Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Świat według.. ..Richarda Armitage`a
Kilka wypowiedzi Richarda wybranych z wywiadów i artykułów (m.in ze strony Armitage Army):
1.Co pociąga Cię w płci pięknej?
Pierwszy powód, dla ktorego zagaduje się do dziewczyny w barze to jej wygląd.
Pierwszy powód, dla którego się od niej odchodzi, to jeśli ona nie potrafi sklecić zdania bez przeklinania.
Drugi powód, żeby od niej odejść, to kiedy dziewczyna nie śmieje sie, gdy ty sie z siebie nabijasz, trzeci, jeśli nie umie śmiać się sama z siebie.
Poza tym powinna wcinać z apetytem wielką kiełbasę z rusztu z frytkami po czterech godzinach spędzonych na siłowni i czekać na tę chwilę z niecierpliwościa!
2. Życie aktora jest...
Pełne przygód i niebezpieczne. Musisz mieć cierpliwośc i być zdolnym odnajdywać zadowolenie w niezadowoleniu. Spotyka Cię wiele niepowodzeń. Kiedy oglądasz ponownie swoją interpretację jakiejś roli, nigdy nie jesteś szczęśliwy, ale musisz być zdolnym znaleźć jakieś zadowolenie z tego, co zrobiłeś, albo nie będziesz mógł tego robić.
3. Czego najbardziej siÄ™ boisz?
Głębokiej wody. Jedno z moich najwcześniejszych wspomnień to jak wpadłem w wózku spacerowym do basenu mojego sąsiada.
4. Turniura czy gorset?
Zdecydowanie gorsety. One krępują ubrania i tam jest coś co czeka na to, by wystrzelić. Torniura wygląda jak zdeformowany tyłek. Nie jest sexy.
5. Co sÄ…dzisz o malowaniu?
Tylko w damskich ciuchach. Jednak jako aktorowi make-up pozwala mi wejść w rolę. Jeśli nie poznajesz siebie samego w lustrze, to ułatwia Ci dostęp do postaci, którą grasz.
6. Czy wierzysz w miłość na zawsze?
Liczę na to. Ale jak dotąd, nie mogę tego potwierdzić w żaden sposób.
7. Co powiesz na temat postaci Johna Standringa w "Sparkhouse":
On jest jak dojrzały mężczyzna na zewnątrz, ale w rzeczywistości jest naiwny. Jest kompletnie niedoświadczony jeśli chodzi o kobiety i nieprawdopodobnie nerwowy w kontaktach seksualnych. Wewnątrz on jest niedoświadczonym chłopcem, który nie może wyrazić siebie.
8. Co sądzisz o porównywaniu z Darcym:
Bardzo mi schlebia porównanie do Darcy`ego, ponieważ Colin Firth stworzył monumentalną postać. Można powiedzieć że jestem takim industrialnym Darcym.
9. Co sÄ…dzisz o legionach fanek, o Armitage Army:
Dobrze wiedzieć, że jeżeli mam iść na wojnę, mam armię kobiet za sobą.
10. A jeśli nic nie poszłoby po Twojej myśli w przyszłości?
MógÅ‚bym wrócić do muzyki. Gram na wiolonczeli, gitarze i flecie – teraz nie tak Å›wietnie jak kiedyÅ›, jako że nie robilem tego parÄ™ lat, ale graÅ‚bym w orkiestrze.
11. Północ czy południe?
Zdecydowanie północ. Å»yÅ‚em na poÅ‚udniu przez dÅ‚ugi czas, ale moja rodzina pochodzi z północy i czujÄ™ siÄ™ najlepiej w domu wÅ›ród ludzi z północy, ponieważ oni mówiÄ… jak jest (sÄ… szczerzy). I surowy krajobraz – tak jak wrzosowiska Yorkshire - powoduje, że bicie mojego serca przyspiesza.
12. Co sądzisz o relacji między Thorntonem i matką
Postać matki jest kluczowa dla całej historii, to dzięki niej on jest taki jaki jest, ma wpływ na to, jak on ocenia inne kobiety i czego oczekuje od związku z nimi. Jej oddanie i silne więzi łączące ich dwoje pomagały im przetrwać trudne chwile.
13. Jaka jest Twoja ulubiona scena w "N&S":
Moimi ulubionymi momentami są sceny w śniegu, i ujęcie Margaret na platformie w ostatniej scenie, ona wyglądała (patrzyła) tak pięknie (sic). Lubię jeszcze sceny między Hale`ami na samym początku, gdy prawda o ich ucieczce się ujawnia.
14. Jaki jest sekret namiÄ™tnego spojrzenia? (ewentualnie) Jak zagrać kogoÅ› peÅ‚nego stÅ‚umionych uczuć, namiÄ™tnoÅ›ci i pożądania [tu jest problem: bo użyte zostaÅ‚o sÅ‚owo„smoulder”, które oznacza: tlić siÄ™, ale to także - silne tÅ‚umione uczucie, tu: pożądanie - dopisek tlumacza]
Patrzysz na kobietę, myślisz o niej w najbardziej pożądliwy sposób, w jaki tylko zdołasz, po czym dusisz to pragnienie w sobie, nic z tym nie robiąc. W różny sposób można wyrazić takie "pożądanie".
