Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-02-15 21:36:40

fringilla
Użytkownik

Nanny McPhee

Niania od piatku w kinch, ja oczywi?cie sie wybieram. Nie jestem pewna czy i?? z ca?? gromadk?, czy tylko z moj? m?od?. Czy która? z Was ju? widzia?a i mo?e mi co? na temat tego filmu powiedzie?? A mo?e znacie jakie? strony, gdzie s? dobre recenzje? Przyznam, ?e ja sprawdzi?am tylko na filmwebie, bo nie bardzo mam czas szuka? - wola?am pój?c na ?atwizne i zapyta? na forum.

Swoj? drog?, nie uwa?acie, ?e mimo koszmarnych zdj?? z planu (które krytykowa?ysmy w w?tku "Brzydki Colin"), na plakatach Mr Firth prezentuje sie stylowo i apetycznie? Mam przyjemno?c podziwiania z bliska codziennie w metrze big_smile

Pozdr. Agata
gg 5739618

#2 2006-02-15 21:45:55

Gosia
Użytkownik

Re: Nanny McPhee

Swoj? drog?, nie uwa?acie, ?e mimo koszmarnych zdj?? z planu (które krytykowa?ysmy w w?tku "Brzydki Colin"),

O Boze, jest taki watek? 8O
Kto go zalozyl? Przyznawac sie zaraz!

#3 2006-02-15 21:59:32

fringilla
Użytkownik

Pozdr. Agata
gg 5739618

#4 2006-02-15 22:20:58

Gosia
Użytkownik

Przeczytalam. Autorka watku przezyje wink

Mowa tam byla tez o Darcym jako ideale meskosci smile

#5 2006-02-15 22:24:58

niya
Użytkownik

Jaka Niania ze tak spytam? smile

A co si? staje to si? staje tylko raz w tym czasie
I tylko raz w tym miejscu...

#6 2006-02-15 22:43:45

fringilla
Użytkownik

http://niania.filmweb.pl/

Kto? tu jest nie na bie??co, wszak Colin kr?ci? to juz dawno temu, a premiera na ?wiecie, hoho, w pa?dzierniku!

Pozdr. Agata
gg 5739618

#7 2006-02-18 14:27:14

Alison
Użytkownik

No i jak wra?enia? Qurcze, dlaczego nikt mi nie powiedzia?, ?e to jest film dla dzieci? Zabra?am kumpel?, co to za ostatni grosz kupi?a ten bilet do kina, chcia?a i?? na "Ja wam poka??", ale j? przekona?am do Colina, a w kinie my?la?am, ze si? ze wstydu spal?. Colinowi do twarzy z t? gromadk? dzieci, zreszt? w realu niewiele mu ju? brakuje, wcale bym si? nie obrazi?a jakby si? hajtn?? z Emm? Thompson na koniec, a w ogóle, to po co on grywa w takich filmach? I nawet g?os mu zabrali, tylko niejaki Kocio si? stara? jak móg?, ale tak w ogóle... to Colin pi?knie biega, ju? to zauwa?y?am w Bridget Jones, szczególnie w zestawieniu z po?amanym Hugh Grantem, ale w tych ubrankach w przedziwnych kolorkach wygl?da? ...dziwnie. Hm...

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#8 2006-02-18 14:36:52

Alison
Użytkownik

Nanny McPhee to s? w?a?nie jakie? takie wariacje na temat Mary Poppins. Ja te? si? zaczytywa?am ;-) ach gdzie te czasy smile

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#9 2006-02-18 16:20:14

kami
Użytkownik

Jak dla mnie fabu?a nie jest wa?na, gdy gra w tym filmie Colin. Problem robi si? gdy pomysl? z kim pój?? (raczej ch?opaka zabra? nie mog? :twisted:???) , bo przecie? niewiele jest takich maniaczek colinowych jam my wink . Ha, wymy?li?am - pójd? z siostrze?cem...

