Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-02-14 12:58:29

Gosia
Użytkownik

?ydki itp.

Ty Jarz?bku jeden! wink

Nie dostal zawalu, tylko taka byla jego "reakcja" wink (to a propos dopiskow w scenariuszu) na jej widok.

[Czy aby nie jestem zbyt doslowna :oops: ]

#2 2006-02-14 13:04:54

Mag
Użytkownik

Re: ?ydki itp.

Wczoraj obejrza?am wywiad Jones z Colinkiem o tych "dopiskach" (dzi?ki Aini) dla mnie bomba! :oops:

GG 6318358

#3 2006-02-14 13:10:44

Alison
Użytkownik

Ty Jarz?bku jeden! wink

Nie dostal zawalu, tylko taka byla jego "reakcja" wink (to a propos dopiskow w scenariuszu) na jej widok.

[Czy aby nie jestem zbyt doslowna :oops: ]

Zawa? te? mo?e byc reakcj?! A on si? jej normalnie wystraszy? tak jak nad stawem w Pemberley, tzn. by? max zaskoczony ale min? mia? jakby diab?a zobaczy?. I w ogóle nie rozumiem co to ma wspólnego z TYM roll
Chyba Ci sie wszystko moja kochana z bia?? chusteczk? kojarzy . wink

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#4 2006-02-14 13:33:00

Gosia
Użytkownik

Alison, chyba musze byc jeszcze bardziej doslowna :oops:

To podobno w tej scenie z plotem mial dopisana t? "reakcj?" :oops: w scenariuszu.

A o co chodzi z biala chusteczka? Bo teraz ja z kolei nie kumam ...

#5 2006-02-14 13:46:46

Gosia
Użytkownik

w biegu zadziera?a jej si? kiecka obna?aj?c kr?g?e, wysportowane ?ydki :oops:

Ale masz oko, nie zauwazylam big_smile
Ale wierze na slowo.
Swoja droga lepiej to wszystko wygladalo i bardziej naturalnie, jak biegla wolniej, a nie krokiem Szewinskiej wink

#6 2006-02-14 15:26:22

Alison
Użytkownik

Alison, chyba musze byc jeszcze bardziej doslowna :oops:

Nie trzeba, ja z grubsza siem domy?lam ...wink

To podobno w tej scenie z plotem mial dopisana t? "reakcj?" :oops: w scenariuszu.

Acha, to ja nie wiedzia?am, ?e to akurat w tej scenie. A niby dlaczego? Przecie? on dopiero zaczyna? jej si? tak na dobre przygl?da?, wi?c ?eby zaraz "scenariusz"... Rozbudowywa?. Pod TYM k?tem. Rozumiem w scenie przy kominku jak sobie z niego dworowa?a, alibo w Rosings przy piano forte... ale w tych krzakach?! Chyba, ?e mu si? taka zgrzana i zarumieniona spodoba?a, no jak tak to wszystko jasne...

A o co chodzi z biala chusteczka? Bo teraz ja z kolei nie kumam ...

Aaaa to by? kiedy? taki dowcip, co go w ca?o?ci nie przytocz? bo nie pomn?, ale chodzi?o o to, ?e ?o?nierzom robili jakie? testy psychologiczne i jeden wprawi? w os?upienie psychologa bo mu sie wszystko z sexem kojarzy?o. Nawet bia?a chusteczka ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#7 2006-02-14 15:27:39

Alison
Użytkownik

w biegu zadziera?a jej si? kiecka obna?aj?c kr?g?e, wysportowane ?ydki :oops:

Ale masz oko, nie zauwazylam big_smile
Ale wierze na slowo.
Swoja droga lepiej to wszystko wygladalo i bardziej naturalnie, jak biegla wolniej, a nie krokiem Szewinskiej wink

?ydki zwróci?y moj? uwag? w scence jak ona w Netherfield pomyka za tym cudnym dogiem arlekinem, a ?e ma je opi?te grubymi po?czoszkami, to zerkn??am na nie tym bardziej. Nie cierpi? takich po?czoch...(?eby? sobie od razu co? nie pomy?la?a Ty diablico , ja pisz? bez ?adnego scenariusza) ;-)

#8 2006-02-14 15:39:36

Gosia
Użytkownik

[
?ydki zwróci?y moj? uwag? w scence jak ona w Netherfield pomyka za tym cudnym dogiem arlekinem, a ?e ma je opi?te grubymi po?czoszkami, to zerkn??am na nie tym bardziej. Nie cierpi? takich po?czoch...(?eby? sobie od razu co? nie pomy?la?a Ty diablico , ja pisz? bez ?adnego scenariusza) ;-)

A kto Cie tam wie .. wink lol

Ja tez sie zdziwilam ze to w tej scenie, ale zerknelam do "W pogoni za rozumem" i jest tam przeciez ten wywiad Bridget z Colinem, ktory pozniej zmodyfikowany ukazal sie w tym dodatku (co to wiemy) i tam Colin Firth o tym mowi, ze to chodzi o te scene.
Chyba sobie Fielding nie konfabulowala, moze gdzies o tym slyszala lub spytala samego Firtha.
No i jak obejrzalam ta scene z DiU, to faktycznie Colin jest w niej taki jakis "napiety" wink
Widac Darcy`ego "ruszylo" to, ze Lizzy byla wtedy taka zgrzana, rozczochrana i brudna big_smile

#9 2006-02-14 16:10:21

Alison
Użytkownik

[
No i jak obejrzalam ta scene z DiU, to faktycznie Colin jest w niej taki jakis "napiety" wink
Widac Darcy`ego "ruszylo" to, ze Lizzy byla wtedy taka zgrzana, rozczochrana i brudna big_smile

O o, to zaraz sobie musz? jeszcze raz przyzerka?, bo mo?e mi co? "umk?o" ;-)

#10 2006-02-14 16:27:12

GeorgianaDarcy
Użytkownik

zapewne mowicie o serialu z 95. Bardzo szkoda, ze jak dotad nie mialam sposobnosci go obejrzec.

