Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
?ywot Briana - zawsze mnie zastanawialo jak w takich parodiach mo?na zachaczy? o prawdziw? histori?
"Ja Ci? kocham a Ty ?pisz" kto? wspomina??
I jeszcze "Zapomnij o Pary?u". W ogóle w komediach romantycznych bardzo lubi? postacie drugoplanowe, wspomniany ju? Spike z Notting Hill - genialny! W "Masz wiadomo??" ta zwariowana rodzinka Hanksa po rozwodach Za "Pretty woman" nie przepadam a Hectora Elizondo uwielbiam.
Miss agent i Przystanek Alaska - ci?gle przepychanki Joela i Meg dodaj? pikanterii
. Spadam z krzes?a za ka?dym razem kiedy myli majonez z jogurtem, chodzi po domu w piance i masce do nurkowania, a ju? kiedy pr??y si? przed lustrem w szarych gaciuszkach wyg?aszj?c s?ynne "girls love grrreys" to ja jestem gotowa.
Jak chodzi w piance to piku? - ale jak uzasadnia dlaczego? przyczyny s? dwie
A jak Hugh przychodzi jako wys?annik "Konia i psa"........ :mrgreen:
Kocham te komedi?
i bardzo lubi? "bridget" (1)
Chcia?abym dorzuci? Lepiej by? nie mo?e i Lepiej pó?no ni? pó?niej. Obejrza?am ostatnio oba filmy i u?mia?am sie do ?ez. Nicolson to jednak kawa? aktora, a w obu tych komediach daje taki popis, ?e niemal spada?am pod fotel. Nie bez znaczenia jest te? to, ?e partneruj? mu Helen Hant w pierwszej i Diane Kaeton w drugiej. W sumie bite dwie godziny swietnej zabawy - POLECAM!
A ja uwielbiam "Co ludzie powiedz?", nie do pobicia s? teksty Hiacynty, Stokroty i Powolniaka - nic wi?cej do szcz??cia mi nie trzeba
"Rezydencja Bukietów. Przy telefonie pani domu..." Uwielbiam to.
"To moja siostra Violetta, ta co ma wille, mercedesa i kucyka"
A ja uwielbiam "Co ludzie powiedz?", nie do pobicia s? teksty Hiacynty, Stokroty i Powolniaka - nic wi?cej do szcz??cia mi nie trzeba
Boska Hiacynta. I te jej siostry, szczególnie Ró?a. I tatu?. Pi?kna rodzinka, nie ma co.
Monika - nowy avatarek. Z fajn? scen?. Bardzo mi si? podoba!
Rzeczywi?cie " co ludzie powiedz? " jest nie do pobicia Ja lubie te? " Masz wiadomo?? "
Rozbawi? mnie ostatnio film "Schmitt". Jack Nickolson niemal na haju- to warto by?o zobaczy?!
z romantycznych ( jesli mozna to tak nazwac) rzeczpospolita babska a z nieromantycznych "cz?owiek z m3" depresja ganstera i nawrót..... a no i jeszcze 4 wesela (najbardziej lubi? sceny jak jasiu fasola( bo jesli dobrze pomietam to byl jasiu)udziela ?lubu
najbardziej lubi? sceny jak jasiu fasola( bo jesli dobrze pomietam to byl jasiu)udziela ?lubu
![]()
![]()
Ta scena by?a rewelacyjnie opisana w ksi??ce. Po prostu si? zapowietrza?am. A tata jak us?ysza? ?e si? tak ?miej? zamówi? si? w kolejce i a? tupa? nogami. Potem wujek, ciocia, mama brat...
Ja bardzo lubi? mow? z pogrzebu (zawsze zapominam nazwiska cytowanego wówczas poety) - pi?kny wiersz, pi?kna scena. Mówcie co chcecie - angielskie komedie romantyczne maj? w sobie ten specyficzny, niepowtarzalny klimat, jakiego nie ma w hollewoodzkich...
ostatnio ogl?da?am ostatni sezon serialu "Seks w wielkim mie?cie"
polecam
i si? po?mia?am
i si? powzrusza?am
na chandr? bardzo dobre
Coz ja na to poradze, ze "4 Wesela" mi nie leza ...
No to, jak mówi? ?e zachwyca, skoro nie zachwyca. :? De gustibus non disputantum est... Mam jednak nadziej?, ze inne angielskie komedie lubisz
Inne tak, ale humor "4 Wesel..." to nie to, jak dla mnie ....
Lubie Fawlty Towers.
To Monty Python? Nie znam tego tytu?u. Jakie ma polskie t?umaczenie?
Niestety, nie znam angielskiego :oops:
Hotel Zacisze z Johnem Cleese (czyli Monty Pythonem)
http://www.fawltysite.net/
Znów si? nie dogada?y?my. Mnie chodzi?o o filmy grupy Monty Pythona (?ywot Bryana, Sens ?ycia, MP i ?wi?ty Graal itp.) A Cleese, jako aktora widzia?am w wielu innych produkcjach i poza tym, ze jest jednym z MP nigdy nie kojarzy?y mi sie te filmy z ca?? grup?
Tych filmow nie widzialam.
A mi Monty Phyton po prostu kojarzy sie z Johnem Cleesem.
Pamietam ministerstwo glupich krokow, nie wiem czy kojarzysz...