Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Proponuj? za?o?y? dzia? Film. Kino cieszy si? du?ym zainteresowaniem w?ród nas, a tematu pl?cz? si? po Pogaduchowni albo Innych powie?ciach. Poza tym ekranizacje ksi??ek JA to dobry pretekst...Co my?licie?
Mo?na, oczywi?cie. Zastanówmy si? tylko czy da si? rozdzieli? Darcy'ego powie?ciowego od filmowego? Mamy dzia? o aktorach, mamy Pogaduchowni? dla dyskusji/filmów "niezwi?zanych". A poza tym po za?o?eniu takiego dzia?u ka?da wzmianka o filmie umieszczona w innym dziale mog?aby by? uznana za offtopic.
Co o tym my?licie?
Osobi?cie jako szara forumowiczka oraz sporadycznie Matka P. nie jestem za mno?eniem bytów. Ju? teraz jak tych kilka osób jednocze?nie dyskutuje w 14 w?tkach, to ja chwilami nie wiem na czym stoj? i wi?cej czasu trac? na latanie po tych niezliczonych tematach ni? na rzeczywist? wymian? my?li. Mo?e si? ju? tak nie rozdrabniajmy, w dodatku z nasz? nieuleczaln? potrzeb? "offtopicowania".
A m??czy?ni jakby si? tak nie afiszowali codziennie z tym, ?e jest im ?atwiej, to kobiety wcale by im tego nie wypomina?y ;-)
Mo?na, oczywi?cie. Zastanówmy si? tylko czy da si? rozdzieli? Darcy'ego powie?ciowego od filmowego?
Czy to jakas aluzyja? np do tych ktorym Darcy sie tylko z jednym aktorem kojarzy? No dobrze, mam ja pewne grzeszki na sumieniu w tej sprawie
Ale faktycznie trudno oddzielic te dwie kwestie, gdyz dyskutujac o ksiazce, chcac nie chcac, odwolujemy sie do ekranizacji.
Co do mnozenia bytow, jestem podobnego zdania, bo miewam czasem, takie jak Alison dylematy, w ktorym watku jest o tym i o tym. Bo czasem trudno zapamietac, gdzie sie o czym dyskutuje
O filmach nie zwi?zanych tematyk? z powie?ciami JA dyskutuemy zazwyczaj w dziale 'Emisje w TV'. A mo?na te? stworzy? w 'Pogaduchowni' dodatkowy temat 'Filmy' i tam pisa? o ró?nych produkcjach filmowych.
Równie? jestem zdania, ?e Pogaduchownia wystarczy. Przedwczoraj wieczorem na forum by?o chyba z 10 osób i mia?am ju? nie rozdwojenie ja?ni ale inne roz.... enie.
Caitriona, problem polega na tym, ze nie wszystko leci w tv, ja mialam ostatnio podobny dylemat z "Ja Wam pokaze" - gdzie o tym pisac, wybralam Pogaduchownie, bo nijak do "Emisje w tv" mi nie pasowalo.
Caitriona, problem polega na tym, ze nie wszystko leci w tv, ja mialam ostatnio podobny dylemat z "Ja Wam pokaze" - gdzie o tym pisac, wybralam Pogaduchownie, bo nijak do "Emisje w tv" mi nie pasowalo.
Pewnie Gosiu, czasami mówimy o nowo?ciach. Dlatego te? mo?na zrobi? nowy temat w 'Pogaduchowni' pt. 'Film' i tam pisa? o wszystkich filmach. Albo po prostu za?o?y? nowy temat z tytu?em filmu tak jak to zrobi?as z "Ja Wam pokaze".
Mysle, ze to co nie dotyczy bezposrednio JA (skoro to jej forum) ani ekranizacji jej powiesci i aktorow ktorzy w tych ekranizacjach wystepuja, a wiec jesli cos tego wszystkiego nie dotyczy powinno sie znalezc w Pogaduchowni, zatem jestem za takim wlasnie rozwiazaniem.
A wi?c zostaje jak jest.