Rozczochrana Lizzie :mrgreen: cool lol

You have bewitched me body and soul.

#11 2006-02-14 16:35:36

Alison
Użytkownik

Chyba sobie Fielding nie konfabulowala, moze gdzies o tym slyszala lub spytala samego Firtha.

Sprawdzi?am w ksi??ce, faktycznie, to o t? scen? chodzi (ju? zapomnia?am, ?e ten wywiad jest taki d?ugi, fajnie by?o si? znowu po?mia? ;-)), ale i tak kompletnie nie rozumiem czemu akurat tutaj ta wskazówka, a i po nim nie wida? specyjalnie, ?eby go gdzie? ruszy?o ;-). Ja chyba albo za „gupia”, albo za stara jestem, albo si? po prostu nie „wyznawam” na prawdziwej sztuce :?

#12 2006-02-14 17:51:49

Gosia
Użytkownik

Ja tez bym sie spodziewala takiego dopisku w scenariuszu w innych miejscach, ale w tej scenie?
No ale coz, nie znamy tak dobrze facetow i na mysl by nam nie przyszlo co w nich siedzi wink

Co do miny Colina w tej scenie, nie uwazasz ze jednak jest taka jakas dziwna? big_smile

#13 2006-02-14 17:54:05

Gosia
Użytkownik

[ (ju? zapomnia?am, ?e ten wywiad jest taki d?ugi, fajnie by?o si? znowu po?mia? ;-))

Bylo w tym wywiadzie troche watkow nie wykorzystanych pozniej w filmie, a szkoda. No i ta szamotanina na koncu, ale byloby to trudne do zagrania big_smile

#14 2006-02-14 17:57:03

Alison
Użytkownik

Co do miny Colina w tej scenie, nie uwazasz ze jednak jest taka jakas dziwna? big_smile

A jaka ma by?. Wy?azi nagle dziewczynina z krzaczorów, upocona, upaprana b?ockiem, poza tym "her hair Luisa her hair!", z kapeluszem w ?apie, zamiast na g?owie. Siem go?ciu wystraszy?. W jego otoczeniu takich dziwol?gów nie bywa?o. A jeszcze jak ironicznie zapyta? czy przysz?a na nogach to mu bezczelnie odpowiedzia?a - as you see. Tu dopiero zrobi? ten swój usmiech sprasowany i wszystko naraz w sekunde doceni?!
Gosiek, jak ja kocham ten film ;-) Mog?abym go tak w ca?o?ci scenka po scence opisywa? :-)

#15 2006-02-14 17:58:57

Alison
Użytkownik

Bylo w tym wywiadzie troche watkow nie wykorzystanych pozniej w filmie, a szkoda. No i ta szamotanina na koncu, ale byloby to trudne do zagrania big_smile

A nie zauwazyla? jak na ko?cu ?apk? wyrywa? z jej histerycznie kleszczowego uscisku? ;-)

#16 2006-02-14 18:01:14

Gosia
Użytkownik

To fakt, ze z takimi jak ona, nie mial biedak dotad do czynienia, wiec go wzi??o wink No bo jaki kontrast z taka pania Bingley ...

Lapke? No to musze sie jeszcze raz przyjrzec smile
Ale w sumie jej sie nie dziwi? wink Sama bym ... tego ..... wink

#17 2006-02-14 18:03:35

Alison
Użytkownik

Wiem. Ja te?. Pewnie sama nie zrobi?abym lepszego wywiadu lol

#18 2006-02-14 18:06:39

Gosia
Użytkownik

big_smile

P.S. Sprawdzilam, faktycznie byla ta lapka w uscisku lol

#19 2006-02-14 18:23:10

AineNiRigani
Użytkownik

To pisa?am ja, Jarz?bek Wac?aw, czyli Alison ;-) nie ?aden Go??.
A czy one przypadkiem nie za?ywa?y k?pieli w morzu? Chyba Lydia co? wspomina?a..

Kochana, nie musisz si? przedstawia?. Szewi?sk? si? zdradzi?a? big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#20 2006-02-14 18:26:33

AineNiRigani
Użytkownik

Mnie si? bardzo podoba to jak Bridget z przyjació?kami nagrywa?y wiadomo?? od Colina na sekretarce - he he. Jakbym widzia?a któr?? z Was (chyba Gosi? szczególnie big_smile)

#21 2006-02-14 18:27:47

AineNiRigani
Użytkownik

To fakt, ze z takimi jak ona, nie mial biedak dotad do czynienia, wiec go wzi??o wink No bo jaki kontrast z taka pania Bingley ...

Ona? My!!! :twisted: :twisted:

#22 2006-02-14 18:30:00

Gosia
Użytkownik

Jakbym widzia?a któr?? z Was (chyba Gosi? szczególnie big_smile)

Bo Cie zaraz kopne pod stolem! wink

#23 2006-02-14 18:41:03

Alison
Użytkownik

Jakbym widzia?a któr?? z Was (chyba Gosi? szczególnie big_smile)

jak mi si? j? uda wyci?gn?? na ten koncert to j? kopn? od Ciebie ;-)
A Ty Aine nie pods?uchuj bo to by?o do Gosi :-)

#24 2006-02-14 18:42:29

Alison
Użytkownik

Co to za cenzura!? Pods?uchiwanie to chyba nie jest jeszcze wyraz uznany powszechnie za nieparlamentarny!

#25 2006-02-14 18:45:59

AineNiRigani
Użytkownik

:twisted:

Stopka forum