Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Caitriona to tak jak ja, te? uwielbiam Piratów!
Oberza?oby si? drug? cz???, a tu trzeba tyle czeka? :cry:
wiecznie narabany Jack Sparrow, to wieczna uczta dla oka
Caitriona to tak jak ja, te? uwielbiam Piratów!
Oberza?oby si? drug? cz???, a tu trzeba tyle czeka? :cry:
Oj, obejrza?o by si? ju?, obejrza?o. Ale co tam poczekam cierpliwie, bo moim zdaniem warto
Ostatnim razem mia?am fuksa i ogladne?am jakies 2 mies. przed polsk? premiera
no prosz?... i my?lisz Aine, ?e tym razem te? nas uprzedzisz?
Niestety nie. Nie wybieram sie w najblizszym czasie do stolycy
ja ostatnio stolic? to znam tylko z tele.... nie by?am tam ju? chyba ooooo to straszne ....z 14 lat...
Producenci filmu o ?yciu Michaela Hutchence'a próbuj? nak?oni? Johnny'ego Deppa, aby wcieli? si? w posta? legendarnego wokalisty INXS.
Prace nad projektem rozwijaj? si? bardzo szybko i wiadomo ju?, ?e wi?kszo?? zdj?? powstanie w rodzinnym kraju nie?yj?cego muzyka – Australii. Oprócz Deppa filmowcy chcieliby, aby w obsadzie znale?li si? równie? Eric Bana, Sienna Miller, Naomi Watts i Rachel Griffiths. Roboczy tytu? filmu "Slide Away" nawi?zuje do duetu, który Hutchence wykona? kiedy? z wokalist? grupy U2, Bono, donosi strona Moviehole.net.
Wbrew niedawnym sugestiom prasy, producenci zapewniaj?, ?e rodzina Hutchence'a w pe?ni aprobuje ich projekt i udziela im wszelkiej pomocy. Re?yser Nick Egan, który nakr?ci? cz??? najpopularniejszych teledysków INXS, pracuje nad projektem filmu wspólnie z bratem Hutchence'a, Rhettem.
http://film.onet.pl/0,0,1312471,wiadomosci.html
O kurcze, to móg?by by? ca?kiem ciekawy film. Z dobr? muzyk?.
Caitriono widzia?a? film Z piek?a rodem From Hell (2001)
http://www.filmweb.pl/Film?id=5742
Ja nawet nie wiedzia?am o nim :cry:
Widzia?am, widzia?am. Depp jak zwykle orginalny i niesamowity. Cho? sam film jest nieco momentami, powiedzmy, mocny to i tak mi si? bardzo podoba.
Po Waszych zachwytach chyba sobie dzi? wieczorem zrobi? seans z "Marzycielem".
ps. najbardziej go lubi? z "Czekolady".
m.
Roux w "Czekoladzie" jest taki ciep?y i spokojny. I to jego wieczne: "To nie jest moja ulubiona". Ale jest tam go niewiele...
Za to w "Marzycielu" Depp znowu pokazuje klas?. I tak cudownie mówi, z takim fajnym akcentem (o ile si? niemyl? Barrie by? Szkotem). Polecam ten film.
Widzia?am, widzia?am. Depp jak zwykle orginalny i niesamowity. Cho? sam film jest nieco momentami, powiedzmy, mocny to i tak mi si? bardzo podoba.
Jak ja mog?am o nim nie wiedzie??
Musz? zaraz co? z tym zrobi?!
Moja droga, mail mój jest podany
A ja widzia?am "Z piek?a rodem" z ws?oskim dubbingiem. Troche mi tutaj brakowa?o oryginalnych g?osów, ale film trzyma w napi?ciu
Jak ja mog?am o nim nie wiedzie??
Musz? zaraz co? z tym zrobi?!![]()
Scena z tym poca?unkiem by?a taka ?e a? dreszcze przechodzi?y.
Chcia?abym, aby mnie tak ca?owano.
Te? mi si? ta scena podoba?a, choc sam film nie jest do ko?ca udany. To ekranizacja komiksu i nie do ko?ca wysz?a.
Komiksu nie czyta?am, wi?c nie ma porównania.
Film jako taki podoba? mi si?. I to nawet bardzo. Trzyma? do ko?ca niemal w napi?ciu. Ch?tnie bym go obejrza?a jeszcze raz, bo nie jestem pewna czy dobrze wszystkie niuanse zrozumia?am
Mnie si? te? podoba?. Chyba to rozwi?zanie zagadki nie do ko?ca mi odpowiada?o. W zesz?e wakacje czyta?am ksi??k? o zbrodniach Kuby Rozpruwacza. Mia?am potem koszmary. W ksi??ce zamieszczono zdj?cia ofiar. By?y rozmyte, ale tym bardziej przera?aj?ce. Poza tym autorka opisywa?a ówczesne warunkiw szpitalach i sposoby pracy policji. Swoja drog? nic dziwnego, z? go wtedy nie z?apali. dzisiaj by si? nie wywin??.
From Hell bardzo mi si? podoba?.
A teraz obejrza?am sobie "Sekretne okno" - jejku, ?wietny film. Depp w nim jest taki pocieszny. Bardzo fajny. Polecam.
Admete a co to za ksi??ka by?a? Z Twojego opisu wynika, ?e w sumie mimo makabryczno?ci wynika, ?e warto przeczyta?.
Paticia Cornwell - Kuba Rozpruwacz - portret zabójcy, wydane przez Prószy?skiego.
http://www.gigant.pl/index.asp?sid=oemb … pdqa||sid=
Ona ma tam oczywi?cie pewn? teori? na temat to?samo?ci Rozpruwacza, ale to mniejsza. ?wietnie jest opisane t?o obyczajowe. Przera?aj?ce s? opisy ?mierci poszczególnych kobiet i takie stare zamazane zdj?cia. Procedury policyjne te? by?y okropne - na przyk?ad w ówczesnych kostnicach ( a by?y to cz?sto jakie? szopy ) cia?a zmar?ych zawieszano na ?cianie, na hakach, ?eby si? je lepiej ogl?da?o. Makabryczne s? te? informacje o funkcjonowaniu XIX wiecznych szpitali. To ja juz wol? ?y? w obecnych czasach.
Teraz czytam o dawnych podró?niczkach - XVII i XIX wiek - Krynolin? zostaw w Kairze - autorka Barbara Hodgson, wydawnictwo ksi??kowe Twój styl. My?l?, ?e je?li kto? jest zainteresowany sytuacj? kobieyt i dawnymi obyczajami, to warto te? przeczyta? "Kuzrtyzany" Katie Hickman - jest tam te? o czasach Austen.
http://www.amber.sm.pl/ksiazka.php?indeks=007391