Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2006-02-11 18:22:38

Georginia
Użytkownik

Pemberley do kupienia!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85568616
to dla zainteresowanych z poka?nym zasobem gotówki....mnie cena zabi?a...lekka przesada jak na ksi??ke która normalnie 9 z? kosztuje...tyle,?e nak?ad wyczerpany st?d pewnie to podbijanie ceny...No nic mo?e której? z was si? przyda ta informacja

#2 2006-02-11 19:59:23

Gosia
Użytkownik

Re: Pemberley do kupienia!

Ale rozczarowanie.
Myslalam, ze posiadlosc sprzedaja wink

#3 2006-02-11 20:20:45

Alison
Użytkownik

Ale rozczarowanie.

A by?aby? ch?tna? Mam nadziej?, ?e urz?dzi?aby? jakie? ma?e "parten-gardy" dla forumowiczek w ramach parapetówki ;-)

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#4 2006-02-11 20:45:12

Georginia
Użytkownik

Ale rozczarowanie.

no jasne...tylko musia?aby? jeszcze kilka zer doda? do tej kwoty.BTW czytal to mo?e kto??warto?

#5 2006-02-11 20:50:36

Gosia
Użytkownik

A by?aby? ch?tna? Mam nadziej?, ?e urz?dzi?aby? jakie? ma?e "parten-gardy" dla forumowiczek w ramach parapetówki ;-)

Alez oczywiscie i obwozilabym malym faetonikiem wokol klombiku (czy jakos to tak bylo) wink

#6 2006-02-11 20:51:25

Georginia
Użytkownik

i kucyki koniecznie;-)

#7 2006-02-11 20:59:15

Gosia
Użytkownik

BTW czytal to mo?e kto??warto?

Chyba czytalam, nie warto ....

A kucyki, oczywiscie big_smile

#8 2006-02-11 22:23:11

Alison
Użytkownik

BTW czytal to mo?e kto??warto?

Chyba czytalam, nie warto ....

A kucyki, oczywiscie big_smile

I pochodnie odbijaj?ce si? w tafli jeziora. Bardzo prosz?. Chyba, ?e wyrzucisz nas przed zmrokiem...
Tylko byle nie MM bosiutki, w koszulince przebrany za Janko Muzykanta (jak w tym ameryka?skim zako?czeniu), mo?e by? Colin w koszuli jako atrakcja wieczoru. Obiecujesz?

Dusza moja na zawsze zostanie dziewczyn?, swoja, w?asna, niczyja, nie znana nikomu...

#9 2006-02-11 22:37:57

Gosia
Użytkownik

pochodnie odbijaj?ce si? w tafli jeziora. Bardzo prosz?. Chyba, ?e wyrzucisz nas przed zmrokiem...

Jak bym smiala! Alez oczywiscie, pochodnie tez big_smile

mo?e by? Colin w koszuli jako atrakcja wieczoru. Obiecujesz?

hehehe, chyba nie sadzisz ze tak ekscytujacym widokiem dzielilabym sie z innymi big_smile

#10 2006-02-11 22:48:26

AineNiRigani
Użytkownik

Tylko byle nie MM bosiutki, w koszulince przebrany za Janko Muzykanta (jak w tym ameryka?skim zako?czeniu), mo?e by? Colin w koszuli jako atrakcja wieczoru. Obiecujesz?

Dziewcz?ta, ja wol? boskie stopy Boskiego Mateusza ni? bosk? koszul? Boskiego "C" big_smile

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#11 2006-02-11 23:12:48

Alison
Użytkownik

Dziewcz?ta, ja wol? boskie stopy Boskiego Mateusza ni? bosk? koszul? Boskiego "C" big_smile

Nie dziwi? si?, ?e wolisz stopy, skoro masz taka s?abo?? do ?limaków. W ko?cu ?limak to g?ównie stopa z czu?kami i domkiem "na podbiciu" ;-)

#12 2006-02-11 23:27:22

AineNiRigani
Użytkownik

Nie dziwi? si?, ?e wolisz stopy, skoro masz taka s?abo?? do ?limaków. W ko?cu ?limak to g?ównie stopa z czu?kami i domkiem "na podbiciu" ;-)

?limak ma nog? bez stopy, a Boski Mateusz ma nogi (ca?kiem zgrabne)ze stopami, za to bez czu?ek.
A poza tym najwiekszym plusem P&P 2005 jest taka ma?a ilo?? ?limaków big_smile

#13 2006-02-11 23:37:19

Alison
Użytkownik

"AineNiRigani
?limak ma nog? bez stopy

Masz racj?, za to ma podeszw?.

