Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
noooo, schizofrenia, czy co?
Darsik? dla mnie bomba
No wiesz, cz?sto powtarzam, ?e w pe?ni w?adz umos?ywowych to ja raczej nie jestem, a tylko okazjonalnie bywam;)
Hej, a ktory tescik robicie? Bo nie wiem, z jakiego linka skorzystac...
Loano - z wszystkich
I oczywi?cie si? pochwali? wynikiem
A mnie wysz?o, ?e jestem skrzy?owaniem Bingleya/Jane Bennet z panem Willoughby. Ciekawe, a my?la?am, ?e ju? niczego nowego si? na swój temat nie dowiem
Ja te? si? skusi?am i zrobi?am test - na bohaterk? (bohatera?) powie?ci Jane Austen.
Wynik by? zaskakuj?cy - Fanny z MP. Ale po chwili zastanowienia - i takim obiektywnym spojrzeniu na siebie - stwierdzi?am, ?e w sumie chyba mi do niej najbli?ej (chocia? w pierwszej kolejno?ci obstawia?abym Ann? Elliot).
Drugim typem by?a Katarzynka Morland, czym te? by?am zaskoczona - znacznie bardziej ni? Fanny, bo w tym przypadku nie znajduj? w sobie zbyt wielu podobie?stw. Czytaj?c wypowiedzi w tej dyskusji, zauwa?y?am, ?e poczciwa Katarzynka trafia?a si? do?? cz?sto i najcz??ciej wi?za?o si? to z do?? ch?odnym przyj?ciem. Powiedzia?abym nawet, ?e pierwszym odruchem by?o zakwestionowanie sensu ca?ego testu
Ja tam do panny Morland nic nie mam. Jak sobie zaobserwuj? wspó?czesne pi?tnastolatki... Przepraszam! Pi?tnastolatki s? ju? "doros?e". No wi?c poprawi? si?: ...trzynastolatki (wi?kszo?? kobiet przechodzi?a kiedy? ten dziwny etap ?ycia), to nie odbiegaj? za bardzo swoim zachowaniem od Katarzynki. Z t? ró?nic?, ?e teraz nie czytaj? w opactwie "mro??cych krew w ?y?ach" powie?ci gotyckich, tylko id? do kina na "Zmierzch" (tudzie? kolejne cz??ci)
Reasumuj?c, te?cik ca?kiem sympatyczny. My?l?, ?e mo?na by si? pokusi? o porównanie naszych oczekiwa? i wyników. Na pewno by?oby to interesuj?cym przedsi?wzi?ciem...