Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Prawda, że to niemożliwe? A mój tata właśnie (ku mojemu zdziwieniu) podebrał mi mój egzemplarz Dumy i zaczął czytać. Epidemia czy co?
to jest zdecydowanie kolega inie wychowywał się w damskim towarzystkie bo w domu ma z kobiet tylko mamę a tak poza tym ojca i braci
Cud nad Wisłą...
Już go lubię
Do Sanii : polecam poszukaj postów agi85
Więc ze mną nie jest aż tak źle??? Od otrzymania P&P ( w sobotę 10IX 2005) ogłądam go codziennie do 1-2 am. :oops:
Ale momentami mam ochotę kopnąć Pana Darcy i wrzasnąć :Pocałuj ją chłopie wreszcie!!!
Macie rację : ta scena w gospodzie gdzie chwyta ją za rękę.
I te dołeczki kiedy przygląda się jej jak gra i śpiewa u boku mając Georgianę.
I to spojrzenie które w moim odczuciu wyraża WSZYSTKO kiedy Lizzy "ratuje" Georgianę ( kiedy Kaczy Dziób wspomina Whickhama).
A najbardziej chyba lubię scenę, jak po doprowadzeniu się do ładu wybiega z pałacu, "leci" na złamanie karku szukając EB i "dopada" ją przy powozie.
Chyba dziś znowu obejrzę calość.
http://www3.telus.net/yve/index.html
POLECAM GORÄ„CO!
Aga
Szczególnie polecam :
Signs that you have watched Pride and P … many times
Nie jest żle. Nie mam jeszcze wszystkich objawów.
Aga
tak sobie poczytałam wasze wypowiedzi z cyklu "kto z obsady z DiU - w jakim grał filmie" i dokładam jeszcze Kucy Robinson - która grała Panią Hurst. Wystąpiła ona także w Emmie jako Pani Elton. - ale w wersji z Kate Beckinsale. A może bysmy założyły osobny wątek...kto gdzie i kiedy - gdzie wpisywałybysmy inne role w znanych filmach aktorow z DiU i z innych filmow J.A.?? Co wy na to??
To jest chyba w wÄ…tku ekranizacje - wariacje na temat
http://www.janeausten.pl/modules.php?na … c&t=32
Szczególnie polecam :
Signs that you have watched Pride and P … many times
Nie jest żle. Nie mam jeszcze wszystkich objawów.
Aga
Mamy to na naszej stronie - i po polsku - w dziale "Artykuły" w kategorii "Różne"
Strona nie składa się tylko z forum.
wiem JUŻ wiem znalazłam. Proszę o wybaczenie początkującej na stronie
Aga
A tak naprawdę radzę Wam dziewczyny wydrukujcie sobie tę stronkę. Za każdym razem śmieję się do łez
Aga
Ja wiem że przesadzam z tym filmem wprawdzie nie z tą wersją ale ogólnie. Co ja poradze że za jednego Pana Darcego skrzyżowanego ze spojrzeniem płk Brandona(dobra nawet bez Brandzia) to ja bym tuzin albo i dwa moich kolegów oddałą (no ewentualnie Slonko poddałabym lżejszemu sądowi)
Ludzie gdzie sÄ… tacy faceci :?: :?:
w książkach i filmach;) bo w realu osobiście jeszcze nie spotkałam:(
Ja też nie
Niech mnie ktoÅ› przytuli
*przytula*
Ja też jeszcze nie spotkałam, ale młoda jestem, więc nie tracę nadziei
I Wam radzę takoż uczynić, albowiem powiedziano: "Szukajcie a znajdziecie"
"Cała mądrość życia to umieć czekać i mieć nadzieję"
Zresztą co nam niewiastom pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję.
A ja jakoś zawsze uciekałam od Darcych, a odczuwam zwierzecy magnetyzm do Wickhamów.
Ujmę to tak: facet naprawde nie musi mieć prezencji, ani urody. Jeśli ma pozucie humoru - prędzej czy później na niego polece
Lady_kasiek i elbereth: nadzieja matką głupich. Oczywiście bez ubliżania wam, moje kochane. A szukać nie ma sensu. Samo przyjdzie.
Ale każda matka kocha swoje dzieci
Co prawda to prawda.