Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Pani Beata ma bardzo szlachetny g?os. I d?wi?czny niczym dzwoneczek
Te? j? bardzo lubi?.
Ja wprost uwielbiam muzyk? filmow?! (Musz? poszuka? odpowiedniego tematu.)
Ale oprócz tego s?ucham wielu ró?nych rzeczy. By tak wymieni? kilka: Damien Rice (chwa?a niech b?dzie re?yserowi Closer, gdyby nie ten film, nigdy bym nie us?ysza?a o Damienie), silverchair (australijski grunge, chocia? co p?yt? ?agodniej?), ostatnio odkry?am Kanadyjczyków z Our Lady Peace. Uwielbiam s?ucha? tego, co wokalista czasem wyprawia ze swoim g?osem. Mmmm...
Z polskich wykonawców ceni? Kasi? Kowalsk?, lubi? Kayah, chocia? coraz bardziej g?os i teksty, natomiast coraz s?abiej warstw? czysto muzyczn?. Ogólnie jednak nowinek polskich co? nie mog? s?ucha?. Dra?ni? mnie teksty. Wol? sobie pos?ucha? Niemena.
Dziewczyny, a ja jeszcze dodam Ani? Sza?apak i Jacka Wójcickiego. Jak s?ysz? Modlitw? o wschodzie s?o?ca, A my nie chcemy... Oczy tej ma?ej, czy Grajmy panu, to takie mnie ciary id?
"Modlitwa..." i "Grajmy Panu" - obie piosenki s? fantastyczne i wspania?e!
A ja dodam jeszcze "Czas". Piosenk? któr? ?piewa B.Rybotycka i G.Turnau. Zawsze mnie wzrusza.
Gosiu my to si? chyba jako? telepatycznie porozumiewamy. Sk?d ty wiesz, ?e ja te? to lubi? i s?ucham, a o Krakowie wypoci?am ma?y kolaboracik w temacie krakowskim.
Zajrz? :-) A co do Krakowa - z 19 na 20 maja kolejna Noc Muzeów.
Mietek Szczesniak jest ?wietny i niech sobie mówi? co chc? uwa?am, ?e jest to jeden z najciekawszcyh polskich wokalistów o pi?knym g?osie.
Zgadzam si?, ma pi?kny g?os, dzi?ki niemu mog? s?ucha? nawet "Dumki na dwa serca", chocia? Edyty nie lubi?.
Piwnica... kiedy? wydawa?a mi si? taka... monotonna. Ale to kiedy? :-) Nie znam dok?adnie ca?ej twórczo?ci, ale s? takie utworu Turnaua, Wójcickiego, Anny Sza?apak i innych, które mnie powalaj?. Z piosenek "politycznych" (bo Aine wspomina?a o Jacku i "Ostatnim dzwonku", przypomnia?am go sobie jaki? czas temu w TV i nadal robi? wra?enie) - Kaczmarski! Mo?e i "Mury" ograne i politycznie wykorzystane, ale jak oni brzmi? w tercecie! A "Modlitwa o wschodzie s?o?ca"? I inne, wiele innych...
Polecam zespó? SKA-P ta muzyka ka?dego z do?ka wyci?gnie ja osobiscie obecnie s?ucham Urszul obud? we mnie Wenus oraz piosenek z filmu It must have been love(miodzio) i
i kojarzycie piosenk? ko?cow? z Pearl Harbour There you`ll be a i jeszcze Ti amor
Polecam tezmuzyke zespo?u happysad
Sinead O'Connor - nothing compares 2U i James Blunt : ) a ostatnio chodzi za mn? piosenka Edyty Górniak - nie prosz? o wi?cej