Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Moniko opowiedz potem jakie sÄ… dodatki w twoim orgnialnym N&S.
oj tak, opowiedz, opowiedz
Moniczko, a ten wywiad to w jakim jest formacie i czy mozna go .... to ten tego .. obejrzec .
Moniko opowiedz potem jakie sÄ… dodatki w twoim orgnialnym N&S.
oj tak, opowiedz, opowiedz
No właściwie to nie ma tak znowu dużo tych dodatków, mogłoby być więcej Armitage'a I szkoda, że nie ma czegoś takiego jak np. w "Wives and daughters" - bonus o tym jak kręcono poszczególne sceny, byłoby miło popatrzeć jak to wszystko wokoło było przygotowywane
SPECIAL FEATURES:
1. Komentarz do odcinków przez Kate Bartlett, Briana Percival i Sandy Welch
2. Wywiad z Richardem
3. Usunięte sceny
4. Biografie aktorów i ich wypowiedzi
Czyli niemal wszystko co i tak juz widziałyscie
Alison ja również przyłączam się do podziękowań. Z zapartym tchem czytam każdy fragment, zwłaszcza, że nie znam jeszcze filmu.
1. Komentarz do odcinków przez Kate Bartlett, Briana Percival i Sandy Welch
2. Wywiad z Richardem
3. Usunięte sceny
4. Biografie aktorów i ich wypowiedzi
Czyli niemal wszystko co i tak juz widziałyscie
Akurat!
Dziewczyny czy jest jeszcze taka profesja jak introligator? Bo jeśli w najbliższym czasie nie doczekamy się tłumaczenia naszej książeczki przez wydawnictwo to sama oprawiam to co dziewczyny przetłumaczyły
Ja też miałam taki zamiar, ech idziemy na tych samych falach.
Jeśli nie znajdę introligatora, to sobie to oprawię jak pracę magisterską (nie wyjdzie specjalnie drogo. W komponuję zdjęcia z filmu (mam tak zrobiony scenariusz wszystkich LOTRów - miodzio ) i wydrukuję na papierze fotograficznym. Będą ilustracje (planuję zająć się tak też Dumą i uprzedzeniem, ale ze zdjęciami z P&P '95 )
A tak poza tym zamierzam inwestować w świadome krzewienie Gaskelmanii. Wydrukuję w dwóch egzemplarzach i jedno "porzucę" jako lekturę wagonową (bardzo mi się ta akcja podoba )
A tak poza tym zamierzam inwestować w świadome krzewienie Gaskelmanii. Wydrukuję w dwóch egzemplarzach i jedno "porzucę" jako lekturę wagonową (bardzo mi się ta akcja podoba )
To daj cynk którym pociągiem pojedziesz
Ja tez pomyslalam o oprawie, mozna tylko zbindowac, bedzie taniej.
I oczywiscie ilustracje
Kilka plikow dzwiekowych z N&S:
http://www.foolishpassion.com/north-sou … index.html
Jak ja kocham tego sluchac 8)
Prawdziwa foolishpassion ta slabosc do tego filmu.
Dodano na tej stronie takze to, ale jeszcze sie nie przyjrzalam:
http://www.foolishpassion.com/humor/dar … ation.html
a wiecie, ze w scenie peronowej (wlasnie jej slucham 8) z ogromna przyjemnoscia, cholerka kocham to ... i mam motylki ..... zaraz ......
... no juz.... wiec w scenie peronowej....o jejku.....
... no wiec kiedy Margaret mowi mu o tej propozycji biznesowej .... slychac w oddali wolanie: Rysiek!!!
Dawno mialam to powiedziec, ale nie chcialam Wam zwracac uwagi na ta kwestie, bo juz zawsze bedziecie to slyszec
Dziewczyny czy jest jeszcze taka profesja jak introligator? Bo jeśli w najbliższym czasie nie doczekamy się tłumaczenia naszej książeczki przez wydawnictwo to sama oprawiam to co dziewczyny przetłumaczyły
Ja też miałam taki zamiar, ech idziemy na tych samych falach.
Jeśli nie znajdę introligatora, to sobie to oprawię jak pracę magisterską (nie wyjdzie specjalnie drogo. W komponuję zdjęcia z filmu (mam tak zrobiony scenariusz wszystkich LOTRów - miodzio ) i wydrukuję na papierze fotograficznym. Będą ilustracje (planuję zająć się tak też Dumą i uprzedzeniem, ale ze zdjęciami z P&P '95 )
a ile taka "operacja" kosztuje?
A co :!: :!: :!:
Dziewczynki, jak my to skończymy, to ja to jeszcze poczyszczę, wyprostuję, pouzupełniam jakieś nieścisłości i wtedy dopiero Caroline miala to kolportować i mysle, że dopiero wtedy to się będzie "ewentualnie" nadawało do oprawy, nie bądźcie takie "niecierpliwki" ;-)
Kilka plikow dzwiekowych z N&S:
http://www.foolishpassion.com/north-sou … index.html
Jak ja kocham tego sluchac 8)
Prawdziwa foolishpassion ta slabosc do tego filmu.
