Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
I to jest ca?o???OK.
Tak - ca?y serial to 4 odcinki.
Jestem wdzi?czna za namiar,bo alurat zabiera?am si? za ogl?danie,ale w wersji oryginalnej,wi?c sobie daruj? i poczekam do wtorku.
W serialu tym gra Amanda Root, znana nam z Perswazji.
A kogó? to gra tam pani Amanda? Matk? Gwendolen? :?: :?:
A kogó? to gra tam pani Amanda? Matk? Gwendolen? :?: :?:
Tak.
Bardzo subtelna i delikatna kobieta - bardzo j? lubi?, ogl?da?am niedawno Jane Eyre, w której zagra?a pann? Temple
Pami?tajcie dzisiaj o godz. 12,00 1 odcinek.
Andrew Davies, autor scenariuszy do powie?ci "Duma i uprzedzenie" czy "Vanity Fair" napisa? kolejny doskona?y scenariusz, tym razem do powie?ci George'a Eliota - "Daniel Deronda".
Od momentu, kiedy j? zobaczy?, m?ody i idealistyczny Daniel Deronda, nie móg? przesta? my?le? o Gwendolyn Harleth, ona równie? si? w nim zakocha?a. Ale Gwendolyn - na zewn?trz pon?tna i pe?na ?ycia, wewn?trznie pe?na kompleksów i s?aba - jest zmuszona przez okoliczno?ci do ma??e?stwa z szorstkim arystokrat? Henleighiem Grandcourtem. Daniel nie potrafi si? pogodzi? z ma??e?stwem Gwendolyn i miota si? mi?dzy mi?o?ci? do niej a uczuciem, jakim zaczyna darzy? m?od? ?ydówk?, któr? uratowa? od samobójstwa...
Pami?tam, pami?tam!
uff napisy by?y i czuje ze sie wciagnelam w to
nie wiem czemu ale jakos do tego serialu podchodzilam bez entuzjazmu, jednak po 1 odcinku zmienilam zdanie i bede ogladac reszte
Jeszcze trzeba miec BBC :cry:
Ewo ??cz? si? z tob? w bólu. Ja mam ten sam problem :cry:
uff napisy by?y i czuje ze sie wciagnelam w to
![]()
nie wiem czemu ale jakos do tego serialu podchodzilam bez entuzjazmu, jednak po 1 odcinku zmienilam zdanie i bede ogladac reszte
Zupe?nie fajny serialik - tyle, ?e mi umkn??o co Gretta schachi powiedzia?a tej dziewczynie?
Wymog?a na Gwendolen obietnic?,?e ta nie po?lubi Grandcourta.Lidia pokaza?a jej trójk? dzieci twierdz?c,?e to owoc jej romansu z nim. Doda?a,?e teraz,gdy owdowia?a,ma nadziej?,?e Grandcourt o?eni si? z ni? i usynowi najstarsze dziecko.Dwójka pozosta?ych to chyba dziewczynki.
Wybaczcie,ale ilekro? na niego patrzy?am,to widzia?am Berniego z Notting Hill.
Ale g?os ma podobny do Colinka.
Wybaczcie,ale ilekro? na niego patrzy?am,to widzia?am Berniego z Notting Hill.
![]()
![]()
![]()
.
O ja gupia stara torba a mnie ca?y czas m?czy?o sk?d go?cia znam
A widzia?y?cie naszego Collinsa z Dumy 1995 jako Lush?
Jakie szcz??cie, ?e serial by? z napisami!
Tutaj link do postaci (kto jest kim)
http://www.pbs.org/wgbh/masterpiece/der … s_who.html
Poczciwy pan Collins z bakami,w?sami i nienawi?ci? w oczach.
Jako pan Collins by? cudownie ?mieszny i pocieszny Ale jako Lush jest odpychaj?cy i przera?aj?cy, okropny typ :?
A jak si? Wam podoba? Daniel? Bo mi bardzo, taki wspania?y idealista
A sam aktor w roli Derondy jednocze?nie ch?opi?cy i m?ski, idealny.
Natomiast do Gwendolen od pocz?tku poczu?am antypati?, ale nie zmienia to faktu ?e stroje ma pi?kne i dodatki i kapelusze i suknie
?wietna by?a scena, gdy dziewcz?ta strzela?y z ?uku.
Bardzo elegancki sport dla m?odych dam
http://img375.imageshack.us/img375/4811 … 0860dl.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/2156 … 0885mw.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/4733 … 2484kc.jpg
Ci??ko jest cokolwiek powiedzie? po pierwszym odcinku.
Daniel by? raptem na ekranie przez 5 minut i trudno by?o mi zauwa?y? ten wspania?y idealizm.Mo?e w dalszych odcinkach b?dzie mia? wi?ksze pole do popisu.Co do urody,to kolejna odmiana Orlanda Blooma.Bli?ej mu do ch?opca ni? do m??czyzny.Nie lubie takich prawie-m??czyzn.
Zgadzam si? co do Gwendolen,mojej sympatii te? nie wzbudzi?a.
Ale kostiumy,boskie.Cudowne te kapelusiki.
Ale najlepsze s? fale na g?owie Grandcourta.
Fajny ten serial
Jodhi May - gra?a siostr? Medlin Stowe w "Ostatnim Mohikaninie" ( t? która ze ska?y sie by?a rzuci?a)
a Hugh objawi? by? si? w "Nagim II" :evil:
a Ramola zagra u Kennetha B. w "Jak wam si? podoba"
Mi?o si? ogl?da.
Daniel dobry i szlachetny.
Grandcourt cyniczny dra?.
Gwendolen wyrachowana i g?upia.My?li,?e mo?na mie? wszystko.I dobrobyt i mi?o??.I jeszcze nie wie,?e za wszystko trzeba zap?aci?.Nie ma nic za darmo.
Chyba da jej popali?.
Mia? fajn? min?,gdy zamiast niego poca?owa?a konia.
A najpi?kniejsze (oprócz sukien) by?y brylanty.
.
Gwendolen wyrachowana i g?upia.My?li,?e mo?na mie? wszystko.I dobrobyt i mi?o??.I jeszcze nie wie,?e za wszystko trzeba zap?aci?.Nie ma nic za darmo.
.
G?upia jak cholera - zupe?nie nie rozumiem co ona my?la?a wychodz?? za m?? za tego cynika :evil:
A mi? sie podoba jeszcze Greta Schachi - qrcze ma klas? kobieta, cho? posun??a sie juz wielce
Ja te? bardzo lubi? Gret? Schachi, wida? ?e nie mia?a operacji plastycznej (te worki pod oczami)
Lepiej j? pami?tam tak?
ale tu te? jest pi?kna
Mam wiele szacunku i sympatii dla kobiet które potrafi? starze? si? z klas?, a Greta, mimo ?e nie pierwszej m?odo?ci nadal jest bardzo pi?kna