Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Moniko opowiedz potem jakie s? dodatki w twoim orgnialnym N&S.
oj tak, opowiedz, opowiedz
Moniczko, a ten wywiad to w jakim jest formacie i czy mozna go .... to ten tego .. obejrzec .
Moniko opowiedz potem jakie s? dodatki w twoim orgnialnym N&S.
oj tak, opowiedz, opowiedz
No w?a?ciwie to nie ma tak znowu du?o tych dodatków, mog?oby by? wi?cej Armitage'a I szkoda, ?e nie ma czego? takiego jak np. w "Wives and daughters" - bonus o tym jak kr?cono poszczególne sceny, by?oby mi?o popatrze? jak to wszystko woko?o by?o przygotowywane
SPECIAL FEATURES:
1. Komentarz do odcinków przez Kate Bartlett, Briana Percival i Sandy Welch
2. Wywiad z Richardem
3. Usuni?te sceny
4. Biografie aktorów i ich wypowiedzi
Czyli niemal wszystko co i tak juz widzia?yscie
Alison ja równie? przy??czam si? do podzi?kowa?. Z zapartym tchem czytam ka?dy fragment, zw?aszcza, ?e nie znam jeszcze filmu.
1. Komentarz do odcinków przez Kate Bartlett, Briana Percival i Sandy Welch
2. Wywiad z Richardem
3. Usuni?te sceny
4. Biografie aktorów i ich wypowiedzi
Czyli niemal wszystko co i tak juz widzia?yscie
Akurat!
Dziewczyny czy jest jeszcze taka profesja jak introligator? Bo je?li w najbli?szym czasie nie doczekamy si? t?umaczenia naszej ksi??eczki przez wydawnictwo to sama oprawiam to co dziewczyny przet?umaczy?y
![]()
Ja te? mia?am taki zamiar, ech idziemy na tych samych falach.
Je?li nie znajd? introligatora, to sobie to oprawi? jak prac? magistersk? (nie wyjdzie specjalnie drogo. W komponuj? zdj?cia z filmu (mam tak zrobiony scenariusz wszystkich LOTRów - miodzio ) i wydrukuj? na papierze fotograficznym. B?d? ilustracje
(planuj? zaj?? si? tak te? Dum? i uprzedzeniem, ale ze zdj?ciami z P&P '95
)
A tak poza tym zamierzam inwestowa? w ?wiadome krzewienie Gaskelmanii. Wydrukuj? w dwóch egzemplarzach i jedno "porzuc?" jako lektur? wagonow? (bardzo mi si? ta akcja podoba )
A tak poza tym zamierzam inwestowa? w ?wiadome krzewienie Gaskelmanii. Wydrukuj? w dwóch egzemplarzach i jedno "porzuc?" jako lektur? wagonow? (bardzo mi si? ta akcja podoba)
To daj cynk którym poci?giem pojedziesz
Ja tez pomyslalam o oprawie, mozna tylko zbindowac, bedzie taniej.
I oczywiscie ilustracje
Kilka plikow dzwiekowych z N&S:
http://www.foolishpassion.com/north-sou … index.html
Jak ja kocham tego sluchac 8)
Prawdziwa foolishpassion ta slabosc do tego filmu.
Dodano na tej stronie takze to, ale jeszcze sie nie przyjrzalam:
http://www.foolishpassion.com/humor/dar … ation.html
a wiecie, ze w scenie peronowej (wlasnie jej slucham 8) z ogromna przyjemnoscia, cholerka kocham to ... i mam motylki ..... zaraz ......
... no juz.... wiec w scenie peronowej....o jejku.....
... no wiec kiedy Margaret mowi mu o tej propozycji biznesowej .... slychac w oddali wolanie: Rysiek!!!
Dawno mialam to powiedziec, ale nie chcialam Wam zwracac uwagi na ta kwestie, bo juz zawsze bedziecie to slyszec
Dziewczyny czy jest jeszcze taka profesja jak introligator? Bo je?li w najbli?szym czasie nie doczekamy si? t?umaczenia naszej ksi??eczki przez wydawnictwo to sama oprawiam to co dziewczyny przet?umaczy?y
![]()
Ja te? mia?am taki zamiar, ech idziemy na tych samych falach.
Je?li nie znajd? introligatora, to sobie to oprawi? jak prac? magistersk? (nie wyjdzie specjalnie drogo. W komponuj? zdj?cia z filmu (mam tak zrobiony scenariusz wszystkich LOTRów - miodzio) i wydrukuj? na papierze fotograficznym. B?d? ilustracje
(planuj? zaj?? si? tak te? Dum? i uprzedzeniem, ale ze zdj?ciami z P&P '95
)
A tak poza tym zamierzam inwestowa? w ?wiadome krzewienie Gaskelmanii. Wydrukuj? w dwóch egzemplarzach i jedno "porzuc?" jako lektur? wagonow? (bardzo mi si? ta akcja podoba)
a ile taka "operacja" kosztuje?
![]()
A co :!: :!: :!:
Dziewczynki, jak my to sko?czymy, to ja to jeszcze poczyszcz?, wyprostuj?, pouzupe?niam jakie? nie?cis?o?ci i wtedy dopiero Caroline miala to kolportowa? i mysle, ?e dopiero wtedy to si? b?dzie "ewentualnie" nadawa?o do oprawy, nie b?d?cie takie "niecierpliwki" ;-)
Kilka plikow dzwiekowych z N&S:
http://www.foolishpassion.com/north-sou … index.html
Jak ja kocham tego sluchac 8)
Prawdziwa foolishpassion ta slabosc do tego filmu.
