Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Jest Australijczykiem, zawsze to lepiej niz Amerykanin, angielski akcent ma nieźle opanowany. Słyszałam zresztą paru Jankesów, którzy mówią jak rodowici Angole. Ma 37 lat, o 10 więcej niz ksiązkowy pan Darcy, ale w sumie mógłby być.
Własnie oglądałam zdjęcia Josepha Fiennesa z filmu Kupiec wenecki, wygląda całkiem obiecująco ( Joseph oczywiście), chociaż to nie jest mój ideał piękna. Jackman rzeczywiście jest trochę stary. A propos akcentu wcielenie Darcyego z P&P 2003 mówi z akcentem angielskim, bo... pochodzi z Anlii ( ur. w Londynie). coś w tym jest, Darcy musi być Anglikiem!!
No na pewno powienien być Anglikiem, ale od kiedy sama dałam ię zwieść w moim ulubionym serialu, to już się nie zarzekam - rodowity Kalifornijczyk mówi z tak pięknym angielskim akcentem, że ach...
Obejrzyj sobie zdjęcia młodego Fiennesa z filmu "Marta i wielbiciele". Moim ideałem też nie jest, ale podoba i mi sie całkiem i uważam, że by się nadawał.
Ufff, trudno było dokopać się do zdjęć z filmu "Marta i przyjaciele", ale przyznaję, że Joseph Fiennes wyglądał całkiem całkiem. A o jakim serialu mówisz złotko??
Zupełnie nie związanym z Jane Austen, moja druga wielka słabość - Buffy the vampire slayer
A propos seriali, byłam na blogu Dorotki i spieszę zameldować, że też jestem fanką Gilmore Girls. Inna sprwa, że im starsza jest moja córka, tym mniej ten serial wydaje mi się realistyczny, a może to wcale nie serial obyczajowy, tylko fantastyczny?
A wiesz, że też mam słabość do tego serialu? Te kołki, ponury Anioł i drobna waleczna kobietka
Gilmore Girls to cudowny serial, tylko Rory niestety przestaje być taką milutką i grzeczną dziewczynką, ale co tam.
Chyba muszę poszukać tych zdjęć Fiennesa, bo nie wiem o co chodzi. Poproszę was o gratulacje, mam piątkę z dziennikarstwa Przepraszam, że tak się dopraszam, ale jestem dziś z siebie niesamowicie dumna
gratulacje, gratulacje, brakuje tutaj jakiejś fajnej ikonki na uściski, więc wysyłam oznaki radości
A wiesz, że też mam słabość do tego serialu?
Te kołki, ponury Anioł i drobna waleczna kobietka
![]()
Gilmore Girls to cudowny serial, tylko Rory niestety przestaje być taką milutką i grzeczną dziewczynką, ale co tam.
O, kochana, to co leciało w polskiej tv to jedynie pierwsze dwa sezony, a zdecydowanie najlepsze są 3 ostatnie: 5, 6, 7. Te poczatkowe są dla młodzieży, potem to robi się serial dla starszej widowni. Jak to powiedzial jeden z aktorow to serial o dziewczynie, ktora staje sie kobieta, a te wszystkie demony to tylko jeszcze jeden z problemów, z którymi musi sie zmagac. No i pojawia sie jeszcze jeden przystojny wampir
A Rory moze i dobrze ze sie robi mniej idealna, bo zawsze po emisji GG maialam kaca, ze jestem zla matka Ciekawe czy tnn7 pusci kolejna serie. Musze sobie wreszcie sciagnac ten serial w calosci.
No i oczywiście gratulacje.
I to mnie dobijało - zawsze przerywali w tym samym momencie, gdy Buffy zabija Anioła i wyjeżdża do innego miasta i dalej już nie oglądałam.
Ja oglądałam całą nową serię GG, nie wytrzymałam i ściągnęłam
Jaki przystojny wampir?
Buffy po zabiciu Angela wyjechała do LA i pracowała tam przez lato jako kelnerka. Potem wróciła od Sunnydayle, a kiedy wydawało jej się, że uporała już się z tym, co się stało Angel wraca z piekła... Ale na koniec 3 serii zostawia ją i wyjeżdza do LA i dzięki temu mamy serial "Angel". A przystojny wampir to Spike, wróg z 2 sezonu, który wraca w 4 sezonie. W 5 sezonie odkrywa, że jest zakochany w Buffy, w 6 z nią sypia, a w 7 odzyskuje dla niej swoją duszę... Są na mojej ikonce, którą zmieniłam sobie specjalnie na potrzeby tej off-topicowej dyskusji, ale niewiele widać, może poszukam jakiejś lepszej nim wrócę do Fanny
Pamiętam go! On się wtedy zawsze z tą Drusillą szwendał Jak ona mnie śmieszyła, zawsze gadała do martwych ptaszków i wyglądała na lekko szurnietą.
PS. Niezłe podsumowanie tylu serii w jednym zdaniu Głupi Anioł.
No bo Drusilla była wariatką - szurniętą wampirzycą, uwielbiałam ją!
A działo się trochę więcej, ale nie wchodziłam w szczególy
WracajÄ…c do pierwotnego watku
co powiedziałbyście na Clifa Owena w roli Darcego??
