Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
maenka napisał:
A widzicie sprawdza sie teoria ?e ka?dy z nas chcialby by? widziany (tak jak sam siebie widzi) za mlodszego ni? jest. Wszystkim z nas nawet tym dwudziestoletnim mi?e jest wzi?cie za kogo? m?odszego.
Wyj?tkiem s? osoby niepe?noletnie, które odwrotnie pragn? by? odbierane jako starsze ni? s? w rzeczywisto?ci.
Ja si? kiedy? nagminnie postarza?am, bo nie chcia?am, ?eby kto? wyliczy? ile mia?am lat, jak zosta?am mam? Teraz mam za swoje.
Katarzyno, grtulacje z okazji wkroczenia w doros?o??
Katarzyna napisał:
A ja mam dzi? osiemnastk? i kiedy wsta?am rano poczu?am si? staro
Troch? spó?nione moje ?yczenia. Czuj sie m?odo to bardzo pomaga - wierz mi wiem co? o tym
Ja mam ju? za sob? niejedn? "osiemnastk?" i za ka?dym razem razem budz? si? z uczuciem staro?ci, ale skoro ka?dy kolejny dzie? jedynie odm?adza, to witam urodziny coraz serdeczniej
Póki co, ja si? przyznaj? do mojego wieku bo jeszcze mam "na?cie"... (19), ale ju? za rok to si? zmieni.. buu...
a u mnie wczoraj bylo 17
tragedia!!!
nigdy nie cialam byc dorosla!!!
(choc nie powiem wnuki to chyba bym mogla miec )
A co maj? wnuki do doros?o?ci? Bo z tego co widze, to posiadanie wnuków zwykle prowadzi do zdziecinnienia
Ja te? sobie par? razy my?la?am o wnukach, chocia? dzieci mam jeszcze "bardzo m?ode" . No, ale ju? je mam...
ja jeszcze dzieci nie mam, ale czasami jak sobie mysle o mojej planowanej przyszlosci (w Hiszpanii ) to marzy mi sie abym mogla miom wnukom opowiadac zajmujace historie z zycia babci
Jako babcia bede bardzo zajeta, wiec nie bede miala nawet czasu nic opowiadac ;P.
A ja powoli zaczynam wchodzic w okres kryzysowy. Mam nadzieje, ze bede miala niedlugo dzieci i okres depresyjny przesunie mi sie na lata pozniejsze, bo nie mam ochoty zalowac tego, ze nie jestem juz taka mloda jak mi sie wydaje .
ten okres depresyjny w takim razie moze wcale nie przyjsc jesli bedziesz zajeta dziecmi a pozniej wnukami
a najwazniejsze ze jest sie mlodym duchem. ja duchem chyba jestem za mloda, przynajmniej czasami no i zachowuje sie jak prawdziwe dziecko . co nie powiem jest mile bo NIGDY nie chcialam byc dorosla (i narazie na szczescie nie jestem
)
...i dlatego faceci maja troche lepiej, bo ich kryzys wieku podobno dopada gdy koncza 39 lat - a wtedy po prostu kupuja sobie nowy motor. ;-) Zreszta i tak zyjemy krocej, wiec dlugo po tej 39-tce sie nie meczymy.
No i twierdz? , ?e kobieta 40-letnia jest ju? stara , ale m??czyzna - sk?d! - nadal m?odziutki!
hmm, mua wlasnie skonczyla 45 lat i letkiego dola zaliczylam z tej okazji calkiem na serio (pisownia zamierzona)
skrzacik
Skrzaciku , to faceci tak g?upio my?l? , a MY kobiety wiemy ,?e to bzdura i rozpaczliwa próba ratowania nadszarpni?tego widokiem atrakcyjnych kobietek ego: Nigdy ?aden facet sie do tego nie przyzna , ale tak jest , wi?c nie martw si? i przyznaj si? sama przed sob? , ?e tak naprawd? masz 17 , i tylko pogarszaj?cy si? stan ,?e tak powiem, obudowy Ci? do?uje
Ostatnio edytowany przez Tamara (2008-02-29 18:16:12)
Mnie w tym roku chrystusowe...
Ale do?a mia?em wi?kszego przy 20. ni? przy 30. urodzinach!
A ja najwi?kszego na 18 mia?am:
Ostatnio edytowany przez Tamara (2008-02-29 20:42:14)
ja z roku na rok mam wiekszego dola. a zaczelo sie od chyba 14. roku zycia
jak sie bylo jeszcze goraca trzynastka to dalo sie wytrzymac a teraz tylko starosc pozostaje
emmanuella napisał:
ja z roku na rok mam wiekszego dola. a zaczelo sie od chyba 14. roku zycia
jak sie bylo jeszcze goraca trzynastka to dalo sie wytrzymac a teraz tylko starosc pozostaje
Je?u, id? si? do trumny po?o?y?... Ile Ty masz lat Emmanuella? 17? Dobrze doczyta?am?
Mnie dwa tygodnie temu stukn??a 27 wiosna i jako? nie czuj? si? stara. Nie wiem moze inna jestem, ale jakos moje urodziny nie wprawiaj? mnie w depresj?.
urodziny to cudowny dzien ale z nimi wiaze sie okropny fakt zmiany wieku. ja chcialabym cofnac sie 12 lat tak zeby miec 5 lat. to byloby wspaniale. bawilabym sie w piaskownicy i takie tam. jedyne dobre co wiaze sie z wiekiem to to ze (moze) kiedys zostane babcia. nie wiem czemu mnie to kreci
Bo babcie bawi? si? w piaskownicy z wnukami. Pasuje im szy? ubranka dla lalek i gotowa? obiad dla misiów. Wielki powrót do dzieci?stwa.
Ostatnio edytowany przez Dorfi (2008-03-01 08:55:48)
Id? poszuka? jakiej? eleganckiej piramidy z wygodnym sarkofagiem...
Chyba nie znajdziesz. Musisz si? wybra? na podbój i niewolników na?apa?, ?eby Ci takow? wybudowali