Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
U2...przy tym si? wychowywa?am, podobnie jak przy kulcie, the cranberies itp. ogólnie s?ucham do?? mocniejszej muzyki...rock, punk, grunge, reagge, nie mam ulubionych zespo?ów, ale z wiekiem zaczynam s?ucha? czego? spokojniejszego. Ostatnio zakocha?am si? w Franku Sinatrze, do czego nie mog? przyzna? si? przed moim towarzystwem, a moda na metal min??a mi ju? dawno i prawdopodobnie bezpowrotnie, ale Ironi b?d? ze mn? zawsze...to tyle jak na moje wypociny
Ja lubi? wszystko: pop, rock, r'n'b, hip hop, soul....kocham Alici? Keys, lubi? Stinga, Sinatr?, Green Day, Richarda Marxa, Cutting Crew, Queen, Foreigner......czasami Elvisa.......
niedrogie p?ytki
http://www.yourmusic.com/enroll/enroll_200507.html
To prawda, co jaki? czas wyp?ywa jaka? przeróbka czy remix utworu Elvisa; nawet teraz ostatnio bodaj?e "In the Ghetto" graj? w nowej wersji. Najbardziej lubi? chyba z jego piosenek "Can't Help Falling in Love". T oju? klasyka.
U2
U2
U2
U2
od lat
U2 to te? moja wielka mi?o??. Chocia? s?ucham wiele ró?nej muzyki, do U2 zawsze wracam. Kocham ich za to, ?e ci?gle robi? piosenki, które poruszaj? mnie do g?ebi. Dzi? w sklepowych g?o?nikach us?ysza?am "Sometimes you can't make it on your own" i musia?am stan?? z boku, przerwa? jakie? g?upie zakupy... S?ucha?am, s?ucha?am po raz dwusetny pewnie jak urzeczona - ze ?zami w oczach...
Ja bardzo lubi? ró?norodno??. Nie mam chyba takiego ulubionego zespo?u, którego wszystkie utwory przyjmowalabym bezkrytycznie. Najbardziej bliskie mi klimaty, w najwi?kszej ilo?ci znajduj? chyba w muzyce Queen'ów - oczywi?cie z czasów Frediego. Bardzo lubi? rockowe, a nawet "metalowe" ballady (Metaliki, Led Zeppelin, Thin Lizzy i Garry Moora, Pink Floydów itp.). Kocham poezj? ?piewan? (s?ucha?, gra? i ?piewa?). Oczywi?cie najbardziej wol? j? w wykonaniu starych dobrych studenckich zespo?ów - SDM, Bez Jacka, Antoniny Krzyszto?, Eli Adamiak... Pasjami te? lubi? pos?ucha? (a niektórych i pogra?) piosenek ?p. Jacka Kaczmarskiego, najlepiej z Gintrowskim. Grechuta, Turnau te? mog? by?, ale raczej w starszym repertuarze. Z muzyki filmowej wymieni?y?cie wi?kszo?? z utworów które lubi?. Dorzuc? mo?e jeszcze muzyk? E. Moricone (Misja, Dawno temu w Ameryce, Dawno temu na dzikim Zachodzie, i wiele innych) Vangelisa (Rydwany Ognia, 1492 - wyprawa do raju, ?owca androidów, Aleksander itp) H. Shora (W?adca pierscieni) Glennie - Smitha (Twierdza, Gladiator) Wiliamsa (m.in Gwiezdne wojny).
Z muzyki powa?nej Bethowen i Grieg, no i Gerschwin ... Niez?y misz-masz?!!
ja tez tak reaguj?...od lat;)
Czekam na wydanie dvd z europejskiej cz??ci trasy, chyba z Amsterdamu. Mia?o by? na wiosn?, a na razie nic nie s?ycha?...
ja tez tak reaguj?...od lat;)Czekam na wydanie dvd z europejskiej cz??ci trasy, chyba z Amsterdamu. Mia?o by? na wiosn?, a na razie nic nie s?ycha?...
Chyba z Mediolanu (tak s?ysza?am), te? czekam......
Chyba z Mediolanu (tak s?ysza?am), te? czekam......
Mo?e by? i z Mediolanu, byle b?dzie :-)
U mnie ostationo rozbrzmiewa muzyka zespo?u Satellite
http://www.satelliteprog.com/plyta.htm
A ja od jakiego? czasu ci?gle s?ucham Richarda Claydermana, uwielbiam jego aran?acje do starych przebojów. Ale najpi?kniejszy utwór jaki kiedykolwiek s?ysza?am to jego "Mariage D'amour". Taki bajkowy, mo?na zamkn?? oczy i przenie?? si? w jakie? przyjemne miejsce Co cz?sto czyni?
