Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-03-16 17:48:42

Jeanne
Użytkownik

Mo?e nowy dzia??

Proponuj? za?o?y? dzia? Film. Kino cieszy si? du?ym zainteresowaniem w?ród nas, a tematu pl?cz? si? po Pogaduchowni albo Innych powie?ciach. Poza tym ekranizacje ksi??ek JA to dobry pretekst...Co my?licie? big_smile

"Lasy by?y doko?a. I po?ó?k?e li?cie
Jak blade meteory przez pó?mrok spada?y."

[img]http://img232.imageshack.us/img232/821/kjykpa8.jpg[/img]

#2 2006-03-17 09:02:28

Kazik
(Admin)

Re: Mo?e nowy dzia??

Mo?na, oczywi?cie. Zastanówmy si? tylko czy da si? rozdzieli? Darcy'ego powie?ciowego od filmowego? Mamy dzia? o aktorach, mamy Pogaduchowni? dla dyskusji/filmów "niezwi?zanych". A poza tym po za?o?eniu takiego dzia?u ka?da wzmianka o filmie umieszczona w innym dziale mog?aby by? uznana za offtopic.
Co o tym my?licie?

"Barbarzy?cami nazywamy tych, których zwyczaje ró?ni? si? od naszych" (Benjamin Franklin)

#3 2006-03-17 09:39:29

Alison
Użytkownik

Osobi?cie jako szara forumowiczka oraz sporadycznie Matka P. nie jestem za mno?eniem bytów. Ju? teraz jak tych kilka osób jednocze?nie dyskutuje w 14 w?tkach, to ja chwilami nie wiem na czym stoj? i wi?cej czasu trac? na latanie po tych niezliczonych tematach ni? na rzeczywist? wymian? my?li. Mo?e si? ju? tak nie rozdrabniajmy, w dodatku z nasz? nieuleczaln? potrzeb? "offtopicowania".
A m??czy?ni jakby si? tak nie afiszowali codziennie z tym, ?e jest im ?atwiej, to kobiety wcale by im tego nie wypomina?y ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#4 2006-03-17 11:32:37

Gosia
Użytkownik

Mo?na, oczywi?cie. Zastanówmy si? tylko czy da si? rozdzieli? Darcy'ego powie?ciowego od filmowego?

Czy to jakas aluzyja? wink np do tych ktorym Darcy sie tylko z jednym aktorem kojarzy? No dobrze, mam ja pewne grzeszki na sumieniu w tej sprawie big_smile
Ale faktycznie trudno oddzielic te dwie kwestie, gdyz dyskutujac o ksiazce, chcac nie chcac, odwolujemy sie do ekranizacji.
Co do mnozenia bytow, jestem podobnego zdania, bo miewam czasem, takie jak Alison dylematy, w ktorym watku jest o tym i o tym. Bo czasem trudno zapamietac, gdzie sie o czym dyskutuje wink

#5 2006-03-17 13:02:44

Caitriona
Użytkownik

O filmach nie zwi?zanych tematyk? z powie?ciami JA dyskutuemy zazwyczaj w dziale 'Emisje w TV'. A mo?na te? stworzy? w 'Pogaduchowni' dodatkowy temat 'Filmy' i tam pisa? o ró?nych produkcjach filmowych. big_smile

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#6 2006-03-17 15:42:53

Kaziuta
Użytkownik

Równie? jestem zdania, ?e Pogaduchownia wystarczy. Przedwczoraj wieczorem na forum by?o chyba z 10 osób i mia?am ju? nie rozdwojenie ja?ni ale inne roz.... enie.

#7 2006-03-17 16:55:20

Gosia
Użytkownik

Caitriona, problem polega na tym, ze nie wszystko leci w tv, ja mialam ostatnio podobny dylemat z "Ja Wam pokaze" - gdzie o tym pisac, wybralam Pogaduchownie, bo nijak do "Emisje w tv" mi nie pasowalo.

#8 2006-03-17 21:43:16

Caitriona
Użytkownik

Caitriona, problem polega na tym, ze nie wszystko leci w tv, ja mialam ostatnio podobny dylemat z "Ja Wam pokaze" - gdzie o tym pisac, wybralam Pogaduchownie, bo nijak do "Emisje w tv" mi nie pasowalo.

Pewnie Gosiu, czasami mówimy o nowo?ciach. Dlatego te? mo?na zrobi? nowy temat w 'Pogaduchowni' pt. 'Film' i tam pisa? o wszystkich filmach. Albo po prostu za?o?y? nowy temat z tytu?em filmu tak jak to zrobi?as z "Ja Wam pokaze". wink

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#9 2006-03-17 22:00:40

Gosia
Użytkownik

Mysle, ze to co nie dotyczy bezposrednio JA (skoro to jej forum) ani ekranizacji jej powiesci i aktorow ktorzy w tych ekranizacjach wystepuja, a wiec jesli cos tego wszystkiego nie dotyczy powinno sie znalezc w Pogaduchowni, zatem jestem za takim wlasnie rozwiazaniem.

#10 2006-03-18 20:00:24

Kazik
(Admin)

A wi?c zostaje jak jest.

"Barbarzy?cami nazywamy tych, których zwyczaje ró?ni? si? od naszych" (Benjamin Franklin)

Stopka forum