Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteÅ› zalogowany.
Moniko opowiedz potem jakie sÄ… dodatki w twoim orgnialnym N&S.
oj tak, opowiedz, opowiedz ![]()
Moniczko, a ten wywiad to w jakim jest formacie i czy mozna go .... to ten tego .. obejrzec . ![]()
Moniko opowiedz potem jakie sÄ… dodatki w twoim orgnialnym N&S.
oj tak, opowiedz, opowiedz
No właściwie to nie ma tak znowu dużo tych dodatków, mogłoby być więcej Armitage'a
I szkoda, że nie ma czegoś takiego jak np. w "Wives and daughters" - bonus o tym jak kręcono poszczególne sceny, byłoby miło popatrzeć jak to wszystko wokoło było przygotowywane
SPECIAL FEATURES:
1. Komentarz do odcinków przez Kate Bartlett, Briana Percival i Sandy Welch
2. Wywiad z Richardem
3. Usunięte sceny
4. Biografie aktorów i ich wypowiedzi
Czyli niemal wszystko co i tak juz widziałyscie ![]()
Alison ja również przyłączam się do podziękowań. Z zapartym tchem czytam każdy fragment, zwłaszcza, że nie znam jeszcze filmu.
1. Komentarz do odcinków przez Kate Bartlett, Briana Percival i Sandy Welch
2. Wywiad z Richardem
3. Usunięte sceny
4. Biografie aktorów i ich wypowiedzi
Czyli niemal wszystko co i tak juz widziałyscie
Akurat! ![]()
Dziewczyny czy jest jeszcze taka profesja jak introligator? Bo jeśli w najbliższym czasie nie doczekamy się tłumaczenia naszej książeczki przez wydawnictwo to sama oprawiam to co dziewczyny przetłumaczyły
![]()
Ja też miałam taki zamiar, ech idziemy na tych samych falach.
Jeśli nie znajdę introligatora, to sobie to oprawię jak pracę magisterską (nie wyjdzie specjalnie drogo. W komponuję zdjęcia z filmu (mam tak zrobiony scenariusz wszystkich LOTRów - miodzio
) i wydrukuję na papierze fotograficznym. Będą ilustracje
(planuję zająć się tak też Dumą i uprzedzeniem, ale ze zdjęciami z P&P '95
)
A tak poza tym zamierzam inwestować w świadome krzewienie Gaskelmanii. Wydrukuję w dwóch egzemplarzach i jedno "porzucę" jako lekturę wagonową (bardzo mi się ta akcja podoba
)
A tak poza tym zamierzam inwestować w świadome krzewienie Gaskelmanii. Wydrukuję w dwóch egzemplarzach i jedno "porzucę" jako lekturę wagonową (bardzo mi się ta akcja podoba)
To daj cynk którym pociągiem pojedziesz ![]()
Ja tez pomyslalam o oprawie, mozna tylko zbindowac, bedzie taniej.
I oczywiscie ilustracje ![]()
Kilka plikow dzwiekowych z N&S:
http://www.foolishpassion.com/north-sou … index.html
Jak ja kocham tego sluchac 8)
Prawdziwa foolishpassion ta slabosc do tego filmu.
Dodano na tej stronie takze to, ale jeszcze sie nie przyjrzalam:
http://www.foolishpassion.com/humor/dar … ation.html
a wiecie, ze w scenie peronowej (wlasnie jej slucham 8) z ogromna przyjemnoscia, cholerka kocham to ... i mam motylki ..... zaraz ......
... no juz.... wiec w scenie peronowej....o jejku.....
... no wiec kiedy Margaret mowi mu o tej propozycji biznesowej .... slychac w oddali wolanie: Rysiek!!!
Dawno mialam to powiedziec, ale nie chcialam Wam zwracac uwagi na ta kwestie, bo juz zawsze bedziecie to slyszec ![]()
Dziewczyny czy jest jeszcze taka profesja jak introligator? Bo jeśli w najbliższym czasie nie doczekamy się tłumaczenia naszej książeczki przez wydawnictwo to sama oprawiam to co dziewczyny przetłumaczyły
![]()
Ja też miałam taki zamiar, ech idziemy na tych samych falach.
Jeśli nie znajdę introligatora, to sobie to oprawię jak pracę magisterską (nie wyjdzie specjalnie drogo. W komponuję zdjęcia z filmu (mam tak zrobiony scenariusz wszystkich LOTRów - miodzio) i wydrukuję na papierze fotograficznym. Będą ilustracje
(planuję zająć się tak też Dumą i uprzedzeniem, ale ze zdjęciami z P&P '95
)
A tak poza tym zamierzam inwestować w świadome krzewienie Gaskelmanii. Wydrukuję w dwóch egzemplarzach i jedno "porzucę" jako lekturę wagonową (bardzo mi się ta akcja podoba)
a ile taka "operacja" kosztuje?
