Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#26 2006-03-17 13:01:03

Alison
Użytkownik

Re: Ja Wam pokaze!

Mnie si? podoba jak si? oburza, kiedy ona wspomina o jego posk?adanych w kostk? majtkach ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#27 2006-03-17 18:59:46

AineNiRigani
Użytkownik

Chyba zabrak?o polotu dialogowego ?ebkowskiej. Podobno strasznie sie pok?óci?y z Grochol? przy kreceniu II cze?ci, i Grochola powiedzia?a, ?e III zrobi sama i sama wybierze sobie scenarzyst? big_smile No i jej nie wysz?o.

Mnie osobiscie Grochola strasznie rozczarowa?a. uwa?am, ?e jest przereklamowana. Ale Film Nigdy w ?yciu uwielbiam. Osobi?cie uwa?am Stenk? za jedn? z najlepszych polskich aktorek, o ile nie najlepsz?. By?am kiedy? na Makbecie z ni? jako lady Macbeth (jego samego gra? Domagarow). Bomba. Da?a jej tyle ?ycia, tyle energii, seksualno?ci i zmys?owo?ci, ?e nikogo nie wdziwi?o, ?e Macbeth zata?czy? tak jak ona mu zagra?a.
NA filmy z ni? id? w ciemno, tak samo je?li ma to byc tylko dubbing. Bia?a Czarownica w kronikach Narnii to majstersztyk.

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#28 2006-03-17 20:23:51

Kaziuta
Użytkownik

?wi?te s?owa Aine, ?wi?te s?owa.
Grochola jest stanowczo przereklamowana.
Nigdy w ?yciu ?wietne!!
I nie wiem czy wiecie, ale pierwsze kroki na scenie D.Stenka stawia?a w?a?nie w Szczecinie w Teatrze Wspó?czesnym, do którego jak mówi wraca do dzi? z wielkim sentymentem.

#29 2006-03-17 21:16:05

Alison
Użytkownik

Ja czyta?am tylko t? jej trylogi? i bardzo dobrze mi si? to czyta?o. Nie wiem czemu si? czepiacie. Film "Nigdy w ?yciu" generalnie mi si? podoba?, cho? niektóre dowcipasy wydawa?y mi si? nieco wymuszone. Na "ja wam poka??" chyba si? nie zdecyduj?, bo juz po zajawkach by?o mi niedobrze....

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#30 2006-03-17 21:26:15

AineNiRigani
Użytkownik

A ja uwazam ze najlepsze co Grochola napisala - to felietony w Wysokich Obcasach i opowiadania

#31 2006-03-18 01:11:17

ewelinka
Użytkownik

W?a?nie w mia?am sie wybra? z m??em jutro na ten film, ale po waszych recenzjach mog? ?mia?o stwierdzi?,?e zmarnujemy tylko czas.
A my?la?am,?e jest wart obejrzenia.

#32 2006-03-18 01:20:46

AineNiRigani
Użytkownik

Ewelinko, ka?dy p[owinien wyrobi? sobie zdanie sam, prawda? Mo?e Ci si? spodoba?

#33 2006-03-18 01:56:54

GosiaJ
Użytkownik

By?am kiedy? na Makbecie z ni? jako lady Macbeth (jego samego gra? Domagarow). Bomba. Da?a jej tyle ?ycia, tyle energii, seksualno?ci i zmys?owo?ci, ?e nikogo nie wdziwi?o, ?e Macbeth zata?czy? tak jak ona mu zagra?a.

By?am równie? i mia?am dok?adnie takie same odczucia. Tak zawsze postrzega?am zwi?zek Makbeta i Lady Makbet - jako pe?en nami?tno?ci, ?aru, w którym on zrobi dla niej wszystko, bo jest ni? kompletnie op?tany - dlatego ta wizja sceniczna mnie zachwyci?a. Stenka jest rzeczywi?cie rewelacyjna, powiem nawet, ?e jak wino - im starsza, tym lepsza :-) Chocia? Domogarow te? idealnie wpasowa? si? w rol? w przedstawieniu - by? bardzo zmys?owym, ognistym, a potem pora?onym nieszcz??ciem Makbetem.

Thorntonmania... nieustaj?ce apogeum uzale?nienia.

Stopka forum