Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-02-23 14:27:52

AineNiRigani
Użytkownik

sny

Kochane, na bazie innego watku rozpoczynam nowy
Najg?upsze sny jakie mieli?my.
Alison ?ni?a o romantycznym Kaczy?skim, ja ?e by?am W?adys?awem Jagie??a.
Kolej na Was.
A mo?e gdzie? tam w tle i pan Darcy si? trafi?? Albo Bogowie?
Do dzie?a!!!

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#2 2006-02-23 14:36:33

Alison
Użytkownik

Re: sny

Alison ?ni?a o romantycznym Kaczy?skim,
Do dzie?a!!!

Przepraszam bardzo!!! Czy pad?o gdzie? sformu?owanie, ?e on by? romantyczny??? Przecie? ja si? natychmiast obudzi?am! Prosz? mi tu nie imputowa? ?adnej zoofilii... Romantyczny Kaczy?ski...te? co? :evil:
Bo?e jak ja si? uwielbiam na tym zdj?ciu obok... :oops:

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#3 2006-02-23 15:23:04

AineNiRigani
Użytkownik

Kochana, to on by? romantycznie nastawiony, tak zrozumia?am to oczko i Twoj? reakcj? big_smile

P.S. Wida? big_smile To ta broda to jednak prawda?

#4 2006-02-23 16:35:49

Alison
Użytkownik

P.S. Wida? big_smile To ta broda to jednak prawda?

lol lol lol lol
Najprawdziwsza prawda big_smile

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#5 2006-02-23 20:23:28

Kaziuta
Użytkownik

Królem Jagie??o nie by?am ale ?ni?o mi si?, ?e ?y?am w tamtych czasach. By?am jednym z krakowskich ?aków i biega?am po krakowskim rynku.
Szczegó?ów juz nie pami?tam, ale by?o ogólnie fajnie.

#6 2006-02-23 21:03:24

Diana
Użytkownik

Kaziuta, a czyta?a? "Paziów króla Zygmunta" albo ogl?da?a? serial? To by? film mojego dzieci?stwa- pami?tam, jak tych ch?opców Bona m?czy?a w?oszczyzn?! big_smile Zw?aszcza kalafiorem. lol

Czym jest ?ycie- snem jedynie...
GG: 9031506

#7 2006-02-23 21:21:07

Caitriona
Użytkownik

Rzadko kiedy pami?tam swoje sny, ale za to koszmarów prawie nie miewam 8) Jaki? czas temu ?ni?am o jakiej? szalonej imprezie, na której by? równie? Colin Farrell. Szczegó?ow - brak. Niestety.

The person, be it gentlemen or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid - Northanger Abbey

#8 2006-02-23 21:26:55

Kaziuta
Użytkownik

Kaziuta, a czyta?a? "Paziów króla Zygmunta" albo ogl?da?a? serial? To by? film mojego dzieci?stwa- pami?tam, jak tych ch?opców Bona m?czy?a w?oszczyzn?! big_smile Zw?aszcza kalafiorem. lol

Kiedys czyta?am, ale ju? nie pami?tam szczegó?ów. Sen nie by? pod wp?ywem ksi?zki, bo zdarzy? sie w moim doros?ym ?yciu.

#9 2006-02-24 09:18:21

Georginia
Użytkownik

To ja zabije wszystkich moim snem.
?ni?a mi si? Aine (!) ?e gdzie? tam by?y?my i mialy?my si? spotka? przy jakiej? okazji...nie wiedzie? czemu Aine by?a brodatym rudym facetem z brzuszkiem który je?dzi? na motocyklu....Nie?le prawda?

PS.Aine widzisz wszystko to w trakcie tej roboty z kompem i p?ytami...odchy?y mam od internetu i w ogóle widz?,?e komputer ?le na mnie dzia?a!!!

#10 2006-02-24 09:55:48

Alison
Użytkownik

To ja zabije wszystkich moim snem.
?ni?a mi si? Aine (!) ?e gdzie? tam by?y?my i mialy?my si? spotka? przy jakiej? okazji...nie wiedzie? czemu Aine by?a brodatym rudym facetem z brzuszkiem który je?dzi? na motocyklu....

No to Aine....szerokiej drogi!!! lol lol
Dobrze Ci tak. A z mojej bródki si? wy?miewa?a?...

#11 2006-02-24 12:03:40

AineNiRigani
Użytkownik

Bo to pewnie przez t? bródk?. pomyli? si? jej Colin ze mn?.
Przecie? opis - wypisz wymaluj Colin. W snach nast?puje na?o?enie. Mnie si? kiedy? ?ni?o, ?e patrze do lustra, a tutaj Sophia Loren. Si? nawet zdziwi?am big_smile A Georgi na?o?y? si? Colin ze mn?.

