Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Ja też mam na stole tulipany.
A ja kompozycje wlasnej roboty
Ja też mam na stole tulipany.
To tak jak ja Może te są podobne do Twoich?
Ja uwielbiam żółte
Narya, Ty nie wiesz co Ty z moimi oczmi i sercem wyczyniasz!! Ja uwielbiam tulipany tak bardzo jak tylko mozna kochać kwiaty :-)
Narya, Ty nie wiesz co Ty z moimi oczmi i sercem wyczyniasz!! Ja uwielbiam tulipany tak bardzo jak tylko mozna kochać kwiaty :-)
Pamiętam - już kiedyś wspominałaś A te specjalnie dla Ciebie
Ależ się tu pięknie zrobiło!
Wprost "tulipanowa gorÄ…czka"
Ja dodam dekorację stołu.
Migotko jak pięknie i świątecznie się zrobiło, zaglądaj tu częściej!
Pamiętam - już kiedyś wspominałaśA te specjalnie dla Ciebie
![]()
Dziękuję! A skąd Wy takie śliczne zdjęcia wytrzaskujecie? Urzekły mnie bardzo te różowe na granatowym tle. Z takich doniczkowych to ja uwiebiam małe, tzw. botaniczne tulipany Tarda - mają ok. 20 cm wysokości, są słoneczno żółte z kremowymi nasadami płatków i otwierają się jak mniszki na łące do każdego słonecznego promyka...
Dziewczynki bardziej zorientowane w kwestiach botanicz. chciałabym spytać, jak się hoduje kiełki brokułów? Kupiłam takie jedne, ale niespecjalnie wiem, jak się z nimi postępuje. :oops:
Dziewczynki bardziej zorientowane w kwestiach botanicz. chciałabym spytać, jak się hoduje kiełki brokułów? Kupiłam takie jedne, ale niespecjalnie wiem, jak się z nimi postępuje. :oops:
Brokuły to jeden z gatunków kapusty. Z hodowaniem kapusty raczej chyba nie ma problemów, choć nie wiem czy udaje sie w doniczce, bo nigdy nie hodowałam. Ale jak masz ogródek, to po prostu je wysadź w rządkach, a potem przepikuj jak podrosną, zeby nie rosły za gęsto i ... mniam, mniam ;-)
Alison, toi kalafior tez bedzie odmiana kapusty? Ja sie na tym nie znam i zainteresowało mnie.
Alison, toi kalafior tez bedzie odmiana kapusty? Ja sie na tym nie znam i zainteresowało mnie.
Jak najbardziej! Kalafior, brokuły, rzepa, rzepak, kalarepa, brukselka, jarmuż i gorczyca (ta od musztardy) to wszystko są gatunki tego samego rodzaju Brassica czyli po polskiemu kapusta. To, że i te wszystkie odmiany czerwona, włoska, pekińska itd. to tez kapusty, to oczywiscie oczywiste ;-)
...A skąd Wy takie śliczne zdjęcia wytrzaskujecie? Urzekły mnie bardzo te różowe na granatowym tle...
Ja w googlach zaznaczam grafika i wybieram najładniejsze
piję z Wami świąteczną kawę Filiżanka ma już 20 lat, jest trochę w stylu tej strony:
http://foto.onet.pl/upload/33/79/_593762_n.jpg
pozdrawiam
monika
Miło Nam Moniczko
Nie ma to jak kawa w dobrym towarzystwie
Ja bym też chciała sobie zrobić taki zakup.
A dzisiaj rano zbiłam następny talerz z mojej zastawy buuu :cry:
Za dużo tego zmywania :?
Migotko, śliczny ten kredens i zastawa, piękna 8O
Zbaczając na temat kwiatów, to moimi ulubionymi od lat są konwalie.
Pamiętam ogród mojej prababci, gdzie rosły całe ich tony, dla mnie są najpiękniejsze, najbardziej urocze i delikatne
wklejam moje ukochane niezapominajki:
http://foto.onet.pl/upload/62/35/_18052.jpg
pozdrawiam Was ciepło,
m.
Zbaczając na temat kwiatów, to moimi ulubionymi od lat są konwalie (...) dla mnie są najpiękniejsze, najbardziej urocze i delikatne
Moniko zgadzam się z Tobą w pełni. Kocham konwalie. Pamiętam z dzieciństwa, ze moja ukochana babcia nimi zawsze pachniała, a teraz mam mała działeczkę, na której sobie rosną konwalie w nieskończonych (niemalże) ilościach. Szaleję również za frezjami.
Ja lubie konwalie, ale nie znosze perfum o tym zapachu. Perfumy konwaliowe, jasminowe i mocnokwiatowe przyprawiaja mnie o bol glowy niestety.
O tak, bratki ja też kocham
Uwielbiam bukiety z leśnych kwiatków, mogłabym zawsze tylko takie dostawać, zamiast bukietu róż
ja bardzo lubie fiołki i bratki
Czy mogę się tradycyjnie wtrącić by dodać, że bratki to też fiołki ;-)
Czy mogę się tradycyjnie wtrącić by dodać, że bratki to też fiołki ;-)
Jak dla mnie bardzo mozesz
Z wiosennych kwiatów uwielbiam też krokusy
Natomiast bez kocham przede wszystkim za jego zapach. Mam perfumy o tym zapachu - cudeńko