Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1526 2006-05-11 17:10:40

GosiaJ
Użytkownik

Re: N&S cd.

mnie prosze dopisa?!

A wiesz, ?e mam Ci? na li?cie, tylko zapomnia?am wymieni? :-) Przepraszam.

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#1527 2006-05-11 17:10:56

ewa7
Użytkownik

Gosie?ko J dzieki za wpis na list? big_smile
Musze zdoby? ten nowy kawa?ek , zeby zapomnie? o Panu Remoncie ( mia? to zrobi? w dwa dni a siedzi ju? 3 i to nie koniec. ) Zaraz oszalej?

#1528 2006-05-11 17:12:33

GosiaJ
Użytkownik

Migotko czy jeste? mo?e w posiadaniu drugiej cze?ci dobranocki dla doros?ych?

Ewo, mam Ci? na li?cie subskrybentek ;-). Je?li jeszcze nie dosta?a?, daj mi zna? na maila, ja Twojego nie mam.

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#1529 2006-05-11 17:28:00

Gosia
Użytkownik

chyba po to ?eby pój?c szybciej do ?o?ka

To tez, ale tez dlatego, zeby byl blizej wink

Ile rozpustnic na tym forum
To przechodzi ludzkie pojecie! 8O

Gosi? (to si? rozumie samo przez si?)

Tylko sprobowalbys mi nie wyslac! big_smile wink

Ja si? narazie nie dopisuj?, ale obiecaj mi, ?e za rok, kiedy sko?cz? 18 wy?lesz mi swoje dzie?o( bo podobno nie jest ono przeznaczone dla panien poni?ej tej lini wieku

Margarett, podziwiam Twoje samozaparcie i jestem pelna uznania dla Twojej prawdomownosci. Czapki z glow! big_smile

Sanjana, jestem pewna, ze lektura tamtego watku jest pasjonujaca big_smile

#1530 2006-05-11 17:44:28

Margarett
Użytkownik

Ja si? narazie nie dopisuj?, ale obiecaj mi, ?e za rok, kiedy sko?cz? 18 wy?lesz mi swoje dzie?o( bo podobno nie jest ono przeznaczone dla panien poni?ej tej lini wieku

Margarett, podziwiam Twoje samozaparcie i jestem pelna uznania dla Twojej prawdomownosci. Czapki z glow! big_smile

oj zawstydzasz mnie :oops: :oops: :oops:

Marzenia prze?ywane pod wp?ywem chwili trac? ca?y urok przy ich roztrz?saniu

#1531 2006-05-11 18:01:43

Gosia
Użytkownik

Najlepsze dopiero przed Toba big_smile

#1532 2006-05-11 18:22:28

izek
Użytkownik

"Kobieta, która z?apie m??czyzn? za serce, powinna by? dla niego pe?na dobra, czu?o?ci. Powinna mie? co?, co fascynuje i pozwala mu oderwa? od niej spojrzenia. Co?, co powoduje, ?e cz?owiek dotkniety przez inn? kobiete poczu?by si? zgwa?cony"

to i doko?czenie tego cytatu troch? jednak mi tr?ci mi przerzucaniem odpowiedzialno?ci za ogl?danie si? facetów za innymi babami na kobiet?.. :evil:
ale mo?e nie w sosie jestem (to fakt :? ) i dlatego nie widz? tu jedynie romantyzmu

gg 5425654

#1533 2006-05-11 18:22:35

caroline
Użytkownik

Zazwyczaj nie lubi? fanficków, ale jeszcze bardziej nie lubi? nie wiedzie? o czym mówicie, ja te? poprosz? Gosie?ko smile

#1534 2006-05-11 18:23:27

caroline
Użytkownik

to i doko?czenie tego cytatu troch? jednak mi tr?ci mi przerzucaniem odpowiedzialno?ci za ogl?danie si? facetów za innymi babami na kobiet?.. :evil:

Ja te? mia?am takie wra?enie Izu?. To nie kwestia sosu.

#1535 2006-05-11 18:47:00

ewa7
Użytkownik

Ruszy?a w stron? ognia i wanny........

Czy?by chcia? ja upiec i zje???
wink

#1536 2006-05-11 18:49:06

ewa7
Użytkownik

„Jeste? bogini?... Afrodyta mi si? objawi?a...”

On chaba nie czyta? Platona z panem Hale , ale mity greckie

#1537 2006-05-11 18:57:22

izek
Użytkownik

Poza tym jako ch?tne na "paczki od ciotki z Ameryki" ;-) zapisa?am: Izka, Trzykrotk?, Nary?, Kaziut?, Monik?24, Ew?7, Aragonte, Kik?, Caiti, Mi?osza, Gosi? (to si? rozumie samo przez si?), i oczywi?cie nasz? Mam? Przed?u?on?, Ali :-) Aine, czy Ty te? chcesz paczuszki?
Je?li kogo? pomin??am, to mo?e si? tutaj dopisze z adresem?

dzi?ki kochana GosiuJ big_smile
jestem d?wi?czna niczym dzwoneczek wink

RA especially for you big_smile
http://richard-armitage.com/images/coldfeet2.jpg

gg 5425654

#1538 2006-05-11 18:57:33

Gosia
Użytkownik

Zazwyczaj nie lubi? fanficków, ale jeszcze bardziej nie lubi? nie wiedzie? o czym mówicie, ja te? poprosz?

