Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#701 2008-04-26 21:59:13

idgie_t
Użytkownik

Re: Wszystko o Colinie Firthie

Vasco napisał:

Bridget napisał:

W najnowszej "Gali" jest "To w?a?nie mi?os?" (Love actually). Zach?cam:)

Sa dodatki na p?ycie czy tylko film?

Na mojej nie ma... A poza tym brakuje kilku scen - w tym tej , w której Rowan Atkinson pakuje Alanowi Rickmanowi prezent dla Heike Makatsch sad
Albo tak trafi?am , albo okroili . Na szcz??cie mój niezast?piony m?? znalaz? oryginaln? p?yt? , o której mysla?am, ?e mi kto? nie odda?. big_smile

"Zreszt? normalny cz?owiek nie pisze powie?ci. To s? zbocze?cy, maniacy, nierzadko pedera?ci..."
Prezes Same?ko
Dyrektor Instytutu Literackiego "Opoka"

#702 2008-04-27 13:26:24

Tamara
Użytkownik

Ja kupi?am "To w?a?nie..." kilka miesi?cy temu z jak?? gazet? i jeszcze nie mia?am czasu obejrze? sad

#703 2008-04-27 15:44:38

sibia
Użytkownik

A ja obejrza?am niedawno, pierwszy raz w ?yciu "Gdzie le?y prawda".
I chyba b?d? jedyn? osob?, której si? podoba?o...

Film wci?ga, a Colin podoba mi si? w roli bardzo, gra na tyle dobrze, ?e widzia?am bohatera, a nie Colina.

A w "To w?a?nie..." w?tek z nim jest, moim zdaniem, uroczy, acz najmniej realistyczny wink. No mo?e poza Claudi? Schiffer wink.

#704 2008-04-28 17:37:01

Bridget
Użytkownik

"To w?a?nie mi?o??" w Gali jest, wydaje mi si?, ca?e, ale bez ?adnych dodatków itp. Mmm... naprawd? lubi? ten film. Poprawia mi humor. Mo?e nieco zbyt czu?ostkowy, ale kto by si? tym przejmowa?? smile

"Ksi??yc co? kracze, wrona blaskiem l?ni
Zawsze znajd? milionera, co przerzuci w?giel mi..."

#705 2008-05-04 21:04:39

karotka
Użytkownik

Stwierdzi?am, ?e chyba tutaj mog? zapyta? si? o napisy do filmu: "W kregu przyjació?" z 1995 roku z Colinem Firthem, Minnie Driver i Chrisem O'Donnelem? big_smile Napi mi nic nie znalaz? sad

#706 2008-05-05 17:21:42

AineNiRigani
Użytkownik

ja nie znalazlam i nie eiem czy takowe w ogole powstaly...

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#707 2008-05-05 21:55:54

karotka
Użytkownik

Aine jak ty nie znalaz?a? to oznacza, ?e moge ju? porzuci? nadziej?....roll

#708 2008-06-10 14:29:39

armalkolit
Użytkownik

W najnowszym Teletygodniu jest króciute?ka wzmianka o Colinie. Pisz? tam, ?e narazi? on si? wielu paniom, które szukaj? idealnego partnera w stylu pana Darcy mówi?c:"Amant, którego cz?sto grywam, w rzeczywisto?ci nie istnieje. My?l?, ?e na ?wiecie jest bardzo niewielu "panów Darcych". To raczej legenda, wytwór naszej wyobra?ni."

Pan Bloch pisze równie? znakomite krótkie opowiadania z pogranicza grozy i fantasy, a zapytany kiedy?, czy gatunek historii, który tworzy, nie wywiera przypadkiem wp?ywu na jego psychik?, odpowiedzia?: "O, nie. Mam serce ma?ego ch?opca (...) Trzymam je w s?oiku na moim biurku".
Alfred Hitchcock
http://armalkolit.blog.pl

#709 2008-06-10 16:38:31

karotka
Użytkownik

Pomarzy? zawsze mo?na...a nu? si? spe?ni...

