Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
No co tak pesymistycznie....
Ja pe?noletnia jestem ju? od ?adnych ........ lat, a wci?? bywa, ?e chc? ode mnie dowodzik w pubie.
Dione, S?o?ce, ja te? bym Cie wylegitymowa?a w barze...
W grudniu sko?cz? 32 lata. Do wieku przyzwyczai?am si? tak jak do piegów
AineNiRigani napisał:
Dione, S?o?ce, ja te? bym Cie wylegitymowa?a w barze...
Uuuu.... Z twoich ust to nie byle jaki komplement. Raju, no poprostu no coments
Ale tak szczerze, to ja Ciebie te?
Ostatnio edytowany przez Dione (2007-10-15 23:22:58)
A ja mam ....... lat plus VAT Za to powiem Wam, ?e moje dziecko ma 4 latka
Dione napisał:
Ale tak szczerze, to ja Ciebie te?
Eee teraz to akurat ?artujesz. no chyba ze chodzi o zachowanie, bo g?upote mam wypisan? na twarzy
Ja ?artuj????
Ja przecie? jak Darcy... Tylko sobie stoj? w k?cie i nos do góry podnosz?....
Mnie coraz rzadziej bior? za studenta... Chyba si? starzej?
A jestem rówie?nikiem Dorfi, jakby kto? pyta?
(Mam nadziej?, ?e nie wygada?em za du?o?)
Kilka miesi?cy temu przeprowadzi?am si? na inne osiedle, tam gdzie do tamtej pory mieszka?am wszystkim mniejszym brzd?com mówi?am cze?? i nikt mi dzie? dobry raczej nie mówi?. To by? mój rodzinny dom, i wszyscy pami?tli mnie jako dziecko. Teraz natomiast wprowadzi?am si? tam i jestem traktowana jako ?ona, matka itd. I wszyscy w wieku szkolnym mówi? mi dzie? dobry. Jako? dziwnie si? z tym czuj?.
Troch? si? pocieszy?am, bo jak wczoraj by?am u lekarza z przezi?bieniem to on powiedzia? mi ?e mam nie chodzi? na randki. Chocia? z drugiej strony ludzie ca?y czas chodza na randki.
Och, chyba jednak si? starzeje .........
Ostatnio edytowany przez snowdrop (2007-10-16 08:38:00)
pak4 napisał:
A jestem rówie?nikiem Dorfi, jakby kto? pyta?
A tego to nie wiedzia?am
Cóz, dw alata temu pojecha?am z dzieciakami na konkurs miedzyszkolny Gdy poprosilam o klucz do sali w ktorej mielismy sie przygotowac, dostalam bure, bo nie wydawa?o sie kluczy uczniom ...
Zdziwilo mnie to, przyznaje, bo wydaje mi sie, ze wygladam na swoj wiek.
Mnie ostatnio pani, która zapuka?a do moich drzwi spyta?a, czy w domu jest doros?a osoba To by?o nawet mi?e, tym bardziej, ?e wci?z przezywam zdarzenie sprzed kliku miesi?cy, kiedy posz?am co? za?atwi? do kadr, a pani mnie spyta?a, czy podlegam obowi?zkowi lustracyjnemu... Przypomnijmy, ?e zaczyna? si? od 72 roku.
A tak w ogóle to mam du?? córk? i to mnie odm?adza, bo zawsze wszyscy si? dziwi?: niemozliwe, ?ebys mia?a juz takie du?e dziecko. I niektórzy bior? j? za moj? siostr? Zw?aszcza, ?e ona do drobnych nie nale?y i lada chwila mnie przero?nie.
A widzicie sprawdza sie teoria ?e ka?dy z nas chcialby by? widziany (tak jak sam siebie widzi) za mlodszego ni? jest. Wszystkim z nas nawet tym dwudziestoletnim mi?e jest wzi?cie za kogo? m?odszego.
Wyj?tkiem s? osoby niepe?noletnie, które odwrotnie pragn? by? odbierane jako starsze ni? s? w rzeczywisto?ci.
Ja mam 19 lat i coraz cz??ciej bior? mnie za 19-latk?, co jest dobr? oznak? . Jeszcze przed wakacjami w sklepie panie mówi?y mi "ty", a teraz jest "pani"
.
Tez pamietam ten czas w swoim ?yciu.
A potem kilka lat pózniej wpadlam w pop?och jak m?ody chlopak ustapi? mi miejsca w tramwaju. Mimo mojego moim zdaniem (i ?yczliwych znajomych) wygl?du.
Akaterine, ta "pani" jeszcze Ci b?dzie bokiem wychodzi? i zamarzysz, ?eby kto? na ulicy powiedzia? do Ciebie "drogie dziecko".
"Dziecko" to do mnie mówi jeden kolega, na oko starszy z 15 lat (hehe, "na oko"..."na ucho" to mu si? wydaje, ?e ja mog?abym by? jego córk? ). Vivat starsi koledzy z pracy!
A ja mam dzi? osiemnastk? i kiedy wsta?am rano poczu?am si? staro
A mnie i zazdro?? z?era i ?ycz? wielu takich rocznic, a nawet jeszcze lepszych!
Pi?kny wiek Tyle masz jeszcze do prze?ycia... (przeczytania, ogl?dni?cia
)
Nie wiedzia?am, ?e wzbudz? a? tyle zazdro?ci i dzi?kuje za ?yczenia
Wszystkiego najlepszego Katarzyno