Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Jeśli jesteś "skrzywiona" to pewnie trawisz na "skrzywionego" i tylko w gwiazdach jest zapisane co wam z tego wyjdzie ;-)
Jeśli jesteś "skrzywiona" to pewnie trawisz na "skrzywionego" i tylko w gwiazdach jest zapisane co wam z tego wyjdzie ;-)
Jeśli ja będe skrzywiona i on też to pewnie wyjdzie nam z tego cos prostego
Ale ja siebie nie okreslam jeszcze mianem starej panny tylko twierdze ze mam ogromny potencjał żeby nią zostać. Jestem skrzywiona przez te wszystkie powieści XIX-wieczne i chce żeby mężczyzna był taki jak Mr Darcy, płk Brandon czy Mr Knightley...
mam to samo niestety... ale to sa idealy, a w normalnym zyciu idealow nie ma i chyba dobrze...
Ale ja siebie nie okreslam jeszcze mianem starej panny tylko twierdze ze mam ogromny potencjał żeby nią zostać. Jestem skrzywiona przez te wszystkie powieści XIX-wieczne i chce żeby mężczyzna był taki jak Mr Darcy, płk Brandon czy Mr Knightley...
mam to samo niestety... ale to sa idealy, a w normalnym zyciu idealow nie ma i chyba dobrze...
No niestety...sama musze przyznać z dużo dozą samokrytycyzmu że pewnie bliżej mi do Lidii niż do Elizabeth
Jeśli ja będe skrzywiona i on też to pewnie wyjdzie nam z tego cos prostego
Życie niestety nie jest proste z założenia, ale daj Wam Boże najprostszą z prostych ścieżkę tegoż życia :-)
skoro ty jestes Lydia to ja musze byc Kitty Tylko gdzie ci wszyscy oficerowie 8O
No niestety...sama musze przyznać z dużo dozą samokrytycyzmu że pewnie bliżej mi do Lidii niż do Elizabeth
Tescik kochane, tescik i wszystko bedzie wiadome
No niestety...sama musze przyznać z dużo dozą samokrytycyzmu że pewnie bliżej mi do Lidii niż do ElizabethTescik kochane, tescik i wszystko bedzie wiadome
Zrobiłam sobie teścik i wyszło mi że jestem jak Lizzy czyli wynik taki sam jak u większości dziewczyn Aż się chce zacytować pana z 'Rejsu': Pytania są tendencyjne!!!
mi wyszedl pan Darcy... to juz w ogole 8O
to teraz już wiem dlaczego tak dobrze sie rozumiemy
to teraz już wiem dlaczego tak dobrze sie rozumiemy
tylko mi nie mow Otherway, ze to ty jestes ty moim wysnionym? (ta wysniona - jeslibym miala sie za pana Darcy'ego podawac). To ja cie szukam po calym swiecie, a ty dwa domu dalej siedzisz??? AAAA... no to bedziemy dwie az do starosci lazic do siebie i ogladac Dume lub N&S
mi wyszedl pan Darcy... to juz w ogole 8O
Mnie chodzilo o test ktora z siostr Bennet jestes i ktory z panow najbardziej do Ciebie pasuje. Ostatnie i najnowsze.
Aha... hehe sorry wybracz ja chyba ostatnio mam jakies odchyly myslowe. A gdzie to mozna znalezc?
a tak btw.... myslisz, ze tylko Darcy z bohaterow Dumy jest trudno dostepny... wydaje mi sie za Bingley jest tak samo poza moimi horyzontami wszak obaj nie istnieli. Ale wiem... ten tescik to tylko zabawa
Ostatnio linki podawała Caroline
Wysłany: 23-04-2006 19:40 Temat postu: Znacie te quizy?
1. Którą dziewczyną Bennetów jesteś
2. Który mężczyzna z P&P jest dla Ciebie
3. Test na znajomość P&P
Dziwne, że jeszcze ich nie było na naszym forum, a może stronka główna P&P się odświeżyła a my to przegapiłyśmy?
http://www.bbc.co.uk/drama/prideandprej … zzes.shtml
Ostatnio linki podawała Caroline
Wysłany: 23-04-2006 19:40 Temat postu: Znacie te quizy?
1. Którą dziewczyną Bennetów jesteś
2. Który mężczyzna z P&P jest dla Ciebie
3. Test na znajomość P&P
Dziwne, że jeszcze ich nie było na naszym forum, a może stronka główna P&P się odświeżyła a my to przegapiłyśmy?
http://www.bbc.co.uk/drama/prideandprej … zzes.shtml
Ja cie.. dzieki... wiem, ze gdzies to na forum widzialam... ale przegapilam. A nigdy nie bylam na tej stronie Spasiba balszoj
A nie mowilam??? Jestem KITTY!!! Moja zdolnosc prekognicji mnie zadziwia Komu powrozyc? Nie.. ja po prostu siebie znam...
mi wyszedl dwa razy pan Bingley i raz Wickham.. no coz... a ja sie przy Darcym upieralam, a nie moge go nawet na quizie zlapac
Ale mi mix wyszedł. Jane i Wickham. Zaczynam sie bać o swoją przyszłość
Ale mi mix wyszedł. Jane i Wickham. Zaczynam sie bać o swoją przyszłość
Kitty i Bingley to nie miks? Tylko pani Bennet moglaby sie ucieszyc z tego malzenstwa... i to chyba tylko przez wzglad na to, ze B ma 5 tysiecy funtow. Bo chyba nie byliby szczesliwi.
Biedne dzieci dopiero beda "pokrzywdzone" z takich pokrzywdzonych rodzicow
He's just what a young man ought to be. Sensible, lively. Handsome too, which a young man ought to be|if he possibly can.]
Co prawda jest to o panu Bingley'u ale... pasuje. Jest pewnym swojej aparycji blondynem.... z 10 tysiacami funtow rocznie i umie gotowac. A co? Chcialabys byc moja siostra?
Dziewczyny, co znaczy "telly"? (W tym pierwszym teście.)
tak Brytyjczycy mowia o telewizorze pieszczotliwie TV tez mowia, ale telly jest wlasnie bardzo brytyjskie
bezpaznokcianko, czy Ty masz osobny twardy dysk w mózgu z cytatami z Jane?
O rany... załamałam się... Jestem Jane z Wichamem pod pachą... Idę się upić z rozpaczy.
Pytania były tendencyjne!!
Jedyna pociecha, że w teście na to który wielbiciel BJ jest dla mnie wymarzo ny wyszedł mi jedynie słuszny Mark Darcy. Jakoś się stoczyłam do Wickhama przez tych kilka lat. :cry:
Wyszła mi Jane hmmmm..... I Bingley... W sumie nie najgorzej