Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
My?l?, ?e tego brakuje troch? na tym forum. W ko?cu ka?dy szanuj?cy si? fanclub ma swoje fanficki. Mo?e i my mog?yby?my(mogliby?my) o czym? takim pomy?le?? Jestem pewna, ?e ka?da z nas ma w g?owie jak?? histori? wymy?lon? przez siebie na temat Lizzy i Darcyego, albo innych bohaterów ksi??ek JA. Mog?yby?my te? te historyjki wymy?la? wspólnie. Ka?da co? by dopisa?a i ju? mamy co? niesamowitego! A ile przy tym by?oby zabawy! Czy co? takiego jest mo?liwe? Jak si? na to zapatrujecie???
Co? w tym jest....jak b?d? ch?tne to jestem za. Mog? co? sp?odzi?. Najlepsze by?yby takie pisane razem np. po kawa?ku. Jedna pisze cz??? i przesy?a nast?pnej, ta kolejnej itd. Jaki? limit czasu te? móg?by by?, ?eby nie trzyma? tego nie wiadomo ile....
Ja mam mnóstwo pomys?ów na temat co Lizzy i Darcyy ...
ale nie wiem czy si? nadaj? do ug?a?niania
no i szczerze mówi?c z ubieraniem tego w s?owa raczej kiepsko :cry:
natomiast ch?tnie poczytam a jak b?dzie co? wspólnotowego to czemu nie
te? mam pomys?ów na p?czki ... winogron oczywi?cie xD
na moim forum pewnego serialu (nie przyznam si? ino jakie ) w?a?nie mamy co? takiego jak "Ci?g dalszy" tam ka?da z nas dopisuje po kawal?tku opowie?ci, najciekawiej jest, jak kto? napisze co? zupe?nie niespodziewanego
popieram w pe?ni!
No to jak moje drogie?, Która zaczyna? A mo?e ju? która? rozpocz??a?
Witam,
Wkraczaj?c po raz pierwszy na wasze salony przynosz? skromny podarunek zainspirowany zdj?ciem na ?aweczce. Umie?ci?am go w ‘Downloads’ w kategorii teksty. Mam nadziej?, ?e polubicie go… i mnie.
Pozdrawiam,
Lady V
Wow Lady! Ale wej?cie! Witamy!
I do tego z nawi?zaniem do mojej ulubionej melodii z DiU 2005.
Lady V. - k?aniam si? za ten tekst w pas. Jest urzekaj?cy. Zazdroszcz?, ?e nie potrafi? sama TAK pisa?. Prosz? - je?eli mo?esz - podziel si? z nami jeszcze czym?, nie znikaj z forum! Pozdrawiam Ci? bardzo ciep?o
chyba nie odwa?y?abym sie napisac w?asnej wersji dalszych losów E&D ale uwa?am ze pomysl jest fajny i ch?tnie sobie poczytam
Tych ci?gów dalszych jest zatrz?sienie na przeró?nych stronach i ja za nimi nie przepadam, ale lubi? takie drobiazgi, jak ten nasz, od LadyV, inspirowane filmem albo powie?ci?. By? kiedy? taki tek?cik "Amnezja Lizzy", strasznie si? u?mia?am. Mo?e która? z Was te? to czyta?a?
By? kiedy? taki tek?cik "Amnezja Lizzy", strasznie si? u?mia?am. Mo?e która? z Was te? to czyta?a?
Brzmi intryguj?co... masz na niego jakie? namiary?
O, znalaz? si? szybko
http://www.austen.com/derby/katar3.htm
och Trzykrotko stukrotne dzi?ki za amnezj? Lizzy (i nie tylko jak si? okazuje )
zajrza?am dopiero dzi? i tu taka mi?a niespodzianka na wieczór
Prawda, ?e niez?a jest Amnezja? I to zdanie na ko?cu: niech mnie kto? powstrzyma...
Lubi? w?a?nie takie teksty, które nie s? ?adnymi ciagami dalszymi, tylko impresjami dooko?a tematu. Ten jest przecudny
Chociaz nie przepadam za fanfickami to Amnezja rozbawi?a mnie niesamowicie Wielkie dzi?ki!!!
podoba? mi si? te? ten tekst gdzie okazuje si? ?e Mrs Bennet ma na imi? Elisabeth i te chichoty pana Benneta w tle
Witam, jestem tu nowa. Mam zamiar przet?umaczy? / napisa? w?asny fanfick na podstawie DiU. Chcia?abym sie zawczasu zorientowa?, czy byliby zainteresowani czytelnicy?
Pozdrawiam, Anne
Dawaj!!!! Byle to nie by?a zapowied? bez pokrycia w czynach :twisted:
Dobrze. Jutro co prawda wyje?d?am na 2 tygodnie, ale zabior? ze sob? tekst do t?umaczenia, i po powrocie wklej? w dziale teksty.
Co to za zastój???
Ja równie? z ch?ci? co? napisz?, tylko nie wiem czy przypadnie to komu? do gustu, gdy? nie b?dzie to opowiadanie o Darcym i Lizzy, lecz o wymy?lonych przeze mnie postaciach i mo?e si? to okaza? za d?ugie :?
Sorki, mo?e znowu b?dzie, ?e si? czepiam, ale wydaje mi si? fanfiko?ki JA jak najbardziej pasuj?, ale o innych bohaterach - sorry winetou - nie bardzo.