Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Myślę, że tego brakuje trochę na tym forum. W końcu każdy szanujący się fanclub ma swoje fanficki. Może i my mogłybyśmy(moglibyśmy) o czymś takim pomyśleć? Jestem pewna, że każda z nas ma w głowie jakąś historię wymyśloną przez siebie na temat Lizzy i Darcyego, albo innych bohaterów książek JA. Mogłybyśmy też te historyjki wymyślać wspólnie. Każda coś by dopisała i już mamy coś niesamowitego! A ile przy tym byłoby zabawy! Czy coś takiego jest możliwe? Jak się na to zapatrujecie???
Coś w tym jest....jak będą chętne to jestem za. Mogę coś spłodzić. Najlepsze byłyby takie pisane razem np. po kawałku. Jedna pisze część i przesyła następnej, ta kolejnej itd. Jakiś limit czasu też mógłby być, żeby nie trzymać tego nie wiadomo ile....
Ja mam mnóstwo pomysłów na temat co Lizzy i Darcyy ...
ale nie wiem czy się nadają do ugłaśniania
no i szczerze mówiąc z ubieraniem tego w słowa raczej kiepsko :cry:
natomiast chętnie poczytam a jak będzie coś wspólnotowego to czemu nie
też mam pomysłów na pęczki ... winogron oczywiście xD
na moim forum pewnego serialu (nie przyznam się ino jakie ) właśnie mamy coś takiego jak "Ciąg dalszy" tam każda z nas dopisuje po kawalątku opowieści, najciekawiej jest, jak ktoś napisze coś zupełnie niespodziewanego
popieram w pełni!
No to jak moje drogie?, Która zaczyna? A może już któraś rozpoczęła?
Witam,
WkraczajÄ…c po raz pierwszy na wasze salony przynoszÄ™ skromny podarunek zainspirowany zdjÄ™ciem na Å‚aweczce. UmieÅ›ciÅ‚am go w ‘Downloads’ w kategorii teksty. Mam nadziejÄ™, że polubicie go… i mnie.
Pozdrawiam,
Lady V
Wow Lady! Ale wejście! Witamy!
I do tego z nawiÄ…zaniem do mojej ulubionej melodii z DiU 2005.
Lady V. - kłaniam się za ten tekst w pas. Jest urzekający. Zazdroszczę, że nie potrafię sama TAK pisać. Proszę - jeżeli możesz - podziel się z nami jeszcze czymś, nie znikaj z forum! Pozdrawiam Cię bardzo ciepło
chyba nie odważyłabym sie napisac własnej wersji dalszych losów E&D ale uważam ze pomysl jest fajny i chętnie sobie poczytam
Tych ciągów dalszych jest zatrzęsienie na przeróżnych stronach i ja za nimi nie przepadam, ale lubię takie drobiazgi, jak ten nasz, od LadyV, inspirowane filmem albo powieścią. Był kiedyś taki tekścik "Amnezja Lizzy", strasznie się uśmiałam. Może któraś z Was też to czytała?
Był kiedyś taki tekścik "Amnezja Lizzy", strasznie się uśmiałam. Może któraś z Was też to czytała?
Brzmi intrygujÄ…co... masz na niego jakieÅ› namiary?
O, znalazł się szybko
http://www.austen.com/derby/katar3.htm
och Trzykrotko stukrotne dzięki za amnezję Lizzy (i nie tylko jak się okazuje )
zajrzałam dopiero dziś i tu taka miła niespodzianka na wieczór
Prawda, że niezła jest Amnezja? I to zdanie na końcu: niech mnie ktoś powstrzyma...
Lubię właśnie takie teksty, które nie są żadnymi ciagami dalszymi, tylko impresjami dookoła tematu. Ten jest przecudny
Chociaz nie przepadam za fanfickami to Amnezja rozbawiła mnie niesamowicie Wielkie dzięki!!!
podobał mi się też ten tekst gdzie okazuje się że Mrs Bennet ma na imię Elisabeth i te chichoty pana Benneta w tle
Witam, jestem tu nowa. Mam zamiar przetłumaczyć / napisać własny fanfick na podstawie DiU. Chciałabym sie zawczasu zorientować, czy byliby zainteresowani czytelnicy?
Pozdrawiam, Anne
Dawaj!!!! Byle to nie była zapowiedź bez pokrycia w czynach :twisted:
Dobrze. Jutro co prawda wyjeżdżam na 2 tygodnie, ale zabiorę ze sobą tekst do tłumaczenia, i po powrocie wkleję w dziale teksty.
Co to za zastój???
Ja również z chęcią coś napiszę, tylko nie wiem czy przypadnie to komuś do gustu, gdyż nie będzie to opowiadanie o Darcym i Lizzy, lecz o wymyślonych przeze mnie postaciach i może się to okazać za długie :?
Sorki, może znowu będzie, że się czepiam, ale wydaje mi się fanfikołki JA jak najbardziej pasują, ale o innych bohaterach - sorry winetou - nie bardzo.