Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Buszowa?am dzi? po empiku (cz?sto to robi? ) i natkn??am si? na pi?kne wydanie powie?ci Jane Austen. Wielka, gruba ksi?ga, ?licznie oprawiona, ze z?oconymi literami i opatrzona wieloma ilustracjami.
W oryginale m.in. Duma, Rozwa?na, Emma, Mansfield Park.
Ju? widzia?am oczami wyobra?ni to cudo na mojej pó?ce, ale niestety cena zbi?a mnie troszk? z pa??tyku
Czy u Was ta ksi?ga te? kosztuje 140 z?? 8O Bo uwa?am, ?e to jednak lekka przesada :cry:
No, sporo, sporo! Zw?aszcza, jak ju? si? ma 2 z tych ksi??ek.
A tak w ogóle- pi?kny avatar, Moniko24!
Je?li to jest jakie? takie super wydanie to nie dziwota ?e tyle kosztuje Ja tam wole ksi??ki z Penquina
bo s? na tyle tanie ?e nie ?al po nich pisa?
A ja w?a?nie nie przepadam za Penquinem, ma?e to takie, i ksi??ka i litery
A tak w ogóle- pi?kny avatar, Moniko24!
Dzi?ki Diano
Je?li to jest jakie? takie super wydanie to nie dziwota ?e tyle kosztuje
Ja tam wole ksi??ki z Penquina
bo s? na tyle tanie ?e nie ?al po nich pisa?
No i s? tanie. Za komplet JA (wszystkie w angielskiej i polskiej wersji - oprócz Opactwa i Emmy po polsku, za to z Dziwnymi losami jane Eyre i Emma na DVD) zap?aci?am 101 z?.
Drogo fakt. Ja mam ?adne wydania, ka?ede po 19,90 z? po polsku i to mi na razie wystarcza. Mój angielski jest jeszcze s?aby, wi?c nie rzucam si? na orygina?y.
Drogo fakt. Ja mam ?adne wydania, ka?ede po 19,90 z? po polsku i to mi na razie wystarcza. Mój angielski jest jeszcze s?aby, wi?c nie rzucam si? na orygina?y.
Czytanie w oryginale mo?e by? ?wietn? nauk? j?zyka Ja jak zacze?am czyta? Dume to nie rozumia?am co drugiego s?owa
Teraz jest ju? znacznie lepiej
140 z?otych? eh, u mnie by?o za 160. By? te? komplet ?liczniutkich, male?kich ksi??eczek Jane Austen, te? poz?acanych, och ach, za 180 z?otych. Có?, kiedy?, jak si? dorobi?.... ale z drugiej strony, te wydania s? tak pi?kne ?e a? strach czyta?. Jak mi si? takie za 11 z?otych z Wordswortha rozwal? to przynajmniej nie ma czego ?a?owa?
Czy masz na my?li te z "Collector's Library"? Ten komplet jest rzeczywi?cie przepi?kny. Taniej ni? w Empiku mo?na go kupi? w Amazonie - kosztuje nieca?e 20 funtów. To co prawda te? niema?o, ale zawsz co?.
Kiedy? si? dorobi?, to sobie kupi?.
dok?adnie o te chodzi. Przynajmniej mamy jaka? motywacj? do dorobienia si?
140 z?otych? eh, u mnie by?o za 160. By? te? komplet ?liczniutkich, male?kich ksi??eczek Jane Austen, te? poz?acanych, och ach, za 180 z?otych. Có?, kiedy?, jak si? dorobi?....
ale z drugiej strony, te wydania s? tak pi?kne ?e a? strach czyta?. Jak mi si? takie za 11 z?otych z Wordswortha rozwal? to przynajmniej nie ma czego ?a?owa?
Och tak, to wydanie jest prze?liczne, cudne ilustracje i ca?a oprawa. Oprócz ksi??ek Austen z tej serii jest te? m.in. Jane Eyre.
Szkoda mi jednak wydawa? 40 z? na jedn? tak? malutk? ksi??eczk?
Ale za ka?dym razem gdy jestem w ksi?garnii nie mog? si? oprze?, by cho? przez chwil? nie rzuci? na nie okiem
Och tak, to wydanie jest prze?liczne, cudne ilustracje i ca?a oprawa. Oprócz ksi??ek Austen z tej serii jest te? m.in. Jane Eyre.
Szkoda mi jednak wydawa? 40 z? na jedn? tak? malutk? ksi??eczk?![]()
Ale za ka?dym razem gdy jestem w ksi?garnii nie mog? si? oprze?, by cho? przez chwil? nie rzuci? na nie okiem
Jest nie tylko "Jane Eyre", ale praktycznie ca?a angielska klasyka (i nie tylko).
te wydania s? tak pi?kne ?e a? strach czyta?. Jak mi si? takie za 11 z?otych z Wordswortha rozwal? to przynajmniej nie ma czego ?a?owa?
Tyle, ?e te ksi??eczki naprawd? s? warte swojej ceny - w przeciwie?stwie do Wordswortha s? szyte, a nie klejone. Maj? poza tym tward? ok?adk? i znacznie lepszy druk. Przetrwaj? wi?c na pewno znacznie d?u?ej.
Qrcz?, sama si? nakr?cam... Chyba wezm? kredyt i kupi? hurtem ca?? seri?.
jako?? ma swoj? cen?
jeszcze mnie nakr?casz przy okazji, ale postram si? dalej sobie wmawia? ze liczy si? to co w ?rodku, a nie oprawa
postram si? dalej sobie wmawia? ze liczy si? to co w ?rodku, a nie oprawa
Bo to najprawdziwsza prawda. A szata zewn?trzna to tylko dodatek.
postram si? dalej sobie wmawia? ze liczy si? to co w ?rodku, a nie oprawa
Bo to najprawdziwsza prawda. A szata zewn?trzna to tylko dodatek.
Ca?kowicie si? z Maryann zgadzam