniej ni? w Empiku mo?na go kupi? w Amazonie - kosztuje nieca?e 20 funtów. To co prawda te? niema?o, ale zawsz co?.
Kiedy? si? dorobi?, to sobie kupi?.

#11 2006-05-01 14:38:31

Magda
Użytkownik

dok?adnie o te chodzi. Przynajmniej mamy jaka? motywacj? do dorobienia si? big_smile

#12 2006-05-01 16:43:16

Monika24
Użytkownik

140 z?otych? eh, u mnie by?o za 160. By? te? komplet ?liczniutkich, male?kich ksi??eczek Jane Austen, te? poz?acanych, och ach, za 180 z?otych. Có?, kiedy?, jak si? dorobi?.... lol ale z drugiej strony, te wydania s? tak pi?kne ?e a? strach czyta?. Jak mi si? takie za 11 z?otych z Wordswortha rozwal? to przynajmniej nie ma czego ?a?owa? wink

Och tak, to wydanie jest prze?liczne, cudne ilustracje i ca?a oprawa. Oprócz ksi??ek Austen z tej serii jest te? m.in. Jane Eyre.
Szkoda mi jednak wydawa? 40 z? na jedn? tak? malutk? ksi??eczk? sad
Ale za ka?dym razem gdy jestem w ksi?garnii nie mog? si? oprze?, by cho? przez chwil? nie rzuci? na nie okiem wink

#13 2006-05-01 17:11:16

Maryann
Użytkownik

Och tak, to wydanie jest prze?liczne, cudne ilustracje i ca?a oprawa. Oprócz ksi??ek Austen z tej serii jest te? m.in. Jane Eyre.
Szkoda mi jednak wydawa? 40 z? na jedn? tak? malutk? ksi??eczk? sad
Ale za ka?dym razem gdy jestem w ksi?garnii nie mog? si? oprze?, by cho? przez chwil? nie rzuci? na nie okiem wink

Jest nie tylko "Jane Eyre", ale praktycznie ca?a angielska klasyka (i nie tylko).

te wydania s? tak pi?kne ?e a? strach czyta?. Jak mi si? takie za 11 z?otych z Wordswortha rozwal? to przynajmniej nie ma czego ?a?owa?

Tyle, ?e te ksi??eczki naprawd? s? warte swojej ceny - w przeciwie?stwie do Wordswortha s? szyte, a nie klejone. Maj? poza tym tward? ok?adk? i znacznie lepszy druk. Przetrwaj? wi?c na pewno znacznie d?u?ej.
Qrcz?, sama si? nakr?cam... Chyba wezm? kredyt i kupi? hurtem ca?? seri?. wink

#14 2006-05-02 21:19:30

Magda
Użytkownik

jako?? ma swoj? cen? roll
jeszcze mnie nakr?casz przy okazji, ale postram si? dalej sobie wmawia? ze liczy si? to co w ?rodku, a nie oprawa wink

#15 2006-05-03 10:00:54

Maryann
Użytkownik

postram si? dalej sobie wmawia? ze liczy si? to co w ?rodku, a nie oprawa wink

Bo to najprawdziwsza prawda. A szata zewn?trzna to tylko dodatek.

#16 2006-05-05 21:50:19

ewelinka
Użytkownik

postram si? dalej sobie wmawia? ze liczy si? to co w ?rodku, a nie oprawa wink

Bo to najprawdziwsza prawda. A szata zewn?trzna to tylko dodatek.

Ca?kowicie si? z Maryann zgadzam wink

Stopka forum