Czasem można je wyrazić samymi plecami...
Nie byÅ‚o trudno grać namiÄ™tność [tu znowu jest słówko: „smoulder”] w scenach z DanielÄ…, ponieważ jest tak nieprawdopodobnie piÄ™kna, patrzysz na jej twarz i po prostu chcesz jÄ… caÅ‚ować.
Bardzo dziekuje za pomoc zwlaszcza w tlumaczeniu punktow 1, 6 i 14 oraz konsultacje: Alison, Caroline i GosiJ
Świat według.. ..Richarda Armitage`a
Kilka wypowiedzi Richarda wybranych z wywiadów i artykułów (m.in ze strony Armitage Army):
Tak jak myślałam - siedzi Gosia cichutko i cosik dłubie, i jakiś wywiadzik tłumaczy :-) Dzięki - czytałam trochę na stronie, ale nie wszystko, więc fajnie, że to przetłumaczyłaś. Podoba mi się ten tekst ze "smoulder", chyba oddaje istotę rzeczy :-)
GośkaJ, jesteś wielka, jak różowy słoń!
Przecudnie się to czytało!
Poza tym powinna wcinać z apetytem wielką kiełbasę z rusztu z frytkami po czterech godzinach spędzonych na siłowni i czekać na tę chwilę z niecierpliwościa!
Romantyk z niego, niech go drzwi ścisną!
3. Czego najbardziej siÄ™ boisz?
Głębokiej wody. Jedno z moich najwcześniejszych wspomnień to jak wpadłem w wózku spacerowym do basenu mojego sąsiada
Biedulinka nasza kochana. To w basenie pływa w skrzydełkach? A może w ogóle nie pływa. A miał tam jakieś zdjęcie z lekka nieprzyzwoite w kąpielówkach zdaje się ;-)
4. Turniura czy gorset?
Zdecydowanie gorsety. One krępują ubrania i tam jest coś co czeka na to, by wystrzelić. Torniura wygląda jak zdeformowany tyłek. Nie jest sexy.
Jezus! Żeby facet wiedział co to jest turniura?! 8O
Nie wiem czy mi siÄ™ to podoba... :?
Żeby facet wiedział co to jest turniura?!
No przeciez gral w filmach kostiumowych, wiec wie!
a poza tym jest aktorem, gral w teatrze ... ucza ich takich rzeczy pewnie.
miał tam jakieś zdjęcie z lekka nieprzyzwoite w kąpielówkach zdaje się
Tam tez byl punkt o takich scenach, ale nie bylam w stanie przelozyc ...
Biedulinka nasza kochana. To w basenie pływa w skrzydełkach?
Mowa o glebokiej wodzie. I tu go rozumiem, bo sama sie boje glebokiej wody, i tez mam uraz z dziecinstwa.
Gosiu! Nic Cię nie jest w stanie zrazić
A ja postanowiłam walczyć z tą głupawką, więc się strzeżcie :twisted:
Widziałam właśnie film z dwoma niezwykle przystojnymi facetami i stwierdziłam, że nie ma co się tak ograniczać na własne życzenie. Howgh!
Poki co, nic!
A zreszta kto tu sie ogranicza? Ja sie dobrze z tym czuje
Poki co, nic!
No ja widzę. Szczególnie Twoja podświadomość ma się z tym świetnie ;-)
Ja już sie trochę zmęczyłam i szukam nowych wrażeń. Qrcze, chyba niestała w uczuciach jestem. Choć Colina to na zabój i wieki wieków, amen.
Wlasnie, wlasnie, kto tu niedawno mowil o stalosci, hehe
Wlasnie, wlasnie, kto tu niedawno mowil o stalosci, hehe
Przypomnij mi bo nie pamiętam co mówiłam! 8)
Qrcze, chyba niestała w uczuciach jestem.
A wczesniej bylo cos w stylu: "ja jestem stala w uczuciach".
I jeszcze bylas oburzona, ze zaniedbalam Colina
Qrcze, chyba niestała w uczuciach jestem.
A wczesniej bylo cos w stylu: "ja jestem stala w uczuciach".
I jeszcze bylas oburzona, ze zaniedbalam Colina
No bo moje uczucia do Colina, sÄ… niezniszczalne. Czyli wszystko gra :-)
A poza tym jestem chyba stała w swojej niestałości...
To pierwsze zdanie z filmu Possession ;-)
Poki co, nic!
Hłe hłe, i zostaniemy tu obie na straży, posiwiałe, zgrzybiałe, ostatnie wielbicielki Thorntona z "kółka różańcowego" ;-)
Poki co, nic!
