Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#251 2006-04-23 23:36:40

GosiaJ
Użytkownik

Re: Jaka jest Twoja ulubiona kwestia w filmie North&South?

To nie ja! big_smile Nie wiem kto, naprawde!

No, nie podejrzewam, ?e wycofa?a? si? z poparcia dla omawianej d?ugo kwestii o?wiadczynowej!

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#252 2006-04-23 23:40:14

Gosia
Użytkownik

No skadze! Wycofac sie?
Jak on mowi dramatycznie: "I spoke to you about my feelings because I love you..." to az moglby tak "spokac" i "spokac" bez konca wink

#253 2006-04-24 09:04:57

milosz
Użytkownik

Look back. Look back at me

Mmmmmmmmmmmm spojrza?abym!! A on to tak mówi, ?e piersi opadaj? (jak mówi? mój ?acinnik;) )

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#254 2006-04-24 10:14:46

Gosia
Użytkownik

A to ciekawe, bo lubie jego spojrzenie w tym momencie (mowie o Look back), ale glos jakim to wypowiada nie kreci mnie, az tak jak w innych momentach, jest taki smutny i ta przerazajaco depresyjna muzyka..... i snieg...
Nie jest to moja ulubiona scena w tym filmie (chyba ze chodzi tylko o zblizenie twarzy, ktore jest swietne), jesli juz to ta wczesniej, kiedy on pyta: czy ona nigdy nie wroci?.

#255 2006-04-24 10:17:56

Alison
Użytkownik

Nie jest to moja ulubiona scena w tym filmie, jesli juz to ta wczesniej, kiedy on pyta: czy ona nigdy nie wroci?.

Oh yes, ta scena jest super, a? kipi od uczu?. Jego, bo ona sie w tej scenie co najmniej g?upio zachowa?a. Dlatego marudz?, ?e nie mo?na 2 razy zag?osowa?, bo ja mam kilka "ulubionych" kwestii.
Nie ma sprawiedliwo?ci dziejowej... :evil:

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#256 2006-04-24 10:21:11

Gosia
Użytkownik

Alez, Ali! Ja tez bym chciala jeszcze zaglosowac na te zarosla, co to trzeba w nich kwiatkow szukac, ale coz, wybor jest tylko jeden ...

#257 2006-04-24 10:36:42

Alison
Użytkownik

Alez, Ali! Ja tez bym chciala jeszcze zaglosowac na te zarosla, co to trzeba w nich kwiatkow szukac, ale coz, wybor jest tylko jeden ...

Do..... taka ankieta :evil:

Czlowiek sie nawet zrealizowa? w pe?ni nie mo?e... :evil: :!:

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#258 2006-04-24 10:59:01

Kika
Użytkownik

Do..... taka ankieta

Czlowiek sie nawet zrealizowa? w pe?ni nie mo?e...

zawsze mo?esz zalogowa? si? na forum jako Alison2.... Alison3 etc. i wykorzysta? wszystkie mo?liwo?ci... wink
ju? my?l? o tym rozwi?zaniu od jakiego? czasu :twisted:

gg 2775021

#259 2006-04-24 11:00:56

milosz
Użytkownik

Do..... taka ankieta

Czlowiek sie nawet zrealizowa? w pe?ni nie mo?e...

zawsze mo?esz zalogowa? si? na forum jako Alison2.... Alison3 etc. i wykorzysta? wszystkie mo?liwo?ci... wink
ju? my?l? o tym rozwi?zaniu od jakiego? czasu :twisted:

:mrgreen:

powiem Wam, ?e tez mi to przysz?o do ?ba ,hihihi

#260 2006-04-24 11:26:55

Gosia
Użytkownik

No wiecie! Uczciwie trzeba! A nie jakies machloje! 8O
Ja ubolewam, ale coz, wybor to wybor, trzeba sie pogodzic z faktami.
a nie jakies hucpy urzadzac!

