Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Ja te? mam na stole tulipany.
A ja kompozycje wlasnej roboty
Ja te? mam na stole tulipany.
To tak jak ja Mo?e te s? podobne do Twoich?
Ja uwielbiam ?ó?te
Narya, Ty nie wiesz co Ty z moimi oczmi i sercem wyczyniasz!! Ja uwielbiam tulipany tak bardzo jak tylko mozna kocha? kwiaty :-)
Narya, Ty nie wiesz co Ty z moimi oczmi i sercem wyczyniasz!! Ja uwielbiam tulipany tak bardzo jak tylko mozna kocha? kwiaty :-)
Pami?tam - ju? kiedy? wspomina?a? A te specjalnie dla Ciebie
Ale? si? tu pi?knie zrobi?o!
Wprost "tulipanowa gor?czka"
Ja dodam dekoracj? sto?u.
Migotko jak pi?knie i ?wi?tecznie si? zrobi?o, zagl?daj tu cz??ciej!
Pami?tam - ju? kiedy? wspomina?a?A te specjalnie dla Ciebie
![]()
Dzi?kuj?! A sk?d Wy takie ?liczne zdj?cia wytrzaskujecie? Urzek?y mnie bardzo te ró?owe na granatowym tle. Z takich doniczkowych to ja uwiebiam ma?e, tzw. botaniczne tulipany Tarda - maj? ok. 20 cm wysoko?ci, s? s?oneczno ?ó?te z kremowymi nasadami p?atków i otwieraj? si? jak mniszki na ??ce do ka?dego s?onecznego promyka...
Dziewczynki bardziej zorientowane w kwestiach botanicz. chcia?abym spyta?, jak si? hoduje kie?ki broku?ów? Kupi?am takie jedne, ale niespecjalnie wiem, jak si? z nimi post?puje. :oops:
Dziewczynki bardziej zorientowane w kwestiach botanicz. chcia?abym spyta?, jak si? hoduje kie?ki broku?ów? Kupi?am takie jedne, ale niespecjalnie wiem, jak si? z nimi post?puje. :oops:
Broku?y to jeden z gatunków kapusty. Z hodowaniem kapusty raczej chyba nie ma problemów, cho? nie wiem czy udaje sie w doniczce, bo nigdy nie hodowa?am. Ale jak masz ogródek, to po prostu je wysad? w rz?dkach, a potem przepikuj jak podrosn?, zeby nie ros?y za g?sto i ... mniam, mniam ;-)
Alison, toi kalafior tez bedzie odmiana kapusty? Ja sie na tym nie znam i zainteresowa?o mnie.
Alison, toi kalafior tez bedzie odmiana kapusty? Ja sie na tym nie znam i zainteresowa?o mnie.
Jak najbardziej! Kalafior, broku?y, rzepa, rzepak, kalarepa, brukselka, jarmu? i gorczyca (ta od musztardy) to wszystko s? gatunki tego samego rodzaju Brassica czyli po polskiemu kapusta. To, ?e i te wszystkie odmiany czerwona, w?oska, peki?ska itd. to tez kapusty, to oczywiscie oczywiste ;-)
...A sk?d Wy takie ?liczne zdj?cia wytrzaskujecie? Urzek?y mnie bardzo te ró?owe na granatowym tle...
Ja w googlach zaznaczam grafika i wybieram naj?adniejsze
pij? z Wami ?wi?teczn? kaw? Fili?anka ma ju? 20 lat, jest troch? w stylu tej strony:
http://foto.onet.pl/upload/33/79/_593762_n.jpg
pozdrawiam
monika
Mi?o Nam Moniczko
Nie ma to jak kawa w dobrym towarzystwie
Ja bym te? chcia?a sobie zrobi? taki zakup.
A dzisiaj rano zbi?am nast?pny talerz z mojej zastawy buuu :cry:
Za du?o tego zmywania :?
Migotko, ?liczny ten kredens i zastawa, pi?kna 8O
Zbaczaj?c na temat kwiatów, to moimi ulubionymi od lat s? konwalie.
Pami?tam ogród mojej prababci, gdzie ros?y ca?e ich tony, dla mnie s? najpi?kniejsze, najbardziej urocze i delikatne
wklejam moje ukochane niezapominajki:
http://foto.onet.pl/upload/62/35/_18052.jpg
pozdrawiam Was ciep?o,
m.
Zbaczaj?c na temat kwiatów, to moimi ulubionymi od lat s? konwalie (...) dla mnie s? najpi?kniejsze, najbardziej urocze i delikatne
Moniko zgadzam si? z Tob? w pe?ni. Kocham konwalie. Pami?tam z dzieci?stwa, ze moja ukochana babcia nimi zawsze pachnia?a, a teraz mam ma?a dzia?eczk?, na której sobie rosn? konwalie w niesko?czonych (niemal?e) ilo?ciach. Szalej? równie? za frezjami.
Ja lubie konwalie, ale nie znosze perfum o tym zapachu. Perfumy konwaliowe, jasminowe i mocnokwiatowe przyprawiaja mnie o bol glowy niestety.
O tak, bratki ja te? kocham
Uwielbiam bukiety z le?nych kwiatków, mog?abym zawsze tylko takie dostawa?, zamiast bukietu ró?
ja bardzo lubie fio?ki i bratki
Czy mog? si? tradycyjnie wtr?ci? by doda?, ?e bratki to te? fio?ki ;-)
Czy mog? si? tradycyjnie wtr?ci? by doda?, ?e bratki to te? fio?ki ;-)
Jak dla mnie bardzo mozesz
Z wiosennych kwiatów uwielbiam te? krokusy
Natomiast bez kocham przede wszystkim za jego zapach. Mam perfumy o tym zapachu - cude?ko