Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Proponuję założyć dział Film. Kino cieszy się dużym zainteresowaniem wśród nas, a tematu plączą się po Pogaduchowni albo Innych powieściach. Poza tym ekranizacje książek JA to dobry pretekst...Co myślicie?
Można, oczywiście. Zastanówmy się tylko czy da się rozdzielić Darcy'ego powieściowego od filmowego? Mamy dział o aktorach, mamy Pogaduchownię dla dyskusji/filmów "niezwiązanych". A poza tym po założeniu takiego działu każda wzmianka o filmie umieszczona w innym dziale mogłaby być uznana za offtopic.
Co o tym myślicie?
Osobiście jako szara forumowiczka oraz sporadycznie Matka P. nie jestem za mnożeniem bytów. Już teraz jak tych kilka osób jednocześnie dyskutuje w 14 wątkach, to ja chwilami nie wiem na czym stoję i więcej czasu tracę na latanie po tych niezliczonych tematach niż na rzeczywistą wymianę myśli. Może się już tak nie rozdrabniajmy, w dodatku z naszą nieuleczalną potrzebą "offtopicowania".
A mężczyźni jakby się tak nie afiszowali codziennie z tym, że jest im łatwiej, to kobiety wcale by im tego nie wypominały ;-)
Można, oczywiście. Zastanówmy się tylko czy da się rozdzielić Darcy'ego powieściowego od filmowego?
Czy to jakas aluzyja? np do tych ktorym Darcy sie tylko z jednym aktorem kojarzy? No dobrze, mam ja pewne grzeszki na sumieniu w tej sprawie
Ale faktycznie trudno oddzielic te dwie kwestie, gdyz dyskutujac o ksiazce, chcac nie chcac, odwolujemy sie do ekranizacji.
Co do mnozenia bytow, jestem podobnego zdania, bo miewam czasem, takie jak Alison dylematy, w ktorym watku jest o tym i o tym. Bo czasem trudno zapamietac, gdzie sie o czym dyskutuje
O filmach nie związanych tematyką z powieściami JA dyskutuemy zazwyczaj w dziale 'Emisje w TV'. A można też stworzyć w 'Pogaduchowni' dodatkowy temat 'Filmy' i tam pisać o różnych produkcjach filmowych.
Również jestem zdania, że Pogaduchownia wystarczy. Przedwczoraj wieczorem na forum było chyba z 10 osób i miałam już nie rozdwojenie jaźni ale inne roz.... enie.
Caitriona, problem polega na tym, ze nie wszystko leci w tv, ja mialam ostatnio podobny dylemat z "Ja Wam pokaze" - gdzie o tym pisac, wybralam Pogaduchownie, bo nijak do "Emisje w tv" mi nie pasowalo.
Caitriona, problem polega na tym, ze nie wszystko leci w tv, ja mialam ostatnio podobny dylemat z "Ja Wam pokaze" - gdzie o tym pisac, wybralam Pogaduchownie, bo nijak do "Emisje w tv" mi nie pasowalo.
Pewnie Gosiu, czasami mówimy o nowościach. Dlatego też można zrobić nowy temat w 'Pogaduchowni' pt. 'Film' i tam pisać o wszystkich filmach. Albo po prostu założyć nowy temat z tytułem filmu tak jak to zrobiłas z "Ja Wam pokaze".
Mysle, ze to co nie dotyczy bezposrednio JA (skoro to jej forum) ani ekranizacji jej powiesci i aktorow ktorzy w tych ekranizacjach wystepuja, a wiec jesli cos tego wszystkiego nie dotyczy powinno sie znalezc w Pogaduchowni, zatem jestem za takim wlasnie rozwiazaniem.
A więc zostaje jak jest.