![]()
A co :!: :!: :!:
Dziewczynki, jak my to skończymy, to ja to jeszcze poczyszczę, wyprostuję, pouzupełniam jakieś nieścisłości i wtedy dopiero Caroline miala to kolportować i mysle, że dopiero wtedy to się będzie "ewentualnie" nadawało do oprawy, nie bądźcie takie "niecierpliwki" ;-)
Kilka plikow dzwiekowych z N&S:
http://www.foolishpassion.com/north-sou … index.html
Jak ja kocham tego sluchac 8)
Prawdziwa foolishpassion ta slabosc do tego filmu.
Gosiu, dzięki! :-) Słucham z galopującymi motylkami! Ojejku, jak to nagram na płytkę, by słuchać w autobusie czy coś, to już będzie kompletny świr!
:-)
Alison wszystkie poczekamy do samego końca... tak jak było umówione... ale ilustarcje z filmu to my już możemy szykować....
RZUCAM POMYSłEM :idea:
może zrobimy konkurs na okładkę naszej książki z drugiego obiegu..... ![]()
Dodano na tej stronie takze to, ale jeszcze sie nie przyjrzalam:
http://www.foolishpassion.com/humor/dar … ation.html
Hehe, obśmiałam się trochę (z tego, co zrozumiałam ;-)). Czeka w kolejce na tłumaczenie - pewnie niedługo, bo niedużo tego.
Alison bardzo dziękuję.
Na pewno wrócisz z terenu opalona i będziesz jeszcze bardziej eteryczna![]()
Dzięki Gitko, nie opaliłam się choć słonko cały dzień przyświecało, czasem trochę zza chmur, bo nawet nie było kiedy spocząć i się poopalać albo coś zjeść więc może trochę z tą eterycznością...mi się poprawi ;-), strasznie się nałaziłam (dla dobra przyrody w gminie Istebna) napatrzyłam się na cudne krajobrazy, łąki usiane złocistymi mniszkami, jak niebo gwiazdami, no i znalazłam przepiękną łąkę pełną storczyków. Niestety z tego względu nie zgodziłam się na wybudowanie tam domków letniskowych i pewnie znowu ktoś mnie za to przeklnie, a łąka piękna i z takim widokiem, że sama chętnie bym tam dom postawiła, ale mus to mus ;-) Strasznie jestem dziś padnięta idę do wanny i spać, więc już z Wami dzisiaj nie pogadam. Dobranocka, moje dziecka ;-)
Ja tez pomyslalam o oprawie, mozna tylko zbindowac, bedzie taniej.
I oczywiscie ilustracje
ostatnio oprawiałam u introligatora kartki - ok 100 kserowane ćwiczenia angielskie i ładnie wyszło i kosztowało 12 zlotych
także myslę że będzie sobie to mozna zrobić.
Chyba że zaszturmujemy jakie wydawnictwo? I Alison i spółka zarobia fortunkę ![]()
może zrobimy konkurs na okładkę naszej książki z drugiego obiegu.....
Kika - świetny pomysł! Jestem za ![]()
Dzięki Gitko, nie opaliłam się choć słonko cały dzień przyświecało, czasem trochę zza chmur, bo nawet nie było kiedy spocząć i się poopalać albo coś zjeść więc może trochę z tą eterycznością...mi się poprawi ;-), strasznie się nałaziłam (dla dobra przyrody w gminie Istebna) napatrzyłam się na cudne krajobrazy, łąki usiane złocistymi mniszkami, jak niebo gwiazdami, no i znalazłam przepiękną łąkę pełną storczyków. Niestety z tego względu nie zgodziłam się na wybudowanie tam domków letniskowych i pewnie znowu ktoś mnie za to przeklnie, a łąka piękna i z takim widokiem, że sama chętnie bym tam dom postawiła, ale mus to mus ;-) Strasznie jestem dziś padnięta idę do wanny i spać, więc już z Wami dzisiaj nie pogadam. Dobranocka, moje dziecka ;-)
Dobranoc, Ali :-)
I czy wszędzie muszą być domki letniskowe, a do tego pewnie jeszcze potem masowe grille itd? Nie muszą :-)
Dobranocka pani Matko - jutro wszystko pójdzie gładko

może zrobimy konkurs na okładkę naszej książki z drugiego obiegu.....Kika - świetny pomysł! Jestem za
W takim razie utalentowane plastycznie niewiasty biorą się do roboty :-) Ja to mogę najwyżej coś na komputerze zaprojektować.
Coś mi przyszło do głowy, dziewczynki, jeśli się zgodzicie... Jako że i tak jeszcze mamy trochę czasu, zanim Ali i Caroline nam przetłumaczą, to może pomyślcie nad tymi projektami okładek, a konkurs można by ogłosić, jak stronka N&S będzie? Robi się, robi, żebyście nie myślały, tylko pamiętacie - z powodu końca roku u mnie mało czasu, ale się staram (z pomocą) jak mogę :-)
może zrobimy konkurs na okładkę naszej książki z drugiego obiegu.....Kika - świetny pomysł! Jestem za
Ja też jak najbardziej jestem za.
![]()
Jako że i tak jeszcze mamy trochę czasu, zanim Ali i Caroline nam przetłumaczą, to może pomyślcie nad tymi projektami okładek, a konkurs można by ogłosić, jak stronka N&S będzie?
Bardzo dobry pomysł.... także dziewuszki..... nie lenić się.... ![]()