, a Boski Mateusz ma nogi (ca?kiem zgrabne)ze stopami, za to bez czu?ek.
A poza tym najwiekszym plusem P&P 2005 jest taka ma?a ilo?? ?limaków big_smile[/quote napisał:

A ja zaraz zawo?am jak Meg Ryan we "Francuskim poca?unku" - uwaga ?luz nadchodzi!!! W kwestii ?limaczej nie zabieram ju? g?osu.

#14 2006-02-12 12:00:24

Georginia
Użytkownik

te? mnie ta cena dziwi...he he pewnie ludzie w kinie byli i zawiedli sie zakonczeniem to teraz chca wiedziec oc bylo dalej;-)

#15 2006-02-12 12:06:09

Gosia
Użytkownik

Moze mysla, ze to poradnik jak stac sie wlascicielem tej posiadlosci wink

#16 2006-02-12 12:07:56

Georginia
Użytkownik

he he raczej poradnik jak sta? si? w?a?cicielka w?a?ciciela posiad?o?ci;-) gdyby taki istnia? to mog?abym te 50 z? zap?acic...niech strace...pono? poradniki s? skuteczne;-)

#17 2006-02-12 12:34:02

Gosia
Użytkownik

Co tam 50, ja bym 100 dala big_smile

Moze zrobimy licytacje wink

#18 2006-02-12 13:08:35

Georginia
Użytkownik

oooo za poradnik jak zdoby? w?a?ciciela tej uroczej posiad?o?ci oddalabym wszystkie stypendia,oszcz?dno?ci ze ?winki skarbonki i mo?e roczne dochody z pracy przy myciu kufli w jakim? barze w Irlandii.
Warunek jest jeden:
1.trzeba rozbic skarbonke
2.wyjechac do Eire
3.znale?? tego co napisze poradnik....

#19 2006-02-12 14:31:10

AineNiRigani
Użytkownik

Ja za poradnik odda?abym moj? szabl?. I uwierzcie mi, by?oby to dla mnie straszliwe po?wi?cenie.

#20 2006-02-12 15:25:19

caroline
Użytkownik

Aine wiedzia?y?my, ?e jeste? wielbicielk? bia?ej broni, ale posiadaczk???? Wisi na poczesnym miejscu nad kominkiem?

Na temat "Pemberley" bardzo dosadnie wypowiedzia?y sie dziewczyny w w?tku "Kontynuacje powie?ci JA" w Innych powie?ciach, nie wiem, kto jest tak zdesperowany na tym allegro. W ka?dym razie sprzedaj?cy trafi? w dobry moment, jak puszczali "Przystanek Alaska" ksi??ka "Chris o poranku" posz?a (nie chc? sk?ama?), ale chyba za 400 zeta!

#21 2006-02-12 15:49:07

AineNiRigani
Użytkownik

Aine wiedzia?y?my, ?e jeste? wielbicielk? bia?ej broni, ale posiadaczk???? Wisi na poczesnym miejscu nad kominkiem?

Jestem. Kosztowa?a mnie wiele pieni?dzy i wysi?ku aby j? uzyska?. Wisi, niczym w staropolskim dworku, na makatce, skrzy?owana z atrap? (na drug? na razie mnie nie sta? big_smile), wy?ej skrzy?owane dwa sztylety (do przecinania papieru big_smile), a nad tym jeszcze rogi jelonka big_smile

P.S. Makatka , niestety równie? nie staropolska, a jedynie nawajska big_smile Ale klimacik wschodnio-turecki daje big_smile

#22 2006-02-12 15:50:56

Gosia
Użytkownik

Aine, ma nadzieje ze jej nie uzyjesz, jak mocniej skrytykujemy Mathew wink

#23 2006-02-12 16:02:03

AineNiRigani
Użytkownik

Aine, ma nadzieje ze jej nie uzyjesz, jak mocniej skrytykujemy Mathew wink

Hmmm :twisted: :twisted: :twisted:
Boskiego Mateusza mo?ecie krytykowa? ile chcecie, ni mi? grz?bi, ni zieje (big_smile)
Ale w obronie czci Seana Beana i Seana Connerego b?d? broni? m??nie niczym lwica (niekoniecznie w zimie big_smile)!!!

#24 2006-02-12 16:04:30

Gosia
Użytkownik

Co do Conneryego nie mam zastrzezen.

Jesli chodzi o Seana Beana, nie bede komentowac, bo wole sie nie narazac big_smile

#25 2006-02-12 16:08:57

AineNiRigani
Użytkownik

Jesli chodzi o Seana Beana, nie bede komentowac, bo wole sie nie narazac big_smile

Nooo!!!

Stopka forum