Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
z tego co sie tutaj przyznajecie, to chyba wiekszosc z nas miala. I LOTRy
No to jestem w mniejszości. 8)
A to już zależy od tego jak na to spojrzeć
Jakby nie patrzeć,większość to większość,mniejszość to malizna.
Ja tez zaczytywalam sie w Wiedzminie. zreszta mam calosc w domu
Narrenturm dwa tomy tez, choc juz podoba mi sie mniej ... Ale tlo historyczne ciekawe.
Mnie się chyba najbardziej podobały opowiadania, szczegolnie te pierwsze. A z pozniejszych to Maladie za szczegolowy wykład historyczny
jutro drugi odcinek - nie zapomnijcie
Polsat, 11.00
m.
Ja uwielbiam wiedźmina. W ogóle mam teraz fazę na fantasy i pochłaniam wszystko co tylko mogę. I usilnie błagam rodziców o całą sagę.... 8)
To ja jak zawsze w takich momentach polecam mojego ukochanego Davida Eddingsa
ja również uwielbiam Anię .nie odkładam jej do lektury lat dzieciecych i własnie zaczełam czytac całą serię jeszcze raz. Może jestem troche za stara ale ta książka dodaje mi energii kiedy łapię doła i uczy cieszyć z prostych rzeczy a co do filmu to oczywiście nie mogłam przegapić i nie nagrać oczywiście
mam pytanko. orintujecie sie co to jest za film ,,ania z zielonego wzgórza czrownica z avonley"?? pierwszy raz slysze o tym filmie
mam pytanko. orintujecie sie co to jest za film ,,ania z zielonego wzgórza czrownica z avonley"?? pierwszy raz slysze o tym filmie
A gdzie trafiłaś na taki tytuł?
w programie tv. ma być ja tvp 1 o 10:10 w niedziele ale tak patrze i to chyba jakaś bajka :?
Aniu jesteÅ› cudowna!!!
".......... jesteśmy bogate , mamy szesnaście lat........."
Aniu jesteÅ› cudowna!!!
".......... jesteśmy bogate , mamy szesnaście lat........."
Nie wiem jak to się robi żeby nie płakać jak Mateusz umiera. Widziałam to już chyba 7 raz i zawsze tak samo wyciekam. Ten aktor jest takim uosobieniem dobroci w tej roli, że to niesprawiedliwość dziejowa, że on tam umiera :cry: :cry: :cry:
ja dokładnie tak samo :cry: chociaż starał sie zatrzymać potok łez bo oglądałam ten film w gronie rodzinnym i tak jakoś głupio ale sie nie udało :?
Nie wiem jak to się robi żeby nie płakać jak Mateusz umiera. Widziałam to już chyba 7 raz i zawsze tak samo wyciekam. Ten aktor jest takim uosobieniem dobroci w tej roli, że to niesprawiedliwość dziejowa, że on tam umiera :cry: :cry: :cry:
Byłam zadowolona , że wszyscy z domu sie wynieśli i mogłam ocierać łzy nie oglądając się za siebie i nie myśląc czy to ktoś widzi
Ja mam w domu opinię płaczki, co płacze nawet na filmach przyrodniczych, więc płaczę bez ogródek, nikogo to nie dziwi, ja nie mam stresa, nie muszę się ukrywać. Trzeba się umieć w życiu ustawić ;-)
Nawet mi chusteczki podają jak widzą, że już...
Na filmach przyrodniczych, to jak lew sarenke.. itd.. to tez placze...
Ja to przy filmach przyrodniczych sypie kaskadami łez. Ale jakoś lew dopadający sarenke nie robi na mnie wrażenia. Gorzej jak sarenka dopadnie lwa...
A tak poważnie, to raczej polowania nie wzruszają mnie.
Mnie wzrusza bardziej coś co trudno nazwać, ale ja to nazywam CUDEM. Nie będę się dalej rozpisywać, bo to forum ma być wolne od takich dysput, ale za każdym razem widząc wspaniałe krajobrazy, czy cud narodzin, kiedy słyszę dzwięki chwytające za serducho - nie zawsze muzykę, kiedy widzę BOGA, zawsze mam oczy w mokrym miejscu
Migotko, cudowną stronę podałaś. Ile pięknych tapetek i wiadomości, zdjęć ... dzięki wielkie
A mi ogromnie podobało się Boże Narodzenie i prezent jaki Mateusz podarował Ani i jego perypetie żeby go zdobyć Zawsze łezka mi się kręci w oku, gdy Ania idzie do stodoły podziękować Mateuszowi i ściska go serdecznie
No i jeszcze koniec drugiego odcinka
Ania to w ogóle wzruszająca książka......
Ania to w ogóle wzruszająca książka......
... i napisana w takich tragicznych okolicznosciach... wojna, żabie skoki i te sprawy.