Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Hehe, tamten serial te? wzbudza? moje ochy ;-) W czasach podstawówki mniej wi?cej - szczególnie losy tej jednej, co to by?a ?on? takiego okrutnika, a kocha?a si? w Patricku S. A to by?y czasy, kiedy S. ?wi?ci? triumfy w "Dirty Dancing", wi?c mia? mnogo wielbicielek :-)
Mnogo, ach mnogo
Lecia? w niedziele jako? tak w porze obiadowej, albo poobiedniej
Hehe, tamten serial te? wzbudza? moje ochy ;-) W czasach podstawówki mniej wi?cej
Ochy - i owszem, ale dwie pierwsze cz??ci. Bo to, co potem nakr?cono jako kontynuacj? (pod tytu?em bodaj?e "Piek?o i niebo"), to by?a kompletna pora?ka.
Swayze te? mi si? nie podoba?. Ale kadet Bennet!!! Albo ten przyjaciel z pó?nocy, bodaj?e Hazart
By?am zakochana w Hazardzie. D?ord?u Hazardzie.
A ja - Charlesie Mainie.
Swayze najbardziej podoba? mi si? w "Dirty Dancing", Bo?e jak on si? tam rusza? :oops:
A mnie sie podoba? straszliwie kadet Bent. Ale ?e z?y, a w z?ych sie kocha? nie chcia?am, to zmieni?am obiekt uczu? na Georga Hazarda. A potem w III serii zmieniono aktora graj?cego Charlesa Maina. Do tej poru lubie Kyle'a Chandlera
A któr? "wersj?" Charlesa gra? Chandler?
No to akurat ja wola?am t? pierwsz? - mo?e dlatego, ?e bardziej pasowa?a mi do ksi??kowego pierwowzoru. Zw?aszcza w tej ostatniej cz??ci, kiedy Charles by? zgorzknia?ym, zm?czonym facetem. A bior?c pod uwag? up?yw czasu (jakie? kilkana?cie lat) Chandler by? chyba troch? zbyt m?ody do tej roli.
Swayze najbardziej podoba? mi si? w "Dirty Dancing", Bo?e jak on si? tam rusza? :oops:
Moim zdaniem Swayze wygl?da/wygl?da? jak stereotypowy gej. Bardzo szanuj? homoseksualistów,ale tacy m??czy?ni nie s? w moim typie.
Eee, to chyba nie widzia?a? prawdziwego geja
Zgodz? si? z Tob? Maryann
Tyle, ze ja ksiazki nie czyta?am, wiec raczej nie dopasowywa?am do nikogo. Pierwszy Charles te? mi si? podoba?, ale drugi bardziej trafi? w mój typ/nietyp
Eee, to chyba nie widzia?a? prawdziwego geja
Jak wygl?da prawdziwy gej?
Mój kolega wygl?da jak prawdziwy_m??czyzna.Nie przeszkadza mu to w byciu prawdziwym_gejem.
Jaki tam gej, dla mnie to ?wietny m??czyzna, bardzo przystojny i m?ski :oops: Zw?aszcza w roli Johnnego Ale ka?da lubi co? innego, o gustach jak wiadomo si? nie dyskutuje
Jak wygl?da prawdziwy gej?
No w???nie, jak wygl?da? To nie ja pisa?am o stereotypie.
By?am zakochana w Hazardzie. D?ord?u Hazardzie.
Exactly. James Read go gra?
http://jamesread.homestead.com/files/JRead2002b.jpg
Ech, w ogóle by?o du?o fajnych w?tków romansowych w tym serialu :-)
No w???nie, jak wygl?da? To nie ja pisa?am o stereotypie.
Prawdziwy gej wygl?da dowolnie.
Jednak "w spo?ecze?stwie" istnieje stereotypowy obraz geja. Wszyscy wiemy jakie cechy mam na my?li.
Serdecznie nie znosz? stereotypów,ale w?a?nie takie skojarzenia budzi we mnie Swayze. Jest w pewnym sensie kobiecy np.sposób poruszania si?.To nie jest zarzut tylko kwestia gustu.
Dajmy ju? spokój gejom.
Jednak "w spo?ecze?stwie" istnieje stereotypowy obraz geja. Wszyscy wiemy jakie cechy mam na my?li.
Tyle, ?e ten stereotyp nie ma du?ego odzwierciedlenia w rzeczywisto?ci. Czy wiemy o jakie cechy chodzi?o, czy nie, uwa?am, ?e ten sterotyp jest b??dny i niesprawiedliwy. Czego Patrick i Rupert s? najlepszymi przyk?adami.
Zgadzam si? .
Z drugiej strony stereotypy by?y,s? i b?d?. To niesprawiedliwe uproszczenia i bezsensowne kalki.
U?y?am jednego z nich- ?wiadomie i raczej niepotrzebnie-?eby zobrazowa?, co mam na my?li. Po raz pierwszy i ostatni. Przekaz powinien by? bardziej wysmakowany i subtelny.
Tutaj chyba wpad?am w pu?apk?, jako?e na codzie? zwalczam stereotypy na ka?dym kroku.
I temat stereotypów grzecznie i kulturalnie zako?czy?y?my, wracamy do tematu
Otó? to.
Pami?tam,?e chyba w drugiej cz??ci "?ona Maina" gra?a j? Lesley - Ann Down nawi?za?a romans z D?ord?em H. Byli fajn? par?.
To ju? by?a III cz?sc
Aha czyli ta nieudana. Ledwo dotrwa?am do ko?ca. Pami?tasz czy ten romans sko?czy? si? szcz??liwie?
Nie wiem, bo nie ogladalam. Po pierwszym odcinku zrezygnowa?am