Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
leci do ciebie go??bica z przesy?k? Caitrono
Dzi?ki serdeczne Kika
Witajcie! Plan mia?am prosty,loguj?c si? u Kazika:poczytam, pos?ucham, naciesz? oko i ogrzej? swe zzi?bni?te serducho. S?owiem ma?y remoncik duszy. Nie?wiadoma zagro?enia zerkn??am do w?tku po?wi?conego N&S i.... sta?o si?! Oczy -workowate, nos - czerwony od chlipania, palce -opuchni?te od kilkania w poszukiwaniu linek do linek, robota - zaniedbana w k?cie i ... ten gupawy, rozmarzony u?miech. O matko z ojcem! ZARAZI??CIE MNIE! Zapad?am na thornotomani?. Niestety nie mam lekarstwa - nie uda?o mi? zdoby? serialu we w?asnym zakresie. Wi?c pisz? swój 1 post i prosz? POMÓ?CIE!
Wiem, to nie?adnie, wpadam na forum i od drzwi wo?am o pomoc zamiast si? pok?oni? w przywitalni. Przepraszam zaraz si? poprawi?. Mam nadziej?, ?e oka?ecie mi wyrozumia?o?? .... choroba ma ostry przebieg.
Pozdrawiam.
asiek jak si? nikt nie ozwa?? to kontakt
gohha2@gazeta.pl
Jeszcze wracam do Screensavera z RA jako Monetem.
Wreszcie pozbylam sie tych gornych napisow reklamowych na gorze ekranu, na ktore kiedys narzekala Kaziuta.
Oto wersja scrinka juz bez tych watpliwych ozdobnikow.
Na pewno lepiej sie te obrazki oglada, juz nic nie przeszkadza w ich kontemplowaniu
http://www.megaupload.com/?d=Z6IJNKFT
Ale? ja nie narzeka?am. Ja po prostu estetka jestem i nie lubie jak mi cos za?mieca obraz pieknego m??czyzyny.
Mi?oszu, dzi?kuj? za gotowo?? niesienia pomocy. Jestem w kontakcie z Kik?, która ulitowa?a si? nad mn?. A swoj? drog? jak to mi?o by? zrozumian?. Ostatnio z powodu mych westchnie? i zachwytów nad i do N&S dostrzeg?am w oczach znajomych dziwny niepokój 8O .
Zupe?nie nie wiem, o co im chodzi?
Ale? ja nie narzeka?am. Ja po prostu estetka jestem i nie lubie jak mi cos za?mieca obraz pieknego m??czyzny.
Alez mialas racje, Kaziutko!
Jednak wczesniej nie moglam sie tych napisow pozbyc.
Wreszcie sie udalo i juz to wiecej nie bedzie przeszkadzalo
Mozna sycic oczy bez opamietania i nie rozpraszac sie, absolutnie
*na paluszkach zakrada si? do tematu i zasiada w k?ciku*
Dzisiaj sko?czy?am ogl?da? N&S. Jestem zachwycona. *wdzi?czne spojrzenie w kierunku Admete* B?d? jeszcze bardziej zachwycona, gdy upoluj? ksi??k? i znikn? z ni? w ?ó?eczku.
Kolana mi zmi?k?y w drugim odcinku, kiedy Thornton (sp?) i Margaret wymienili u?cisk r?ki. Iskrzy?o a? mi?o! (Cz?ek nie czuje, gdy rymuje...)
Potem by?o jeszcze gorzej. Sp?ywa?am sobie z krzese?ka jak rozpa?kany budy? i by?o mi tak dobrze... :mrgreen:
Agn, opowiadaj.
My tak lubimy czytac jak ktos opisuje uwielbienie dla N&S.
O budyniu jeszcze nie bylo
To jak Ci sie podobal glowny bohater?
A? Ci zazdroszcz? tych pierwszych uniesie?. My to mamy juz za sob?. Eh.. ?za si? w oku kr?ci. Ale naszym westchnieniom nie ma ko?ca, a scena peronowa zosta?a obejrzana ju? 1.265.678 razy
A? Ci zazdroszcz? tych pierwszych uniesie?. My to mamy juz za sob?. Eh.. ?za si? w oku kr?ci. Ale naszym westchnieniom nie ma ko?ca, a scena peronowa zosta?a obejrzana ju? 1.265.678 razy
A choroba, zamiast mija?, si? pog??bia. I ju? nam Gaskell nie wystarcza, nie? 8)
Wiecie, ze drugi watek N&S niedlugo tez dobije setki?
To jakies absolutne szalenstwo
To najlepiej swiadczy o jego rozmiarze
Kika dzi?ki, przesy?ka dotar?a.
:oops: :oops: :oops:
Ja to nie wiem, czemu wszystkie po tej przesy?ce maj? takie emotikony :oops:?