Gosiu, dzięki! :-) Słucham z galopującymi motylkami! Ojejku, jak to nagram na płytkę, by słuchać w autobusie czy coś, to już będzie kompletny świr!
:-)
Alison wszystkie poczekamy do samego końca... tak jak było umówione... ale ilustarcje z filmu to my już możemy szykować....
RZUCAM POMYSÅ‚EM :idea:
może zrobimy konkurs na okładkę naszej książki z drugiego obiegu.....
Dodano na tej stronie takze to, ale jeszcze sie nie przyjrzalam:
http://www.foolishpassion.com/humor/dar … ation.html
Hehe, obśmiałam się trochę (z tego, co zrozumiałam ;-)). Czeka w kolejce na tłumaczenie - pewnie niedługo, bo niedużo tego.
Alison bardzo dziękuję.
Na pewno wrócisz z terenu opalona i będziesz jeszcze bardziej eteryczna
Dzięki Gitko, nie opaliłam się choć słonko cały dzień przyświecało, czasem trochę zza chmur, bo nawet nie było kiedy spocząć i się poopalać albo coś zjeść więc może trochę z tą eterycznością...mi się poprawi ;-), strasznie się nałaziłam (dla dobra przyrody w gminie Istebna) napatrzyłam się na cudne krajobrazy, łąki usiane złocistymi mniszkami, jak niebo gwiazdami, no i znalazłam przepiękną łąkę pełną storczyków. Niestety z tego względu nie zgodziłam się na wybudowanie tam domków letniskowych i pewnie znowu ktoś mnie za to przeklnie, a łąka piękna i z takim widokiem, że sama chętnie bym tam dom postawiła, ale mus to mus ;-) Strasznie jestem dziś padnięta idę do wanny i spać, więc już z Wami dzisiaj nie pogadam. Dobranocka, moje dziecka ;-)
Ja tez pomyslalam o oprawie, mozna tylko zbindowac, bedzie taniej.
I oczywiscie ilustracje
ostatnio oprawiałam u introligatora kartki - ok 100 kserowane ćwiczenia angielskie i ładnie wyszło i kosztowało 12 zlotych
także myslę że będzie sobie to mozna zrobić.
Chyba że zaszturmujemy jakie wydawnictwo? I Alison i spółka zarobia fortunkę
może zrobimy konkurs na okładkę naszej książki z drugiego obiegu.....
Kika - świetny pomysł! Jestem za
Dzięki Gitko, nie opaliłam się choć słonko cały dzień przyświecało, czasem trochę zza chmur, bo nawet nie było kiedy spocząć i się poopalać albo coś zjeść więc może trochę z tą eterycznością...mi się poprawi ;-), strasznie się nałaziłam (dla dobra przyrody w gminie Istebna) napatrzyłam się na cudne krajobrazy, łąki usiane złocistymi mniszkami, jak niebo gwiazdami, no i znalazłam przepiękną łąkę pełną storczyków. Niestety z tego względu nie zgodziłam się na wybudowanie tam domków letniskowych i pewnie znowu ktoś mnie za to przeklnie, a łąka piękna i z takim widokiem, że sama chętnie bym tam dom postawiła, ale mus to mus ;-) Strasznie jestem dziś padnięta idę do wanny i spać, więc już z Wami dzisiaj nie pogadam. Dobranocka, moje dziecka ;-)
Dobranoc, Ali :-)
I czy wszędzie muszą być domki letniskowe, a do tego pewnie jeszcze potem masowe grille itd? Nie muszą :-)
Dobranocka pani Matko - jutro wszystko pójdzie gładko
może zrobimy konkurs na okładkę naszej książki z drugiego obiegu.....Kika - świetny pomysł! Jestem za
W takim razie utalentowane plastycznie niewiasty biorą się do roboty :-) Ja to mogę najwyżej coś na komputerze zaprojektować.
Coś mi przyszło do głowy, dziewczynki, jeśli się zgodzicie... Jako że i tak jeszcze mamy trochę czasu, zanim Ali i Caroline nam przetłumaczą, to może pomyślcie nad tymi projektami okładek, a konkurs można by ogłosić, jak stronka N&S będzie? Robi się, robi, żebyście nie myślały, tylko pamiętacie - z powodu końca roku u mnie mało czasu, ale się staram (z pomocą) jak mogę :-)
może zrobimy konkurs na okładkę naszej książki z drugiego obiegu.....Kika - świetny pomysł! Jestem za
Ja też jak najbardziej jestem za.
Jako że i tak jeszcze mamy trochę czasu, zanim Ali i Caroline nam przetłumaczą, to może pomyślcie nad tymi projektami okładek, a konkurs można by ogłosić, jak stronka N&S będzie?
Bardzo dobry pomysł.... także dziewuszki..... nie lenić się....