Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#26 2006-03-05 22:16:09

Nastazja
Użytkownik

Re: "Pó?noc-Po?udnie" wojna secesyjna, Patrick Swayze

Nie wiem, bo nie ogladalam. Po pierwszym odcinku zrezygnowa?am big_smile

S?usznie.

Inne kobiety,przypomnijcie mi! Prooosz???. lol

John: "Was Miss Hale the woman that told you to come to me"?
Nick Higgins:"You'd be a bit more civil?"

#27 2006-03-08 21:52:09

Maryann
Użytkownik

czy ten romans sko?czy? si? szcz??liwie?

O ile mnie pami?? - s?aba - nie myli, to tak. Cho? mog? si? myli?, bo widzia?am to dzie?o tylko raz i to dawno.
W ksi??ce na pewno zostali par?, ale ró?nice mi?dzy filmem, a ksi??k? w miar? kolejnych odcinków by?y coraz wi?ksze.

#28 2006-03-08 22:44:40

Nastazja
Użytkownik

lol
Dzi?kuj?.

John: "Was Miss Hale the woman that told you to come to me"?
Nick Higgins:"You'd be a bit more civil?"

#29 2006-11-08 00:07:46

Ulka
Użytkownik

czytam wlasnie "Mi?o?? i wojna", druga cz??? "Pólnoc-Po?udnie". pamietam ze uwielbialam ten serial gdy lecial bodajze pod koniec lat 80. powtarzali go w latach 90 z trzecia czescia, ale juz calosc nie zrobila takiego wrazenia, po mgliscie pamietanych zachwytach przypomnienie wypadlo...blado:)

A mnie sie podoba? straszliwie kadet Bent.

o ile pamietam byl niezly, ale wowczas bardziej przemawial jego zly charakter. tak na marginesie-dobrze w takim razie ze nei czytalas ksiazki-wg opisu ksiazkowego jest to oblesny, wstretny grubas o dziwnych perwersjach i zaburzeniach przewodu pokarmowego, tchorzliwy i w ogole blee...Jakes nie oszczedza sobie naturalizmu w opisach...
swoja droga dobrze ze dotarlam do tej ksiazki dopiero teraz-po 18roku zycia yikes :oops:
powiedzcie ktory z przyjaciol bardziej Wam sie bardziej podobal:Main czy Hazard? my chyba z siostra wolalymy Swayzego ale teraz bym chyba zmienila zdanie:) w filmie denerwowal mnie watego Charlsa, ale w lekturze jest interesujacy...
no i Madelein-piekna kobieta i taka nieszczesliwa. ten watek byl chyba najwazniejszy:)
a na koniec- w powiesci Orry jest wysoki i ma przezwisko Tyczka natomiast George-Pniak i jest nizszy od zony...nie dobrali aktorow big_smile

"cierpliwo?? - spokój ?e przecie? si? stanie"
(Ks. J. Twardowski)

#30 2006-11-08 01:47:29

AineNiRigani
Użytkownik

Mnie zdecydowanie bardziej podoba? si? Hazard. Swayze mi nie le?a?. Pami?tam te? ?e bardzo podoba?a mi si? ta brunetka, siostra Orryego (gra?a j? Terry Garber) takie figlarne oczy mia?a. Taka Scarlett O'Hara (tyle ?e bohaterce troch? brakowa?o... big_smile)
W sumie ksi?zki nie czyta?am, dowiedzia?am si?, ?e istnieje jak zobaczy?am u kole?anki na pó?ce. Po raz pierwszy kto? na moj? pro?b? o po?yczenie powiedzia? mi "nie" (ona z zasady niczego nigdy nie po?ycza?a. Ani o?ówka, ani gumki, ani tym bardziej ksi??ek. Zreszt? ta seria to by?y jedyne jakie mia?a, mo?e dlatego :twisted: ). a ja by?am dumna, jak w jakiej? gazecie mia?am przepiekne zdjecie wszystkich bohaterów (z Bentem, m??em Madeline i innymi z drugiego planu w??cznie. Mam je do tej pory w którym? z zeszytów big_smile Bardzo ?adne i pieknie skomponowane big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#31 2006-11-08 19:01:50

lady_kasiek
Użytkownik

ksi??kis? takie sobie szczerze mói?c

GRITAR?? QUE ARDAN LAS BANDERAS POR LA FRATERNIDAD
QUE CAIGA EL PATRIOTISMO Y LA HOSTILIDAD RACIAL
CULTURA POPULAR...
Gran Derby dla Realu :!: :!:

#32 2006-11-08 23:14:50

Ulka
Użytkownik

ksi??kis? takie sobie szczerze mói?c

zgodze sie z Toba. styl mi troche nie pasuje. miedzy innymi odnosze wrazenie ze autor wklada w glowy bohaterow wspolczesna mentalnosc...ale moze sie myle smile
ale jak sie tyle lat w glowie ma wspomnienie "kultowego" wink serialu to trudno powstrzymac sie przed zajrzeniem do ksiazkowego pierwowzoru..
ciekawe jak teraz podobalaby mi sie wersja serialowa?...
a jednak to zadki przypadek ze film jest lepszy (oczywiscie w subiektywnym odczuciu) niz ksiazka-ja mam takie doswiadczenie
a jeden plus jest-oprocz czytania sciagnelam sobie piosenke "Scarlett" i slucham slucham i chce mi sie podrazyc temat wojny secesyjnej..

"cierpliwo?? - spokój ?e przecie? si? stanie"
(Ks. J. Twardowski)

#33 2006-11-08 23:32:26

AineNiRigani
Użytkownik

Ja si? przyznam, ?e jak ju? mia?am mo?liwo?c przeczytania, to szkoda mi by?o czasu...
A co do filmów, to ostatnio spotka?am si? z filmem Timeline, który podobno jest lepszy ni? ksi??ka. Có?, film mi si? przeogromnie spodoba? (pomimo "pomimo" big_smile), a co do ksi??ki, to wkrótce b?d? mia?a okazj? si? przekona? big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#34 2007-05-06 15:35:09

abigail
Użytkownik

Przeczyta?am kiedy? cztery pierwsze tomy. dwóch ostatnich nie da?am rady - mo?e kiedy?.....

Ostatnio edytowany przez abigail (2007-05-06 15:37:38)

Stopka forum