Uwielbiam Colina Firtha... smile)))))

#10 2006-02-18 16:47:04

Gosia
Użytkownik

Filmu nie widzialam i tak sie zastanawiam, jak czytam to co piszesz, czy w ogole sie na niego wybrac, zeby nie stracic dobrej opinii o wiadomej osobie wink
No coz, moze postanowil zrobic cos dla dzieci....
Jak widac nie dba o swoj wizerunek amanta i nie przejmuje sie ze jego wielbicielki ujrza go w takim wcieleniu big_smile
Ale ze glos mu zabrali, to jestem w szoku ..

Trzeba bylo t? kumpele w ramach rekompensaty zaprosic chociaz do kafejki na ciacho i kawe, zeby miala choc jakas przyjemnosc wink

#11 2006-02-18 17:12:30

AineNiRigani
Użytkownik

Problem robi si? gdy pomysl? z kim pój?? (raczej ch?opaka zabra? nie mog? :twisted:???) , bo przecie? niewiele jest takich maniaczek colinowych jam my

Ja nie jestem maniaczka, ale ogl?dam wszystko przez sentyment big_smile
Nie mam pojecia kogo wyciagne na Nianie. Pewnie kolezanke z dzieciarnia, ktora bedzie wolac jesc, pic, siku, a kto to jest, a dlaczego to tak jest, mamo/ciociu powiedz co dalej bedzie itd big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#12 2006-02-18 17:24:00

Gosia
Użytkownik

O raju, ja bym nie zdzier?y?a big_smile

#13 2006-02-18 17:39:25

AineNiRigani
Użytkownik

ale tak w ogóle... to Colin pi?knie biega, ju? to zauwa?y?am w Bridget Jones, szczególnie w zestawieniu z po?amanym Hugh Grantem,

Zgodz? si? podwójnie!!! big_smile I co do Colina i co do Granta.
ogolnie musze przyzna?, ?e wasze bo?yszcze, bo?ek Pan, ma ?wietn? koordynacj? ruchow?. To i pewnie nie?le ta?czy big_smile

#14 2006-02-18 17:41:39

AineNiRigani
Użytkownik

Ja si? wy??czam big_smile

#15 2006-02-18 22:57:49

Alison
Użytkownik

Trzeba bylo t? kumpele w ramach rekompensaty zaprosic chociaz do kafejki na ciacho i kawe, zeby miala choc jakas przyjemnosc wink

Daj spokój, to by?a w ogóle towarzyska pora?ka, bo "po wszystkiemu" musia?a mnie jeszcze do gara?u wpycha?, bom si? zakopa?a u samego wjazdu :oops: . Po prostu dramat prawdziwy z Colinem w roli g?ównej. I nie ciacho i kawa, ale tort i dobre wino jej si? po tym wszystkim nale?y :-/

#16 2006-02-19 11:58:26

Gosia
Użytkownik

Kupilam ta "Pania", ktora mi polecalas, z wywiadem z Colinem.
Facet jest naprawde do rzeczy. Ma dystans do siebie, co bardzo cenie i nie boi sie wyzwan.
A okazuje sie, ze "Niani?" zrobil glownie dla Emmy Thompson, ktora bardzo ceni..

#17 2006-02-20 21:48:39

Kaziuta
Użytkownik

W?asnie obejrza?am "Nianie". Fajny film dla dzieci, ale warto zobaczy?!
Histria ojca 7 dzieci, który nie radzi sobie z ich wychowaniem.
Wi?cej nic nie powiem. Wymienimy pogl?dy jak jeszcze kto? obejrzy.
Colin jak zwykle fantastyczny mimo fryzury a la "fircyk w zalotach".

#18 2006-03-21 22:41:03

arydno
Użytkownik

Wasze pochwa?y s? jak zwykle zbyt oszcz?dne dla mnie big_smile

Mnie si? Colin bardzo podoba?, zw?aszcza jak sobie pomy?l? ?e 10 lat temu zagra? pos?pnego Darcyego, mojego ulubionego romantycznego bohatera big_smile

Scenografia by?a ?wietna, zw?aszcza kolory i pomys?owa sypialnia dzieci. Zabawna by?a historia z t? obrzydliw? bab? o koszmarnym gu?cie w zakresie ubra?... Bardzo sympatyczna komedyjka, mo?e odrobink? zbyt moralistyczna, ale dla dzieci - super.

Stopka forum