Gosiu, dzi?ki! :-) S?ucham z galopuj?cymi motylkami! Ojejku, jak to nagram na p?ytk?, by s?ucha? w autobusie czy co?, to ju? b?dzie kompletny ?wir!
:-)
Alison wszystkie poczekamy do samego ko?ca... tak jak by?o umówione... ale ilustarcje z filmu to my ju? mo?emy szykowa?....
RZUCAM POMYS?EM :idea:
mo?e zrobimy konkurs na ok?adk? naszej ksi??ki z drugiego obiegu.....
Dodano na tej stronie takze to, ale jeszcze sie nie przyjrzalam:
http://www.foolishpassion.com/humor/dar … ation.html
Hehe, ob?mia?am si? troch? (z tego, co zrozumia?am ;-)). Czeka w kolejce na t?umaczenie - pewnie nied?ugo, bo niedu?o tego.
Alison bardzo dzi?kuj?.
Na pewno wrócisz z terenu opalona i b?dziesz jeszcze bardziej eteryczna![]()
Dzi?ki Gitko, nie opali?am si? cho? s?onko ca?y dzie? przy?wieca?o, czasem troch? zza chmur, bo nawet nie by?o kiedy spocz?? i si? poopala? albo co? zje?? wi?c mo?e troch? z t? eteryczno?ci?...mi si? poprawi ;-), strasznie si? na?azi?am (dla dobra przyrody w gminie Istebna) napatrzy?am si? na cudne krajobrazy, ??ki usiane z?ocistymi mniszkami, jak niebo gwiazdami, no i znalaz?am przepi?kn? ??k? pe?n? storczyków. Niestety z tego wzgl?du nie zgodzi?am si? na wybudowanie tam domków letniskowych i pewnie znowu kto? mnie za to przeklnie, a ??ka pi?kna i z takim widokiem, ?e sama ch?tnie bym tam dom postawi?a, ale mus to mus ;-) Strasznie jestem dzi? padni?ta id? do wanny i spa?, wi?c ju? z Wami dzisiaj nie pogadam. Dobranocka, moje dziecka ;-)
Ja tez pomyslalam o oprawie, mozna tylko zbindowac, bedzie taniej.
I oczywiscie ilustracje
ostatnio oprawia?am u introligatora kartki - ok 100 kserowane ?wiczenia angielskie i ?adnie wysz?o i kosztowa?o 12 zlotych
tak?e mysl? ?e b?dzie sobie to mozna zrobi?.
Chyba ?e zaszturmujemy jakie wydawnictwo? I Alison i spó?ka zarobia fortunk?
mo?e zrobimy konkurs na ok?adk? naszej ksi??ki z drugiego obiegu.....
Kika - ?wietny pomys?! Jestem za
Dzi?ki Gitko, nie opali?am si? cho? s?onko ca?y dzie? przy?wieca?o, czasem troch? zza chmur, bo nawet nie by?o kiedy spocz?? i si? poopala? albo co? zje?? wi?c mo?e troch? z t? eteryczno?ci?...mi si? poprawi ;-), strasznie si? na?azi?am (dla dobra przyrody w gminie Istebna) napatrzy?am si? na cudne krajobrazy, ??ki usiane z?ocistymi mniszkami, jak niebo gwiazdami, no i znalaz?am przepi?kn? ??k? pe?n? storczyków. Niestety z tego wzgl?du nie zgodzi?am si? na wybudowanie tam domków letniskowych i pewnie znowu kto? mnie za to przeklnie, a ??ka pi?kna i z takim widokiem, ?e sama ch?tnie bym tam dom postawi?a, ale mus to mus ;-) Strasznie jestem dzi? padni?ta id? do wanny i spa?, wi?c ju? z Wami dzisiaj nie pogadam. Dobranocka, moje dziecka ;-)
Dobranoc, Ali :-)
I czy wsz?dzie musz? by? domki letniskowe, a do tego pewnie jeszcze potem masowe grille itd? Nie musz? :-)
Dobranocka pani Matko - jutro wszystko pójdzie g?adko
mo?e zrobimy konkurs na ok?adk? naszej ksi??ki z drugiego obiegu.....Kika - ?wietny pomys?! Jestem za
W takim razie utalentowane plastycznie niewiasty bior? si? do roboty :-) Ja to mog? najwy?ej co? na komputerze zaprojektowa?.
Co? mi przysz?o do g?owy, dziewczynki, je?li si? zgodzicie... Jako ?e i tak jeszcze mamy troch? czasu, zanim Ali i Caroline nam przet?umacz?, to mo?e pomy?lcie nad tymi projektami ok?adek, a konkurs mo?na by og?osi?, jak stronka N&S b?dzie? Robi si?, robi, ?eby?cie nie my?la?y, tylko pami?tacie - z powodu ko?ca roku u mnie ma?o czasu, ale si? staram (z pomoc?) jak mog? :-)
mo?e zrobimy konkurs na ok?adk? naszej ksi??ki z drugiego obiegu.....Kika - ?wietny pomys?! Jestem za
Ja te? jak najbardziej jestem za.
Jako ?e i tak jeszcze mamy troch? czasu, zanim Ali i Caroline nam przet?umacz?, to mo?e pomy?lcie nad tymi projektami ok?adek, a konkurs mo?na by og?osi?, jak stronka N&S b?dzie?
Bardzo dobry pomys?.... tak?e dziewuszki..... nie leni? si?....