Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ja lubie konwalie, ale nie znosze perfum o tym zapachu. Perfumy konwaliowe, jasminowe i mocnokwiatowe przyprawiaja mnie o bol glowy niestety.
Ja te? nie cierpie perfum o kwiatowych nutach. Sama u?ywam tylko owocowych, ewentualnie na wieczór, co? z pi?mem, paczul? i wanili?, ale musz? mie? nastrój, bo to do?? ci??kie zapachy. Lubie takie gorzkawe zapachy cytrusowe - grapefruit z pomara?cz? i limonk?.
Natomiast od perfum konwaliowo-bzowych robi mi sie niedobrze. Natomiast w?chanie tych?e w naturze, mmmmm, pasjami - tak jak czeremch?, maciejk?, hiacynty czy gardenie.
Ja te? nie cierpie perfum o kwiatowych nutach. Sama u?ywam tylko owocowych, ewentualnie na wieczór, co? z pi?mem, paczul? i wanili?, ale musz? mie? nastrój, bo to do?? ci??kie zapachy. Lubie takie gorzkawe zapachy cytrusowe - grapefruit z pomara?cz? i limonk?.
Natomiast od perfum konwaliowo-bzowych robi mi sie niedobrze.
jak juz tak offtopicujemy ...
Ja na wieczor lubie cos cynamonowo-korzennego. A na co dzien rowniez lekkie, owocowe, chociaz i niektore nuty kwiatowe mi sie podobaja (Today, Gucci Rush itp. )
A ja niestety mam pewn? s?abo??
Perfumy musz? mie? tzn staram si? mie?
Ale nie lubi? , ?adnych ci??kich zapachów typu SAMSARA
Wszelkie nuty orientalne s? nie dla mnie
Lubi? perfumy o nucie owocowej - mam nawet swoje ulubione o nucie grapefruita i teraz z jeszcze trawy
Mo?e s? to zapachy na letni? por?, ale zim? te? przypominaj? mi o ciep?ym lecie
Jest mi wtedy przyjemniej
Dziewczyny mi?e, nie odzywam si? w tym w?tku, ale z przyjemno?ci? ogl?dam to, co tutaj wklejacie - to najbardziej wiosenny w?tek na forum! Uwielbiam tulipany, ró?e, konwalie. Mo?e si? komu? nara?? (mojej mamie bym si? narazi?a na pewno ;-)), ale wol? kwiaty ci?te ni? doniczkowe - mo?e dlatego, ?e s? takie kruche, a jednocze?nie doskona?e.
Uwielbiam perfumy... Ostatnio szczególnie Narciso Rodriguez For Her - kocham ten zapach, jest g??boki, z pomara?cz?, pi?mem, wanili?. Cudowny. Chocia? na co dzie? wol? lekkie w typie YR The Vert albo Kenzo Parfum D'Ete. Ok, ju? nie przed?u?am... ;-)
A ja kupuje perfumy nalewane. S? odrobine gorszej jakosci od oryginalow, ale za to na moja kieszen
A ja kupuje perfumy nalewane. S? odrobine gorszej jakosci od oryginalow, ale za to na moja kieszen
Z tymi nalewanymi to ró?nie bywa - mia?am takie, które by?y tylko mniej trwa?e, a poza tym bardzo podobne, mia?am takie, które po krótkim czasie zacz??y dos?ownie ?mierdzie? :-) A te perfumy, które posiadam, to prezenty. Wcale nie uwa?am, ?e trzeba makabrycznie du?o zap?aci?, by pi?knie pachnie?. Wody toaletowe w Yves Rocher, szczególnie w ró?nych promocjach, s? w bardzo przyzwoitych cenach :-)
A co do zdj?? - te bzy wklejone tutaj s? niesamowicie pi?kne, t?skni? za takimi, kiedy wreszcie zakwitn??
Ja akurat do nalewanych jeszcze sie specjalnie nie rozczarowalam, ale racja. Mozna kupic fajne perfumy, czy wody toaletowe za calkiem nieduze pieniadze. Szczegolnie ze w firmach typu Avon, Yves Rocher, Oriflame, mozna kupic w komplecie perfumowane mleczko do ciala o tej samej nucie zapachowej
A mnie z perfumami zdrzy?a sie ?mieszna cho? niemi?a historia
Bardzo podoba?y mi si? perfumy Eliabeth Arden S?oneczniki Sunflowers i kiedy ju? zosta?am szcz??liw? ich posiadaczk? i wypachniona zjawi?am si? w pracy nagle us?ysza?am kole?ank?
--...chyba zwymiotuj? , co tak smierdzi........