#710 2008-06-10 16:52:34

elxxa
Użytkownik

A ja znalaz?am co? takiego notabane musicalu Mamma Mia!

http://www.kulturaonline.pl/Mamma,Mia!, … ,3767.html

#711 2008-07-23 11:08:38

Ika74
Użytkownik

Min??o kilka dni, a ja wci?? jestem pod wra?eniem Colina w ostatnio emitowanej "Dziewczynie z per??"... Obejrza?am ten film po raz drugi i tym razem wr?cz mnie porazi? : warstwa wizualna, aktorstwo, cho? chyba mocniejsze wra?enie zrobi?a na mnie Scarlet, ale i Colin by? genialny .... ale te barwy, sposób filmowania wn?trz, sceny przy stole ... no i ?ami?c standardy panuj?ce w mojej firmie zmieni?am sobie tapet? w komputerze ... na "Dziewczyn? z per??" wink my?l?, ?e dla wielbicielek Colina jest to pozycja obowi?zkowa smile

#712 2008-07-23 15:49:19

Akaterine
Administrator

Film jest ?wietny i mnie za ka?dym razem czaruje ju? od pierwszych sekund. Mam film na p?ycie i ogl?da?am ju? kilka razy, ale gdy w??czy?am telewizor, nie mog?am si? oderwa? wink.

Poza tym obejrza?am inny film z Colinem, St. Trinian's. Sam Colin nie wypad? jako? wybitnie (cho? jak zawsze by? fajny wink), ale film ogólnie ?wietny big_smile. Nie mog?am przesta? si? ?mia?. Fajna jest tam rola Ruperta Evereta, który gra prze?o?on? pensji dla dziewcz?t, pann? Fritton, b?d?c? dawn? mi?o?ci? Colina. No i s? tam aluzje do filmów Colina - pojawia si? Dziewczyna z per?? (obraz), Colin w bia?ej mokrej koszuli czy pies o imieniu Mr Darcy big_smile

"The more I know of the world, the more am I convinced that I shall never see a man whom I can really love."

#713 2008-07-23 20:50:56

Hawi
Użytkownik

Ika74 napisał:

Min??o kilka dni, a ja wci?? jestem pod wra?eniem Colina w ostatnio emitowanej "Dziewczynie z per??"... Obejrza?am ten film po raz drugi i tym razem wr?cz mnie porazi? : warstwa wizualna, aktorstwo, cho? chyba mocniejsze wra?enie zrobi?a na mnie Scarlet, ale i Colin by? genialny .... ale te barwy, sposób filmowania wn?trz, sceny przy stole ... no i ?ami?c standardy panuj?ce w mojej firmie zmieni?am sobie tapet? w komputerze ... na "Dziewczyn? z per??" wink my?l?, ?e dla wielbicielek Colina jest to pozycja obowi?zkowa smile

Mam zupe?nie podobne wra?enia. Film mnie wr?cz sparali?owa?. Wspania?a gra aktorów. niesamowity klimat, no i pi?kny obraz na koniec. Ch?tnie zobacz? orygina?, który b?dzie mi si? odt?d kojarzy? z filmem.

#714 2008-07-23 22:22:10

ja
Użytkownik

Po waszych opiniach, musz? obejrze? ten film. Czekam te? na "Mamma Mia" ale je?li chodzi o zwiastu, to Colin nie wygl?da tak ?wietnie jak w DiU.
Ale i tak najbardziej lubi? go w "To w?a?nie mi?o??".

"Gdybym by? tak bogaty, jak pan Darcy, nie przywi?zywa?bym ?adnej wagi do tego, czy jestem dumny, czy nie. Hodowa?bym sfor? ogarów i pi?bym butelk? wina dziennie"

