Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-03-25 21:25:23

GosiaJ
Użytkownik

A jakie kobiety...?

Sporo rozmawiamy o ró?nych wspania?ych m??czyznach :-) To mo?e w?tek o paniach? Które spo?ród aktorek (i nie tylko) najbardziej Wam si? podobaj?? Jestem ca?kowicie heteroseksualna ;-) ale s? panie, które s? "boskimi dzie?ami sztuki" i si? nimi zachwycam - jak np. Angelina Jolie czy Rachel Weisz ostatnio.

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#2 2006-03-25 21:44:09

Ania
Użytkownik

Re: A jakie kobiety...?

Zwykle sie z Tob? zgadzam w ca?ej rozci?g?o?ci, Gosiu, ale "boska" Angelina nie podoba mi si? ani troch?. Jej wielkie, zmys?owe usta s? dla mnie zbyt wyuzdane, a jej samej po prostu nie lubi?. Uwielbiam natomiast Meg Ryan, cho? wiem, ze nie jest wybitna aktork?. Prawdziwie pi?kn? kobiet? natomiast jest wed?ug mnie np. Charlize Theron - wiotka, delikatna, eteryczna.

#3 2006-03-25 21:45:24

Diana
Użytkownik

Rachel Weisz- jak najbardziej.
Keira K.- polubi?am j? ju? du?o wcze?niej.
Michelle Pfeiffer- pi?ka i utalentowana.
Je?li chodzi tak?e o aktorstwo, to nasza Krystyna Janda- uwielbiam j? w komediach, jest genialna.

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#4 2006-03-25 21:55:03

Bonduelle
Użytkownik

Ja bardzo du?? sympati? darz? Natalie Portman. A poza tym uwa?am, ?e jest naprawd? ?liczna.

#5 2006-03-25 21:57:58

Ania
Użytkownik

Rachel Weisz- jak najbardziej.
Michelle Pfeiffer- pi?ka i utalentowana.

Ta pierwsza - urocza z tym zaokr?glonym brzuszkiem w czarnej, prostej kreacji podczas rozdania Oskarów. A o drugiej zapomnialabym, a przecie? lubi? j? w ka?dej roli, za to tylko, ze pojawia sie na ekranie. Nawet je?li jest to taka glupiutka rólka jak w Grace2 lol

#6 2006-03-25 22:06:46

Diana
Użytkownik

Michelle kojarzy mi si? przede wszystkim z filmem "Co kryje prawda", który jest jednym z moich ulubionych dzie?. Dr?a?am na ca?ym ciele podczas ogl?dania go po raz pierwszy w kinie. Normalnie prze?y?am katharsis! 8O

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#7 2006-03-25 22:11:19

Alison
Użytkownik

Ja te? bardzo lubi? Meg Ryan. Jest po prostu bardzo sympatyczna i lubi? popatrze? na t? mieszank? ?obuziaka i eterycznej niewiasty. Janda jest klas? sam? w sobie. podziwiam j? za wszechstronno?? i t? jej niespo?yt? energi?. Kiedy? powiedzia?a w wywiadzie, ?e jakby by?a rolnikiem to by zaora?a ca?? Polsk?, kiedy? te? tak mia?am, ale mi przesz?o, a jej nie, mimo, ?e jest ode mnie troch? starsza i tego jej diabelnie zazdroszcz?.
Natalie Portman jest dla mnie istot? nie z tej ziemi, ?liczna, nietuzinkowa, m?dra. Par? dni temu wygrzeba?am w supermarketowym koszu film z ni? "Gdzie serce twoje", gra tam dziewczyn?, która mieszka?a w supermarkecie i nieomal urodzi?a tam dziecko. Widzia?am ten film 2 razy, nigdy nie od pocz?tku, zawsze o jakich? niechrze?cia?skich porach przedzarannych, a teraz nareszcie go mam. Nareszcie, bo jest pi?kny.
Angeliny Jolie - NIE TRAWI?. Nie mog? na ni? patrze?. Wyglada jakby j? pszczo?y dopad?y i wpi?y si? ca?ym rojem w jej s?odkie usta. :x
Bardzo lubi? te? Michelle Pfeiffer, szczególnie w filmie 1000 akrów i Frankie i Johny z Alem Pacino. Emm? Thompson uwielbiam za aktorstwo, za to samo Kate Winslet i Meryl Streep (która potrafi zagra? wszystko, chyba nawet czajnik elektryczny). Szcz?ka mi opada zawsze na widok Marylin Monroe, Audrey Hepburn i Katherine Hapburn, która by?aby wymarzon? Lizzy i nie wiem czemu nie zagra?a w tamtej z 1940 roku ekranizacji Dumy.
No i tak bez ko?ca...Acha i Diane Keaton of course ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#8 2006-03-25 22:13:22

