Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Jego obrazow nie wieszalabym na scianie, bo mozna depresji dostac, ale to fascynujace malarstwo.
Ja bym chyba nie dosta?a depresji po ich obejrzeniu. S? niesamowite, na mnie wp?ywaj? w pozytyw. sposób, cho? nie znam zbyt wielu dzie? tego artysty.
Witold Pruszkowski - Wiosna
Ja nie mam swojego ulubionego obrazu, ale wasze s? niesamowite
Z Dalego najbardziej podoba mi si? taki ze statkiem. Wydawa?o mi si? ?e nosi tytu? Sheep, a? zauwa?am w?asn? pisownie
http://sophia.smith.edu/~egraf/dali1943.gif
Dla mnie Beksi?ski jest mroczny, ale pozwala wchodzi? mi w ?wiat, który jest dla mnie zwykle nieznany. jestem optymistk? i takie fascynacje ?mierci? s? mi na co dzie? obce. Tutaj mog? wej?? w klimat fantastyki, mistycyzmu i pesymizmu. Pozwala mi to si? zastanowi? filozofiucznie nad sob?, nad w?asnym ?yciem, zainteresowaniami, planami, zainteresowaniami z innej strony.
A potem si? otrz?sam i znowu jestem sob? .
Catri ta wiosna jest cudowna
Te? mi si? podoba
Wracaj?c do wiosny:
Arthur Hacker - Les Fleurs du Printemps
Gosiu ten pierwszy obraz jest niesamowity...wygl?da jak wej?cie do piek?a. Kurcz? te? bym co? wklei?a, ale có? nie mog?.
Migotko, ta babka z obrazu T. Axentowicza ma pi?kne oczy!
Gosiu ten pierwszy obraz jest niesamowity...wygl?da jak wej?cie do piek?a.
A to?
Gosia napisał:
A to?
Wej?cie do raju?Offline
Jego obrazy nie maja nazw, tylko daty. Kazdy moze je nazwac tak jak chce.
Widzialam je kiedys w oryginale, bylam na wystawie kilka lat temu w Muzeum Archidiecezji Warszawskiej (zdjae sie ze to mogl byc 1995 r.).
Robia niesamowite wrazenie.
Mam tez jego autograf na albumie, chyba sprzed 2 lat.
Usmiechal sie tak pogodnie, patrzac na mnie, a bylo to juz po smierci Tomasza.
Lubie tez ten:
A ten byl wlasnoscia Tomasza:
Mnie malarstwo Beksi?skiego zafascynowa?o w?a?nie na ?ywca.
Nie mogli mnie z muzeum wyci?gn?c. Nie wiem jak u Ciebie, ale malarstwo na ?ywo ma dla mnie du?o wi?kszy wymiar. Ja wtedy w jego malarstwie uton??am. inaczej nie umiem opisa? tego wra?enia.
Tak, niektore obrazy w ogole wciagaja i nie mowie tylko o tym artyscie.
I czasem jest dziwne zderzenie, gdy obraz ktory wydawal sie duzy jest w rzeczywistosci miniatura, lub odwrotnie.
ale Beksinski z tego co pamietam miniatur raczej nie malowal.
Frank Dicksee - La Belle Dame Sans Merci
Frank Dicksee - Romeo and Juliet
Chagall w Muzeum Narodowym w Krakowie
http://serwisy.gazeta.pl/kultura/1,3416 … 4-01-03-05
Marc Chagall (1887-1985) - Bella z bia?ym ko?nierzem (portret ?ony artysty), 1917.
Stanis?aw Wyspia?ski - Wie?e ko?cio?a Mariackiego
Wi?c tak w szczególe, DROGA U?YTKOWNICZKO , to nic a nic nie obcia?aj? - bo s? przechowywane gdzie indziej, serwer ich nie widzi, tylko linki które do nich zamieszczacie. A to tylko kawa?ek tekstu.
i jeszcze co? z klimatu mi?dzywojennego...
Tamara Lempicka
Gadaj?, ?e Tamara kiczowata - ja tam j? lubi?, szczególnie ten portret jej m??a i j? w bugatti. Trafi?y?cie w moje upodobania, zamieszczaj?c te jej obrazy :-)
Lempicka ma swój specyfioczny styl, jest niemo?liwa do pomylenia z kim innym.
Dla mnie w?a?nie tego typu obrazy s? prawdziw? sztuk?, a nie czarny kwadrat na bia?ym tle, albo obieranie ziemniaków.
pieknie Tamara L. przedstawia nago??. Bardzo mi si? podoba. Niby wszystko jest, ale takie troch? zaczarowane.