#12 2006-02-24 14:43:20

Georginia
Użytkownik

Aine on z Colinem niewiel mia? wspólnego ;-) to raczej taki Harleyowiec by?....echh a? musz? w senniku zobaczy?....przynajmniej jaka? odmiana bo od kilku tygodni to mi si? zbo?e ?ni?o we wszelakiej postaci!!!

#13 2006-02-24 15:15:47

Deska
Użytkownik

Ciekawe co sennik mówi na temat Kaczy?skiego big_smile

Wed?ug mnie najgorsze s? te sny, w których w krytycznym momencie, nie mo?na nic powiedzie?...Rusza si? desperacko ustami, a g?os nie mo?e si? wydoby?....A
Albo jak trzeba ucieka? nogi nagle przestaj? by? pos?uszn? cz??ci? cia?a, na której mo?na polega?...
Albo jak nagle wszystko zaczyna dzia? si? w zwolnionym tempie....brrr!

#14 2006-02-24 15:44:11

Alison
Użytkownik

Tego nie wim, i chyba nie chc? wiedzie? ;-) bo to na pewno nie mo?e by? nic dobrego.

[/quote/"Deska"]Albo jak trzeba ucieka? nogi nagle przestaj? by? pos?uszn? cz??ci? cia?a, na której mo?na polega?...
Albo jak nagle wszystko zaczyna dzia? si? w zwolnionym tempie....brrr!

Oj tak, te z niemo?no?ci? ucieczki s? najstraszniejsz, ale to podobno ?ni sie najcz??ciej jak cz?owiek si? upl?cze w jak?? niechcian? sytuacj? z której chcia?by si? wypl?ta?, a nie wie jak.

#15 2006-03-01 19:36:41

AineNiRigani
Użytkownik

A ja dosta?am przedwczoraj Robina od Georgi. I przez ca?? noc ?ni?o mi si?, ?e jestem Robinem i ratuj? ?wiat wype?niaj?c wa?ne misje (np. ugotowanie spagetti i nakarmienie kota). Ca?a noc biega?am z szabl? ( lol lol lol ) i wo?a?am Gisburna ?eby si? pokaza?. A on si? pokazywa?.

#16 2006-03-01 19:45:24

Gosia
Użytkownik

bo od kilku tygodni to mi si? zbo?e ?ni?o we wszelakiej postaci!!!

Zbo?e
- sia? - wielki zarobek
- kosi? - otrzymasz zaj?cie
- m?óci? - rozwi??esz zawik?an? spraw?
- w snopach - wygrana
- w k?osach - szcz??cie
- zwozi? - zdrowie
- zniszczone - ci??ka praca
lub
Zbo?e - ?an - Szcz??cie i powodzenie; M?óci? - szcz??liwe zako?czenie rozpocz?tych interesów lub rozwi??esz jak?? spraw?; ?uska? k?osy - rych?e sukcesy; ?ci?te - powodzenie i pomy?lno??; Sia? - pomy?lna przysz?o?? lub dobre zdrowie lub du?y zarobek; Dojrza?e - s?awa i w?adza; Kosi? - n?dza i ubóstwo lub otrzymasz jakie? zaj?cie; W snopach - wygrana; Zwozi? - dobre zdrowie; W k?osach - szcz??cie; Zniszczone - ci??ka praca; Zielone - bogactwo i przywileje; Je?? - szcz??liwe i trwa?e zwi?zki; W magazynie - spe?nienie wszystkich marze?.

Georgiania. Wybierz sobie, co Ci pasuje najbardziej smile

#17 2006-03-01 19:53:27

Gosia
Użytkownik

Tego nie wim, i chyba nie chc? wiedzie? ;-) bo to na pewno nie mo?e by? nic dobrego.

Alez Alison, wedlug sennikow Kaczka to pomyslny znak, zwlaszcza jak ja ?apiesz, bo to oznacza powodzenie zamiarów. Kwakanie slyszec to radosne nowiny
Tylko do niej nie strzelaj (pomijajac wszystko to b?ad), ani nie skub (bo klotnia). smile

P.S. Ale o polityce lepiej nie rozmawiajmy.

#18 2006-03-01 19:57:15

Gosia
Użytkownik

Ja nie lubie snow, kiedy wracam w jakies stare miejsce, a tam wszystko jest inaczej, do tego stopnia ze nie moge tam trafic, a dom jest zabity deskami .... Cos co sie skonczylo bezpowrotnie, zmienilo bezpowrotnie ...