Ania
Użytkownik

Tego nie widzialam, ale dzi?ki niej chyba wol? Niebezpieczne zwi?zki niz Valmonta pomimo udzia?u boskiego Colina

#9 2006-03-25 22:13:33

GosiaJ
Użytkownik

Aniu, nie mam Ci tego za z?e, ?e nie podoba Ci si? Angelina - gdybym by?a Bradem Pittem, to mo?e bym si? obrazi?a :-)
Natalie Portman te? jest zjawiskowa - uwielbiam j? od czasów "Leona".

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

#10 2006-03-25 22:30:20

Ania
Użytkownik

W poprzednim po?cie odpowiadalam Dianie do Co kryje prawda. A o Bradzie Picie odk?d zwi?za? si? z Jolie zmieni?am zdanie, bo nie mog? podziwia? faceta, który polecia? na tak? "seksbomb?". Moze Jennifer nie jest szczytem laski, ale uchodzili za cudowna par?. Panie z rodu Hepburn to oczywi?cie ekstraklasa, ale wol? trzpiotowato?? Vivien Lee, szczególnie z Przemin??o z wiatrem. Czy Maryl Strep potrafi zagra? czajnik nie wiem, ale pewnie gdyby to zrobi?a, dosta?aby za t? rol? Oskara. Chyl? nisko czo?a przed ni? m.in za rol? w Wyborze Zofii (to majstersztyk). Natalie Portman - ?liczna. Dzi?ki niej polubi?am nowe Gwiezdne wojny, co bez Harrisona wydawa?o mi si? najpierw niemo?liwe

#11 2006-03-25 22:33:05

Bonduelle
Użytkownik

Ja nowe Gwiezdne Wojny lubi? g?ównie za Obi-wana :twisted:

A "Gdzie serce twoje" jest faktycznie dobrym filmem.

#12 2006-03-25 22:34:07

Ania
Użytkownik

Acha i Diane Keaton of course ;-)

Ogl?da?a? "Lepiej pó?no ni? pó?niej"? Jest tam rewelacyjna!!!

#13 2006-03-25 22:37:40

Alison
Użytkownik

By?a tam przes?odka!!! Szczególnie w scenie kiedy rycz?c niemo?ebnie pisa?a now? sztuk? :-)
Ale na zawsze utkwi?a mi w pami?ci w filmie "Reds" - Czerwoni, gdzie gra?a z Warrenem Beatty. By?a tam niesamowita, a scena kiedy on umiera w szpitalu a ona wraca do niego z kubkiem wody zawsze rozdziera mi serce :cry: :cry: :cry:

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#14 2006-03-25 22:45:19

Alison
Użytkownik

I wiecie, jeszcze przysz?o mi do g?owy, ?e ja w?a?ciwie uwielbiam Cher, w roli aktorki. Nie moge patrze? na to co ona robi ze soba na scenie jako piosenkarka, cho? g?os ma ciekawy, ale w filmach, których ja widzia?am by?a zawsze mocno poruszj?ca. Np. "W ?wietle ksi??yca" z Nicholasem Cage'em czy w "Masce", gdzie gra?a mam?-hippisk? ch?opca chorego na ...nie pamietam nazwy choroby, mia? ogromn?, zniekszta?con? czaszk?.
Bardzo mnie ten film wzrusza.
Przepadam te? za Sally Field, a jej rola w Stalowych magnoliach - super! I oczywi?cie jestem tez wielk? fank? Julli Roberts - jako Erin Brokovich i jeszcze w takim filmie gdzie gra?a opiekunke faceta chorego na bia?aczk?, w którym sie zakocha?a z wzajemno?ci?. Ale na nim rycza?am. W?a?ciwie powinnam go wcisn?? do wykazu pt. "Wyciskacze ?ez". Pe?no by?o w tym filmie obrazów Klimta...

