Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Żywot Briana - zawsze mnie zastanawialo jak w takich parodiach można zachaczyć o prawdziwą historię
"Ja Cię kocham a Ty śpisz" ktoś wspominał?
I jeszcze "Zapomnij o Paryżu". W ogóle w komediach romantycznych bardzo lubię postacie drugoplanowe, wspomniany już Spike z Notting Hill - genialny! W "Masz wiadomość" ta zwariowana rodzinka Hanksa po rozwodach Za "Pretty woman" nie przepadam a Hectora Elizondo uwielbiam.
Miss agent i Przystanek Alaska - ciÄ…gle przepychanki Joela i Meg dodajÄ… pikanterii
. Spadam z krzesła za każdym razem kiedy myli majonez z jogurtem, chodzi po domu w piance i masce do nurkowania, a już kiedy pręży się przed lustrem w szarych gaciuszkach wygłaszjąc słynne "girls love grrreys" to ja jestem gotowa.
Jak chodzi w piance to pikuÅ› - ale jak uzasadnia dlaczego? przyczyny sÄ… dwie
A jak Hugh przychodzi jako wysłannik "Konia i psa"........ :mrgreen:
Kocham te komediÄ™
i bardzo lubiÄ™ "bridget" (1)
Chciałabym dorzucić Lepiej być nie może i Lepiej późno niż później. Obejrzałam ostatnio oba filmy i uśmiałam sie do łez. Nicolson to jednak kawał aktora, a w obu tych komediach daje taki popis, że niemal spadałam pod fotel. Nie bez znaczenia jest też to, że partnerują mu Helen Hant w pierwszej i Diane Kaeton w drugiej. W sumie bite dwie godziny swietnej zabawy - POLECAM!
A ja uwielbiam "Co ludzie powiedzą", nie do pobicia są teksty Hiacynty, Stokroty i Powolniaka - nic więcej do szczęścia mi nie trzeba
"Rezydencja Bukietów. Przy telefonie pani domu..." Uwielbiam to.
"To moja siostra Violetta, ta co ma wille, mercedesa i kucyka"
A ja uwielbiam "Co ludzie powiedzą", nie do pobicia są teksty Hiacynty, Stokroty i Powolniaka - nic więcej do szczęścia mi nie trzeba
Boska Hiacynta. I te jej siostry, szczególnie Róża. I tatuś. Piękna rodzinka, nie ma co.
Monika - nowy avatarek. Z fajnÄ… scenÄ…. Bardzo mi siÄ™ podoba!
Rzeczywiście " co ludzie powiedzą " jest nie do pobicia Ja lubie też " Masz wiadomość "
Rozbawił mnie ostatnio film "Schmitt". Jack Nickolson niemal na haju- to warto było zobaczyć!
z romantycznych ( jesli mozna to tak nazwac) rzeczpospolita babska a z nieromantycznych "człowiek z m3" depresja ganstera i nawrót..... a no i jeszcze 4 wesela (najbardziej lubię sceny jak jasiu fasola( bo jesli dobrze pomietam to byl jasiu)udziela ślubu
najbardziej lubię sceny jak jasiu fasola( bo jesli dobrze pomietam to byl jasiu)udziela ślubu
Ta scena była rewelacyjnie opisana w książce. Po prostu się zapowietrzałam. A tata jak usłyszał że się tak śmieję zamówił się w kolejce i aż tupał nogami. Potem wujek, ciocia, mama brat...
Ja bardzo lubię mowę z pogrzebu (zawsze zapominam nazwiska cytowanego wówczas poety) - piękny wiersz, piękna scena. Mówcie co chcecie - angielskie komedie romantyczne mają w sobie ten specyficzny, niepowtarzalny klimat, jakiego nie ma w hollewoodzkich...
ostatnio oglądałam ostatni sezon serialu "Seks w wielkim mieście"
polecam
i się pośmiałam
i się powzruszałam
na chandrÄ™ bardzo dobre
Coz ja na to poradze, ze "4 Wesela" mi nie leza ...
No to, jak mówić że zachwyca, skoro nie zachwyca. :? De gustibus non disputantum est... Mam jednak nadzieję, ze inne angielskie komedie lubisz
Inne tak, ale humor "4 Wesel..." to nie to, jak dla mnie ....
Lubie Fawlty Towers.
To Monty Python? Nie znam tego tytułu. Jakie ma polskie tłumaczenie?
Niestety, nie znam angielskiego :oops:
Hotel Zacisze z Johnem Cleese (czyli Monty Pythonem)
http://www.fawltysite.net/
Znów się nie dogadałyśmy. Mnie chodziło o filmy grupy Monty Pythona (Żywot Bryana, Sens życia, MP i Święty Graal itp.) A Cleese, jako aktora widziałam w wielu innych produkcjach i poza tym, ze jest jednym z MP nigdy nie kojarzyły mi sie te filmy z całą grupą
Tych filmow nie widzialam.
A mi Monty Phyton po prostu kojarzy sie z Johnem Cleesem.
Pamietam ministerstwo glupich krokow, nie wiem czy kojarzysz...