Ale to uciekanie olowianymi nogami tez mi sie zdarzalo.
I klatka schodowa zrujnowana, z brakujacymi stopniami, urwana winda ....
Koszmary pamieta sie najbardziej sad

#19 2006-03-01 20:07:41

AineNiRigani
Użytkownik

A mnie si? powtarza sen o II wojnie ?wiatowej. Zawsze jestem ?ydem (p?ci m?skiej) chowaj?cym si?, uciekajacym przed gestapo. To w obozie, to ukrywaj?cym si? w lesie, to w szczelinach, szafach, pod pod?og? w piwnicach, na dachach itd. Zawsze odczuwam ten sam olbrzymi wszechogarniaj?cy strach, który zalewa mnie ca??. Raz ?ni?o mi si?, ?e doczeka?am wyzwolenia. Dziewczyny, to uczucie, które wtedy prze?ywa?am jest nie do opisania. ?adne s?owo tego nie odzwierciedli, ?adne zdanie nie opisze.

#20 2006-03-01 20:19:03

Diana
Użytkownik

Mi si? czasem ?ni, ?e mnie poszukuje mafia i p?atni zabójcy, ale ja jestem zawsze sprytniejsza! big_smile Tylko to ci?g?e chowanie si? troch? m?czy...
Czasem, jak uciekam, to jakbym by?a na szczud?ach (a nie umiem na nich chodzi?).
Niedawno ?ni?o mi si?, i? mia?am zrobi? ?ydowski podworek (do jedzenia), m. in. ze starych butów. 8O

#21 2006-03-01 20:26:00

AineNiRigani
Użytkownik

Moje sny cz?sto ko?cz? si? na tym jak mnie ?api?. Budz? si? z uczuciem strachu, gorzkiej ulgi i rezygnacji. Strach - bo wiadomo co b?dzie, ulga- ?e wresznie ko?czy si? ta niepewno?? i ukrywanie i rezygnacja z prób ratowania siebie, bezwolne poddanie si?.
Nie lubi? tych snów.

#22 2006-03-01 20:31:00

Margarett
Użytkownik

A czy komu? ?ni?o si?, ?e z czego? spada? To jakby zje?d?a? rozp?dzon? kolejk?...brr...dziwne uczucie...zawsze przez pi?? minut musze dochodzi? do siebie...A swoj? drog? ?ni?o mi si? kiedy?, ?e ja i moja rodzina robimy ognisko w ko?ciele, bawimy si? w chowanego itp.,,,to by?a dziwna sprawa

Marzenia prze?ywane pod wp?ywem chwili trac? ca?y urok przy ich roztrz?saniu

#23 2006-03-01 20:51:56

AineNiRigani
Użytkownik

A czy komu? ?ni?o si?, ?e z czego? spada? To jakby zje?d?a? rozp?dzon? kolejk?...brr...dziwne uczucie...zawsze przez pi?? minut musze dochodzi? do siebie...A swoj? drog? ?ni?o mi si? kiedy?, ?e ja i moja rodzina robimy ognisko w ko?ciele, bawimy si? w chowanego itp.,,,to by?a dziwna sprawa

Nie, ognisko w ko?ciele mi si? nie ?ni?o. W ogóle ko?ció? mi si? nie ?ni. No ale w sumie teatr te? mi si? nie ?ni, wiec to o niczym nie ?wiadczy.
Przed matura, pami?tam, ?ni?o mi si? ?e oblewam angielski, podchodz? do okna i widz? lec?ce smoki. Zgodnie z sennikiem wszystko to mia?o by? dobr? wró?b?. I si? sprawdzi?o big_smile

#24 2006-03-01 20:52:11

Diana
Użytkownik

O! S?ysza?am, ?e sny o spadaniu s? cz?ste! Ja te? spada?am, ale tu? przy ziemi wyhamowywa?am. Pewnie spada?am z tych szczude?? wink

#25 2006-03-01 20:53:17

izek
Użytkownik

A mi si? nie chce przypomnie? ?aden sen :?
za to przypomnia?y?cie mi bardzo fajne opowiadanie, autorstwa bodaj to Trumana Capote. O pewnym m??czy?nie (zawsze wyobra?a?am sobie, ?e to Freud) który skupowa? od ludzi sny. Sz?o si? do niego, opowiada?o swój sen, on zapisywa?, dawa? kas? i do widzenia. Ale potem okazywa?o si? ?e bez tego snu - bo skoro sprzedany to nale?a? ju? do kogo? innego - jako? tak nieswojo...

gg 5425654

Stopka forum