Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#26 2006-04-08 19:29:34

kaha
Użytkownik

Re: Muzyka

Przede wszystkim U2 :!: od ponad 20 lat!!!!

#27 2006-04-08 19:48:32

Margarett
Użytkownik

U2...przy tym si? wychowywa?am, podobnie jak przy kulcie, the cranberies itp. ogólnie s?ucham do?? mocniejszej muzyki...rock, punk, grunge, reagge, nie mam ulubionych zespo?ów, ale z wiekiem zaczynam s?ucha? czego? spokojniejszego. Ostatnio zakocha?am si? w Franku Sinatrze, do czego nie mog? przyzna? si? przed moim towarzystwem, a moda na metal min??a mi ju? dawno i prawdopodobnie bezpowrotnie, ale Ironi b?d? ze mn? zawsze...to tyle jak na moje wypociny

Marzenia prze?ywane pod wp?ywem chwili trac? ca?y urok przy ich roztrz?saniu

#28 2006-04-08 21:32:43

Jeanne
Użytkownik

Ja lubi? wszystko: pop, rock, r'n'b, hip hop, soul....kocham Alici? Keys, lubi? Stinga, Sinatr?, Green Day, Richarda Marxa, Cutting Crew, Queen, Foreigner......czasami Elvisa....... wink

"Lasy by?y doko?a. I po?ó?k?e li?cie
Jak blade meteory przez pó?mrok spada?y."

[img]http://img232.imageshack.us/img232/821/kjykpa8.jpg[/img]

#29 2006-04-08 22:42:31

milosz
Użytkownik

[img]http://img113.imageshack.us/img113/9518/windelwinnie21df3bg.gif[/img]

#30 2006-04-08 22:44:27

Diana
Użytkownik

To prawda, co jaki? czas wyp?ywa jaka? przeróbka czy remix utworu Elvisa; nawet teraz ostatnio bodaj?e "In the Ghetto" graj? w nowej wersji. Najbardziej lubi? chyba z jego piosenek "Can't Help Falling in Love". T oju? klasyka.

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#31 2006-04-08 23:30:34

GosiaJ
Użytkownik

U2
U2
U2
U2
od lat

U2 to te? moja wielka mi?o??. Chocia? s?ucham wiele ró?nej muzyki, do U2 zawsze wracam. Kocham ich za to, ?e ci?gle robi? piosenki, które poruszaj? mnie do g?ebi. Dzi? w sklepowych g?o?nikach us?ysza?am "Sometimes you can't make it on your own" i musia?am stan?? z boku, przerwa? jakie? g?upie zakupy... S?ucha?am, s?ucha?am po raz dwusetny pewnie jak urzeczona - ze ?zami w oczach...

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#32 2006-04-08 23:35:51

Ania
Użytkownik

Ja bardzo lubi? ró?norodno??. Nie mam chyba takiego ulubionego zespo?u, którego wszystkie utwory przyjmowalabym bezkrytycznie. Najbardziej bliskie mi klimaty, w najwi?kszej ilo?ci znajduj? chyba w muzyce Queen'ów - oczywi?cie z czasów Frediego. Bardzo lubi? rockowe, a nawet "metalowe" ballady (Metaliki, Led Zeppelin, Thin Lizzy i Garry Moora, Pink Floydów itp.). Kocham poezj? ?piewan? (s?ucha?, gra? i ?piewa?). Oczywi?cie najbardziej wol? j? w wykonaniu starych dobrych studenckich zespo?ów - SDM, Bez Jacka, Antoniny Krzyszto?, Eli Adamiak... Pasjami te? lubi? pos?ucha? (a niektórych i pogra?) piosenek ?p. Jacka Kaczmarskiego, najlepiej z Gintrowskim. Grechuta, Turnau te? mog? by?, ale raczej w starszym repertuarze. Z muzyki filmowej wymieni?y?cie wi?kszo?? z utworów które lubi?. Dorzuc? mo?e jeszcze muzyk? E. Moricone (Misja, Dawno temu w Ameryce, Dawno temu na dzikim Zachodzie, i wiele innych) Vangelisa (Rydwany Ognia, 1492 - wyprawa do raju, ?owca androidów, Aleksander itp) H. Shora (W?adca pierscieni) Glennie - Smitha (Twierdza, Gladiator) Wiliamsa (m.in Gwiezdne wojny).
Z muzyki powa?nej Bethowen i Grieg, no i Gerschwin ... Niez?y misz-masz?!! wink lol