A tu link do tego utworu, mo?e komu? te? przypadnie do gustu
http://www.megaupload.com/?d=H2W8XRGA
Witam
Czytam, ?e kilku z Was podoba si? muzyka Katie Melua. Gdyby kto? chcia? pos?ucha? 2 - 3 najpi?kniejsze utwory z poprzedniej p?yty - dajcie zna? (wpiszcie adresy mailowe) - mog? przes?a? mailem (w ramach sympatii dla forum, gdzie w ko?cu mog? bezpiecznie pisa? o fascynacji Matthew MacFadyen`em
pozdrawiam,
monika
a moda na metal min??a mi ju? dawno i prawdopodobnie bezpowrotnie, ale Ironi b?d? ze mn? zawsze...to tyle jak na moje wypociny
Za m?odu ;-) te? s?ucha?am metalu - najci??szych gatunków. I do dzi? czasem do niektórych rzeczy sobie wracam, np. do Paradise Lost. Zawsze te? lubi?am bardzo Guns n' Roses - do dzi? zreszt? to jeden z moich ulubionych zespo?ów. Ale rzeczywi?cie teraz s?ucham bardzo ró?nych rzeczy - od jazzuj?cych, muzyki filmowej, do Robbiego Williamsa czy K-Maro (prosze si? nie ?mia? :-))
Za m?odu ;-) te? s?ucha?am metalu - najci??szych gatunków. I do dzi? czasem do niektórych rzeczy sobie wracam, np. do Paradise Lost. Zawsze te? lubi?am bardzo Guns n' Roses - do dzi? zreszt? to jeden z moich ulubionych zespo?ów. Ale rzeczywi?cie teraz s?ucham bardzo ró?nych rzeczy - od jazzuj?cych, muzyki filmowej, do Robbiego Williamsa czy K-Maro (prosze si? nie ?mia? :-))
ja wiem...mi te? to minie...ju? nawet mija. Mo?e to znaczy, ?e doro?lej? .Nie wiem czemu, kiedy? potrafi?am siedzie? przy najostrzejszych odmianach metalu i ws?uchiwa? si? w t? muzyke, teraz nie wutrzymuje kilku minut. Wida? to by?a zwyk?a m?odzie?cza fascynacja. W?ród moich znajomych nic si? nie zmienia, dalej m?cz? uszy tymi ha?a?liwymi d?wi?kami. Ale rock dla mnie nigdy nie zginie. A tak przy okacji wiesz, ?e Guns'n' Roses graj? tego lata w Warszawie:)?
Ale rzeczywi?cie teraz s?ucham bardzo ró?nych rzeczy - od jazzuj?cych, muzyki filmowej, do Robbiego Williamsa czy K-Maro (prosze si? nie ?mia? :-))
Nie ma si? z czego ?mia?, w ko?cu ch?opak na topie
A tak przy okazji, w?a?nie s?ucham Franka Sinatry(za co zosta?abym zlinczowana przez znajomych)...przy "Blue Moon" odp?ywam...
A tak przy okazji, w?a?nie s?ucham Franka Sinatry(za co zosta?abym zlinczowana przez znajomych)...przy "Blue Moon" odp?ywam...
Och "blue moon" jest boski, tyle w nim luziku takiego i a? nogi si? rw? ?eby sobie troch? pobalowa?...
Stary dobry Frank, ?wiat bez niego by?by ubo?szy... mia? taki niesamowity elektryzuj?cy g?os a "Stranger in the night"? mmmmmmmm
Och "blue moon" jest boski, tyle w nim luziku takiego i a? nogi si? rw? ?eby sobie troch? pobalowa?...
Stary dobry Frank, ?wiat bez niego by?by ubo?szy... mia? taki niesamowity elektryzuj?cy g?osa "Stranger in the night"? mmmmmmmm
Oh..."stranger..."...Alison wpadaj do mnie na balety
Oh..."stranger..."...Alison wpadaj do mnie na balety
Ju? leceeee!!!!
Qrcze, jeszcze tylko te cholerne szybki, i ju? p?dz? ;-)
Szybko...szybko, bo rodzina wraca
Szybko...szybko, bo rodzina wraca
Wstydzimy sie ta?czy? przy rodzinie?
nie...ale noc? na ulicach jest zimno
I mam pytanie z innej beczki...czysta ciekawo??...z jakiej dzielnicy Katowic jeste??