Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
I jak tam, kiedy mniej wi?cej by?aby szansa na pierwszy odcinek po polsku?
Nie wiem - bede sie pytac. Wiem, ze prace na moment stracily swoj impet, bo t?umaczka przygotowuje sie do obrony. Ale ciagle sukcesywnie do przodu.
Trzymam kciuki za obron?...
Sie dowiedzialam, ze pierwszy w po?owie, drugi ca?y, trzeci zacz?ty...
Obrona na razie w fazie pisania pracy, stad i opoznienia Ale ja rowniez trzymam kciukasy, chociaz obrona to juz tylko formalnosc...
Rozumiem, ?e szansa na napisy dopasowane do tych rip'ów te? jest?
przypuszczam, ze po zakonczeniu I odcinka - wtedy beda pierwsze 3 odcinki
super dziewczyny na forum "Katarzyny" na o2.pl a? pospada?y z krzese? z wra?enia, jak im napisa?am o t?umaczeniu...
Jakie? niusy w temacie?
Cze?? dziewczyny (i ch?opaki).
Ca?e wieki mnie tutaj nie by?o, ale chcia?am si? pochwali?, ?e wreszcie obejrza?am "Pó?noc i Po?udnie" (oczywi?cie nie to z P.Swayze ).
A drugi powód do pochwalenia si? - uda?o mi si? zapami?ta? nick i has?o
E.
Elentari, i jak podoba?o Ci si? "Pó?noc i Po?udnie"? Jestem ciekawa, bo sama ogl?da?am ten serial po raz pierwszy do?? niedawno i spodoba? mi si?... niezmiernie.
Niezmiernie. W?a?ciwie od dwóch tygodni nie wyci?gam go z odtwarzacza .
E.
Co mi przypomnialo, ze dawno nie widzialam N&S... trzeba nadrobic zaleglosci w ogladaniu .
O czym jest ten serial Katarzyna?
Przede wszystkim o mi?o?ci Na podstawie cyklu powie?ci Juliette Benzoni - w zesz?ym roku wydawnictwo BIS po 14 latach przerwy od 1-go polskiego wydania wznowi?o te ksi??ki w Polsce. Pierwsza po?owa XV wieku we Francji - Katarzyna i Arnaud to g?ówni bohaterowie.
Je?li chcesz sobie przypomnie?, to zapraszam - http://kalliope-pl.livejournal.com/9183.html - tekst jest po angielsku, a pod spodem s? linki do wszystkich odcinków
Niestety jedynie po francusku, z t?umaczeniem nie wiadomo co si? dzieje...
Ajajaj, juz przedwczoraj mialam napisac (ale odlozylam do rana) i zapomnialam.
Nie wiem, co z tlumaczeniami - ostatnio jestem poza swiatem. Nie bywam na forach, mam tydzien zapakowany szkoleniami (4x w tygodniu), warsztatami (2x w tygodniu), szkola (w sensie praca), szkola (w sensie uczelnia), firma (przyszla) i ogolnie jedynie na GG bywam dostepna.
Zapomnialam o Katarzynie, zapomnialam o tlumaczeniu. W ogole o wielu rzeczach zapomnialam.
Loano - serial tlumaczy nasza Marta - jakby co, to zapukaj do niej, co? Ja zaraz wysle wiadomosc na GG i napisze co zacz.
Pogadalam z Marta, ale zapomnialam zapytac o serial. przepraszam
Zagadam jeszcze jutro, bo dzisiaj juz sie nie wyrobie czasowo...
Co s?dzicie o Bleak House 2005?
AineNiRigani napisał:
Pogadalam z Marta, ale zapomnialam zapytac o serial. przepraszam
Zagadam jeszcze jutro, bo dzisiaj juz sie nie wyrobie czasowo...
I co, jakie? niusy w temacie?
Do??czam si? do grona oczekuj?cych na polskie napisy do Katarzyny. Ju? si? nie mog? doczeka?. Pozdrowionka dla wszystkich Katarzynomaniaczek :-))))))
Hop, hop!!! Mam nadziej?, ?e kto? tu jeszcze zagl?da...
AineNiRigani, czy istnieje jaka? realna szansa na napisy polskie do "Katarzyny"??? W?a?ciwie to najistotniejsze jest samo t?umaczenie - stworzenie z niego napisów to ju? piku?
A mo?e ju? co? nieco? powsta?o???
Prosz? o jakie? wie?ci na ten temat - lepsze nawet te kiepskie ni? ?adne...
(AineNiRigani, je?li dobrze doczyta?am to nie Ty podj??a? si? t?umaczenia, ale masz kontakt z t? osob? - je?li nie masz czasu lub ch?ci ch?tnie sama do Niej napisz? tylko musz? zna? jakie? namiary).
Pozdrawiam serdecznie z ufno?ci?, ?e moja nadzieja nadaremna nie b?dzie...
Po wielkiej nieobecnosci wrocilam i juz wyslalam wiadomosc i juz teraz dopilnuje odpowiedzi (poprzednio jej nie otrzymalam). Zycie osobiste, zawodowe, szkolenia, kursy uniemozliwialo mi po prostu zajecie sie jakimkolwiek zyciem online. Duzo tego bylo - naprawde sporo. Szczegolnie dotacja dala mi we znaki (a zabawa ciagle w toku), ale powoli wracam do zycia wirtualnego
najlepiej do mnie zagadac na gadulcu - wtedy na pewno bedzie szybciej
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2009-08-11 00:09:12)
I co Aine, Marta cos ruszyla???
O matulu, nie zorientowalam sie jaki kontekst.
Nie Marta nie ruszyla.
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2009-10-02 23:18:05)