Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
I to jest całość?OK.
Tak - cały serial to 4 odcinki.
Jestem wdzięczna za namiar,bo alurat zabierałam się za oglądanie,ale w wersji oryginalnej,więc sobie daruję i poczekam do wtorku.
W serialu tym gra Amanda Root, znana nam z Perswazji.
A kogóż to gra tam pani Amanda? Matkę Gwendolen? :?: :?:
A kogóż to gra tam pani Amanda? Matkę Gwendolen? :?: :?:
Tak.
Bardzo subtelna i delikatna kobieta - bardzo ją lubię, oglądałam niedawno Jane Eyre, w której zagrała pannę Temple
Pamiętajcie dzisiaj o godz. 12,00 1 odcinek.
Andrew Davies, autor scenariuszy do powieści "Duma i uprzedzenie" czy "Vanity Fair" napisał kolejny doskonały scenariusz, tym razem do powieści George'a Eliota - "Daniel Deronda".
Od momentu, kiedy ją zobaczył, młody i idealistyczny Daniel Deronda, nie mógł przestać myśleć o Gwendolyn Harleth, ona również się w nim zakochała. Ale Gwendolyn - na zewnątrz ponętna i pełna życia, wewnętrznie pełna kompleksów i słaba - jest zmuszona przez okoliczności do małżeństwa z szorstkim arystokratą Henleighiem Grandcourtem. Daniel nie potrafi się pogodzić z małżeństwem Gwendolyn i miota się między miłością do niej a uczuciem, jakim zaczyna darzyć młodą Żydówkę, którą uratował od samobójstwa...
Pamiętam, pamiętam!
uff napisy były i czuje ze sie wciagnelam w to
nie wiem czemu ale jakos do tego serialu podchodzilam bez entuzjazmu, jednak po 1 odcinku zmienilam zdanie i bede ogladac reszte
Jeszcze trzeba miec BBC :cry:
Ewo łączę się z tobą w bólu. Ja mam ten sam problem :cry:
uff napisy były i czuje ze sie wciagnelam w to
![]()
nie wiem czemu ale jakos do tego serialu podchodzilam bez entuzjazmu, jednak po 1 odcinku zmienilam zdanie i bede ogladac reszte
Zupełnie fajny serialik - tyle, że mi umknęło co Gretta schachi powiedziała tej dziewczynie?
Wymogła na Gwendolen obietnicę,że ta nie poślubi Grandcourta.Lidia pokazała jej trójkę dzieci twierdząc,że to owoc jej romansu z nim. Dodała,że teraz,gdy owdowiała,ma nadzieję,że Grandcourt ożeni się z nią i usynowi najstarsze dziecko.Dwójka pozostałych to chyba dziewczynki.
Wybaczcie,ale ilekroć na niego patrzyłam,to widziałam Berniego z Notting Hill.
Ale głos ma podobny do Colinka.
Wybaczcie,ale ilekroć na niego patrzyłam,to widziałam Berniego z Notting Hill.
![]()
![]()
![]()
.
O ja gupia stara torba a mnie cały czas męczyło skąd gościa znam
A widziałyście naszego Collinsa z Dumy 1995 jako Lush?
Jakie szczęście, że serial był z napisami!
Tutaj link do postaci (kto jest kim)
http://www.pbs.org/wgbh/masterpiece/der … s_who.html
Poczciwy pan Collins z bakami,wąsami i nienawiścią w oczach.
Jako pan Collins był cudownie śmieszny i pocieszny Ale jako Lush jest odpychający i przerażający, okropny typ :?
A jak się Wam podobał Daniel? Bo mi bardzo, taki wspaniały idealista
A sam aktor w roli Derondy jednocześnie chłopięcy i męski, idealny.
Natomiast do Gwendolen od początku poczułam antypatię, ale nie zmienia to faktu że stroje ma piękne i dodatki i kapelusze i suknie
Świetna była scena, gdy dziewczęta strzelały z łuku.
Bardzo elegancki sport dla młodych dam
http://img375.imageshack.us/img375/4811 … 0860dl.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/2156 … 0885mw.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/4733 … 2484kc.jpg
Ciężko jest cokolwiek powiedzieć po pierwszym odcinku.
Daniel był raptem na ekranie przez 5 minut i trudno było mi zauważyć ten wspaniały idealizm.Może w dalszych odcinkach będzie miał większe pole do popisu.Co do urody,to kolejna odmiana Orlanda Blooma.Bliżej mu do chłopca niż do mężczyzny.Nie lubie takich prawie-mężczyzn.
Zgadzam się co do Gwendolen,mojej sympatii też nie wzbudziła.
Ale kostiumy,boskie.Cudowne te kapelusiki.
Ale najlepsze są fale na głowie Grandcourta.
Fajny ten serial
Jodhi May - grała siostrę Medlin Stowe w "Ostatnim Mohikaninie" ( tę która ze skały sie była rzuciła)
a Hugh objawił był się w "Nagim II" :evil:
a Ramola zagra u Kennetha B. w "Jak wam siÄ™ podoba"
Miło się ogląda.
Daniel dobry i szlachetny.
Grandcourt cyniczny drań.
Gwendolen wyrachowana i głupia.Myśli,że można mieć wszystko.I dobrobyt i miłość.I jeszcze nie wie,że za wszystko trzeba zapłacić.Nie ma nic za darmo.
Chyba da jej popalić.
Miał fajną minę,gdy zamiast niego pocałowała konia.
A najpiękniejsze (oprócz sukien) były brylanty.
.
Gwendolen wyrachowana i głupia.Myśli,że można mieć wszystko.I dobrobyt i miłość.I jeszcze nie wie,że za wszystko trzeba zapłacić.Nie ma nic za darmo.
.
Głupia jak cholera - zupełnie nie rozumiem co ona myślała wychodząć za mąż za tego cynika :evil:
A mię sie podoba jeszcze Greta Schachi - qrcze ma klasę kobieta, choć posunęła sie juz wielce
Ja też bardzo lubię Gretę Schachi, widać że nie miała operacji plastycznej (te worki pod oczami)
Lepiej ją pamiętam taką
ale tu też jest piękna
Mam wiele szacunku i sympatii dla kobiet które potrafią starzeć się z klasą, a Greta, mimo że nie pierwszej młodości nadal jest bardzo piękna