Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Caitriona to tak jak ja, też uwielbiam Piratów!
Oberzałoby się drugą część, a tu trzeba tyle czekać :cry:
wiecznie narabany Jack Sparrow, to wieczna uczta dla oka
Caitriona to tak jak ja, też uwielbiam Piratów!
Oberzałoby się drugą część, a tu trzeba tyle czekać :cry:
Oj, obejrzało by się już, obejrzało. Ale co tam poczekam cierpliwie, bo moim zdaniem warto
Ostatnim razem miałam fuksa i ogladnełam jakies 2 mies. przed polską premiera
no proszę... i myślisz Aine, że tym razem też nas uprzedzisz?
Niestety nie. Nie wybieram sie w najblizszym czasie do stolycy
ja ostatnio stolicę to znam tylko z tele.... nie byłam tam już chyba ooooo to straszne ....z 14 lat...
Producenci filmu o życiu Michaela Hutchence'a próbują nakłonić Johnny'ego Deppa, aby wcielił się w postać legendarnego wokalisty INXS.
Prace nad projektem rozwijajÄ… siÄ™ bardzo szybko i wiadomo już, że wiÄ™kszość zdjęć powstanie w rodzinnym kraju nieżyjÄ…cego muzyka – Australii. Oprócz Deppa filmowcy chcieliby, aby w obsadzie znaleźli siÄ™ również Eric Bana, Sienna Miller, Naomi Watts i Rachel Griffiths. Roboczy tytuÅ‚ filmu "Slide Away" nawiÄ…zuje do duetu, który Hutchence wykonaÅ‚ kiedyÅ› z wokalistÄ… grupy U2, Bono, donosi strona Moviehole.net.
Wbrew niedawnym sugestiom prasy, producenci zapewniają, że rodzina Hutchence'a w pełni aprobuje ich projekt i udziela im wszelkiej pomocy. Reżyser Nick Egan, który nakręcił część najpopularniejszych teledysków INXS, pracuje nad projektem filmu wspólnie z bratem Hutchence'a, Rhettem.
http://film.onet.pl/0,0,1312471,wiadomosci.html
O kurcze, to mógłby być całkiem ciekawy film. Z dobrą muzyką.
Caitriono widziałaś film Z piekła rodem From Hell (2001)
http://www.filmweb.pl/Film?id=5742
Ja nawet nie wiedziałam o nim :cry:
Widziałam, widziałam. Depp jak zwykle orginalny i niesamowity. Choć sam film jest nieco momentami, powiedzmy, mocny to i tak mi się bardzo podoba.
Po Waszych zachwytach chyba sobie dziÅ› wieczorem zrobiÄ™ seans z "Marzycielem".
ps. najbardziej go lubiÄ™ z "Czekolady".
m.
Roux w "Czekoladzie" jest taki ciepły i spokojny. I to jego wieczne: "To nie jest moja ulubiona". Ale jest tam go niewiele...
Za to w "Marzycielu" Depp znowu pokazuje klasę. I tak cudownie mówi, z takim fajnym akcentem (o ile się niemylę Barrie był Szkotem). Polecam ten film.
Widziałam, widziałam. Depp jak zwykle orginalny i niesamowity. Choć sam film jest nieco momentami, powiedzmy, mocny to i tak mi się bardzo podoba.
Jak ja mogłam o nim nie wiedzieć?
Muszę zaraz coś z tym zrobić!
Moja droga, mail mój jest podany
A ja widziałam "Z piekła rodem" z wsłoskim dubbingiem. Troche mi tutaj brakowało oryginalnych głosów, ale film trzyma w napięciu
Jak ja mogłam o nim nie wiedzieć?
Muszę zaraz coś z tym zrobić!
Scena z tym pocałunkiem była taka że aż dreszcze przechodziły.
Chciałabym, aby mnie tak całowano.
Też mi się ta scena podobała, choc sam film nie jest do końca udany. To ekranizacja komiksu i nie do końca wyszła.
Komiksu nie czytałam, więc nie ma porównania.
Film jako taki podobał mi się. I to nawet bardzo. Trzymał do końca niemal w napięciu. Chętnie bym go obejrzała jeszcze raz, bo nie jestem pewna czy dobrze wszystkie niuanse zrozumiałam
Mnie się też podobał. Chyba to rozwiązanie zagadki nie do końca mi odpowiadało. W zeszłe wakacje czytałam książkę o zbrodniach Kuby Rozpruwacza. Miałam potem koszmary. W książce zamieszczono zdjęcia ofiar. Były rozmyte, ale tym bardziej przerażające. Poza tym autorka opisywała ówczesne warunkiw szpitalach i sposoby pracy policji. Swoja drogą nic dziwnego, zż go wtedy nie złapali. dzisiaj by się nie wywinął.
From Hell bardzo mi się podobał.
A teraz obejrzałam sobie "Sekretne okno" - jejku, świetny film. Depp w nim jest taki pocieszny. Bardzo fajny. Polecam.
Admete a co to za książka była? Z Twojego opisu wynika, że w sumie mimo makabryczności wynika, że warto przeczytać.
Paticia Cornwell - Kuba Rozpruwacz - portret zabójcy, wydane przez Prószyńskiego.
http://www.gigant.pl/index.asp?sid=oemb … pdqa||sid=
Ona ma tam oczywiście pewną teorię na temat tożsamości Rozpruwacza, ale to mniejsza. Świetnie jest opisane tło obyczajowe. Przerażające są opisy śmierci poszczególnych kobiet i takie stare zamazane zdjęcia. Procedury policyjne też były okropne - na przykład w ówczesnych kostnicach ( a były to często jakieś szopy ) ciała zmarłych zawieszano na ścianie, na hakach, żeby się je lepiej oglądało. Makabryczne są też informacje o funkcjonowaniu XIX wiecznych szpitali. To ja juz wolę żyć w obecnych czasach.
Teraz czytam o dawnych podróżniczkach - XVII i XIX wiek - Krynolinę zostaw w Kairze - autorka Barbara Hodgson, wydawnictwo książkowe Twój styl. Myślę, że jeśli ktoś jest zainteresowany sytuacją kobieyt i dawnymi obyczajami, to warto też przeczytać "Kuzrtyzany" Katie Hickman - jest tam też o czasach Austen.
http://www.amber.sm.pl/ksiazka.php?indeks=007391