;-)
Ty kochan nie gadaj tyle tylko t?umacz.
Dobra, dobra, mi tu azalie w g?owie, a robota czeka ;-) Za chwil? si? bior? do pracy :-)
Hehe, wlasnie! Do roboty!!!
Nie tracic czasu!
Ja chce dzis uzywac tych emotikonow :oops:
Hehe, wlasnie! Do roboty!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Nie tracic czasu!![]()
Ja chce dzis uzywac tych emotikonow :oops:
Oj, przecie? mówi?am, ?e to ?agodny wypiek b?dzie :-) Ale za to b?dziesz mog?a przeczyta? ca?o?? - o ile masz mocne serce :-)
Co do w?tku - te? zauwa?y?am, ?e kolejny si? rozrós?. No có? - "nas nie dogoniat, nas nie dogoniat", my ljubim "N&S" i to?e Thorntona ;-)
O budyniu jeszcze nie bylo
![]()
To jak Ci sie podobal glowny bohater?
Bywaj? takie filmy, które zamieniaj? mnie w kupk? budyniu no i to jest w?a?nie jeden z nich.
Jak mi si? podoba? g?ówny bohater? A to tam kto? jeszcze by??
Podoba? si?. Baaardzo. Uwielbiam ten typ bohatera, takiego którego czasem trudno zrozumie?, chocia? w pe?ni pojmujesz jego sposób my?lenia. Pierwsze o?wiadczyny przypomnia?y mi troch? o P&P, ale niech to, bro? Bo?e, nie zabrzmi jak zarzut! Ile? tam by?o emocji! A? kipia?o! (a ja mi?k?am)
Spodoba? mi si? charakter g?ównej bohaterki, to jak powoli odkrywa drugie oblicze Thorntona. *mi?knie dalej na samo wspomnienie tego nazwiska*
Atmosfera... mmmm... Tu tylko mog? powiedzie? "mmmm". Podkre?lona ró?nica ?wiatów, na po?udniu jest pi?knie, jak we ?nie. A na pó?nocy a? si? zimno od patrzenia robi?o. Rodzina Johna... szczególnie ta jego siostrzyczka. Koszmarek, który a? by si? chcia?o tak solidnie paln?? w ?eb. Chocia? mo?e nie... jeszcze by zemdla?a?
Szkoda mi by?o Betsy (czy Bessie? Mog?am ?le us?ysze?), ale najbardziej by?o mi chyba ?al robotnika, który rzuci? kamieniem (jak on si? zwa????). ?wietnie go rozumia?am i pop?aka?am si?, kiedy ze sob? sko?czy?.
Aha, Nicholas Higgins - kapitalny bohater. Zreszt? bardzo spodoba? mi si? aktor, który go zagra? z takim... hmm, nerwem. By?a widoczna ta jego duma, któr? z oporem ?ama?, ?eby przyj?? do dawnego pana i poprosi? o prac?. Podziwiam.
No i Joooooohnnnn!!!
*mi?knie*
*zamienia si? w budy?*
Poprosz? o sole trze?wi?ce...
Kika dzi?ki, przesy?ka dotar?a.
:oops: :oops: :oops:Ja to nie wiem, czemu wszystkie po tej przesy?ce maj? takie emotikony :oops:?
;-)
A? si? boj? spyta? - co ty rozprowadzasz?
Calosc to ja juz wczoraj przeczytalam i moja reakcja byla wlasnie taka:
:oops: :oops: :oops: :oops:
"My heart beat thick"
A wiecie, ze w tej kwestii co ja Rysio czyta, te lajdaki wycieli fragment:
"Now I love and will love"
I dlaczego???
Moze bali sie omdlen przed komputerem?
Bo jakby sobie wyobrazic, ze on by tak mowil to Wam do uszka .......
Agn, mozesz wiecej?
Acha, i nie zapomnij zaglosowac na swoja ulubiona kwestie
http://janeausten.pl/modules.php?name=F … &t=475
w tamtym watku sa tez podpowiedzi, tudziez agitki wyborcze za okreslona kwestia
W?a?nie widz? ten wybór i mam ci??????ki orzech do zgryzienia....
W?a?nie widz? ten wybór i mam ci??????ki orzech do zgryzienia....
To tak jak my :-)
Dzi?ki za wra?enia po filmie - czekamy na jeszcze, a co! :-) Jasio T. to nasz bo?ek, my mu z Gosi? o?tarzyki stawiamy (a w?a?ciwie teraz ju? to i Rysiowi A. te? :-)) I g?osuj na kwesti? - ja do dzi? mam kaca moralnego, ?e tylko jedn? mog?am wybra?, reszta na zmian? w moim opisie gg jest (i w przysz?o?ci na koszulce ;-))
A? si? boj? spyta? - co ty rozprowadzasz?
Pe?noletnia?? ;-) Ksero dowodziku prosiem ;-)