#33 2006-04-10 17:47:45

GosiaJ
Użytkownik

ja tez tak reaguj?...od lat;)

Czekam na wydanie dvd z europejskiej cz??ci trasy, chyba z Amsterdamu. Mia?o by? na wiosn?, a na razie nic nie s?ycha?...

#34 2006-04-10 18:47:52

kaha
Użytkownik

ja tez tak reaguj?...od lat;)

Czekam na wydanie dvd z europejskiej cz??ci trasy, chyba z Amsterdamu. Mia?o by? na wiosn?, a na razie nic nie s?ycha?...

Chyba z Mediolanu (tak s?ysza?am), te? czekam......

#35 2006-04-11 01:49:42

GosiaJ
Użytkownik

Chyba z Mediolanu (tak s?ysza?am), te? czekam......

Mo?e by? i z Mediolanu, byle b?dzie :-)

#36 2006-04-12 08:39:05

Gitka
Użytkownik

U mnie ostationo rozbrzmiewa muzyka zespo?u Satellite
http://www.satelliteprog.com/plyta.htm

#37 2006-04-12 12:59:32

Monika24
Użytkownik

A ja od jakiego? czasu ci?gle s?ucham Richarda Claydermana, uwielbiam jego aran?acje do starych przebojów. Ale najpi?kniejszy utwór jaki kiedykolwiek s?ysza?am to jego "Mariage D'amour". Taki bajkowy, mo?na zamkn?? oczy i przenie?? si? w jakie? przyjemne miejsce lol Co cz?sto czyni? wink
A tu link do tego utworu, mo?e komu? te? przypadnie do gustu
http://www.megaupload.com/?d=H2W8XRGA

'Ilekro? opar?em si? pokusie, by?o to pi?kne. Ilekro? pokusie uleg?em, by?o to stokro? pi?kniejsze' Heine

#38 2006-04-12 13:46:21

Kika
Użytkownik

Cudny jest ten utwór......

gg 2775021

#39 2006-04-13 10:01:45

monika_29_09
Użytkownik

Witam smile

Czytam, ?e kilku z Was podoba si? muzyka Katie Melua. Gdyby kto? chcia? pos?ucha? 2 - 3 najpi?kniejsze utwory z poprzedniej p?yty - dajcie zna? (wpiszcie adresy mailowe) - mog? przes?a? mailem (w ramach sympatii dla forum, gdzie w ko?cu mog? bezpiecznie pisa? o fascynacji Matthew MacFadyen`em wink

pozdrawiam,
monika

czy istnieje pi?kniejszy u?miech? smile
http://foto.onet.pl/upload/43/98/_592621_n.jpg

#40 2006-04-13 11:57:21

GosiaJ
Użytkownik

a moda na metal min??a mi ju? dawno i prawdopodobnie bezpowrotnie, ale Ironi b?d? ze mn? zawsze...to tyle jak na moje wypociny

Za m?odu ;-) te? s?ucha?am metalu - najci??szych gatunków. I do dzi? czasem do niektórych rzeczy sobie wracam, np. do Paradise Lost. Zawsze te? lubi?am bardzo Guns n' Roses - do dzi? zreszt? to jeden z moich ulubionych zespo?ów. Ale rzeczywi?cie teraz s?ucham bardzo ró?nych rzeczy - od jazzuj?cych, muzyki filmowej, do Robbiego Williamsa czy K-Maro (prosze si? nie ?mia? :-))