#15 2006-03-25 22:47:07

Kaziuta
Użytkownik

Cenie bardzo Barbr? Streisand za wszechstronno??. Uwielbiam jak ?piewa i tylko szoda, ?e tak rzadko wydaje p?yty.
No i oczywi?cie ponad wszystko Audrey Hepburn.

#16 2006-03-25 22:55:01

Bonduelle
Użytkownik

A ja lubi? patrze? na Marylin Monroe, mimo ?e aktorka z niej raczej ?rednia wink

#17 2006-03-25 23:06:53

Caitriona
Użytkownik

Moim zdaniem pi?kn? aktork? jest Monica Bellucci. Za niesamowite i niepowtarzalne uwarzam Maggie Smith, Cate Blanchett i Susan Sarandon.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#18 2006-03-25 23:09:47

Alison
Użytkownik

A ja lubi? patrze? na Marylin Monroe, mimo ?e aktorka z niej raczej ?rednia wink

Bo najcz??ciej dostawa?a g?upawe role, ale w "Sk?óconych z ?yciem" by?a ?wietna.
Ojej zosta?am Gwiazd? nad gwiazdami! Chyba zapraszam Was na wirtualn? imprez?!!!! big_smile

#19 2006-03-25 23:13:52

Bonduelle
Użytkownik

Ja dzi? zosta?am ledwo gwiazd? pierwszej wielko?ci wink Gratuluj?!

Co do MM - by?a fascynuj?c? osob?, i do tego naprawd? pi?kn?.

#20 2006-03-25 23:15:03

Ania
Użytkownik

Ba?ka jest super Kaziuto - w kazdej roli, cho? najbardziej lubi? ja za Mi?o?? ma dwie twarze. W ogóle uwielbiam ten film. J. Bridges i ona - bajer! Ksi??? przyp?ywów oczywi?cie te?, ale to ca?kiem inna beczka.
Natomiast choroba, na któr? chorowa? syn Cher w Masce nazywa si? bodaj?e s?oniowcica, a film ostatnio wa?kowa?o Ale kino! Ja uwielbiam w nim (Jak zreszt? i w innych filmach) Sama Elliota w roli partnera Cher.
A co powiecie o Nicol Kidman. Naprawd? ja podziwiam za si??, a jednocze?nie i klas?. Zamiana na Penelopci?, która przy niej jest zupelnie szara i nieproporcjonalna stawia Tomcia w nie najlepszym ?wietle :twisted:

#21 2006-03-25 23:16:54

Caitriona
Użytkownik

Ba?ka jest super Kaziuto - w kazdej roli, cho? najbardziej lubi? ja za Mi?o?? ma dwie twarze. W ogóle uwielbiam ten film. J. Bridges i ona - bajer!

O tak, Aniu, przypomnia?a? mi o tym filmie. Jest naprawd? ?wietny.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#22 2006-03-25 23:19:47

Kaziuta
Użytkownik

Z tego filmu stosuj? w ?yciu "k?s doskona?y". Pami?tacie jak nabija?a na widelec wszystkiego po trochu co mia?a na talerzu nazywaj?c to w?a?nie k?sem doskona?ym. Robi? tak czasami.

#23 2006-03-25 23:22:34

Caitriona
Użytkownik

Hihi - mi te? si? zdarza, wszyscy ju? sko?czyli a ja sobi? komponuj? k?sy... wink

#24 2006-03-25 23:27:43

Kaziuta
Użytkownik

Cati by?am i jestem na czacie.
Przepraszam ?e nie na temat jestem w tym w?tku.

#25 2006-03-25 23:27:48

Margarett
Użytkownik

Wr?cz ubóstwiam Nicole Kidman...Keire polubi?am po obejrzeniu filmiu "Bunkier", nie wiem, czy kto? widzia?. Ceni? bardzo Meryl Streep, mia?a kilka fantastycznych prób. a tak naprawde istnieje bardzo du?o aktorek, które cenie , ale jako? ?adna na my?l mi nie przychodzi

Marzenia prze?ywane pod wp?ywem chwili trac? ca?y urok przy ich roztrz?saniu

Stopka forum