Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#676 2006-05-02 22:53:33

Gosia
Użytkownik

Re: N&S cd.

Zrobie jeszcze jedna probe.
Zaraz podam link.

#677 2006-05-02 22:57:59

milosz
Użytkownik

http://img435.imageshack.us/img435/5783/krokusynapolaniechocholowskiej.jpg

Alison to dla ciebie ... tak wygl?da Dolina chocho?owska

przenies? wink

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#678 2006-05-02 23:05:22

GosiaJ
Użytkownik

Tylko do naprawde niecnych big_smile

Nastawi?am uszy, jak zawsze, gdy mowa o czym? nieprzyzwoitym ;-) Tak my?l? (i mam nadziej?), ?e to masz na my?li, mówi?c - "niecny" ;-)

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#679 2006-05-02 23:05:41

milosz
Użytkownik

A mog?a mu odmówi? s?owami Heinego:

Piszesz mi moja mi?a,
?e ju? nie kochasz mnie,
Wie?? by mnie ta zmartwi?a,
Ale nie wierz?, nie!

Podziwiam pióra wpraw?,
List stron dwana?cie ma,
Daj?c komu? odpraw?,
Wystarcz? s?owa dwa.

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#680 2006-05-02 23:07:47

izek
Użytkownik

Daj?c komu? odpraw?,
Wystarcz? s?owa dwa.

a nawet jedno

gg 5425654

#681 2006-05-02 23:10:41

Gosia
Użytkownik

Zmienilam piosenke, moze jest cos z tamtym mp3.
Plik jest mniejszy.
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=95700

#682 2006-05-02 23:10:47

Alison
Użytkownik

http://img435.imageshack.us/img435/5783/krokusynapolaniechocholowskiej.jpg

Alison to dla ciebie ... tak wygl?da Dolina chocho?owska

Wiem jak wygl?da Dolina Chocho?owska i nie dam si? przekupi? krokusoma :evil:

A co tej Chrysantemki, to by?a g?upia i nie mia?a prawa. Jak facet juz prawie p?acze, to ?adna nie ma prawa, czy by tam by?a dam? gardz?c? uczuciami w XIX wieku. Pewne sprawy nie maj? nic wspólnego z wychowaniem, czasami i mod?. One siedz? w sercu.
Którego ona nie mia?a, nie ma, i nie b?dzie mia?a.
Bo zo?zy tego narz?du NIE POSIADAJ?! Dlatego s? zo?zami!
Amen. A Thornton jak wyszed? to chcia? p?aka? jak dziecko na schodkach. Nawet jak go nie lubi?a, to nie mia?a prawa i BASTA!!!

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#683 2006-05-02 23:11:09

GosiaJ
Użytkownik

Okropna ta Margaret, ale widac, ze ta milosc ja przerazala.
Lubila panowac nad soba, decydowac o sobie, a tu spotkala kogos kto mial zapanowac nad jej uczuciami i to jest tego zapowiedz.
Czula sie niepewnie wobec sily tej niezmiennej namietnosci, ktora miala ja pozniej poniesc. to bylo cos zupelnie odmiennego od tego co dotad czula.

Pi?knie to opisa?a?, mam podobne wra?enia - ogrom jego mi?o?ci i namietno?ci j? przyt?oczy?. O?wiadczyny Henrysia to by?o nic, jakie? md?e gadanie... A tu przychodzi kto?, kto mówi, ?e b?dzie j? kocha? bez wzgl?du na to, co ona o tym my?li, mówi to z pe?nym przekonaniem, bez wahania.
A ona go nawet nie lubi - tak mówi. Ale jego s?owa na pewno musia?y zrobi? na niej wra?enie - taka otwarto?? i szczero?? w takich "skr?powanych obyczajowo" czasach.

#684 2006-05-02 23:12:53

Alison
Użytkownik

Ty mi tu GosiaJu jeden nie p?kaj!

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#685 2006-05-02 23:14:55

GosiaJ
Użytkownik

po obejrzeniu N&S mój m?? si? zastanawia? czy anglicy potrafili by z Lalki taki hit zrobi? wink
wczoraj chyba Lalka nawet lecia?a w tv, ale gdzie Wokulskiemu do Thortona, je?li gra go Dmochowski

To samo mówi? - Wokulski powie?ciowy to ?wietny facet, silny, zdecydowany, m?dry, seksowny, wszystkie panny na niego lec? (poza durn? Iz?) - dlatego nie ogl?dam ekranizacji, ?eby sobie nie psuc tej wizji.

#686 2006-05-02 23:16:50

caroline
Użytkownik

A Thornton jak wyszed? to chcia? p?aka? jak dziecko na schodkach. Nawet jak go nie lubi?a, to nie mia?a prawa i BASTA!!!

