Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Och to zaluj, bo czasami mozna boki zrywac ze smiechu z nieudolnych swatow krewnych-i-znajomych, ktory chca cie uszczesliwic na sile, a szczescie to widza wlasnie w kazdym nowo poznanym mezyczznie.
Mnie jakoś do śmiechu nie bywa. Nigdy.
Och to zaluj, bo czasami mozna boki zrywac ze smiechu z nieudolnych swatow krewnych-i-znajomych, ktory chca cie uszczesliwic na sile, a szczescie to widza wlasnie w kazdym nowo poznanym mezyczznie.
Mnie jakoś do śmiechu nie bywa. Nigdy.
Mnie też nie. Ale to w dużej mierze zależy od tego z kim mnie swatają. Gdyby mnie tak chcieli zeswatać z jakimś Thorntonem albo Darcym...wtedy bym sie nie buntowała
Czy chociazby Mark Darcy (już nawet bym ścierpiała o wyglądzie Colina).
Otherway, ale czy kiedykolwiek ktoś Ci się taki trafił, jak mamy, babcie i ciotki się biorą za swatanie? Jakoś dziwnym trafem ich gusta są zawsze sprzeczne z naszymi
Eee.. to chyba nie macie angielskiego poczucia humoru, girls! Monty Phyton i te sprawy . Ja tam sie smieje z absurdu, a takie swatanie wydaje mi sie baaardzo absurdalnym zajeciem. Nie mowie, ze chca mnie swatac z Collinsami!
Ale ale.... (wybaczcie jestem po lekturze Bridget J.) - jak mama B. chciala ja zeswatac z M. Darcym. to ta sie bardzo zapierala. A gdy zaczeli jej juz dawac spokoj, ona nagle odkryla ze Darcy ja pociaga. Cos w tym jest. Swoja droga usmialam sie niezle, czytajac o terapi na smutki, serwujac sobie kawalek z mokra koszula z Dumy i uprzedzenia Trzeba wyprobowac.
Pan Darcy dobry na wszystko. Ciekawe czy pomoglby mi w jutrzejszym 8O kolokwium??
Czy chociazby Mark Darcy (już nawet bym ścierpiała o wyglądzie Colina).
Otherway, ale czy kiedykolwiek ktoś Ci się taki trafił, jak mamy, babcie i ciotki się biorą za swatanie? Jakoś dziwnym trafem ich gusta są zawsze sprzeczne z naszymi
Wcale nie dziwnym Ale co tam babcie, ciocie! Gdybyś widziała jakich kandydatów mi mój własny brat podtyka!!!Koszmar!!
Gdybyś widziała jakich kandydatów mi mój własny brat podtyka!!!Koszmar!!
8O 8O 8O 8O Czemu ja nic nie wiem o tym??? Jakich ci podtyka?
Mojego kleryka - niedoszlego ksiedza nic nie pobije ale on nie byl ze mna swatany...
I cale szczescie, ze moi "kochani bracia" nikogo mi nie "podtykaja". Tego by brakowalo.
Hej zrobiłam sobie ten uroczy test wyszło mi że jestem Jane a mój wymarzony partner to Bingley ktov by pomyslał???
Ale ja i tak będę tara panna
Hej zrobiłam sobie ten uroczy test wyszło mi że jestem Jane a mój wymarzony partner to Bingley ktov by pomyslał???
Właśnie tu wpadłam i przeraziło mnie ogromne zainteresowanie tym tematem. Czekanie na księcia z bajki prowadzi niestety do staropanieństwa. Ja mam tylko dwie opcje przyszłości: albo wytrwam w oczekiwaniu i zostanę starą panną, albo nie wytrwam i wyjdę za pana Collinsa. Obie wersje przedstawiają się żałośnie. Czytanie powieści i oglądanie komedii romantycznych prowadzi do tego, że kobieta jest całe życie nieszczęśliwa :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: skończę żałośnie, po co ja czytałam tę Austen hlip hlip :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Fakt to jest ból bo niestety mało facet wytrzyma porównanie chocby z Panem Darcym
Fakt to jest ból bo niestety mało facet wytrzyma porównanie chocby z Panem Darcym