Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Z dumą, ale też z pewną dozą niepokoju śmiem oznajmić, że jestem nową "zarażoną"
Objawy:
-w domu bez przerwy rozbrzmiewa ścieżka dżwiękowa z "dumy..."
-czytam, wertujÄ™, cytujÄ™....
-chłonę elektryzujące sceny z filmu
-natężenie westchnień, pociągłych spojrzeń itp. osiągnęło już stan krytyczny
-cierpiÄ™ na chroniczny brak przestrzeni i skalnych urwisk...
Może niedługo wirus "zmutuje" i opanuje też męską część społeczeństwa :?:
Może niedługo wirus "zmutuje" i opanuje też męską część społeczeństwa :?:
Obawiam się, że wątpię. Oni mają trwałe, dziedziczne przeciwciała na tego wirusa, wobec którego my jesteśmy absolutnie bezbronne ;-)
Co tu kryc i owijac w bawelne. Sa uposledzeni.
Oczywiscie bywaja chlubne wyjatki
szczerze powiem że niepokoją mnie mężczyźni którzy są zarażeni takimi wirusami :? (mam nadzieję Kaziku że nie weźmiesz tego do siebie )
zastanawiałabym się chyba mocno nad równowagą kogoś kto ciągle ogląda ten sam film i wałkuje każdą minkę i gest ulubionego aktora/aktorki, a nie jest kobietą...
Ja generalnie romansideł nie trawię i jestem zdziwiona, że P&P mnie tak urzekła... Może, dlatego że nie ma ckliwych scen przyprawiających o mdłości...? (Tak właściwie to jetem wielką fanką Pratchetta ;D )
Ja zaczelam czytam romanse "na stare lata". Z Jane zapoznałam sie jakies pol roku temu (ponad), dość późno. Do tej pory gustowałam w fantastyce: Sapek, Eddings, Pratchett, Antony, Norton. I w bajkach i mitologiach.
No i literaturze tematyczno-historycznej
Obawiam się, że wątpię.
Czyżbym wyczuła fankę "Herkulesa" :?:
co do wirusa - może atakuje jednostki wybitnie inteligentne?
Mag napisa³:
Obawiam się, że wątpię.Czyżbym wyczuła fankę "Herkulesa" :?:
:
Nie, a dlaczego? Czyżby Herkules miał coś wspólnego z tym starożytnym powiedzonkiem?
[co do wirusa - może atakuje jednostki wybitnie inteligentne?
No przecież...Jemu do rozwoju potrzebnych jest dużo szarych komórek. Głupoli w związku z tym omija z daleka. Tylko niech nikt nie wyciąga pochopnych wniosków, że skoro nie atakuje mężczyzn...
Bo znowu będzie na mnie
Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyną, swoja, własna, niczyja, nie znana nikomu...