Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#651 2006-05-02 18:57:00

Alison
Użytkownik

Re: N&S cd.

Mi?osz Ty sie tu nie przymilaj ?yraffo jedna, po tym co mi tu wczoraj zrobi?a?, rzucaj?c na pastw? wkurzonej moderatorki, to po moim trupie Twoja córka b?dzie odmawia? mojemu synowi!! Ot co!

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#652 2006-05-02 19:03:21

ewa7
Użytkownik

Carolino dziekuj?
Do czytania sie przygotowa?am - kawk? mi tu pachnie , ale ciasteczek nie jem, ?wicz? siln? wol?
Ja te? nie rozumiem Margaret, ale jak kto? taki jak ja mo?e zrozumie? jej motywacj? skoro widzia?am sie zawsze na ?lubnym kobiercu z ka?dym ch?opakiem z którym sie umawia?am big_smile big_smile
wink

#653 2006-05-02 20:43:49

izek
Użytkownik

Na szcz??cie ca?o?? ko?czy si? szcz??liwie - tak my?l?, ?e gdyby to Polak pisa?, to za?atwi?by Jasia T. ze szcz?tem, jak Prus Wokulskiego...

oj prawda to

po obejrzeniu N&S mój m?? si? zastanawia? czy anglicy potrafili by z Lalki taki hit zrobi? wink
wczoraj chyba Lalka nawet lecia?a w tv, ale gdzie Wokulskiemu do Thortona, je?li gra go Dmochowski
zobaczcie same
http://www.filmarchiv.at/events/galizien/pics/lalka.jpg

gg 5425654

#654 2006-05-02 20:55:44

izek
Użytkownik

Caroline dzi?ki za kolejny tekst. Upewnia mnie, ?e si? ci?gle nale?? do ARMi (Anonimowych Rozumiaczy Margaret wink )
Przecie? ona by?a wystraszona jak nie wiem, a do rozumu dojdzie i zap?aci za to ?e nie skorzysta?a z okazji... przecie? ju? nie za d?ugo... a nie b?dzie mia?a pewno?ci czy nast?pna okazja si? trafi...

gg 5425654

#655 2006-05-02 21:06:52

Admete
Użytkownik

A ja wam mówi?, ?e nasze Emancypantki prezentowa?uyby si? nie?le, gdyby je zrobi? w stylu seriali angielskich.

“What makes us human is that we care--and because we care, we never stop trying,"

Commander Jeffrey Sinclair / Babylon 5

#656 2006-05-02 21:22:54

Gosia
Użytkownik

Dziewczynki, Special for you, wyprodukowalam screensaver z Richardem Armitagem big_smile
Nie obejmuje N&S (zeby nie bylo watpliwosci) wink
Mam nadzieje, ze Wam sie spodoba.
Przyjmuje ewentualne reklamacje wink
Plik ponad 7 MB
Link:
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=95316

UWAGA! nie sciagac tego! Klopoty z podkladem muzycznym.
Poprawny link, ale z inna piosenka tu :
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=95700

Prosze meldowac, jesli sa jakies problemy itp.

#657 2006-05-02 21:32:41

Caitriona
Użytkownik

?ci?gam! big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#658 2006-05-02 21:46:24

Caitriona
Użytkownik

No moja droga! Tyle Rysia na raz... big_smile ?wietne! Tylko tym razem bez muzyki, czy to u mnie nie dzia?a? Tak czy inaczej bardzo mi sie podoba. Nawet mimo faktu, ?e nie ma Thorntona wink

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#659 2006-05-02 21:47:37

Gosia
Użytkownik

No moja droga! Tyle Rysia na raz... big_smile ?wietne! Tylko tym razem bez muzyki, czy to u mnie nie dzia?a? Tak czy inaczej bardzo mi sie podoba. Nawet mimo faktu, ?e nie ma Thorntona wink

Muzyka jest - obowiazkowo!!! 8O
Sprobuj jeszcze raz. U mnie wszystko dziala bez bledu.

Sama sciagne zeby sprawdzic.
Bez muzyki prosze nie ogladac, bo efektu nie ma wink

#660 2006-05-02 21:48:16

Caitriona
Użytkownik

AAA! To spróbuj?!

#661 2006-05-02 21:56:19

Monika24
Użytkownik

Gosie?ko, u mnie te? jest bez efektów akustycznych :cry:
?ci?gn??am nawet z tych dwóch adresów, które poda?a? i nic.
POMÓ? B?AGAM :!: Wyobra?am ju? sobie Ry?ka i t? muzyk? :oops:

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#662 2006-05-02 21:56:51

Caitriona
Użytkownik

Spróbowa?am i nic... Nie ma muzyki. A tu jak widz? wykorzysta?? Ronana...A i drugi adres mi si? nie otwiera.

#663 2006-05-02 22:04:34

Gosia
Użytkownik

Moze sprobuje wyslac mailem, bo nie wiem dlaczego tak sie dzieje.
Ja sciagam z serwera i jest dobrze sad

Bez muzyki nie ma takiego efektu ..