Przecie? nie wiedzia?a, ?e jemu si? b?dzie chcia?o p?aka?. :x
Mia?a przyj?? faceta z lito?ci?! Czy Thorntonik by tego chcia?. Mi te? go ?al, ale wszyscy wiemy do czego to zmierza, mi?o?? na full, bez kompromisów i uczu? po?rednich.

#687 2006-05-02 23:16:59

GosiaJ
Użytkownik

Dziewczynki, Special for you, wyprodukowalam screensaver z Richardem Armitagem big_smile
Nie obejmuje N&S (zeby nie bylo watpliwosci) wink (...)

Gosiu, zobacz? dopiero jutro wieczorem, kiedy ?ci?gn? w domu, ale ju? dzi? Ci dzi?kuj? z góry, bo na pewno b?dzie to rewelacja :-)

#688 2006-05-02 23:17:40

Alison
Użytkownik

Ach Wokulski jak powiedzia? wczoraj - Je?li pani zechce, to wygra ( o koniu), to ach! G?upia ta Iza, prawie jak Margotka ;-)

#689 2006-05-02 23:20:17

Alison
Użytkownik

A Thornton jak wyszed? to chcia? p?aka? jak dziecko na schodkach. Nawet jak go nie lubi?a, to nie mia?a prawa i BASTA!!!

Przecie? nie wiedzia?a, ?e jemu si? b?dzie chcia?o p?aka?. :x
Mia?a przyj?? faceta z lito?ci?! Czy Thorntonik by tego chcia?. Mi te? go ?al, ale wszyscy wiemy do czego to zmierza, mi?o?? na full, bez kompromisów i uczu? po?rednich.

Co znaczy nie wiedzia?a?! Kiedy wychodzi?, to rzuci?a na niego jedno spojrzenie i dostrzeg?a oczyska ?zami nabrzmia?e. Ka?da prawdziwa kobieta z krwi i ko?ci by p?k?a jako i ja p?kam mimo mojego m?skiego mózgu, a ten sopel lodu, to si? do przetykania przer?bli najwy?ej nadawa? a nie na ?on? dla Ja?ka. Kurcze zaraz zaczn? my?le?, ?e ten Jasiek jaki? g?upi, ?e si? w takim soplu zakocha?! 8O

#690 2006-05-02 23:20:53

GosiaJ
Użytkownik

jeszcze przysz?o mi co? do g?owy 8)
mo?e si? myl?, ale czy wtedy emoje nie by?y demode? znaczy si? u m??czyzn, takie nied?entelme?skie?
bo teraz mamy równouprawnienie w kwestii p?aczu i emocjonalnych wybuchów (a nawet dla u?ywania fluidu wink ) to inaczej patrzymy na te ca?e o?wiadczyny

Eeee, chyba nie podejrzewasz Mr T. o u?ywanie fluidu? ;-) Mnie si? wydaje, ?e to nie tyle by?o nied?entelme?skie, ile niem?skie - chyba. Chocia? ja widz? Thorntona w tej scenie jako superm?skiego, bo potrafi si? przyzna? do tego, co czuje i na dodatek mówi, ?e b?dzie j? kocha? bez wzgl?du na wszystko. Aaaa, mi?kko mi w kolanach!
:oops:

#691 2006-05-02 23:23:28

caroline
Użytkownik

Co znaczy nie wiedzia?a?! Kiedy wychodzi?, to rzuci?a na niego jedno spojrzenie i dostrzeg?a oczyska ?zami nabrzmia?e. Ka?da prawdziwa kobieta z krwi i ko?ci by p?k?a jako i ja p?kam mimo mojego m?skiego mózgu, a ten sopel lodu, to si? do przetykania przer?bli najwy?ej nadawa? a nie na ?on? dla Ja?ka. Kurcze zaraz zaczn? my?le?, ?e ten Jasiek jaki? g?upi, ?e si? w takim soplu zakocha?! 8O

:?: Co mia?a go zatrzyma? i powiedzie?, no dobra stary skoro tak bardzo ci zale?y to ci? bior????
No przecie? nie by?a bez serca, mia?a wyrzuty sumienia, ?e spowodowa?a takie cierpienie.

#692 2006-05-02 23:23:46

izek
Użytkownik

Ach Wokulski jak powiedzia? wczoraj - Je?li pani zechce, to wygra ( o koniu), to ach! G?upia ta Iza, prawie jak Margotka ;-)

no to mo?e i ma zadatki na Thortona, ale za to ??cka (nie lubi? jej mówi? po imieniu :twisted: ) do rozumu nie przysz?a...

gg 5425654

#693 2006-05-02 23:25:25

GosiaJ
Użytkownik

Ty mi tu GosiaJu jeden nie p?kaj!

