Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
W zwi?zku z tym, ?e wiele wersji ksi??ek Jane mo?na znale?? w internecie, ale sa to wersje angloj?zyczne, to mam pytanie czy ktos posiada napisy do tych filmów dopasowane do divixów. Zale?y mi zw?aszcza na napisach do "Perswazji " z 1995 roku.
Szukalam i nie znalazlam, wiec przymiezam sie do tlumaczenia. Bardzo by mi sie przydaly napisy angielskie, bo ze sluchu slabo mi idzie. Moze ktos by sie przylaczyl?
a sk?d wzi?? napisy angielskie? ja mog? pomóc, ale te? nie najlepiej t?umacz? ze s?uchu
Byc moze ktos ma wersje angialska filmu z napisami. Nie wiem czy technicznie jest mozliwe (jesli nie jest to divix) wyciagnac napisy i przeslac mailem. Gdyby stos sie znalazl to prosze o kontakt na forum.
Innym pomyslem jest scenariusz filmu... ale to chyba nie do zdobycia.
Moze ktos ma jeszcze inny pomysl?
Gdyby tylko znalaz?y sie angielskie napisy to ch?tnie pryz??czy?abym sie do t?umaczenia, nie jestem bieg?a w tym j?zyku ale my?le ?e przy pomocy ksi??ki jako? bym sobie da?a rad?.
Tylko problem w tym ?e nawet andielskich napisów nie ma w sieci, p?ytka DVD w Anglii wysz?a ale sk?d j? wzi?? :?:
Udalo mi sie cos sciagnac z netu, ale mam problem z otwarciem. Popracuje nad tym i dam znac czy to te napisy o ktore nam chodzi.
ja szukam napisów a na razie nie mog? ?ci?n?? filmu.Która wersja jest dobra, bo ?ci?gn??am jak?? w której jest tylko dzwi?k a nie ma obrazu.Gdzie mam tego szuka???
mo?e po prostu nie masz odpowiednich kodeków?
Mam te napisy. Otwieraja sie w notatniku. S? przystosowane do filmu w dwóch cz??ciach, wi?c czas 2 cz??ci trzeba przeliczy? na nowo dla wersji ca?o?ciowej. W zwi?zku z tym prosz? o kontakt osoby, które chcia?y by pot?umaczy? kawa?ki. Czy macie mo?e wersj? dwu czesciow? filmu? Jestem zaintesowana.
ja mam wersje jednocz??ciow? dzi?ki Monice(DZI?KI!) ale mog? pomóc w t?umaczeniu i sklecaniu tego w ca?o??. Jak co? to prze?lij mi te napisy, adres znasz chyba
Czy kto? mo?e pomóc mi w poszukiwaniu napisów do "Circle of friends"? To jest film z filmografii Colina Firth'a. Ja nie mog? ich nigdzie znale?? niestety...
hej
ja mam pytanko, czy zacz??y?cie co? t?umaczy??? je?li jest jeszcze jaka? cz??c to pode?lijcie j? do mnie?? a jesli sko?czy?y?cie to czy mo?na jakos skorzystac z wyników waszej pracy
A co t?umaczymy? Bo si? chyba pogubi?am
temat rozpocz??am poszukiewaniami napisów do "Perswazji" wi?c przynajmniej w mom przypadku chodzi o te w?a?nie napisy
A to nie zacz??am
Teraz t?umacz? P&P z 1940 roku, ale kiedy sko?cz? to naprawd? nie wiem.