#261 2006-04-24 11:35:52

Kika
Użytkownik

No wiecie! Uczciwie trzeba! A nie jakies machloje! 8O
Ja ubolewam, ale coz, wybor to wybor, trzeba sie pogodzic z faktami.
a nie jakies hucpy urzadzac!

to? przecie? by?a tylko taka male?ka propozycja .... smile jak do tej pory ?adna z nas nie posun??a si? jeszcze do kr?tactwa, oszustwa i nieuczciwo?ci.....

BARDZO UCZCIWE Z NAS KOBIETKI wink

gg 2775021

#262 2006-04-24 11:46:51

Alison
Użytkownik

No i co nam po tej uczciwo?ci? Uczciwe ale sfrustrowane. Nawet nie mo?na si? w pe?ni wypowiedzie? :?
Czniam tak? ankiet?, by?o zrobi? tak, ?eby jakie? zestawy wybiera?, a nie tak... czarno-bia?o. ?ycie to odcienie szaro?ci...
Uczciwo?ci-szaro?ci. Nie uciekn? od tych rymów... :evil:

#263 2006-04-24 11:48:13

milosz
Użytkownik

o mamo a jak on te r?ce rozk?ada i wo?a "zabijcie mnie za to wszystko! Zabijcie j?sli tego chcecie!"
malyna, malyna :!:

#264 2006-04-24 11:51:48

Alison
Użytkownik

o mamo a jak on te r?ce rozk?ada i wo?a "zabijcie mnie za to wszystko! Zabijcie j?sli tego chcecie!"
malyna, malyna :!:

Mi?osz, pogo? Ty tego Prosiaczka, bo jak on mi tu tak chichocze z boku, to ja nie wiem czy Ty siem powa?nie zachwycasz, czy siem powa?nie wy?miewasz ;-)

#265 2006-04-24 12:49:50

Gosia
Użytkownik

Dyc ja innej ankiety z wieloma mozliwosciami to zrobic nie moglam!
A jakbym zrobila, to pewnie zostalyby wszystkie kwestie zaznaczone wink

#266 2006-04-24 12:52:53

Alison
Użytkownik

By?o nie robic takiej frustruj?cej ankiety. Sama si? z ni? mordowa?a? ze dwa tygodnie. Oj Gosia, Gosia, ma?o to cz?owiek ma w ?yciu zmartwie?, to jeszcze mu dok?adasz... :?

#267 2006-04-24 13:00:07

Gosia
Użytkownik

Tak, to zakrawa na masochizm, ale chyba jestem masochistka, skoro tu ciagle wchodze i mecze sie z ta namietnoscia do Thorntona wink big_smile

#268 2006-04-24 14:00:13

Alison
Użytkownik

A ja po tej Dumie wczoraj i po tych zdj?ciach Colina, jako? czuj?, ?e odzyskuj? równowag?. I ogromnie zat?skni?am za dawnym colinowymi wzlotami...
A u Ciebie jak ta sprawa wygl?da? wink

#269 2006-04-24 16:10:40

GosiaJ
Użytkownik

Oh yes, ta scena jest super, a? kipi od uczu?. Jego, bo ona sie w tej scenie co najmniej g?upio zachowa?a. Dlatego marudz?, ?e nie mo?na 2 razy zag?osowa?, bo ja mam kilka "ulubionych" kwestii.
Nie ma sprawiedliwo?ci dziejowej... :evil:

No w?a?nie, i trzeba wybiera? jedn? sentencj?, a to rani serce i dusza zawodzi, i wyje okrutnie, a pocieszenia szuka, nigdzie go nie znajduj?c!
;-)
A ona mu mówi, ?e ?yczy mu wszystkiego najlepszego! Dy? bym j? tym Platonem przez ?eb trzepn??a, jakbym sta?a w pobli?u. A Jasiu taki nieszcz??liwy, g?os mu si? ?amie (G?os znaczy), i popatruje tak oczkami, ?e normalnie ka?da, ka?da z nas, powiadam, rzek?a by mu, ?e oczywi?cie wraca, odwo?uje t? ichni? taksówk?, ciotk? Shawow? zostawia - a ona mu "wish very well", bez serca kobiecina!

