Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Kochane, na bazie innego watku rozpoczynam nowy
Najg?upsze sny jakie mieli?my.
Alison ?ni?a o romantycznym Kaczy?skim, ja ?e by?am W?adys?awem Jagie??a.
Kolej na Was.
A mo?e gdzie? tam w tle i pan Darcy si? trafi?? Albo Bogowie?
Do dzie?a!!!
Alison ?ni?a o romantycznym Kaczy?skim,
Do dzie?a!!!
Przepraszam bardzo!!! Czy pad?o gdzie? sformu?owanie, ?e on by? romantyczny??? Przecie? ja si? natychmiast obudzi?am! Prosz? mi tu nie imputowa? ?adnej zoofilii... Romantyczny Kaczy?ski...te? co? :evil:
Bo?e jak ja si? uwielbiam na tym zdj?ciu obok... :oops:
Kochana, to on by? romantycznie nastawiony, tak zrozumia?am to oczko i Twoj? reakcj?
P.S. Wida? To ta broda to jednak prawda?
P.S. Wida?To ta broda to jednak prawda?
Najprawdziwsza prawda
Królem Jagie??o nie by?am ale ?ni?o mi si?, ?e ?y?am w tamtych czasach. By?am jednym z krakowskich ?aków i biega?am po krakowskim rynku.
Szczegó?ów juz nie pami?tam, ale by?o ogólnie fajnie.
Kaziuta, a czyta?a? "Paziów króla Zygmunta" albo ogl?da?a? serial? To by? film mojego dzieci?stwa- pami?tam, jak tych ch?opców Bona m?czy?a w?oszczyzn?! Zw?aszcza kalafiorem.
Rzadko kiedy pami?tam swoje sny, ale za to koszmarów prawie nie miewam 8) Jaki? czas temu ?ni?am o jakiej? szalonej imprezie, na której by? równie? Colin Farrell. Szczegó?ow - brak. Niestety.
Kaziuta, a czyta?a? "Paziów króla Zygmunta" albo ogl?da?a? serial? To by? film mojego dzieci?stwa- pami?tam, jak tych ch?opców Bona m?czy?a w?oszczyzn?!
Zw?aszcza kalafiorem.
Kiedys czyta?am, ale ju? nie pami?tam szczegó?ów. Sen nie by? pod wp?ywem ksi?zki, bo zdarzy? sie w moim doros?ym ?yciu.
To ja zabije wszystkich moim snem.
?ni?a mi si? Aine (!) ?e gdzie? tam by?y?my i mialy?my si? spotka? przy jakiej? okazji...nie wiedzie? czemu Aine by?a brodatym rudym facetem z brzuszkiem który je?dzi? na motocyklu....Nie?le prawda?
PS.Aine widzisz wszystko to w trakcie tej roboty z kompem i p?ytami...odchy?y mam od internetu i w ogóle widz?,?e komputer ?le na mnie dzia?a!!!
To ja zabije wszystkich moim snem.
?ni?a mi si? Aine (!) ?e gdzie? tam by?y?my i mialy?my si? spotka? przy jakiej? okazji...nie wiedzie? czemu Aine by?a brodatym rudym facetem z brzuszkiem który je?dzi? na motocyklu....
No to Aine....szerokiej drogi!!!
Dobrze Ci tak. A z mojej bródki si? wy?miewa?a?...
Bo to pewnie przez t? bródk?. pomyli? si? jej Colin ze mn?.
Przecie? opis - wypisz wymaluj Colin. W snach nast?puje na?o?enie. Mnie si? kiedy? ?ni?o, ?e patrze do lustra, a tutaj Sophia Loren. Si? nawet zdziwi?am A Georgi na?o?y? si? Colin ze mn?.
Aine on z Colinem niewiel mia? wspólnego ;-) to raczej taki Harleyowiec by?....echh a? musz? w senniku zobaczy?....przynajmniej jaka? odmiana bo od kilku tygodni to mi si? zbo?e ?ni?o we wszelakiej postaci!!!
Ciekawe co sennik mówi na temat Kaczy?skiego
Wed?ug mnie najgorsze s? te sny, w których w krytycznym momencie, nie mo?na nic powiedzie?...Rusza si? desperacko ustami, a g?os nie mo?e si? wydoby?....A
Albo jak trzeba ucieka? nogi nagle przestaj? by? pos?uszn? cz??ci? cia?a, na której mo?na polega?...
Albo jak nagle wszystko zaczyna dzia? si? w zwolnionym tempie....brrr!
![]()
Tego nie wim, i chyba nie chc? wiedzie? ;-) bo to na pewno nie mo?e by? nic dobrego.
[/quote/"Deska"]Albo jak trzeba ucieka? nogi nagle przestaj? by? pos?uszn? cz??ci? cia?a, na której mo?na polega?...
Albo jak nagle wszystko zaczyna dzia? si? w zwolnionym tempie....brrr!
Oj tak, te z niemo?no?ci? ucieczki s? najstraszniejsz, ale to podobno ?ni sie najcz??ciej jak cz?owiek si? upl?cze w jak?? niechcian? sytuacj? z której chcia?by si? wypl?ta?, a nie wie jak.
A ja dosta?am przedwczoraj Robina od Georgi. I przez ca?? noc ?ni?o mi si?, ?e jestem Robinem i ratuj? ?wiat wype?niaj?c wa?ne misje (np. ugotowanie spagetti i nakarmienie kota). Ca?a noc biega?am z szabl? (
) i wo?a?am Gisburna ?eby si? pokaza?. A on si? pokazywa?.
bo od kilku tygodni to mi si? zbo?e ?ni?o we wszelakiej postaci!!!
Zbo?e
- sia? - wielki zarobek
- kosi? - otrzymasz zaj?cie
- m?óci? - rozwi??esz zawik?an? spraw?
