Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Mnie si? podoba jak si? oburza, kiedy ona wspomina o jego posk?adanych w kostk? majtkach ;-)
Chyba zabrak?o polotu dialogowego ?ebkowskiej. Podobno strasznie sie pok?óci?y z Grochol? przy kreceniu II cze?ci, i Grochola powiedzia?a, ?e III zrobi sama i sama wybierze sobie scenarzyst? No i jej nie wysz?o.
Mnie osobiscie Grochola strasznie rozczarowa?a. uwa?am, ?e jest przereklamowana. Ale Film Nigdy w ?yciu uwielbiam. Osobi?cie uwa?am Stenk? za jedn? z najlepszych polskich aktorek, o ile nie najlepsz?. By?am kiedy? na Makbecie z ni? jako lady Macbeth (jego samego gra? Domagarow). Bomba. Da?a jej tyle ?ycia, tyle energii, seksualno?ci i zmys?owo?ci, ?e nikogo nie wdziwi?o, ?e Macbeth zata?czy? tak jak ona mu zagra?a.
NA filmy z ni? id? w ciemno, tak samo je?li ma to byc tylko dubbing. Bia?a Czarownica w kronikach Narnii to majstersztyk.
?wi?te s?owa Aine, ?wi?te s?owa.
Grochola jest stanowczo przereklamowana.
Nigdy w ?yciu ?wietne!!
I nie wiem czy wiecie, ale pierwsze kroki na scenie D.Stenka stawia?a w?a?nie w Szczecinie w Teatrze Wspó?czesnym, do którego jak mówi wraca do dzi? z wielkim sentymentem.
Ja czyta?am tylko t? jej trylogi? i bardzo dobrze mi si? to czyta?o. Nie wiem czemu si? czepiacie. Film "Nigdy w ?yciu" generalnie mi si? podoba?, cho? niektóre dowcipasy wydawa?y mi si? nieco wymuszone. Na "ja wam poka??" chyba si? nie zdecyduj?, bo juz po zajawkach by?o mi niedobrze....
A ja uwazam ze najlepsze co Grochola napisala - to felietony w Wysokich Obcasach i opowiadania
W?a?nie w mia?am sie wybra? z m??em jutro na ten film, ale po waszych recenzjach mog? ?mia?o stwierdzi?,?e zmarnujemy tylko czas.
A my?la?am,?e jest wart obejrzenia.
Ewelinko, ka?dy p[owinien wyrobi? sobie zdanie sam, prawda? Mo?e Ci si? spodoba?
By?am kiedy? na Makbecie z ni? jako lady Macbeth (jego samego gra? Domagarow). Bomba. Da?a jej tyle ?ycia, tyle energii, seksualno?ci i zmys?owo?ci, ?e nikogo nie wdziwi?o, ?e Macbeth zata?czy? tak jak ona mu zagra?a.
By?am równie? i mia?am dok?adnie takie same odczucia. Tak zawsze postrzega?am zwi?zek Makbeta i Lady Makbet - jako pe?en nami?tno?ci, ?aru, w którym on zrobi dla niej wszystko, bo jest ni? kompletnie op?tany - dlatego ta wizja sceniczna mnie zachwyci?a. Stenka jest rzeczywi?cie rewelacyjna, powiem nawet, ?e jak wino - im starsza, tym lepsza :-) Chocia? Domogarow te? idealnie wpasowa? si? w rol? w przedstawieniu - by? bardzo zmys?owym, ognistym, a potem pora?onym nieszcz??ciem Makbetem.