Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
maenka napisa³:
A widzicie sprawdza sie teoria że każdy z nas chcialby być widziany (tak jak sam siebie widzi) za mlodszego niż jest. Wszystkim z nas nawet tym dwudziestoletnim miłe jest wzięcie za kogoś młodszego.
Wyjątkiem są osoby niepełnoletnie, które odwrotnie pragną być odbierane jako starsze niż są w rzeczywistości.
Ja się kiedyś nagminnie postarzałam, bo nie chciałam, żeby ktoś wyliczył ile miałam lat, jak zostałam mamą
Teraz mam za swoje.
Katarzyno, grtulacje z okazji wkroczenia w dorosłość ![]()
Katarzyna napisa³:
A ja mam dziś osiemnastkę i kiedy wstałam rano poczułam się staro
Trochę spóźnione moje życzenia. Czuj sie młodo to bardzo pomaga - wierz mi wiem coś o tym
Ja mam już za sobą niejedną "osiemnastkę" i za każdym razem razem budzę się z uczuciem starości, ale skoro każdy kolejny dzień jedynie odmładza, to witam urodziny coraz serdeczniej ![]()
Póki co, ja się przyznaję do mojego wieku bo jeszcze mam "naście"... (19), ale już za rok to się zmieni.. buu...
a u mnie wczoraj bylo 17 ![]()
tragedia!!!
nigdy nie cialam byc dorosla!!!
(choc nie powiem wnuki to chyba bym mogla miec
)
A co mają wnuki do dorosłości? Bo z tego co widze, to posiadanie wnuków zwykle prowadzi do zdziecinnienia ![]()
Ja też sobie parę razy myślałam o wnukach, chociaż dzieci mam jeszcze "bardzo młode"
. No, ale już je mam...
ja jeszcze dzieci nie mam, ale czasami jak sobie mysle o mojej planowanej przyszlosci (w Hiszpanii ) to marzy mi sie abym mogla miom wnukom opowiadac zajmujace historie z zycia babci ![]()
Jako babcia bede bardzo zajeta, wiec nie bede miala nawet czasu nic opowiadac ;P.
A ja powoli zaczynam wchodzic w okres kryzysowy. Mam nadzieje, ze bede miala niedlugo dzieci i okres depresyjny przesunie mi sie na lata pozniejsze, bo nie mam ochoty zalowac tego, ze nie jestem juz taka mloda jak mi sie wydaje
.
ten okres depresyjny w takim razie moze wcale nie przyjsc jesli bedziesz zajeta dziecmi a pozniej wnukami ![]()
a najwazniejsze ze jest sie mlodym duchem. ja duchem chyba jestem za mloda, przynajmniej czasami no i zachowuje sie jak prawdziwe dziecko
. co nie powiem jest mile bo NIGDY nie chcialam byc dorosla (i narazie na szczescie nie jestem
)
...i dlatego faceci maja troche lepiej, bo ich kryzys wieku podobno dopada gdy koncza 39 lat - a wtedy po prostu kupuja sobie nowy motor. ;-) Zreszta i tak zyjemy krocej, wiec dlugo po tej 39-tce sie nie meczymy.
No i twierdzą , że kobieta 40-letnia jest już stara , ale mężczyzna - skąd! - nadal młodziutki!![]()
hmm, mua wlasnie skonczyla 45 lat i letkiego dola zaliczylam z tej okazji calkiem na serio (pisownia zamierzona) ![]()
skrzacik
Skrzaciku , to faceci tak głupio myślą , a MY kobiety wiemy ,że to bzdura i rozpaczliwa próba ratowania nadszarpniętego widokiem atrakcyjnych kobietek ego:
Nigdy żaden facet sie do tego nie przyzna , ale tak jest , więc nie martw się i przyznaj się sama przed sobą , że tak naprawdę masz 17 , i tylko pogarszający się stan ,że tak powiem, obudowy Cię dołuje ![]()
Ostatnio edytowany przez Tamara (2008-02-29 18:16:12)
Mnie w tym roku chrystusowe... ![]()
Ale doła miałem większego przy 20. niż przy 30. urodzinach!
A ja największego na 18 miałam:![]()
Ostatnio edytowany przez Tamara (2008-02-29 20:42:14)
ja z roku na rok mam wiekszego dola. a zaczelo sie od chyba 14. roku zycia
jak sie bylo jeszcze goraca trzynastka to dalo sie wytrzymac a teraz tylko starosc pozostaje ![]()
emmanuella napisa³:
ja z roku na rok mam wiekszego dola. a zaczelo sie od chyba 14. roku zycia
jak sie bylo jeszcze goraca trzynastka to dalo sie wytrzymac a teraz tylko starosc pozostaje
Jeżu, idę się do trumny położyć... Ile Ty masz lat Emmanuella? 17? Dobrze doczytałam?
Mnie dwa tygodnie temu stuknęła 27 wiosna i jakoś nie czuję się stara. Nie wiem moze inna jestem, ale jakos moje urodziny nie wprawiają mnie w depresję.
urodziny to cudowny dzien ale z nimi wiaze sie okropny fakt zmiany wieku. ja chcialabym cofnac sie 12 lat tak zeby miec 5 lat. to byloby wspaniale. bawilabym sie w piaskownicy i takie tam. jedyne dobre co wiaze sie z wiekiem to to ze (moze) kiedys zostane babcia. nie wiem czemu mnie to kreci ![]()
Bo babcie bawią się w piaskownicy z wnukami. Pasuje im szyć ubranka dla lalek i gotować obiad dla misiów. Wielki powrót do dzieciństwa. ![]()
Ostatnio edytowany przez Dorfi (2008-03-01 08:55:48)
Idę poszukać jakiejś eleganckiej piramidy z wygodnym sarkofagiem...
Chyba nie znajdziesz. Musisz się wybrać na podbój i niewolników nałapać, żeby Ci takową wybudowali ![]()