Ja ostatnio doszłam do wniosku że jest jak najbardziej na miejscu.
Wracając do powyższych offtopów...
Według mnie pomyłką jest nie tyle nie trafione obsadzenie ról w HP, a w ogóle fakt, że tacy świetni aktorzy - tj. Fiennes (czemu tu nie ma buźki zakochanej, bądź serduszka? :twisted: ) i Oldman, zechcieli zagrać w takim beznadziejnym filmie (chociaz w Fiennesa zaczęłam już wątpić po "Pokojówce na Manhattanie"). Chociaż lubię książkę to ekranizacji wręcz nie znoszę! Widzę już oczami wyobraźnie szalone i głupiutki fanki zakochane w Ralphie, po zobaczeniu aż 1 jego roli - Voldemorta Pozostaje siąść i płakać...
Tak samo płakać nad najnowszą wersją "DiU". Nie mogę ścierpieć Keiry, a tu proszę : główna rola w ekranizacji jednej z moich ulubionych książek. Że o Darcym już nie wspomnę. Choćby mi płacili nie zamierzam obejrzeć tego "dzieła". Zwiastun bynajmniej mnie nie zachęcił, a wręcz przeciwnie. Namiętności, pocałunki, oświadczyny w deszczu, wybuchy...eee...:]
Te oświadczyny w deszczu też mnie dobiły, zupełnie mi to nie pasuje do klimatu epoki. Czuję, że jak wyjdę z kina, ( pójdę to zobaczyć z czystej ciekawości) to będę musiała odreagować i obejrzeć P&P 1995 z dziesięć razy
Clive Owen czemu nie?! Jest przystojny i jest Anglikiem, ale niestety ma 41 lat- trochę za dużo jak na mój gust.
Ale tak na dobrą sprawę nie wygląda na tyle, a w filmie "Bliżej" to kilka razy miał taką minke jak powinien mieć Darcy właśnie.
Wracając do powyższych offtopów...
![]()
Według mnie pomyłką jest nie tyle nie trafione obsadzenie ról w HP, a w ogóle fakt, że tacy świetni aktorzy - tj. Fiennes (czemu tu nie ma buźki zakochanej, bądź serduszka? :twisted: ) i Oldman, zechcieli zagrać w takim beznadziejnym filmie (chociaz w Fiennesa zaczęłam już wątpić po "Pokojówce na Manhattanie").
Podobno Gary Oldman miał straszne długi...
A tak serio, wiesz że to miał być film dla dzieci? Przynajmniej dwie pierwsze częsci. A wszystkie nie podobały Ci się tak samo? Bo pomiędzy 1 i 2 a 3 była tak wielka różnica, że trudno je wrzucać do jednego worka.
"Pokojówki" na szczęscie nie widziałam.
WracajÄ…c do pierwotnego watku
![]()
co powiedziałbyście na Clifa Owena w roli Darcego??
Ja ostatnio doszłam do wniosku że jest jak najbardziej na miejscu.
Zdecydowanie za stary. Pamiętajmy, że w ksiązce Darcy miał 27 lat.
A ta najnowsza wersja jest strasznie uwspółcześniona. Wygląda na skrzyżowanie "Bridget Jones" z "Love actually", tylko w strojach z czasów regencji, żeby widzowie nie znudzili się formułą. Swoją drogą ile razy mozna stosować ten chwyt: wyznanie miłości w deszcu/ śniegu/ równie niesprzyjających okolicznościach? Wydaje mi się że kolejna ekranizacja DiU powsatła na fali sukcesu brytyjskich komedii romatycznych firmowanych przez Richarda Curtisa: zróbmy cos podobnego, ale co, hej, a moze sięgniemy do klasyki?
A Darcy wygląda na strasznego cierpiętnika, na każdym zdjęciu ma tak zbolała minę, że aż się chcenim potrząchnąc...
Ze smutkem muszę stwierdzić, że nasza ulubiona książka, wydała się po prostu komuś za nudna i postanowiono ją trochę "uatrakcyjnić" :?
Hmmmmm.......
Sprzeciwiam się twierdzeniu, że HP to kiepskie filmy!!!
nie ś tak dobre jak książki, ale na moją wyobraźnie działają znakomićie...
ja sobie wypraszam
Witajcie, a co sądzicie o Jamesie Purefoy jako panu Darcym? Jest anglikiem, według mnie ma niewątpliwą charyzmę, cudowny uśmiech, jest wysokim brunetem, dla mnie - idealny Fitzwilliam Darcy, pozdrawiam
Czesem lepiej żyć w nieświadomości
Nic mi nie mówiło to nazwisko więc sobie poszukałam i teraz wiem.
Owszem wygląd ma całkiem całkiem, ale jak zobaczyłam jeden z tytułów filmów w których grał to włączyła się lampka która łączy aktora z konkretną postacią - Tom Betram w "Mansfield Park". I teraz juz zawsze kojarzył mi sie będzie z ta rolą, więc na Darcego jest zły.(głupie rozumowanie wiem, ale coż).
ale zobacz go w Burmistrzu z Casterbridge (na tvp4 w sobotÄ™ o 18), jest niczego sobie, naprawdÄ™
o 18, skąd ta buźka? :?