I tyle mia?am z tej przyjemno?ci
Ja gustuj? w lekkich kwiatowych zapachach. Za to nie toleruj? zupe?nie zapachów owocowych i pudrowych... Moja klasyka to Lancome - Miracle i Dior - J'a dore. Jednak ostatnio zakocha?am si? w Lanvin - Eclat d'aparge. Zapach cudny, ale nie mog? znale?? go w?ród perfum rozlewanych - orginalne s? wyj?tkowo drogie Ale zbli?aj? si? moje urodziny - mo?e dostan? w prezencie
Na co dzie? u?ywam wspomnianych ju? perfum Yves Rocher - Bez. I mam ca?y zestaw - perfumy, ?el pod prysznic i mleczko do cia?a. Kupione w ?wi?tecznej promocji
Ja podobnie jak ewa7 mam s?abo?c do perfum i wód toaletowych. Kupuj? je sama lub dostaj? w prezencie. Ostatnio uzale?ni?am si? od Truth Calvina Kleina. Poza tym Flower by Kenzo, Daring Isabella Rosellini. A tak to bodobaj? mi si? naprawd? ró?ne zapachy (cho? chyba najmniej cytrusowe). Na wieczór uwielbiam Gabriel? Sabatini albo Dolce Vita (Christian Dior).
ja z kolei uzale?ni?am si? od LIGHT BLUE Dolce & Gabbana..... podobaj? mi si? te? inne, ale ta minie obezw?adnia....
Blonde Versace (i ogolnie zapachy Versace), Gucci Rusch, mialam kiedys jeszcze cos Armaniego - mocne ale przepiekne (nie moglam sie doczytac nazwy glupia czcionka bylo napisane)
To ja polecam Pamplelun? ( grapefruit) i Herba Fresc? ( trawy) Guerlain'a
Jest te? Mentafolia z tej serii- cudnie pachnie
Bardzo lubie Gabriel? Sabatini, ale t? klasyczn? fioletow?.
Bardzo lubie Gabriel? Sabatini, ale t? klasyczn? fioletow?.
Zaraz po Truth CK jest to mój ulubiony zapach.
No to Truth powinnam chyba sprawdzic
Jest inne, l?ejsze - ale kto wie? Mo?e Ci si? spodoba
Z perfumami, to jakos tak dziwnie bywa, ?e pierwsze serie pachn? troch? inaczej (czyt. lepiej) ni? pó?niejsze. Przekona?a sie juz kilkakrotnie.
Pami?tam pierwsz? seri? Indian Summer Priscilli Presley, jak si? nimi wypachni?am, to gdzie nie wesz?am wszyscy sie jakos tak rozpromieniali, poci?gali nosami mówi?c - ojej co to tak cudnie pachnie, mandarynki kto? jad??
Potem kupowa?am to jeszcze 2 razy, ale nigdy juz tak samo nie pachnia?o, i zapach by? duzo mniej trwa?y. Teraz mam niebieskie Indian Summer, lubi? je, bo pachnie tak troche sportowo, ale to juz nie to co tamte wra?enia....
Mam od paru lat tak? ma?? buteleczke perfum kupionych u Fragonarda, w fabryce perfum w Gras, nazywa si? Eau Fantasque, ma ?liczny gorzkawy cierpki zapach i jest niesamowicie trwa?y, ale z rozpacz? stwierdzam, ?e nied?ugo mi si? sko?czy :cry: :cry: :cry:
Ja w tej samej fabryce nie by?am wstanie nic kupic. Wszystkie zapachy wymiesza?y mi si? w nosie
Wsz?dzie rozchodzi? si? zapach wody ró?anej
Ale pamietam przywioz?am sobie ( chyba je nawet dosta?am) kilka saszetek z chusteczkami nasaczonymi wod? ró?an? i dopiero w domu doceni?am ten zapach . Mia?am je w szafie bardzo d?ugo i to ci?gle pachnia?o
Ja nie potrafi? zdecydowa? si? na perfumy szybko i w pospiechu. Dojrzewam do kupna . Robi? podchody kilka razy w perfumerii i zawsze musi to by? tylko jeden zapach nigdy nie mieszam zapachów
Ja te? mam ma?? butleczk? perfum z Fragonarda, ale z Pary?a. Mam j? od ponad roku i bardzo oszcz?dzam. Zapach to "Etoile du sud". Jest cudowny i ju? p?aka? mi si? chce na my?l o tym, ?e mi si? sko?czy :cry:
Ja w tej samej fabryce nie by?am wstanie nic kupic. Wszystkie zapachy wymiesza?y mi si? w nosie
Wsz?dzie rozchodzi? si? zapach wody ró?anej
Ale pamietam przywioz?am sobie ( chyba je nawet dosta?am) kilka saszetek z chusteczkami nasaczonymi wod? ró?an? i dopiero w domu doceni?am ten zapach . Mia?am je w szafie bardzo d?ugo i to ci?gle pachnia?o
Ja nie potrafi? zdecydowa? si? na perfumy szybko i w pospiechu. Dojrzewam do kupna . Robi? podchody kilka razy w perfumerii i zawsze musi to by? tylko jeden zapach nigdy nie mieszam zapachów
Ja wytrzymuj? trzy, dalej przestaj? rozró?nia?. Nie mog?abym by? zapachowym kiperem? ;-)
i ?wie?ego siana
i maciejki letimi wieczorami.
Si??? wczesnym wieczorem na werandzie i wdycha? zapach ?wie?o zaparzonej herbaty, maciejki i sianka (u mnie zawsze le?y )
dla mnie osza?amiaj?cym jest zapach kwitn?cego rzepaku.... uwielbiam go.... tak po porannej rosie, kiedy s?oneczko zaczyna rozgrzewa? powietrze... boski
poza tym kwiaty... bez, konwalia, ró?e ogodowe... maciejka... wszystkie