#664 2006-05-02 22:25:22

caroline
Użytkownik

Caroline dzi?ki za kolejny tekst. Upewnia mnie, ?e si? ci?gle nale?? do ARMi (Anonimowych Rozumiaczy Margaret wink )
Przecie? ona by?a wystraszona jak nie wiem, a do rozumu dojdzie i zap?aci za to ?e nie skorzysta?a z okazji... przecie? ju? nie za d?ugo... a nie b?dzie mia?a pewno?ci czy nast?pna okazja si? trafi...

Izku, migotko-s?odki-prosiaczku - doceniam Wasz? odwag?, sprzeciwi? si? tej rzucaj?cej kalumniami i grochem niereformowalnej z deczka w sprawie Margaret Alison. wink
Dok?adnie, to? dziewczyna zna?a tylko mi?o?? tak? jaka spotka?a Edith, wywa?on?, lekko wykalkulowan?, a tu wpad? jej taki go?? z tak? pasj? i nami?tno?ci?. Nie wiem, czy zwróci?y?cie uwag? na opis Thorntona, to by? wielki facet, kawa? ch?opa, lekko ponurawy na co dzie?. Na dodatek ona go nie lubi?a! Przecie? nie mia?a wgl?du w jego uczucia, nie wiedzia?a, ?e on wra?liwy misio jest pod surdutem. No i czy mo?na przyj?? o?wiadczyny faceta, którego si? nie lubi? Podsumujmy:
po?udniowe wychowanie+si?a nami?tno?ci T.+sposób bycia T.+g??bokie przekonanie, ?e go nie lubi= dziewczyna mia?a prawo si? wystraszy?!
big_smile

#665 2006-05-02 22:29:22

Alison
Użytkownik

po?udniowe wychowanie+si?a nami?tno?ci T.+sposób bycia T.+g??bokie przekonanie, ?e go nie lubi= dziewczyna mia?a prawo si? wystraszy?!
big_smile

Prawo to ka?dy g?upi mo?e mie? i ona je w?a?nie dlatego mia?a! tongue

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#666 2006-05-02 22:31:12

Gosia
Użytkownik

Ja tam bym sie nie wystraszyla, no ale nie jestem z poludnia wink
Taka sila namietnosci .... ja bym sie nie oparla big_smile

#667 2006-05-02 22:31:24

izek
Użytkownik

jeszcze przysz?o mi co? do g?owy 8)

mo?e si? myl?, ale czy wtedy emoje nie by?y demode? znaczy si? u m??czyzn, takie nied?entelme?skie?

bo teraz mamy równouprawnienie w kwestii p?aczu i emocjonalnych wybuchów (a nawet dla u?ywania fluidu wink ) to inaczej patrzymy na te ca?e o?wiadczyny

gg 5425654

#668 2006-05-02 22:32:07

caroline
Użytkownik

Có? za przewrotna wypowied? Drogi Alisonku!
Mia?a prawo i nie by?a g?upia.
Rzek?am. wink

#669 2006-05-02 22:32:37

Gosia
Użytkownik

Bez watpienia, byla o tym mowa, ze Margaret gardzila ujawnianiem uczuc.

#670 2006-05-02 22:35:16

milosz
Użytkownik

big_smile

Prawo to ka?dy g?upi mo?e mie? i ona je w?a?nie dlatego mia?a! tongue

A tam Alison i tak ci? kocham :mrgreen: brodat? i przed?u?on? i wogóle.
Jestem po trzech dniach sp?dzonych w Wadowicach - mam w sobie ca?e pok?ady mi?o?ci.
Margaret rozumiem, Ry?ka kocham (cho? moja ?mija Olkka mówi ?e Rysiek ma t?p? twarz) , g?ow? mog? popio?em posypa? roll :mrgreen:

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#671 2006-05-02 22:38:36

milosz
Użytkownik

Dziewczynki, Special for you, wyprodukowalam screensaver z Richardem Armitagem big_smile
Nie obejmuje N&S (zeby nie bylo watpliwosci) wink
Mam nadzieje, ze Wam sie spodoba.
Przyjmuje ewentualne reklamacje wink
Plik ponad 7 MB

Link:
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=95316
lub tu:
http://www.savefile.com/files/4569447

Prosze meldowac, jesli sa jakies problemy itp.

Gosia wogóle mie to nie wchadza (mo?e to wina "avasta"?)

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#672 2006-05-02 22:42:02

Gosia
Użytkownik

Puscilam mailem, zobaczymy ..

#673 2006-05-02 22:44:08

Caitriona
Użytkownik

Kurczki, Gosiu dzi?ki ale nadal nie dzia?a... Nie mam muzyki... :cry:

#674 2006-05-02 22:46:47

izek
Użytkownik

w kwestii formalnej Gosiu to ja te? nie mam muzyki

gg 5425654

#675 2006-05-02 22:53:09

milosz
Użytkownik

http://img435.imageshack.us/img435/5783/krokusynapolaniechocholowskiej.jpg

Alison to dla ciebie ... tak wygl?da Dolina chocho?owska