#41 2006-04-13 12:06:07

Margarett
Użytkownik

Za m?odu ;-) te? s?ucha?am metalu - najci??szych gatunków. I do dzi? czasem do niektórych rzeczy sobie wracam, np. do Paradise Lost. Zawsze te? lubi?am bardzo Guns n' Roses - do dzi? zreszt? to jeden z moich ulubionych zespo?ów. Ale rzeczywi?cie teraz s?ucham bardzo ró?nych rzeczy - od jazzuj?cych, muzyki filmowej, do Robbiego Williamsa czy K-Maro (prosze si? nie ?mia? :-))

ja wiem...mi te? to minie...ju? nawet mija. Mo?e to znaczy, ?e doro?lej? wink .Nie wiem czemu, kiedy? potrafi?am siedzie? przy najostrzejszych odmianach metalu i ws?uchiwa? si? w t? muzyke, teraz nie wutrzymuje kilku minut. Wida? to by?a zwyk?a m?odzie?cza fascynacja. W?ród moich znajomych nic si? nie zmienia, dalej m?cz? uszy tymi ha?a?liwymi d?wi?kami. Ale rock dla mnie nigdy nie zginie. A tak przy okacji wiesz, ?e Guns'n' Roses graj? tego lata w Warszawie:)?

#42 2006-04-13 12:08:33

Margarett
Użytkownik

Ale rzeczywi?cie teraz s?ucham bardzo ró?nych rzeczy - od jazzuj?cych, muzyki filmowej, do Robbiego Williamsa czy K-Maro (prosze si? nie ?mia? :-))

Nie ma si? z czego ?mia?, w ko?cu ch?opak na topie wink

#43 2006-04-13 12:14:29

Margarett
Użytkownik

A tak przy okazji, w?a?nie s?ucham Franka Sinatry(za co zosta?abym zlinczowana przez znajomych)...przy "Blue Moon" odp?ywam...

#44 2006-04-13 12:42:14

Alison
Użytkownik

A tak przy okazji, w?a?nie s?ucham Franka Sinatry(za co zosta?abym zlinczowana przez znajomych)...przy "Blue Moon" odp?ywam...

Och "blue moon" jest boski, tyle w nim luziku takiego i a? nogi si? rw? ?eby sobie troch? pobalowa?...
Stary dobry Frank, ?wiat bez niego by?by ubo?szy... mia? taki niesamowity elektryzuj?cy g?os wink a "Stranger in the night"? mmmmmmmm lol

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#45 2006-04-13 12:44:39

Margarett
Użytkownik

Och "blue moon" jest boski, tyle w nim luziku takiego i a? nogi si? rw? ?eby sobie troch? pobalowa?...
Stary dobry Frank, ?wiat bez niego by?by ubo?szy... mia? taki niesamowity elektryzuj?cy g?os wink a "Stranger in the night"? mmmmmmmm lol

Oh..."stranger..."...Alison wpadaj do mnie na balety big_smile

#46 2006-04-13 12:54:56

Alison
Użytkownik

Oh..."stranger..."...Alison wpadaj do mnie na balety big_smile

Ju? leceeee!!!!
Qrcze, jeszcze tylko te cholerne szybki, i ju? p?dz? ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#47 2006-04-13 12:59:52

Margarett
Użytkownik

Szybko...szybko, bo rodzina wraca big_smile

#48 2006-04-13 13:01:37

Alison
Użytkownik

Szybko...szybko, bo rodzina wraca big_smile

Wstydzimy sie ta?czy? przy rodzinie? roll

#49 2006-04-13 13:03:14

Margarett
Użytkownik

nie...ale noc? na ulicach jest zimno wink

#50 2006-04-13 13:04:03

Margarett
Użytkownik

I mam pytanie z innej beczki...czysta ciekawo??...z jakiej dzielnicy Katowic jeste??

Stopka forum