A zreszta kto tu sie ogranicza? Ja sie dobrze z tym czujeHłe hłe, i zostaniemy tu obie na straży, posiwiałe, zgrzybiałe, ostatnie wielbicielki Thorntona z "kółka różańcowego" ;-)
myślę, że nie będzie aż tak źle... cieszę się, że miałam to szczęście i zobaczyłam N&S... Thornton zarzucił kotwicę głęboko w moje jestestwo... wiem że będę darzyła go uczuciem do końca tak jak Darcego... to na razie dwie postacie literackie, które skuteczie wprowadziły zamęt w moim życiu doczesnym
Ja jak juz kocham to na zaboj! I zachlannie! I tylko jednego naraz!
Jest zawsze jeden taki ktos, kto panuje w moim sercu niepodzielnie.
I nie zdradzam go z innymi. W tym sensie jestem stala w uczuciach.
Na razie Colin zostal odstawiony na boczny tor,
dosc juz sie go nakochalam.
[URL=http://imageshack.us][/URL]
O Jezu, ale determinacja. I ta stałość w uczuciach w zestawieniu Colin został odstawiony na boczny tor. Kocham Cię Gosiu za to
u mnie też Colinek na razie został odstawiony na bocznicę... ale sentyment pozostał...
teraz Rysiek włada moim sercem... o nim marzę we śnie i na jawie....
Rysiek mimo, że ma wąskie usta.. co zostało mu już nie raz zarzucone na tym forum... ma niezłą technikę całowania, która przyprawia o omdlenie...
To ja polecÄ™ wierszem Marii P-J:
Zwrócono mi moje serce,
dane w olśnieniu złotem...
Wiem już, że nie jest ono trujące jak szalej
ani wielkie, ani mocne jak serce orlicy,
że nie broni praw jego diabeł czarnolicy - ;-)
ale będę nosić je dalej,
szczęśliwa, że znów je dostałam
z powrotem....
Wiersz bardzo ladny.
Jednak ja wole, zeby diabel czarnolicy poszalal jeszcze w moim sercu.
Tak jakos przyjemnie mi z tym ....
Na wiosne w sam raz taka szalona foolish passion!
u mnie też Colinek na razie został odstawiony na bocznicę... ale sentyment pozostał...
teraz Rysiek włada moim sercem... o nim marzę we śnie i na jawie....
Rysiek mimo, że ma wąskie usta.. co zostało mu już nie raz zarzucone na tym forum... ma niezłą technikę całowania, która przyprawia o omdlenie...
masz Kika napawaj się Ryskiem do bólu i łży ostatniej
http://richard-armitage.com/photo_album.htm
myślę, że nie będzie aż tak źle... cieszę się, że miałam to szczęście i zobaczyłam N&S... Thornton zarzucił kotwicę głęboko w moje jestestwo... wiem że będę darzyła go uczuciem do końca tak jak Darcego... to na razie dwie postacie literackie, które skuteczie wprowadziły zamęt w moim życiu doczesnym
Dokładnie moje słowa :-) Od długiego czasu żadna historia, żadna postać literacka mnie tak nie poruszyła, nie wyzwoliła we mnie takich pokładów emocjonalnych, że chciałabym tylko o niej czytać, oglądać ją na ekranie. Kiedyś pan Darcy - zostało :-) Teraz pan Thornton - też zostanie, tak myślę. Rzadko pojawiają się tacy bohaterowie!
Rzadko pojawiajÄ… siÄ™ tacy bohaterowie!
Tez tak mysle. Raz na wiele wiele lat!
Dokładnie moje słowa :-) Od długiego czasu żadna historia, żadna postać literacka mnie tak nie poruszyła, nie wyzwoliła we mnie takich pokładów emocjonalnych, że chciałabym tylko o niej czytać, oglądać ją na ekranie. Kiedyś pan Darcy - zostało :-) Teraz pan Thornton - też zostanie, tak myślę. Rzadko pojawiają się tacy bohaterowie!
powtórzę za tobą ... DOKłADNIE MOJE SłOWA....
cieszę się że nie tylko ja mam hopla
powtórzę za tobą ... DOKłADNIE MOJE SłOWA....
cieszę się że nie tylko ja mam hopla
Jest nas tu przynajmniej kilka, chociaż niektóre próbują się leczyć ;-) Ja tam nie mam zamiaru, mnie z tym dobrze, zresztą z miłości do pana Darcy'ego też się nie leczyłam. Nie wiem, czy dobrze na tym wyszłam, ale po co byc do końca normalnym? ;-)
Jednym z objawów szaleństwa jest to, że jak wchodzę do antykwariatu i widzę wydanie "Dumy i uprzedzenia", którego nie mam, to chcę kupować od razu! Na szczęście dziś udało mi się nie kupić, bo już miałabym trzecią. Za to widziałam "Eleonorę i Mariannę" za 7 złotych - kusiło mnie przez chwilę, by nabyć i wystawić drogo na allegro ;-)
kusiło mnie przez chwilę, by nabyć i wystawić drogo na allegro ;-)
Ty spekulancie!