- w snopach - wygrana
- w k?osach - szcz??cie
- zwozi? - zdrowie
- zniszczone - ci??ka praca
lub
Zbo?e - ?an - Szcz??cie i powodzenie; M?óci? - szcz??liwe zako?czenie rozpocz?tych interesów lub rozwi??esz jak?? spraw?; ?uska? k?osy - rych?e sukcesy; ?ci?te - powodzenie i pomy?lno??; Sia? - pomy?lna przysz?o?? lub dobre zdrowie lub du?y zarobek; Dojrza?e - s?awa i w?adza; Kosi? - n?dza i ubóstwo lub otrzymasz jakie? zaj?cie; W snopach - wygrana; Zwozi? - dobre zdrowie; W k?osach - szcz??cie; Zniszczone - ci??ka praca; Zielone - bogactwo i przywileje; Je?? - szcz??liwe i trwa?e zwi?zki; W magazynie - spe?nienie wszystkich marze?.
Georgiania. Wybierz sobie, co Ci pasuje najbardziej
![]()
Tego nie wim, i chyba nie chc? wiedzie? ;-) bo to na pewno nie mo?e by? nic dobrego.
Alez Alison, wedlug sennikow Kaczka to pomyslny znak, zwlaszcza jak ja ?apiesz, bo to oznacza powodzenie zamiarów. Kwakanie slyszec to radosne nowiny
Tylko do niej nie strzelaj (pomijajac wszystko to b?ad), ani nie skub (bo klotnia).
P.S. Ale o polityce lepiej nie rozmawiajmy.
Ja nie lubie snow, kiedy wracam w jakies stare miejsce, a tam wszystko jest inaczej, do tego stopnia ze nie moge tam trafic, a dom jest zabity deskami .... Cos co sie skonczylo bezpowrotnie, zmienilo bezpowrotnie ...
Ale to uciekanie olowianymi nogami tez mi sie zdarzalo.
I klatka schodowa zrujnowana, z brakujacymi stopniami, urwana winda ....
Koszmary pamieta sie najbardziej
A mnie si? powtarza sen o II wojnie ?wiatowej. Zawsze jestem ?ydem (p?ci m?skiej) chowaj?cym si?, uciekajacym przed gestapo. To w obozie, to ukrywaj?cym si? w lesie, to w szczelinach, szafach, pod pod?og? w piwnicach, na dachach itd. Zawsze odczuwam ten sam olbrzymi wszechogarniaj?cy strach, który zalewa mnie ca??. Raz ?ni?o mi si?, ?e doczeka?am wyzwolenia. Dziewczyny, to uczucie, które wtedy prze?ywa?am jest nie do opisania. ?adne s?owo tego nie odzwierciedli, ?adne zdanie nie opisze.
Mi si? czasem ?ni, ?e mnie poszukuje mafia i p?atni zabójcy, ale ja jestem zawsze sprytniejsza! Tylko to ci?g?e chowanie si? troch? m?czy...
Czasem, jak uciekam, to jakbym by?a na szczud?ach (a nie umiem na nich chodzi?).
Niedawno ?ni?o mi si?, i? mia?am zrobi? ?ydowski podworek (do jedzenia), m. in. ze starych butów. 8O
Moje sny cz?sto ko?cz? si? na tym jak mnie ?api?. Budz? si? z uczuciem strachu, gorzkiej ulgi i rezygnacji. Strach - bo wiadomo co b?dzie, ulga- ?e wresznie ko?czy si? ta niepewno?? i ukrywanie i rezygnacja z prób ratowania siebie, bezwolne poddanie si?.
Nie lubi? tych snów.
A czy komu? ?ni?o si?, ?e z czego? spada? To jakby zje?d?a? rozp?dzon? kolejk?...brr...dziwne uczucie...zawsze przez pi?? minut musze dochodzi? do siebie...A swoj? drog? ?ni?o mi si? kiedy?, ?e ja i moja rodzina robimy ognisko w ko?ciele, bawimy si? w chowanego itp.,,,to by?a dziwna sprawa
A czy komu? ?ni?o si?, ?e z czego? spada? To jakby zje?d?a? rozp?dzon? kolejk?...brr...dziwne uczucie...zawsze przez pi?? minut musze dochodzi? do siebie...A swoj? drog? ?ni?o mi si? kiedy?, ?e ja i moja rodzina robimy ognisko w ko?ciele, bawimy si? w chowanego itp.,,,to by?a dziwna sprawa
Nie, ognisko w ko?ciele mi si? nie ?ni?o. W ogóle ko?ció? mi si? nie ?ni. No ale w sumie teatr te? mi si? nie ?ni, wiec to o niczym nie ?wiadczy.
Przed matura, pami?tam, ?ni?o mi si? ?e oblewam angielski, podchodz? do okna i widz? lec?ce smoki. Zgodnie z sennikiem wszystko to mia?o by? dobr? wró?b?. I si? sprawdzi?o
O! S?ysza?am, ?e sny o spadaniu s? cz?ste! Ja te? spada?am, ale tu? przy ziemi wyhamowywa?am. Pewnie spada?am z tych szczude??
A mi si? nie chce przypomnie? ?aden sen :?
za to przypomnia?y?cie mi bardzo fajne opowiadanie, autorstwa bodaj to Trumana Capote. O pewnym m??czy?nie (zawsze wyobra?a?am sobie, ?e to Freud) który skupowa? od ludzi sny. Sz?o si? do niego, opowiada?o swój sen, on zapisywa?, dawa? kas? i do widzenia. Ale potem okazywa?o si? ?e bez tego snu - bo skoro sprzedany to nale?a? ju? do kogo? innego - jako? tak nieswojo...