Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Niewielu mężczyzn rozumie, że kobietę można uwieść li i jedynie pięknymi słowami. Mój kolega kiedy się zakochał, uczył się na pamięć Lechonia, bo ona go uwielbiała. Po prostu: "mów do mnie jeszcze...", czyli przypadek Cyrana de Bergerac.
Masz racje Trzykrotko, bo nie od dzisiaj wiadomo, że mężczyzna kocha oczami, a mądra kobieta uszami.
Święta to prawda, znałam kiedyś mężczyznę, który pięknym wyglądem niestety nie grzeszył, ale gdy tylko się odezwał kolana się uginały Coś zwykłego potrafił powiedzieć takim tonem, że wszystko drżało z wrażenia 8)
no właściwie jakby tak wyglądał to mówić by już nie musiał
tylko bym mu tulipanki dawała
Niech mówi, niech jeszcze mówi!! Bo:
Słyszałem o mężczyźnie
który słowa wymawia tak pięknie
że może mieć każdą kobietę
ledwie tylko wypowie jej imiÄ™
Jeżeli milczę obok twego ciała
i cisza kwitnie na ustach jak obrzęk
to dlatego że słyszę jego kroki
i chrzÄ…kanie pod naszymi drzwiami
Miloszku rozumiem, że te poglądy o wyglądzie i tulipankach to tylko dlatego, że masz taki męski pseudonim.
Miloszku rozumiem, że te poglądy o wyglądzie i tulipankach to tylko dlatego, że masz taki męski pseudonim.
Kaziuta ty mnie tu politycznie nie kołuj :mrgreen:
(zawsze uważałam , że pozim hormonów męskich u mnie dominuje , a mąż na śpiwaną poezję i gitarę uwiódł mnie przypadkiem )
Dobrze, że królowa Wiktoria nie czytała tego fanfika![]()
Nawet po ślubie takie bezeceństwa nie powinny mieć miejsca, no :twisted:
Oczęta należy tylko zamknąć i myśleć o Anglii... ew. o Jasiu Thorntonie 8)Nie wiem czy wiktoria byłaby az tak zszokowana;) Sama lubiła ten...tego...a niejednokrotnie Albert był wykonczony, zresztą po gromadce dzieci widać , widać (8)
Dzieci dziećmi, ale zberezieństw żadnych chyba nie czytała?
Ufffff, ja właśnie przeczytałam. "Jest pan zbyt łaskawy", to ci Margaret!
:oops:
GosiaJ umie stopniować napięcie, nie powiem Lepsza niż Hitchcock!
czy mogę otrzymać "jest Pan zbyt łaskawy" plisssss
bardzo dzięki... właśnie dostałam i juz szybciutko biorę się za czytanie
mam olbrzymiaste wypieki... :oops: a GosiaJ to dręczyć nas uwielbia.... ale takie stopniowe odkrywanie kart i oczekiwanie jest bardzo rozkoszne.... :twisted:
Pomyśl Kiko, jakie wypieki miała Gosia tłumacząc :oops:
Potwierdzam, wypieki ma się takie, że ojej :oops:
GosiuJ, dalej, plisplis
Trzykrotko.... tak to bywa jak się troszkę obcego języczka liznęło.... a GosiaJ to pewnie za każdym razem tak płonie, że spala się na popiół... a potem odradza się jak FENIKS i dalej dla nas tłumaczy
mam olbrzymiaste wypieki... :oops: a GosiaJ to dręczyć nas uwielbia.... ale takie stopniowe odkrywanie kart i oczekiwanie jest bardzo rozkoszne.... :twisted:
Oj bardzo, bardzo.
Ja nie mogłam sobie podarowac dalszego ciągu i czytałam o północy, no a potem nie mogłam zasnąc, ale jak mawiała moja babcia "Cierp ciało coś chciało".
Cierp ciało cos chciało - to ulubione powiedzonko wszystkich babć... 8)
Jeżeli Gosia tak ma przy tłumaczeniu, to mąż Gosi nas prześwięci, czarno to widzę :cry:
Dziewczyny, ja tak czekam i czekam i nadal nie mam na poczcie wczorajszego funficka :cry:
Niech mi któraś prześle, mail podany wyżej Tym razem wytrwam i przeczytam wieczorkiem, przed pójściem spać 8) Chyba żal marnować takie cudeńko na taką porę dnia
Jeżeli Gosia tak ma przy tłumaczeniu, to mąż Gosi nas prześwięci, czarno to widzę :cry:
ale feniks za każdym odrodzeniem był piekny i młody...
mąż Gosi widać bardzo wyrozumiały jest, albo w nieświadomości zyje.... tak jak mój... och gdyby wiedział co ja czytam..... no nie wiem :twisted:
Wysłałam Kiko. Czytaj i miej wypieki!
tyż chce
Co tu sie dzieje??
To mnie w domu teroryzuje Pan Remont a tu ..............
Ja tez chcÄ™
Ewa, podaj maila! Chcesz oba odcinki (pierwszy od słów "przeszedł przez pokój"?, czy tylko część drugą?