Nie penkam, jeno si? staram zrozumie? - nie mog? jej przesta? lubi?, bo bym si? na ko?cu nie mog?a z Jasiem cieszy?, ?e wreszcie odwzajemnia jego uczucia. A teraz jestem na ni? bardzo z?a, bardzo, szczególnie, jak przypomn? sobie nast?pne sceny, to, ?e przy kominku w domu ?zy mu si? cisn? do oczu... Oj Margaretko, co? Ty uczyni?a, okropna niewiasto!

#694 2006-05-02 23:27:29

izek
Użytkownik

Eeee, chyba nie podejrzewasz Mr T. o u?ywanie fluidu? ;-) Mnie si? wydaje, ?e to nie tyle by?o nied?entelme?skie, ile niem?skie - chyba. Chocia? ja widz? Thorntona w tej scenie jako superm?skiego, bo potrafi si? przyzna? do tego, co czuje i na dodatek mówi, ?e b?dzie j? kocha? bez wzgl?du na wszystko. Aaaa, mi?kko mi w kolanach!
:oops:

nie, z tym fluidem to ca?kiem wspó?czesne by?o :twisted:

a napisa?am nied?entelme?skie, bo Margaret u?y?a podobnego s?owa...

?e by? superm?ski to nikt nie powie ?e nie, niechby spróbowa?

tyle ?e superm?sko?? te dobrych par? lat temu mog?a wygl?da? ineczej nieco, sama ju? nie wiem

gg 5425654

#695 2006-05-02 23:27:40

GosiaJ
Użytkownik

Oj nie, Iza durniejsza, bo si? na nim do ko?ca nie pozna?a, przeszkadza?y jej czerwone r?ce kupca i to, ?e zarabia? (no wstyd normalnie, zamiast ?y? na kredyt jak jej tatu?cio!). Margotka b?dzie mia?a w ko?cu wybaczone, bo pokocha i nawet da si? po?ciska? na koniec!

#696 2006-05-02 23:28:39

izek
Użytkownik

:?: Co mia?a go zatrzyma? i powiedzie?, no dobra stary skoro tak bardzo ci zale?y to ci? bior????
No przecie? nie by?a bez serca, mia?a wyrzuty sumienia, ?e spowodowa?a takie cierpienie.

dobre caroline, dobre big_smile big_smile big_smile
"bior?, ale z pó?roczn? gwarancj?" wink

gg 5425654

#697 2006-05-02 23:31:09

izek
Użytkownik

Oj nie, Iza durniejsza, bo si? na nim do ko?ca nie pozna?a, przeszkadza?y jej czerwone r?ce kupca

ojej Thorton te? mia? te r?ce takie hmm nie do ko?ca czyste jak ?ciska? d?o? Higginsa

kto by móg? zagra? takiego uthotowionego Wokulskiego?

gg 5425654

#698 2006-05-02 23:32:29

GosiaJ
Użytkownik

Spokojnie, Alisonku, nie mo?esz Margaretki znienawidzie?, Margaretka w gruncie rzeczy dobre dziewuszysko (jak ja si? miotam, widzicie!?), pomaga biednym, serduszko ma dobre, no i nie zapominajmy, ?e Thorntonika w?asn? pierwsi? w?t?? os?oni?a i strza? na g?ow? przyj??a! I ona nie taki sopel, przecie topnie? zacznie, pope?ni?a b??d - pewnie za kar?, jak ju? si? hajtn?, b?dzie raz w tygodniu na prz?dzalni pracowa?!
;-)
Ale ?e te? na te ?zy nie zareagowa?a, to te? jej si? dziwi?!

#699 2006-05-02 23:36:13

GosiaJ
Użytkownik

ojej Thorton te? mia? te r?ce takie hmm nie do ko?ca czyste jak ?ciska? d?o? Higginsa

No, mnie tam jego r?ce w ogóle nie przeszkadza?y ;-)
Wielokrotnie sie zastanawia?am, kto móg?by zagra? Wokulskiego, który zrobi?by na mnie wra?enie - kiedy? s?dzi?am, ?e mo?e Gary Oldman... Spo?ród polskich aktorów - nie mam poj?cia, nie widz? nikogo (chyba ju? za pó?no ;-))

#700 2006-05-02 23:40:52

izek
Użytkownik

No, mnie tam jego r?ce w ogóle nie przeszkadza?y ;-)
Wielokrotnie sie zastanawia?am, kto móg?by zagra? Wokulskiego, który zrobi?by na mnie wra?enie - kiedy? s?dzi?am, ?e mo?e Gary Oldman... Spo?ród polskich aktorów - nie mam poj?cia, nie widz? nikogo (chyba ju? za pó?no ;-))

ale mnie te r?ce te? nie przeszkadza?y...

Gary Oldman, czy to nie ten, co mia? takie dziwne role w "Leonie zawodowcu" i "5-tym elemencie"?
mi w sumie nikt konkretny na my?l nie przychodzi, ale w ogólnym zarysie to troch? m?odszy

gg 5425654

Stopka forum