#270 2006-04-24 16:12:39

GosiaJ
Użytkownik

Tak, to zakrawa na masochizm, ale chyba jestem masochistka, skoro tu ciagle wchodze i mecze sie z ta namietnoscia do Thorntona wink big_smile

Tak, u mnie te? daleko do równowagi, czy da si? do niej wróci? w ogóle? A jeszcze ta wiosna otumania i od razu Thornton w Helstone jak ?ywy staje :-)
Nie ma równowagi, oj nie! :-)

#271 2006-04-24 17:00:58

Gosia
Użytkownik

A u Ciebie jak ta sprawa wygl?da?

U mene?
Colinek fajny chlopak jest big_smile
Ale teraz panuje w moim sercu niepodzielnie Thornton i nic na to nie poradze.
Jeszcze mi nie przeszlo ... oj nie....

Zgadzam sie Gosiu, ona jest bez serca w tej scenie...

#272 2006-04-24 18:30:09

caroline
Użytkownik

W?a?nie jej ojczulek zmar? i zosta?a sama na ?wiecie, w dodatku my?li, ?e jego "foolish passion" ju? bye, bye. :?
Ona te? smutna... :cry:

#273 2006-04-24 18:39:09

GosiaJ
Użytkownik

W?a?nie jej ojczulek zmar? i zosta?a sama na ?wiecie, w dodatku my?li, ?e jego "foolish passion" ju? bye, bye. :?
Ona te? smutna... :cry:

No ja rozumiem, ona smutna, ja kocham nasz? Margaretk?, ale co ona? Zmys?y czy wzrok postrada?a? Jego foolish passion bye??? Czy ona nie s?yszy jego g?osu, kiedy mówi do niej? Nie widzi, jak patrzy? Dwa razy powtarza z absolutn? rozpacz?, ?e ona wyje?d?a - no to ju? durny by jaki zauwa?y?, ?e jego serducho krzyczy "NIE JED?!", mamu?ka Thorntonowa to widzi. A ona ma dla niego tylko zdawkowe po?egnanie! I Platona na pocieszenie, dobre sobie! I nawet nie popatrzy?a! Oj, niedobra Margaretka, zadr?czy?a Jasia na ?mier? prawie! Przecie? on w tych nast?pnych scenach to ju? taki nieszcz??liwy jest, ?e pracowa? nie mo?e, marnieje nam najlepsza partia w okolicy!
Ech, genialny odcinek :-)

#274 2006-04-24 18:40:45

Alison
Użytkownik

A ona mu mówi, ?e ?yczy mu wszystkiego najlepszego! Dy? bym j? tym Platonem przez ?eb trzepn??a, jakbym sta?a w pobli?u. A Jasiu taki nieszcz??liwy, g?os mu si? ?amie (G?os znaczy), i popatruje tak oczkami, ?e normalnie ka?da, ka?da z nas, powiadam, rzek?a by mu, ?e oczywi?cie wraca, odwo?uje t? ichni? taksówk?, ciotk? Shawow? zostawia - a ona mu "wish very well", bez serca kobiecina!

DURNA BABA! Rzeczy trzeba nazywa? po imieniu! A jak si? to jeszcze g?upio u?miechn??o :evil:
Jego g?os jak mówi to: so you ARE going....and never come back, jest taki, ?e ja ju? mu wirtualnie wisz? na szyi zwisem pt. "oto jam ci jest twoja", a ta..... ?yczy mu... a niech j? wszyscy...robotnicy bawe?niani..
Qrde, sie zdenerwowa?am "rormalnie"....

#275 2006-04-24 18:43:32

GosiaJ
Użytkownik

A u Ciebie jak ta sprawa wygl?da?

U mene?
Colinek fajny chlopak jest big_smile
Ale teraz panuje w moim sercu niepodzielnie Thornton i nic na to nie poradze.
Jeszcze mi nie przeszlo ... oj nie....
Zgadzam sie Gosiu, ona jest bez serca w tej scenie...

Och fajny Colinek, fajny, te zdj?cia wczorajsze ogl?da?am i zapisywa?am z zachwytem :-) Colinek cudny jest i na zawsze b?dzie - ale zdradzi?am Colinka, wyznaj?. I'm ill - it's Thornton disease :-)

Stopka forum