Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteÅ› zalogowany.
Jeśli jesteś "skrzywiona" to pewnie trawisz na "skrzywionego" i tylko w gwiazdach jest zapisane co wam z tego wyjdzie ;-)
Jeśli jesteś "skrzywiona" to pewnie trawisz na "skrzywionego" i tylko w gwiazdach jest zapisane co wam z tego wyjdzie ;-)
Jeśli ja będe skrzywiona i on też to pewnie wyjdzie nam z tego cos prostego ![]()
Ale ja siebie nie okreslam jeszcze mianem starej panny tylko twierdze ze mam ogromny potencjał żeby nią zostać. Jestem skrzywiona przez te wszystkie powieści XIX-wieczne i chce żeby mężczyzna był taki jak Mr Darcy, płk Brandon czy Mr Knightley...
mam to samo niestety... ale to sa idealy, a w normalnym zyciu idealow nie ma i chyba dobrze... ![]()
Ale ja siebie nie okreslam jeszcze mianem starej panny tylko twierdze ze mam ogromny potencjał żeby nią zostać. Jestem skrzywiona przez te wszystkie powieści XIX-wieczne i chce żeby mężczyzna był taki jak Mr Darcy, płk Brandon czy Mr Knightley...
![]()
![]()
mam to samo niestety... ale to sa idealy, a w normalnym zyciu idealow nie ma i chyba dobrze...
No niestety...sama musze przyznać z dużo dozą samokrytycyzmu że pewnie bliżej mi do Lidii niż do Elizabeth ![]()
Jeśli ja będe skrzywiona i on też to pewnie wyjdzie nam z tego cos prostego
Życie niestety nie jest proste z założenia, ale daj Wam Boże najprostszą z prostych ścieżkę tegoż życia :-)
skoro ty jestes Lydia to ja musze byc Kitty
Tylko gdzie ci wszyscy oficerowie 8O
![]()
No niestety...sama musze przyznać z dużo dozą samokrytycyzmu że pewnie bliżej mi do Lidii niż do Elizabeth
Tescik kochane, tescik i wszystko bedzie wiadome ![]()
No niestety...sama musze przyznać z dużo dozą samokrytycyzmu że pewnie bliżej mi do Lidii niż do ElizabethTescik kochane, tescik i wszystko bedzie wiadome
Zrobiłam sobie teścik i wyszło mi że jestem jak Lizzy
czyli wynik taki sam jak u większości dziewczyn
Aż się chce zacytować pana z 'Rejsu': Pytania są tendencyjne!!!
mi wyszedl pan Darcy... to juz w ogole 8O
to teraz już wiem dlaczego tak dobrze sie rozumiemy ![]()
to teraz już wiem dlaczego tak dobrze sie rozumiemy
tylko mi nie mow Otherway, ze to ty jestes ty moim wysnionym? (ta wysniona - jeslibym miala sie za pana Darcy'ego podawac). To ja cie szukam po calym swiecie, a ty dwa domu dalej siedzisz??? AAAA... no to bedziemy dwie az do starosci lazic do siebie i ogladac Dume lub N&S ![]()
mi wyszedl pan Darcy... to juz w ogole 8O
Mnie chodzilo o test ktora z siostr Bennet jestes i ktory z panow najbardziej do Ciebie pasuje. Ostatnie i najnowsze.
Aha... hehe
sorry wybracz
ja chyba ostatnio mam jakies odchyly myslowe. A gdzie to mozna znalezc?
a tak btw.... myslisz, ze tylko Darcy z bohaterow Dumy jest trudno dostepny... wydaje mi sie za Bingley jest tak samo poza moimi horyzontami
wszak obaj nie istnieli. Ale wiem... ten tescik to tylko zabawa ![]()
Ostatnio linki podawała Caroline
Wysłany: 23-04-2006 19:40 Temat postu: Znacie te quizy?
1. Którą dziewczyną Bennetów jesteś
2. Który mężczyzna z P&P jest dla Ciebie
3. Test na znajomość P&P
Dziwne, że jeszcze ich nie było na naszym forum, a może stronka główna P&P się odświeżyła a my to przegapiłyśmy?
http://www.bbc.co.uk/drama/prideandprej … zzes.shtml
Ostatnio linki podawała Caroline
![]()
Wysłany: 23-04-2006 19:40 Temat postu: Znacie te quizy?
1. Którą dziewczyną Bennetów jesteś
2. Który mężczyzna z P&P jest dla Ciebie
3. Test na znajomość P&P
Dziwne, że jeszcze ich nie było na naszym forum, a może stronka główna P&P się odświeżyła a my to przegapiłyśmy?
http://www.bbc.co.uk/drama/prideandprej … zzes.shtml
Ja cie.. dzieki... wiem, ze gdzies to na forum widzialam... ale przegapilam. A nigdy nie bylam na tej stronie
Spasiba balszoj
A nie mowilam??? Jestem KITTY!!! Moja zdolnosc prekognicji mnie zadziwia
Komu powrozyc?
Nie.. ja po prostu siebie znam...
mi wyszedl dwa razy pan Bingley i raz Wickham.. no coz... a ja sie przy Darcym upieralam, a nie moge go nawet na quizie zlapac ![]()
Ale mi mix wyszedł. Jane i Wickham. Zaczynam sie bać o swoją przyszłość ![]()
Ale mi mix wyszedł. Jane i Wickham. Zaczynam sie bać o swoją przyszłość
Kitty i Bingley to nie miks? Tylko pani Bennet moglaby sie ucieszyc z tego malzenstwa... i to chyba tylko przez wzglad na to, ze B ma 5 tysiecy funtow. Bo chyba nie byliby szczesliwi. ![]()
Biedne dzieci dopiero beda "pokrzywdzone" z takich pokrzywdzonych rodzicow ![]()
He's just what a young man ought to be. Sensible, lively. Handsome too, which a young man ought to be|if he possibly can.]
Co prawda jest to o panu Bingley'u ale... pasuje.
Jest pewnym swojej aparycji blondynem.... z 10 tysiacami funtow rocznie
i umie gotowac. A co? Chcialabys byc moja siostra? ![]()
Dziewczyny, co znaczy "telly"? (W tym pierwszym teście.)
tak Brytyjczycy mowia o telewizorze
pieszczotliwie
TV tez mowia, ale telly jest wlasnie bardzo brytyjskie
bezpaznokcianko, czy Ty masz osobny twardy dysk w mózgu z cytatami z Jane? ![]()
O rany... załamałam się... Jestem Jane z Wichamem pod pachą... Idę się upić z rozpaczy.
Pytania były tendencyjne!!
Jedyna pociecha, że w teście na to który wielbiciel BJ jest dla mnie wymarzo ny wyszedł mi jedynie słuszny Mark Darcy. Jakoś się stoczyłam do Wickhama przez tych kilka lat. :cry:
Wyszła mi Jane hmmmm..... I Bingley... W sumie nie najgorzej ![]()