Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteÅ› zalogowany.
I to jest całość?OK.
Tak - cały serial to 4 odcinki. ![]()
Jestem wdzięczna za namiar,bo alurat zabierałam się za oglądanie,ale w wersji oryginalnej,więc sobie daruję i poczekam do wtorku. ![]()
W serialu tym gra Amanda Root, znana nam z Perswazji.
A kogóż to gra tam pani Amanda? Matkę Gwendolen? :?: :?:
A kogóż to gra tam pani Amanda? Matkę Gwendolen? :?: :?:
Tak. ![]()
Bardzo subtelna i delikatna kobieta - bardzo ją lubię, oglądałam niedawno Jane Eyre, w której zagrała pannę Temple
Pamiętajcie dzisiaj o godz. 12,00 1 odcinek.
Andrew Davies, autor scenariuszy do powieści "Duma i uprzedzenie" czy "Vanity Fair" napisał kolejny doskonały scenariusz, tym razem do powieści George'a Eliota - "Daniel Deronda".
Od momentu, kiedy ją zobaczył, młody i idealistyczny Daniel Deronda, nie mógł przestać myśleć o Gwendolyn Harleth, ona również się w nim zakochała. Ale Gwendolyn - na zewnątrz ponętna i pełna życia, wewnętrznie pełna kompleksów i słaba - jest zmuszona przez okoliczności do małżeństwa z szorstkim arystokratą Henleighiem Grandcourtem. Daniel nie potrafi się pogodzić z małżeństwem Gwendolyn i miota się między miłością do niej a uczuciem, jakim zaczyna darzyć młodą Żydówkę, którą uratował od samobójstwa...

Pamiętam, pamiętam!

uff napisy były i czuje ze sie wciagnelam w to
nie wiem czemu ale jakos do tego serialu podchodzilam bez entuzjazmu, jednak po 1 odcinku zmienilam zdanie i bede ogladac reszte
Jeszcze trzeba miec BBC :cry:
Ewo łączę się z tobą w bólu. Ja mam ten sam problem :cry:
uff napisy były i czuje ze sie wciagnelam w to
![]()
nie wiem czemu ale jakos do tego serialu podchodzilam bez entuzjazmu, jednak po 1 odcinku zmienilam zdanie i bede ogladac reszte
Zupełnie fajny serialik - tyle, że mi umknęło co Gretta schachi powiedziała tej dziewczynie?
Wymogła na Gwendolen obietnicę,że ta nie poślubi Grandcourta.Lidia pokazała jej trójkę dzieci twierdząc,że to owoc jej romansu z nim. Dodała,że teraz,gdy owdowiała,ma nadzieję,że Grandcourt ożeni się z nią i usynowi najstarsze dziecko.Dwójka pozostałych to chyba dziewczynki.
Wybaczcie,ale ilekroć na niego patrzyłam,to widziałam Berniego z Notting Hill.
Ale głos ma podobny do Colinka.
Wybaczcie,ale ilekroć na niego patrzyłam,to widziałam Berniego z Notting Hill.
![]()
![]()
![]()
.
O ja gupia stara torba a mnie cały czas męczyło skąd gościa znam ![]()
A widziałyście naszego Collinsa z Dumy 1995 jako Lush?
Jakie szczęście, że serial był z napisami!
Tutaj link do postaci (kto jest kim)
http://www.pbs.org/wgbh/masterpiece/der … s_who.html
Poczciwy pan Collins z bakami,wąsami i nienawiścią w oczach.
Jako pan Collins był cudownie śmieszny i pocieszny
Ale jako Lush jest odpychający i przerażający, okropny typ :?
A jak się Wam podobał Daniel? Bo mi bardzo, taki wspaniały idealista
A sam aktor w roli Derondy jednocześnie chłopięcy i męski, idealny.
Natomiast do Gwendolen od początku poczułam antypatię, ale nie zmienia to faktu że stroje ma piękne i dodatki i kapelusze i suknie
Świetna była scena, gdy dziewczęta strzelały z łuku.
Bardzo elegancki sport dla młodych dam
http://img375.imageshack.us/img375/4811 … 0860dl.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/2156 … 0885mw.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/4733 … 2484kc.jpg
Ciężko jest cokolwiek powiedzieć po pierwszym odcinku.
Daniel był raptem na ekranie przez 5 minut i trudno było mi zauważyć ten wspaniały idealizm.Może w dalszych odcinkach będzie miał większe pole do popisu.Co do urody,to kolejna odmiana Orlanda Blooma.Bliżej mu do chłopca niż do mężczyzny.Nie lubie takich prawie-mężczyzn.
Zgadzam się co do Gwendolen,mojej sympatii też nie wzbudziła.
Ale kostiumy,boskie.Cudowne te kapelusiki.
Ale najlepsze są fale na głowie Grandcourta.
Fajny ten serial
Jodhi May - grała siostrę Medlin Stowe w "Ostatnim Mohikaninie" ( tę która ze skały sie była rzuciła)
a Hugh objawił był się w "Nagim II" :evil:
a Ramola zagra u Kennetha B. w "Jak wam siÄ™ podoba" ![]()
Miło się ogląda.
Daniel dobry i szlachetny.
Grandcourt cyniczny drań.
Gwendolen wyrachowana i głupia.Myśli,że można mieć wszystko.I dobrobyt i miłość.I jeszcze nie wie,że za wszystko trzeba zapłacić.Nie ma nic za darmo.
Chyba da jej popalić.
Miał fajną minę,gdy zamiast niego pocałowała konia.
A najpiękniejsze (oprócz sukien) były brylanty.
.
Gwendolen wyrachowana i głupia.Myśli,że można mieć wszystko.I dobrobyt i miłość.I jeszcze nie wie,że za wszystko trzeba zapłacić.Nie ma nic za darmo.
.
Głupia jak cholera - zupełnie nie rozumiem co ona myślała wychodząć za mąż za tego cynika :evil:
A mię sie podoba jeszcze Greta Schachi - qrcze ma klasę kobieta, choć posunęła sie juz wielce ![]()
Ja też bardzo lubię Gretę Schachi, widać że nie miała operacji plastycznej (te worki pod oczami)
Lepiej ją pamiętam taką
ale tu też jest piękna

Mam wiele szacunku i sympatii dla kobiet które potrafią starzeć się z klasą, a Greta, mimo że nie pierwszej młodości nadal jest bardzo piękna