#715 2008-07-24 16:30:07

AineNiRigani
Użytkownik

Colin ?wietnie wygl?da jedynie w Valmoncie big_smile
Cala reszta ... big_smile

#716 2008-07-25 10:35:51

Copycat
Użytkownik

Ja ostatnio mia?am przesyt Colina. Nied?ugo b?d? chyba nawet wiedzia?a na jakie krzaki sika jego pies (ech ta magisterka..). Pierwszy opad podekscytowania zaliczony wi?c zrobi?am sobie przerw?. Zero Jane Austen, zero Darcych, Colinów. Nic. Przerzuci?am si? na North&South, Daniel Deronda i Tippping the Velvet, lol. Wczoraj w ramach pokonania chandry w??czy?am Bridget Jones. Nosz matko. A? na fali entuzjazmu znowu zasiad?am do magisterki. Chyba tylko u?miech Colina sprawia, ?e jeszcze nie rzuci?am tych studiów w choler? : D

#717 2008-09-08 22:45:26

armalkolit
Użytkownik

I jak wam si? podoba? Colin w "Mamma mia"?

Pan Bloch pisze równie? znakomite krótkie opowiadania z pogranicza grozy i fantasy, a zapytany kiedy?, czy gatunek historii, który tworzy, nie wywiera przypadkiem wp?ywu na jego psychik?, odpowiedzia?: "O, nie. Mam serce ma?ego ch?opca (...) Trzymam je w s?oiku na moim biurku".
Alfred Hitchcock

#718 2008-09-09 09:33:57

Vasco
Administrator

G?osik mia? nieco cienki, ale Brosman chyba nielepszy... No i szkoda, ?e si? tak z nim na ko?cu nie?adnie obeszli... Nie zas?u?y? sobie smile

A ca?a trójka panów wygl?da?a czadowo w wersji sprzed 20 lat smile

#719 2008-09-15 13:07:12

in_ka
Użytkownik

Colin Firth jest niepodobny do siebie sprzed trzynastu lat, w ka?dym razie mam wra?enie, ?e bardzo si? zmieni?. Dobrze dla niego, bo mo?e gra? inne role, nie tylko amantów. Czyta?am, ?e "ci??y?a" mu rola Pana Darcy'ego, wi?c na pewno by si? ucieszy? z mojej opinii:)
A Mamma mia! polecam.

#720 2008-09-18 20:13:57

armalkolit
Użytkownik

Mi si? podoba?o ?piewanie Colina-dosz?am do wniosku ogl?daj?c film po raz drugi. Brosmana te?. Równie? by?am zawiedzona tym jak na koniec potraktowali posta? Colina, ale trudno smile A Harry Wzmacniacz by? bardzo spontaniczny big_smile

Alfred Hitchcock

#721 2008-09-19 00:30:15

Vasco
Administrator

Cofam moje stwierdzenie, ?e panowie w filmie s?abo ?piewaj?. Przes?ucha?em wersj? sceniczn? i powa?nie zmieni? mi si? punkt odniesienia!

#722 2008-09-19 09:46:04

in_ka
Użytkownik

Podejrzewam, ?e ich ?piewanie by?o "obrabiane" przez specjalistów od d?wi?ku. Ale to nie piosenkarze tylko aktorzy. Ja s?uchu absolutnego nie mam, wi?c mi si? podoba?osmile I s?dz?, ?e dobrze potraktowano Colina Firtha na koniec. Trzeba go w ko?cu odbr?zowi?! Ogl?daj?c Mamma mia wcale nie widzia?am Pana Darcy'ego. No mo?e przysz?o mi to raz do g?owy:)

#723 2008-09-19 21:41:57

AineNiRigani
Użytkownik

A dla mnien Colin nigdy nie byl podobny do Darcy'ego. Jakos zawsze oddzielalam postac od aktora. Moze dlatego, ze Darcy momentami mi sie podobal, a Colin nigdy?

#724 2008-09-19 22:37:54

in_ka
Użytkownik

Dla mnie Pan Darcy ma twarz Colina Firtha, sam Colin Firth nie jest dla mnie Panem Darcy'm, wi?c chyba te? w jakim? stopniu rozdzielam posta? i aktora smile W Dumie i uprzedzeniu Firth mi si? podoba?, w innych filmach ju? wizualnie mniej, ale jest dobrym aktorem.

#725 2008-09-20 12:21:41

AineNiRigani
Użytkownik

Czyli ponownie przybijamy piatke in_ka big_smile

Stopka forum