Kazdy pretekst jest dobry wink

#1539 2006-05-11 19:00:05

izek
Użytkownik

Ja te? mia?am takie wra?enie Izu?. To nie kwestia sosu.

uff smile

gg 5425654

#1540 2006-05-11 19:02:07

izek
Użytkownik

Wybaczcie, ?e ja tak troch? poza tematem, ale musz? si? podzieli? z Wami tym co wyczyta?am lub znalaz?am w archiwum (bo przecie? Wy tego nie znacie :oops: wink ), na której? z pierwszych stron jest podany link do stronki gdzie ?ci?gn??am sobie dwa filmiki i jeden zrobi? na mnie wra?enie.....co tu du?o mówi? PRZESTRASZY?AM SI? 8O , bardzo mroczny filmik...ale kto? mia? wizj? :idea: -podziwiam. S? tam same "upiorne" momenty z N&S+ mroczna muzyka. John T w roli wampira, rodzina i znajomi pomocników a Margaret biednej ofiary :twisted: :twisted: -Fajny ten filmik big_smile

hmmm a na której to stronce??

gg 5425654

#1541 2006-05-11 19:06:53

AineNiRigani
Użytkownik

Po?rednicz? w przes?aniu kolejnych s?odko?ci. T?umaczenie: Caroline,

Bessy i Higgins cz.2 (Rozdzia? XXVIII, Comfort in sorrow, s. 258)

to ciacho bez krzaków i dziwactw na stronie 65 tego w?tku

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#1542 2006-05-11 19:32:58

Caitriona
Użytkownik

Marudz?, ale który to z tych filmików?

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#1543 2006-05-11 19:37:53

izek
Użytkownik

stawiam na ten z muzyk? z Dwóch Wie? - to chyba najmroczniejsza muza z wszystkich tamtejszych podk?adów

gg 5425654

#1544 2006-05-11 19:39:50

Monika24
Użytkownik

stawiam na ten z muzyk? z Dwóch Wie? - to chyba najmroczniejsza muza z wszystkich tamtejszych podk?adów

Moja ulubiona muza big_smile Zakocha?am si? w tym utworze obejrzawszy "Requiem dla snu". Jest mroczna, ale fascynuj?ca, to narastaj?ce napi?cie i scenki z N&S bardzo do siebie pasuj?.

Ale ale, tam nie ma ?adnych wampirów :?

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#1545 2006-05-11 19:40:55

Alison
Użytkownik

Ainusiu, spróbuj to wklei? jeszcze raz, a tamto skasowa?, bo s? tam jakies powtórzone fragmenty i w?a?ciwie nie wiadomo, co jest po czym.

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#1546 2006-05-11 19:46:32

Gosia
Użytkownik

Z tego fragmentu tlumaczenia wynika troche sprzecznosci w zachowaniu Margaret.
Z jednej strony waha sie, czy pojsc zobaczyc zmarl? Bessy, z drugiej jest nieslychanie odwazna w tej scenie z Higginsem.
Ale z pewnoscia niezwykla dziewczyna, niezwykla jak na tamte wiktorianskie czasy.

#1547 2006-05-11 19:57:58

izek
Użytkownik

Tak mówi? o tym filmiku z muzyk? z Dwóch Wie?....robi wra?enie :twisted: :twisted:

robi na pewno, ca?y czas czeka?am a? sk?d? wypadnie na nich stado rozz?oszczonych orgków :twisted: jaki? thriller si? z tego zrobi? albo horror nawet

bez urazy Moni i Sanjana, ale to nie jest moja ulubiona muza i do tego filmu tak mi jako? :?

gg 5425654

#1548 2006-05-11 20:00:21

izek
Użytkownik

Z tego fragmentu tlumaczenia wynika troche sprzecznosci w zachowaniu Margaret.
Z jednej strony waha sie, czy pojsc zobaczyc zmarl? Bessy, z drugiej jest nieslychanie odwazna w tej scenie z Higginsem.
Ale z pewnoscia niezwykla dziewczyna, niezwykla jak na tamte wiktorianskie czasy.

waha?a si?, ale jak ju? powiedzia?a A to ... zreszt? nie tylko w tym w?tku taka konsekwentna jest... i nie zawsze jej na dobre to wychodzi...

gg 5425654

#1549 2006-05-11 20:11:54

Gosia
Użytkownik

Obejrzalam wiele klipow muzycznych z N&S, wlasciwie jak sie pojawi cos nowego, to zaraz to sciagam.
Najwieksze wrazenie zrobil na mnie ten zamieszczony na stronie:
http://wildswanspond.com/wildswan/vids3.html
Music: In the Deep by Bird York
Doskonale polaczenie muzyki (jest swietna!) i obrazu.
Polecam ta wieksza wersje - pelnoekranowa.

Ta muzyka chodzila za mna przez pare ladnych dni.
Zreszta to ten klip wywolal u mnie krotkotrwala depresje, bo mnie tak rozmarzyl, ze ciezko bylo mi wrocic do normalnego swiata i codziennego zycia ...

#1550 2006-05-11 20:30:22

Caitriona
Użytkownik

A mi najbardziej do gustu przypad?y te:
"What If" - Kate Winslet, "I'll Pick A Rose For My Rose" - Marv Johnson, "Take Your Mama" - Scissor Sisters
z tej strony: http://www.yorkshirewench.co.uk/north.htm
[te dwa ostatnie takie bardziej dynamiczne s? wink]

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

Stopka forum