Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Prawda, ?e to niemo?liwe? A mój tata w?a?nie (ku mojemu zdziwieniu) podebra? mi mój egzemplarz Dumy i zacz?? czyta?. Epidemia czy co?
to jest zdecydowanie kolega inie wychowywa? si? w damskim towarzystkie bo w domu ma z kobiet tylko mam? a tak poza tym ojca i braci
Cud nad Wis??...
Ju? go lubi?
Do Sanii : polecam poszukaj postów agi85
Wi?c ze mn? nie jest a? tak ?le??? Od otrzymania P&P ( w sobot? 10IX 2005) og??dam go codziennie do 1-2 am. :oops:
Ale momentami mam ochot? kopn?? Pana Darcy i wrzasn?? :Poca?uj j? ch?opie wreszcie!!!
Macie racj? : ta scena w gospodzie gdzie chwyta j? za r?k?.
I te do?eczki kiedy przygl?da si? jej jak gra i ?piewa u boku maj?c Georgian?.
I to spojrzenie które w moim odczuciu wyra?a WSZYSTKO kiedy Lizzy "ratuje" Georgian? ( kiedy Kaczy Dziób wspomina Whickhama).
A najbardziej chyba lubi? scen?, jak po doprowadzeniu si? do ?adu wybiega z pa?acu, "leci" na z?amanie karku szukaj?c EB i "dopada" j? przy powozie.
Chyba dzi? znowu obejrz? calo??.
Szczególnie polecam :
Signs that you have watched Pride and P … many times
Nie jest ?le. Nie mam jeszcze wszystkich objawów.
Aga
tak sobie poczyta?am wasze wypowiedzi z cyklu "kto z obsady z DiU - w jakim gra? filmie" i dok?adam jeszcze Kucy Robinson - która gra?a Pani? Hurst. Wyst?pi?a ona tak?e w Emmie jako Pani Elton. - ale w wersji z Kate Beckinsale. A mo?e bysmy za?o?y?y osobny w?tek...kto gdzie i kiedy - gdzie wpisywa?ybysmy inne role w znanych filmach aktorow z DiU i z innych filmow J.A.?? Co wy na to??
To jest chyba w w?tku ekranizacje - wariacje na temat
http://www.janeausten.pl/modules.php?na … c&t=32
Szczególnie polecam :
Signs that you have watched Pride and P … many times
![]()
Nie jest ?le. Nie mam jeszcze wszystkich objawów.![]()
Aga
Mamy to na naszej stronie - i po polsku - w dziale "Artyku?y" w kategorii "Ró?ne"
Strona nie sk?ada si? tylko z forum.
wiem JU? wiem znalaz?am. Prosz? o wybaczenie pocz?tkuj?cej na stronie
Aga
A tak naprawd? radz? Wam dziewczyny wydrukujcie sobie t? stronk?. Za ka?dym razem ?miej? si? do ?ez
Aga
Ja wiem ?e przesadzam z tym filmem wprawdzie nie z t? wersj? ale ogólnie. Co ja poradze ?e za jednego Pana Darcego skrzy?owanego ze spojrzeniem p?k Brandona(dobra nawet bez Brandzia) to ja bym tuzin albo i dwa moich kolegów odda?? (no ewentualnie Slonko podda?abym l?ejszemu s?dowi)
Ludzie gdzie s? tacy faceci :?: :?:
w ksi??kach i filmach;) bo w realu osobi?cie jeszcze nie spotka?am:(
Ja te? nie
Niech mnie kto? przytuli
*przytula*
Ja te? jeszcze nie spotka?am, ale m?oda jestem, wi?c nie trac? nadziei
I Wam radz? tako? uczyni?, albowiem powiedziano: "Szukajcie a znajdziecie"
"Ca?a m?dro?? ?ycia to umie? czeka? i mie? nadziej?"
Zreszt? co nam niewiastom pozostaje tylko czeka? i mie? nadziej?.
A ja jako? zawsze ucieka?am od Darcych, a odczuwam zwierzecy magnetyzm do Wickhamów.
Ujm? to tak: facet naprawde nie musi mie? prezencji, ani urody. Je?li ma pozucie humoru - pr?dzej czy pó?niej na niego polece
Lady_kasiek i elbereth: nadzieja matk? g?upich. Oczywi?cie bez ubli?ania wam, moje kochane. A szuka? nie ma sensu. Samo przyjdzie.
Ale ka?da matka kocha swoje dzieci
Co prawda to prawda.