Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
z tego co sie tutaj przyznajecie, to chyba wiekszosc z nas miala. I LOTRy
No to jestem w mniejszo?ci. 8)
A to ju? zale?y od tego jak na to spojrze?
Jakby nie patrze?,wi?kszo?? to wi?kszo??,mniejszo?? to malizna.
Ja tez zaczytywalam sie w Wiedzminie. zreszta mam calosc w domu
Narrenturm dwa tomy tez, choc juz podoba mi sie mniej ... Ale tlo historyczne ciekawe.
Mnie si? chyba najbardziej podoba?y opowiadania, szczegolnie te pierwsze. A z pozniejszych to Maladie za szczegolowy wyk?ad historyczny
jutro drugi odcinek - nie zapomnijcie
Polsat, 11.00
m.
Ja uwielbiam wied?mina. W ogóle mam teraz faz? na fantasy i poch?aniam wszystko co tylko mog?. I usilnie b?agam rodziców o ca?? sag?.... 8)
To ja jak zawsze w takich momentach polecam mojego ukochanego Davida Eddingsa
ja równie? uwielbiam Ani? .nie odk?adam jej do lektury lat dzieciecych i w?asnie zacze?am czytac ca?? seri? jeszcze raz. Mo?e jestem troche za stara ale ta ksi??ka dodaje mi energii kiedy ?api? do?a i uczy cieszy? z prostych rzeczy a co do filmu to oczywi?cie nie mog?am przegapi? i nie nagra? oczywi?cie
mam pytanko. orintujecie sie co to jest za film ,,ania z zielonego wzgórza czrownica z avonley"?? pierwszy raz slysze o tym filmie
mam pytanko. orintujecie sie co to jest za film ,,ania z zielonego wzgórza czrownica z avonley"?? pierwszy raz slysze o tym filmie
A gdzie trafi?a? na taki tytu??
w programie tv. ma by? ja tvp 1 o 10:10 w niedziele ale tak patrze i to chyba jaka? bajka :?
Aniu jeste? cudowna!!!
".......... jeste?my bogate , mamy szesna?cie lat........."
Aniu jeste? cudowna!!!
".......... jeste?my bogate , mamy szesna?cie lat........."
Nie wiem jak to si? robi ?eby nie p?aka? jak Mateusz umiera. Widzia?am to ju? chyba 7 raz i zawsze tak samo wyciekam. Ten aktor jest takim uosobieniem dobroci w tej roli, ?e to niesprawiedliwo?? dziejowa, ?e on tam umiera :cry: :cry: :cry:
ja dok?adnie tak samo :cry: chocia? stara? sie zatrzyma? potok ?ez bo ogl?da?am ten film w gronie rodzinnym i tak jako? g?upio ale sie nie uda?o :?
Nie wiem jak to si? robi ?eby nie p?aka? jak Mateusz umiera. Widzia?am to ju? chyba 7 raz i zawsze tak samo wyciekam. Ten aktor jest takim uosobieniem dobroci w tej roli, ?e to niesprawiedliwo?? dziejowa, ?e on tam umiera :cry: :cry: :cry:
By?am zadowolona , ?e wszyscy z domu sie wynie?li i mog?am ociera? ?zy nie ogl?daj?c si? za siebie i nie my?l?c czy to kto? widzi
Ja mam w domu opini? p?aczki, co p?acze nawet na filmach przyrodniczych, wi?c p?acz? bez ogródek, nikogo to nie dziwi, ja nie mam stresa, nie musz? si? ukrywa?. Trzeba si? umie? w ?yciu ustawi? ;-)
Nawet mi chusteczki podaj? jak widz?, ?e ju?...
Na filmach przyrodniczych, to jak lew sarenke.. itd.. to tez placze...
Ja to przy filmach przyrodniczych sypie kaskadami ?ez. Ale jako? lew dopadaj?cy sarenke nie robi na mnie wra?enia. Gorzej jak sarenka dopadnie lwa...
A tak powa?nie, to raczej polowania nie wzruszaj? mnie.
Mnie wzrusza bardziej co? co trudno nazwa?, ale ja to nazywam CUDEM. Nie b?d? si? dalej rozpisywa?, bo to forum ma by? wolne od takich dysput, ale za ka?dym razem widz?c wspania?e krajobrazy, czy cud narodzin, kiedy s?ysz? dzwi?ki chwytaj?ce za serducho - nie zawsze muzyk?, kiedy widz? BOGA, zawsze mam oczy w mokrym miejscu
Migotko, cudown? stron? poda?a?. Ile pi?knych tapetek i wiadomo?ci, zdj?? ... dzi?ki wielkie
A mi ogromnie podoba?o si? Bo?e Narodzenie i prezent jaki Mateusz podarowa? Ani i jego perypetie ?eby go zdoby? Zawsze ?ezka mi si? kr?ci w oku, gdy Ania idzie do stodo?y podzi?kowa? Mateuszowi i ?ciska go serdecznie
No i jeszcze koniec drugiego odcinka
Ania to w ogóle wzruszaj?ca ksi??ka......
Ania to w ogóle wzruszaj?ca ksi??ka......
... i napisana w takich tragicznych okolicznosciach... wojna, ?abie skoki i te sprawy.